Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam wiadomość od Pani Saby. Saba przekopuje sie do sąsiadów i robi tam "porządki" Pani sie denerwuje, żeby nie było problemów, bo już pogryzła i przyniosła do domu jakąś dziecięcą zabawkę. Pogryzła swoje posłania. Pani prosi o rady, co robić?  Od sąsiadów ucieka na drogę. Zaczynam się martwić>>>>

Posted

No to po dłuższym czasie... :oops: wreszcie obiecany plakat Gabi:

Tutaj w wersji kolorowej - format A4 do druku: https://py26sw-ch3302.files.1drv.com/y2pkSqLGa2UQb-RhLnL248XstSkWIqr1fjJllxctzHya-vowOUcUeelBc0YfKKlypouAn2NNx1XR0BfKOOqRWRRFWXvOrw1JFRKHp20HPQ0VgY/GABI%20%28od%20auraa%29%20-%20plakat.jpg?psid=1

Tutaj w wersji czarno-białej - format A4 do druku: https://py26sw-ch3302.files.1drv.com/y2pPfDheG2rgANWP_PRuEk_sQQ_NO7irdcOye8yvLaJ5gm7T3z6wQV28sT3yd3AuEDsOUxaHEGc_zfZs1mpcyNRIQZQtJ4jnr95ONw6Ex1wmFQ/GABI%20%28od%20auraa%29%20-%20plakat%20%28cz-b%29.jpg?psid=1

A tu wersja zmniejszona na potrzeby dogo - tylko poglądówka:

GABI%20%28od%20auraa%29%20-%20plakat%28d Oczywiście - z kciukami gratis. :grins:

Ze swojej strony mogę obiecać powieszenie tylko 1 szt. w podbliskim parku (na tablicy, z której nie usuwają plakatów, a ludzi trochę chodzi), ponieważ obecnie w domu nie mam jak wydrukować, a kasy na drukowanie też brak... :sad:

Posted

Lepszego sposobu na "odsunięcie" psa od płotu niż elektryczny pastuch nie znam... Spory wydatek (jeśli ogrodzenie długie), ale zaczyna działać super skutecznie w minutę po montażu. Gryzienie posłania to albo stres albo nuda. Na to pierwsze preparaty albo obroża uspokajająca, na to drugie - gryzaki, męczące spacery, więcej kontaktu z człowiekiem albo... przeczekanie z zaciśniętymi zębami (ja tak właśnie mam ;))

Posted

Nasz Aria rozszarpuje wszystko, co wpadnie w zęby, kocyk, starą kurtkę, nie schowaną na czas wielką ścierkę do podłogi...
Wyrosnie z tego?...chyba tak....

Posted

Zgłosiłam Gabi na wątku sterylkowym 

Przeklejam co jest potrzebne na już i co potem. Pewnie to wiecie, bo Saba też korzystała z pomocy skarbonki sterylkowej, ale ... ;)

"Procedura zwrotu pieniędzy za sterylizację:

Zgłąszając sunię do akcji sterylizacji podaj na wątku AS podaj:
• koszt 
• miejsce zabiegu
• link do wątku
Po dofinansowaniu:
• umieść banerak akcji na wątku suni (do pobrania poniższym poście) – jeśli nie umiesz – poproś moderatora
• na wątku AS wstaw zdjęcie suni po sterylizacji, najlepiej w kubraku/kołnierzu

Procedura sterylkowo fakturowa:
1. Faktura – weterynarz wystawia fakturę na Fundację Ostatnia Szansa (dane do faktury – w załączniku)
(niezależnie czy płacisz gotówką czy weterynarz czeka na przelew – faktura zawsze na Ostatnią Szansę)
2. Wysyłasz listem fakturę i ksero faktury wraz z uzupełnionym załącznikiem (do pobrania poniżej) do Fundacji Ostatnia Szansa (dane do wysyłki jak dane do faktury) 
3. Jeśli płacisz za zabieg gotówką i zwrot pieniążków ma być na Twoje konto – w załączniku w odpowiednim miejscu wpisujesz dane konta, na które mają być zwrócone pieniążki 
4. Jeśli weterynarz zgadza się poczekać na pieniążki, wystawia fakturę przelewową na Ostatnią Szansę i wówczas wysyłasz fakturę i jej ksero z załącznikiem do OS i wówczas OS płaci bezpośrednio na konto firmowe lecznicy, nr konta weta jest na fakturze, więc już nie wypełniasz numeru konta w załączniku 
5. Jeśli nie jesteś deklarowiczem i masz przyznany zwrot w wysokości 50% zabiegu to:
a) Płacisz za całość weterynarzowi gotówką (patrz pkt 3). Fundacja dokonuje zwrotu 100 % na Twoje konto, a Ty niezwłocznie po otrzymaniu przelewu, oddajesz 50 % na konto AS z dopiskiem „zwrot 50 % za sterylizację suki ... od nick”
:cool1: Jeśli weterynarz zgadza się poczekać na pieniążki (patrz pkt 4) – OS przelewa 100 % na konto lecznicy a Ty niezwłocznie po opłaceniu przez OS faktury oddajesz 50 % na konto OS z dopiskiem „zwrot 50 % za sterylizację suki.... od nick”
c) Jeśli weterynarz zgadza się poczekać na pieniążki (patrz pkt 4) – możesz poprosić weterynarza, aby wystawił fakturę od razu na 50 %, wówczas OS przelewa wysokość tych 50 % na konto lecznicy, 50% dopłacasz weterynarzowi gotówką. Mile widziana jest wówczas jeszcze kartka z inf. od weta (pieczątka, podpis) że całość zabiegu sterylizacji suki ... kosztowała tyle i tyle, nie żaden oficjalny druk, ot kartka z inf. o całkowitych kosztach sterylizacji suni.
6. Dodatkowe kosztu ujęte na fakturze 
Akcja Sterylizacja nie zwraca kosztów dodatkowych rzeczy/usług ujętych na fakturze np. kubraczków posterylkowych, kołnierzy, obcinania pazurów itp. AS refunduje tylko koszty zabiegu sterylizacji. Jeśli na Twojej fakturze ujęte zostaną dodatkowe koszty – wysokość tych kosztów zwracasz na konto AS z dopiskiem „zwrot za kubraczek, kołnierz itp. suni ... od nick” lub „zwrot kosztów dodatkowych za sterylizację suni .... od nick” "

Link do wątku Gabi już podałam, więc potrzebuję jeszcze koszt i miejsce zabiegu

Posted

Na Lento jest zapytanie o Gabi. Małżenstwo z Pruszkowa, no cóż zobaczymy!

To ja zaczekam z drukowaniem tej skromnej 1 sztuki na rozwój wypadków. :kciuki:

kciuki zaciśnięte :)                     ale piękny plakacik ma Gabi ,nie sposób się w niej nie zakochać .dziękujemy :)

Dzięki! :oops:

Ważne, żeby okazał sie skuteczny, jeśli z ogłoszeń brak/mało chętnych... :kciuki:

Posted

Gabi odpoczywa w przedpokoju. Przywiozłam ją przed 16tą, z samochodu wyskoczyła o własnych

siłach następnie był krótki specerek po ogródku na smyczy, długie siuuuu i na posłanko.

Posted

Halo, jakieś info dostanę? ;)

"Link do wątku Gabi już podałam, więc potrzebuję jeszcze koszt i miejsce zabiegu"

Koszt zabiegu 250 zł /ze zniżką/.

Zabieg sterylizacji odbył się w :

Przychodni Weterynaryjnej "Anima"

Małgorzata Żabicka

ul. Bielawska 15 lok.35

05-520 Konstancin-Jeziorna

Posted

Dobrze, że Gabunia już po sterylce. Gabuniu trzymaj się i nie szalej!

byłam dziś w ZOO i zobaczcie co mi się najbardziej spodobało

[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2bf75fb5fa6ff69a.html]2bf75fb5fa6ff69amed.jpg[/URL]