auraa Posted November 2, 2014 Author Posted November 2, 2014 Dostałam wiadomość od Pani Saby. Saba przekopuje sie do sąsiadów i robi tam "porządki" Pani sie denerwuje, żeby nie było problemów, bo już pogryzła i przyniosła do domu jakąś dziecięcą zabawkę. Pogryzła swoje posłania. Pani prosi o rady, co robić? Od sąsiadów ucieka na drogę. Zaczynam się martwić>>>> Quote
inka33 Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 No to po dłuższym czasie... :oops: wreszcie obiecany plakat Gabi: Tutaj w wersji kolorowej - format A4 do druku: https://py26sw-ch3302.files.1drv.com/y2pkSqLGa2UQb-RhLnL248XstSkWIqr1fjJllxctzHya-vowOUcUeelBc0YfKKlypouAn2NNx1XR0BfKOOqRWRRFWXvOrw1JFRKHp20HPQ0VgY/GABI%20%28od%20auraa%29%20-%20plakat.jpg?psid=1 Tutaj w wersji czarno-białej - format A4 do druku: https://py26sw-ch3302.files.1drv.com/y2pPfDheG2rgANWP_PRuEk_sQQ_NO7irdcOye8yvLaJ5gm7T3z6wQV28sT3yd3AuEDsOUxaHEGc_zfZs1mpcyNRIQZQtJ4jnr95ONw6Ex1wmFQ/GABI%20%28od%20auraa%29%20-%20plakat%20%28cz-b%29.jpg?psid=1 A tu wersja zmniejszona na potrzeby dogo - tylko poglądówka: Oczywiście - z kciukami gratis. :grins: Ze swojej strony mogę obiecać powieszenie tylko 1 szt. w podbliskim parku (na tablicy, z której nie usuwają plakatów, a ludzi trochę chodzi), ponieważ obecnie w domu nie mam jak wydrukować, a kasy na drukowanie też brak... :sad: Quote
Nutusia Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Lepszego sposobu na "odsunięcie" psa od płotu niż elektryczny pastuch nie znam... Spory wydatek (jeśli ogrodzenie długie), ale zaczyna działać super skutecznie w minutę po montażu. Gryzienie posłania to albo stres albo nuda. Na to pierwsze preparaty albo obroża uspokajająca, na to drugie - gryzaki, męczące spacery, więcej kontaktu z człowiekiem albo... przeczekanie z zaciśniętymi zębami (ja tak właśnie mam ;)) Quote
malagos Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Nasz Aria rozszarpuje wszystko, co wpadnie w zęby, kocyk, starą kurtkę, nie schowaną na czas wielką ścierkę do podłogi... Wyrosnie z tego?...chyba tak.... Quote
*Gajowa* Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Też martwi mnie zachowanie Saby, prawdopodobnie nudzi się ... Umówiłam Gabi na sterylkę na czwartek godz. 11ta. Quote
auraa Posted November 3, 2014 Author Posted November 3, 2014 Pani codziennie chodzi z nia na spacery. Saba jest bez smyczy, może się wybiegać. Co tu radzić, nie wiem! Quote
auraa Posted November 3, 2014 Author Posted November 3, 2014 inka , plakacik śliczny! Cioteczki, możecie się poczęstować? Quote
*Gajowa* Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 inka , plakacik śliczny! Cioteczki, możecie się poczęstować? Niestety nie mam drukarki... Gabi jest też umieszczona na stronie p. Karoliny , która robiła ostatnie fotki https://www.facebook.com/KarolinaMazurFotografia tam też można zobaczyć kolegów Pluto i Czupurka oraz kolezankę Raję P. Karolina zgadza się na wykorzystanie zdjęć do ogłoszeń. Quote
auraa Posted November 4, 2014 Author Posted November 4, 2014 Na Lento jest zapytanie o Gabi. Małżenstwo z Pruszkowa, no cóż zobaczymy! Quote
kabaja Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 kciuki zaciśnięte :) ale piękny plakacik ma Gabi ,nie sposób się w niej nie zakochać .dziękujemy :) Quote
brzośka Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 Zgłosiłam Gabi na wątku sterylkowym Przeklejam co jest potrzebne na już i co potem. Pewnie to wiecie, bo Saba też korzystała z pomocy skarbonki sterylkowej, ale ... ;) "Procedura zwrotu pieniędzy za sterylizację: Zgłąszając sunię do akcji sterylizacji podaj na wątku AS podaj:• koszt • miejsce zabiegu• link do wątkuPo dofinansowaniu:• umieść banerak akcji na wątku suni (do pobrania poniższym poście) – jeśli nie umiesz – poproś moderatora• na wątku AS wstaw zdjęcie suni po sterylizacji, najlepiej w kubraku/kołnierzuProcedura sterylkowo fakturowa:1. Faktura – weterynarz wystawia fakturę na Fundację Ostatnia Szansa (dane do faktury – w załączniku)(niezależnie czy płacisz gotówką czy weterynarz czeka na przelew – faktura zawsze na Ostatnią Szansę)2. Wysyłasz listem fakturę i ksero faktury wraz z uzupełnionym załącznikiem (do pobrania poniżej) do Fundacji Ostatnia Szansa (dane do wysyłki jak dane do faktury) 3. Jeśli płacisz za zabieg gotówką i zwrot pieniążków ma być na Twoje konto – w załączniku w odpowiednim miejscu wpisujesz dane konta, na które mają być zwrócone pieniążki 4. Jeśli weterynarz zgadza się poczekać na pieniążki, wystawia fakturę przelewową na Ostatnią Szansę i wówczas wysyłasz fakturę i jej ksero z załącznikiem do OS i wówczas OS płaci bezpośrednio na konto firmowe lecznicy, nr konta weta jest na fakturze, więc już nie wypełniasz numeru konta w załączniku 5. Jeśli nie jesteś deklarowiczem i masz przyznany zwrot w wysokości 50% zabiegu to:a) Płacisz za całość weterynarzowi gotówką (patrz pkt 3). Fundacja dokonuje zwrotu 100 % na Twoje konto, a Ty niezwłocznie po otrzymaniu przelewu, oddajesz 50 % na konto AS z dopiskiem „zwrot 50 % za sterylizację suki ... od nick” :cool1: Jeśli weterynarz zgadza się poczekać na pieniążki (patrz pkt 4) – OS przelewa 100 % na konto lecznicy a Ty niezwłocznie po opłaceniu przez OS faktury oddajesz 50 % na konto OS z dopiskiem „zwrot 50 % za sterylizację suki.... od nick”c) Jeśli weterynarz zgadza się poczekać na pieniążki (patrz pkt 4) – możesz poprosić weterynarza, aby wystawił fakturę od razu na 50 %, wówczas OS przelewa wysokość tych 50 % na konto lecznicy, 50% dopłacasz weterynarzowi gotówką. Mile widziana jest wówczas jeszcze kartka z inf. od weta (pieczątka, podpis) że całość zabiegu sterylizacji suki ... kosztowała tyle i tyle, nie żaden oficjalny druk, ot kartka z inf. o całkowitych kosztach sterylizacji suni.6. Dodatkowe kosztu ujęte na fakturze Akcja Sterylizacja nie zwraca kosztów dodatkowych rzeczy/usług ujętych na fakturze np. kubraczków posterylkowych, kołnierzy, obcinania pazurów itp. AS refunduje tylko koszty zabiegu sterylizacji. Jeśli na Twojej fakturze ujęte zostaną dodatkowe koszty – wysokość tych kosztów zwracasz na konto AS z dopiskiem „zwrot za kubraczek, kołnierz itp. suni ... od nick” lub „zwrot kosztów dodatkowych za sterylizację suni .... od nick” " Link do wątku Gabi już podałam, więc potrzebuję jeszcze koszt i miejsce zabiegu Quote
inka33 Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 Na Lento jest zapytanie o Gabi. Małżenstwo z Pruszkowa, no cóż zobaczymy! To ja zaczekam z drukowaniem tej skromnej 1 sztuki na rozwój wypadków. :kciuki: kciuki zaciśnięte :) ale piękny plakacik ma Gabi ,nie sposób się w niej nie zakochać .dziękujemy :) Dzięki! :oops: Ważne, żeby okazał sie skuteczny, jeśli z ogłoszeń brak/mało chętnych... :kciuki: Quote
*Gajowa* Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 I co ???????? Gabi kończy sie karma, mamy na 4-5 dni zaledwie. Quote
Mazowszanka13 Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Napisałam zapytanie na wątku Akcja Sterylizacja co ze zwrotem za sterylkę Saby. Auraa wysłała wszystkie papiery już dawno temu. Post 134, str 7 http://www.dogomania.com/forum/topic/140244-akcji-sterylizacja-razem-walczmy-z-bezdomno%C5%9Bci%C4%85-do%C5%82%C4%85cz-do-akcji/page-7 Quote
brzośka Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Halo, jakieś info dostanę? ;) "Link do wątku Gabi już podałam, więc potrzebuję jeszcze koszt i miejsce zabiegu" Quote
auraa Posted November 5, 2014 Author Posted November 5, 2014 Gajowa musi napisać. Jutro da namiary. Oby się wszystko udało. Trzymajcie kciuki za malutką!!!!!! Quote
kabaja Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 kciuki zaciśnięte :-D niech wszystko pójdzie dobrze .Gabulku trzymaj się Quote
*Gajowa* Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 Gabi odpoczywa w przedpokoju. Przywiozłam ją przed 16tą, z samochodu wyskoczyła o własnych siłach następnie był krótki specerek po ogródku na smyczy, długie siuuuu i na posłanko. Quote
*Gajowa* Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 Halo, jakieś info dostanę? ;) "Link do wątku Gabi już podałam, więc potrzebuję jeszcze koszt i miejsce zabiegu" Koszt zabiegu 250 zł /ze zniżką/. Zabieg sterylizacji odbył się w : Przychodni Weterynaryjnej "Anima" Małgorzata Żabicka ul. Bielawska 15 lok.35 05-520 Konstancin-Jeziorna Quote
auraa Posted November 6, 2014 Author Posted November 6, 2014 Dobrze, że Gabunia już po sterylce. Gabuniu trzymaj się i nie szalej! byłam dziś w ZOO i zobaczcie co mi się najbardziej spodobało [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2bf75fb5fa6ff69a.html][/URL] Quote
Recommended Posts