Mazowszanka13 Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 [quote name='brzośka']To ja [B]mogę zgłosić drugą suczkę[/B], też płacę składki. Chociaż tak mogłabym pomóc[/QUOTE] Fajnie :) To przynajmniej jeden problem z głowy. Zaglądałam na wątek AS, stan konta niezły. Quote
brzośka Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 [quote name='Mazowszanka13']Fajnie :) To przynajmniej jeden problem z głowy. Zaglądałam na wątek AS, stan konta niezły.[/QUOTE] to czekamy na decyzję :) Quote
auraa Posted August 20, 2014 Author Posted August 20, 2014 Wspaniale! Saba musi zostać zaszczepiona. Dziś lub jutro Krysia miała pojechać do Gajowej i jej pomóc w tej sprawie. Jutro sie dowiem. Jest inny problem nie dotyczący suczek.Kilka lat temu jedno z gospodarstw kupił cudzoziemiec, którego wszyscy nazywają "Arabem" Przez tych kilka lat widziałam go jeden raz. Na terenie gospodarstwa są owce, drób wszelakiego rodzaju, psy i koty. Gospodarstwem odpłatnie zajmują się sąsiedzi. Niestety zwierzęta są głodne. Po drugiej stronie drogi jest pełno trawy ale nie chce ogrodzić terenu aby tam przenieść owce. Owieczki rodzą martwe płody . Pies był zamknięty w stodole i dopiero na interwencję syna ludzi, którzy sie tym wszystkim zajmują przeniósł go do kojca. Jest to bernardyn. Wydaje mi się, że jego wygląd też pozostawia wiele do życzenia. Nie daje pieniędzy na karme dla kotów. Dziś koleżanka , która przebywa na działce zapłaciła u weterynarza prawie 180zł za wizytę i leki dla jednego z tych kotów, bo był w bardzo złym stanie. Kot ma zapalenie jelita z powodu złego odżywiania, tasiemca i koci wirus. wzięła rachunek i chce go przedstawić Arabowi ale czy on będzie chciał z nią rozmawiać. Nie bardzo wiem co w tej sytuacji zrobić. Jak to ugryźć. Faceta tam praktycznie nie ma. Kiedy mu mówia o potrzebach, to udaje że nie rozumie. Czy w okolicy Mińska Maz. są jacyś inspektorzy TOZu? W internecie nic nie znalazłam. Gdzie to zgłosić? Na tej wsi połowa ludzi nie powinna mieć żadnych zwierząt!!!! Quote
kabaja Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 jak by się udało ze sterylkami to byłoby super ,bo to spory kłopot z głowy .Dziewczyny dzięki :) zastanawiam się czy to jakiś specjalny gatunek ludzi całkowicie pozbawiony empatii .Ktoś im zablokował jakiś zwój w mózgu? Z Mińska Mazowieckiego chyba są dogomaniacy może pomogą ,bo pewnie lepiej wiedzą gdzie szukać pomocy ,,Na pewno jest evita. tylko nie wiem czy jeszcze bywa na dogo Quote
teresaa118 Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 [quote name='teresaa118']I u mnie znajdzie się grosz na wsparcie. Ciocia ewagonzales jest niezmordowana w wyszukiwaniu dogowych bid. Proszę o dane[/QUOTE] No i poszło parę groszy na potrzeby psiaków. Będę obserwować watek i może cos wyskubie w następnych miesiącach Quote
*Gajowa* Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 Wczoraj wieczorem p.Krysia z p. Maćkiem zabrali Sabę do kliniki na szczepienie i przegląd ran na uszach, została zaszczepiona p/chorobom wirusowym i odbyła się toaleta rany /druga jest juz prawie wygojona/. Pani wet oczyściła ją i posmarowała maścią, stwierdziła że się pięknie goi. Saba z Gabi sie szaleją jakby chciały nadrobić zaległości. Quote
auraa Posted August 21, 2014 Author Posted August 21, 2014 Dziękuję cioteczkom! Krysia z Maćkiem pokryli koszt szczepienia i zabiegów z własnej kieszeni, dzięki za dobre serce.:Rose: Saba przywiązała się szczególnie do Maćka i traktuje go jak swojego pana. Niestety ich własne psy wymagają troskliwej opieki i rehabilitacji. Jeden z nich Groszek został zabrany od "Pana" z tej samej wsi i tylko dzięki temu żyje. Okazało się bowiem, ze w wyniku wcześniejszego urazu nagle przestał chodzić. Przeszedł skomplikowaną operację, długotrwałą rehabilitację i teraz nawet biega za suczkami;-). Tylne łapki nie nadążają ale łepek i przednie łapki dają radę:lol:. A zadziora z niego straszny! Żaden nieproszony gość nie wejdzie na działkę niezauważony. Quote
auraa Posted August 21, 2014 Author Posted August 21, 2014 Wpłynęły pieniążki od Teresy118 -100zł i Kabaji-100zł. Jesteście kochane!!!!!:loveu: Wpłynęła również ostatnia wpłata za bazarek imienny. Udało się uzbierać 102 zł. Quote
auraa Posted August 21, 2014 Author Posted August 21, 2014 Zapraszam do suczek! Czy można Gabi wysterylizować przed pierwszą cieczką? Quote
brzośka Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 średnio się na tym znam, ale wydaje mi się, że lepiej jakby sterylka była po pierwszej cieczce Quote
Aska7 Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 Lepiej po pierwszej cieczce. Po wszystkich sterylkach w moim życiu (a trochę ich było) to jednak po. Quote
Marysia R. Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 Zaglądam do dziewczynek:) [quote name='auraa']Zapraszam do suczek! Czy można Gabi wysterylizować przed pierwszą cieczką?[/QUOTE] Jeśli jest taka możliwość to zdecydowanie lepiej po, żeby organizm mógł dojrzeć w pełni. Quote
*Gajowa* Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 Moja wetka też jest zdania, że powinno się poczekać na pierwszą cieczkę. Problem jest taki, że mam obecnie niekastrowanego samca ONka Nelsona, który z różnych względów w ogóle nie jest zamykany w kojcu i cały czas przebywa na tym samym wybiegu co Gabi. Nelson młody piękny ONek ma poważne problemy neurologiczne i na razie nie może być kastrowany. Nie wiadomo też jak wpłynęłaby cieczka na jego stan zdrowia. Quote
*Gajowa* Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 Otrzymałam zwrot kosztów za karmę oraz weterynaryjnych , łącznie 265 zł. Quote
Nutusia Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 Moje 2 suczyny były sterylizowane przed pierwszą cieczkę, ale miały 8 miesięcy Kreska i 10 miesięcy Lili. Nasz wet jest ZA. Ponoć jedyną "wadą" takiego rozwiązania może być nietrzymanie moczu na starość, ale i u suk sterylizowanych po pierwszej (czy kolejnych) cieczkach się to zdarza. A w Stanach ponoć się sterylizuje i kastruje już szczenięta... Quote
Mazowszanka13 Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 [B]auraa,[/B] w sprawie Araba napisz do [B]zoja.[/B] ( nick z kropką !) Z tego co wiem jest inspektorem TOZ-u na mazowieckie. Kiedyś opowiadała mi jak robiła interwencję gdzieś w mazowieckim. [B]To co zapytać na wątku Akcja Sterylizacja czy zwrócą za sterylke starszej suni ? Tak ogólnie na razie.[/B] Quote
auraa Posted August 22, 2014 Author Posted August 22, 2014 Tak, zapytaj!. Ona jest świeżo po szczepieniach więc trochę trzeba odczekać. Wiem że Wet Gajowej robi sterylki po przystępnej cenie ale jest na urlopie. Jak wróci to trzeba będzie zrobic tą sterylkę. Quote
auraa Posted August 22, 2014 Author Posted August 22, 2014 szlak mnie trafi:angryy:. Od godziny modzę na Morusku ogłoszenie dla Gabi i przy każdym kolejnym kroku wylogowuje mnie!!!! Quote
auraa Posted August 22, 2014 Author Posted August 22, 2014 [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images66.fotosik.pl/107/bd85ab6c93066153med.jpg[/IMG][/URL] Saba z Maćkiem przed wizytą u weterynarza. Saba zaprasza i prosi o wsparcie! Quote
auraa Posted August 22, 2014 Author Posted August 22, 2014 [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images70.fotosik.pl/107/1db6662b4291bda8med.jpg[/IMG][/URL] Czyż nie jestem piękna i mam mądry wyraz pyszczka? Quote
Mazowszanka13 Posted August 23, 2014 Posted August 23, 2014 Jest zgoda na zwrot za sterylkę 100 % [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/254649-AKCJI-STERYLIZACJA-razem-walczmy-z-bezdomno%C5%9Bci%C4%85-!-do%C5%82%C4%85cz-do-akcji!?p=22385656#post22385656[/url] [B]Post 42[/B] Jak bedzie wiadomo kiedy, gdzie i za ile daj mi auraa znak to wstawię informację na wątku Akcja Sterylizacja. I powiem co trzeba wypełnić i jak. Zwrot kosztów jest bezpośrednio do weta lub osobie, która założyła z własnej kieszeni za sterylkę. A sunia coś z bernardyna chyba ma, a może moskiweskiego stróżującego ? Quote
Recommended Posts