Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dopsz , że dałaś foty bo już zapomniałam jakiego piesa ma moja córuś :)

Oluś co się czepiasz smyczy :diabloti:
ja np nie lubię cienkich powrozików , cholernie ciężko było mi się do flexi przyzwyczaić , ale dało radę ;) ...ale wytłumaczcie mi plisssssssssssssssss po kij psu zakładać np 2 obroże ( jedna ok.2 cm , druga coś kole 4 cm ) i jeszcze łańcuch jak krowie , już u kilku psów tak widziałam na niektórych fotach ... ja stara i niedouczona więc plissssss wytłumaczcie mi :modla:

Posted

Ogólnie to nie jest smycz Oluś ;) to jest taśma 20m... zrobiło się ciepło i każdy kawałek wolnej przestrzeni zalega stonka więc trzeba Salsunie ograniczać, za dużo pokus czyha ;)
I swoją drogą to też wolę szersze smycze, lepiej mi się je dzierży w ręku...mamy chyba smycz szerokości 2,5cm.
A obwieszania psa obrożami, łańcuszkami i wszystkim innym też mnie zadziwia...ale no cóż, nie wszystko musi być dla mnie jasne i oczywiste ;)

Fredzia wystarczy że żywa na mnie patrzy, nie zdzierżyłabym jakby zerkała jeszcze z fot xD Jeden debilny wzrok wystarczy :evil_lol:

Posted

[quote name='jonQuilla']Ogólnie to nie jest smycz Oluś ;) to jest taśma 20m... zrobiło się ciepło i każdy kawałek wolnej przestrzeni zalega stonka więc trzeba Salsunie ograniczać, za dużo pokus czyha ;)
I swoją drogą to też wolę szersze smycze, lepiej mi się je dzierży w ręku...mamy chyba smycz szerokości 2,5cm.
A obwieszania psa obrożami, łańcuszkami i wszystkim innym też mnie zadziwia...ale no cóż, nie wszystko musi być dla mnie jasne i oczywiste ;)

Fredzia wystarczy że żywa na mnie patrzy, nie zdzierżyłabym jakby zerkała jeszcze z fot xD Jeden debilny wzrok wystarczy :evil_lol:[/QUOTE]

czyli to nie tylko ja nie wiem o so w tym chodzi ....ulżyło mi że gdzies przepadłam za murzynami :lol:

Posted

[quote name='Alicja']Dopsz , że dałaś foty bo już zapomniałam jakiego piesa ma moja córuś :)

Oluś co się czepiasz smyczy :diabloti:
ja np nie lubię cienkich powrozików , cholernie ciężko było mi się do flexi przyzwyczaić , ale dało radę ;) ...ale wytłumaczcie mi plisssssssssssssssss po kij psu zakładać np 2 obroże ( jedna ok.2 cm , druga coś kole 4 cm ) i jeszcze łańcuch jak krowie , już u kilku psów tak widziałam na niektórych fotach ... ja stara i niedouczona więc plissssss wytłumaczcie mi :modla:[/QUOTE]
a czy tak czasem ta 4cm nie jest z obciazeniem?? bo one z reguly się zsuwają i aby nie spadala za nisko zaklada sie jeszcze jedna aby podtrzymywała... ale ja sie nie znam, bo moja zawsze ma albo jedną obroze albo szelki :P

Posted

[quote name='Izabela124.']Też nie widzę sensu w zakładaniu kilku obroży naraz albo jeszcze szelek do tego... Najbardziej lubię swoje psy "gołe" :D[/QUOTE]

Salsa czasami ma szelki i kolczatkę ;)
Na kolcach ją prowadzę do lasu czy gdzieś a potem zdejmuję i przełączam ją na szelki :evil_lol:

[quote name='zaba14']a czy tak czasem ta 4cm nie jest z obciazeniem?? bo one z reguly się zsuwają i aby nie spadala za nisko zaklada sie jeszcze jedna aby podtrzymywała... ale ja sie nie znam, bo moja zawsze ma albo jedną obroze albo szelki :P[/QUOTE]

[quote name='Aleks89']Nie to były dwie zwykłe + łańcuszek:lol:[/QUOTE]

a kto tak się w ogóle nosił?

Posted

[quote name='jonQuilla']Salsa czasami ma szelki i kolczatkę ;)

no tos nie je tako skromnisia
Na kolcach ją prowadzę do lasu czy gdzieś a potem zdejmuję i przełączam ją na szelki :evil_lol:

czyli szarpie franca hihihiihi a nie wygląda ;-)

hejoo Laska;-)

a kto tak się w ogóle nosił?

skoro ludziska y moga sie obwieszac bizuteryjom to dlaczego psioki nie????

Posted

[quote name='zaba14']a czy tak czasem ta 4cm nie jest z obciazeniem?? bo one z reguly się zsuwają i aby nie spadala za nisko zaklada sie jeszcze jedna aby podtrzymywała... ale ja sie nie znam, bo moja zawsze ma albo jedną obroze albo szelki :P[/QUOTE]

[quote name='Aleks89']Nie to były dwie zwykłe + łańcuszek:lol:[/QUOTE]

no własnie , Oluś widział :)

Posted

[quote name='jonQuilla']Salsa czasami ma szelki i kolczatkę ;)

a kto tak się w ogóle nosił?[/QUOTE]

wiesz z obrożą i szelkami to się zgodzę jak jest konieczność np tak jak piszesz na czas trasy , czy np pies ledwo co adoptowany , niepewny

nie ważne ( nie chcę wrzucac cudzych fot , nieistotne bo to akurat egzemplarz przykładowy był ), tylko pytałam , zresztą niejednego psa na dogo i innych forach tak widziałam a ten szczególnie mi się rzucił w gałki

• 4 weeks later...
Posted

Bo to u znajomych było w ogrodzie...ja zaczynałam żyć wietrząc się nad ranem a suki mi towarzyszyły i ujadały na wszystko łącznie z wiatrem. Salsa się nie nadaje do domku z ogrodem....zabiłabym ją za to że szczeka non stop tym swoim piskliwym głosikiem

Posted

jonQuilla napisał(a):
Bo to u znajomych było w ogrodzie...ja zaczynałam żyć wietrząc się nad ranem a suki mi towarzyszyły i ujadały na wszystko łącznie z wiatrem. Salsa się nie nadaje do domku z ogrodem....zabiłabym ją za to że szczeka non stop tym swoim piskliwym głosikiem

przyzwyczaiła by się ;)

Posted

Alicja napisał(a):
przyzwyczaiła by się ;)

wcześniej bym ją utłukła :)

Rinuś napisał(a):
kto tak zj***ł tą ostatnią fotę? :evil_lol: Twoja sprawka? :eviltong:

a co Ci się w niej nie podoba? :roll:

YxNinaxY napisał(a):
to ja jestem ta zła bo mój piesek nosi dwie obróżki :diabloti: Kolczateczkę i zwykłą :eviltong:

na bogato ;)

Posted

a kto bogatemu zabroni?:diabloti:
a tak na serio to nosi dwie, bo z obu korzystamy. Jak jest np. w wodzie to jest podpięty pod zwykłą, jak nie ciągnie też a jak mu odbija to ma kolce.

Posted

YxNinaxY napisał(a):
a kto bogatemu zabroni?:diabloti:
a tak na serio to nosi dwie, bo z obu korzystamy. Jak jest np. w wodzie to jest podpięty pod zwykłą, jak nie ciągnie też a jak mu odbija to ma kolce.

duży jest to od nadmiaru łeb mu nie odpadnie ;)

Rinuś napisał(a):
No ucięta mordka nieładnie jest :razz:

:hmmmm: gdzie upitoliłam pysk?
no chyba że ta taka tam wcześniejsza z kiedyś ;) no to ja osobiście ją tak nieładnie skrzywdziłam że mordkę ucięłam :loveu: