Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B][I][url]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC00828640x480.jpg?t=1275662647[/url]

sliczne Salsikowe portreciki ;-)

no my na szczęście mamy jeszcze gdzie chodzić ale kto wie co bedzie dalej ...
znajdzie sie jakis nawiedzony deweloper i se chaty pobuduje albo jakaś inksza intytucyja co supermarket postawi ....czas pokaże ;-)
ostatecznie mam jeszcze ogródek hihihih[/I][/B]

Posted

[quote name='zaba14']Salsa jak zawsze super :) i jeśli Twoja toleruje sunie to niezle by się nasze dogadały, bo moja tez nie lubi jak pies nią szamocze, przewraca, dociska do ziemi.. :) lubi ganiac ew. za psem w dzikim pościgu a potem zmiana ;) no i patyczki też uwielbia :)
z przykrością muszę stwierdzić że i u nas coraz mniej terenów spacerowych, gdy wyjdzie słońce ludzie opalają się na każdym skrawku trawy :/ a tego wariata to ja nie spuszczę miedzy ludzmi za bardzo .. :> o tyle dobrze że u nas ludzie z reguły zapinają psy gdy widzą innego ..[/QUOTE]

[COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]Ruda toleruje zarówno suki jak i psy o ile ma dobry humor, ona jest dość specyficznym psem i nigdy nie wiadomo jaka będzie jej reakcja. Niektóre psy są fee nawet jak się chcą bawić a inne są super pomimo tego że warczą i ewidentnie nie chcą mieć z nią nic wspólnego...wszystko to zależy od dnia. No i ona często potrzebuje więcej czasu na to aby się z psem dogadać więc drugi pies musi być cierpliwy i znosić jej humory a najlepiej w ogóle jak jej ataki odbiera jako taką hardcorową zabawę.
Niestety mało takowych psów znam dlatego nie mamy towarzyszy spacerów i musi nam starczyć własne towarzystwo.
[/B][/FONT][/COLOR]
[quote name='wejherstaff']Przyszłam się przywitać, trochę czasu mi zajmie zapoznanie się z Waszą galeryjką ;)[/QUOTE]
[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]
witam :loveu:
to może lepiej nie nadrabiaj bo połowę życia by Ci to zajęło :evil_lol:

[/B][/COLOR][/FONT][quote name='zuzolandia'][B][I][URL]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC00828640x480.jpg?t=1275662647[/URL]

sliczne Salsikowe portreciki ;-)

no my na szczęście mamy jeszcze gdzie chodzić ale kto wie co bedzie dalej ...
znajdzie sie jakis nawiedzony deweloper i se chaty pobuduje albo jakaś inksza intytucyja co supermarket postawi ....czas pokaże ;-)
ostatecznie mam jeszcze ogródek hihihih[/I][/B][/QUOTE]

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]wszystko przed Wami choć lepiej żeby Was coś takowego ominęło

Jakieś 20 minut autobusem ode mnie jest stary poligon wojskowy...rewelacyjne miejsce na spacery bo jest tam małe jeziorko, kawałek plaży i mnóstwo terenów leśnych. Ludzie tam śmigają kładami, motocyklami i terenowymi autami bo do tego plener rewelacyjny jest ale też już niedługo się skończy sielanka bo teren został sprzedany i powstaną osiedla :roll:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='jonQuilla'][COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]

witam :loveu:
to może lepiej nie nadrabiaj bo połowę życia by Ci to zajęło :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]

Oki ;) Rzucam okiem na parę pierwszych i ostatnich stron ;)

Posted

[quote name='jonQuilla'][COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]widać Lenka i Salsa mają coś wspólnego, Ruda musi chociaż podbiec powąchać żeby sprawdzić co to jest [/B][/FONT][/COLOR]:evil_lol:
[COLOR=Olive][FONT=Georgia][/FONT][/COLOR][/QUOTE]

Nigdy nie wiadomo, czy to leżące nie nada się do jedzenia :evil_lol:

Posted

[quote name='wejherstaff']Oki ;) Rzucam okiem na parę pierwszych i ostatnich stron ;)[/QUOTE]

[COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]o tak, to już jest lepszy pomysł :)[/B][/FONT][/COLOR]

[quote name='Ania!']Nigdy nie wiadomo, czy to leżące nie nada się do jedzenia :evil_lol:[/QUOTE]

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]no właśnie, ku mojemu niezadowoleniu Salsa gustuje w padlinie i pewnie się łudzi że taka duża jej się trafiła :evil_lol:
[/B][/COLOR][/FONT]
[quote name='Maks i Spark']Dzień dobry Żonkilku:)

A.[/QUOTE]
witaj :loveu:
miło Cię widzieć :calus:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

Śliczne foty :loveu:

[URL]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC00895640x480.jpg?t=1275662888[/URL] No już biegnę !
[URL]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC00865640x480.jpg?t=1275662798[/URL] Jak ślicznie ona pozuje :loveu:
[URL]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC00923640x480.jpg?t=1275663136[/URL] Luna poszukiwacz :cool3:

Za ile będą kolejne fotki ?

Posted

[quote name='wejherstaff']Witajcie :D[/QUOTE]

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]witam :loveu:
[/B][/COLOR][/FONT]
[quote name='Tala505']Śliczne foty :loveu:

[URL]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC00895640x480.jpg?t=1275662888[/URL] No już biegnę !
[URL]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC00865640x480.jpg?t=1275662798[/URL] Jak ślicznie ona pozuje :loveu:
[URL]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC00923640x480.jpg?t=1275663136[/URL] Luna poszukiwacz :cool3:

Za ile będą kolejne fotki ?[/QUOTE]
dziękujemy :)

nie wiem, dziś co prawda też ładna pogoda ale mam lenia i spaceru nie będzie no chyba że coś mi się odwidzi :eviltong:
z rana wyszłyśmy na podwórko gdy dzieci jeszcze nie było i Salsa latała za frisbee także poszalała trochę ;) [/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='Shel']Więcej fot![/QUOTE]

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]to chooo pofocisz a ja wstawię :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

Ja mam wizję wyjazdu na działkę, co mi sie wcale nie uśmiecha. W tak ładną pogodę jest tam masa ludzi, drą japę, koszą, wykaszają, działają piłą łańcuchową boshh... nic tylko hałas i darcie japy. Pełno ludzi, każdy ci do leżaka zagląda... a w mieście w taką pogodę jest cisza i spokój ;) Na osiedlu żywej duszy bo wszyscy nad jeziorem i gdzie tam jeszcze łazić można :) Więc wolałabym zostać w domeczku, ale niestety robię za kierowcę :( Niech mnie ktoś przytuli :placz: więc sie leniuchowi nie dziwię, bo sama mam lenia ;)

Posted

[quote name='Magda25']Ja mam wizję wyjazdu na działkę, co mi sie wcale nie uśmiecha. W tak ładną pogodę jest tam masa ludzi, drą japę, koszą, wykaszają, działają piłą łańcuchową boshh... nic tylko hałas i darcie japy. Pełno ludzi, każdy ci do leżaka zagląda... a w mieście w taką pogodę jest cisza i spokój ;) Na osiedlu żywej duszy bo wszyscy nad jeziorem i gdzie tam jeszcze łazić można :) Więc wolałabym zostać w domeczku, ale niestety robię za kierowcę :( Niech mnie ktoś przytuli :placz: więc sie leniuchowi nie dziwię, bo sama mam lenia ;)[/QUOTE]

:calus:
[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]No to nawet nie ma uciechy z bycia na działce w tym czasie. Ja ogólnie nie lubię takich przepełnionych miejsc, dlatego nigdy na plażę latem nie chodzę. Irytują mnie masy ludzi, niemal jeden na drugim leży...taka jedna wielka nasłoneczniona orgia.
Wolę jechać gdzieś na zadupie nad jezioro i obcować jedynie z komarami.
Mojej przyjaciółki rodzina ma zarąbistą działkę. Nie leży ona na żadnym terenie działkowym, od taki wolno stojący dom letniskowy nad jeziorem, kilkadziesiąt metrów dalej jest tylko jedno gospodarstwo a cała wieś oddalona o jakieś 0,5km idąc przez lasek. Cisza, spokój to norma...rewelacyjne miejsce ale 100km za Gdańskiem więc nie zawsze jest tak hop siup tam jechać.[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

Dokładnie. Mnie też nie kręci wylegiwanie sie na plaży wśród golasów. Mnie taki tłum irytuje strasznie. Nie wypoczywam, tylko sie negatywnie nakręcam. A taki domeczek letniskowy na wsi to byłoby coś!

Posted

[quote name='Magda25']Dokładnie. Mnie też nie kręci wylegiwanie sie na plaży wśród golasów. Mnie taki tłum irytuje strasznie. Nie wypoczywam, tylko sie negatywnie nakręcam. A taki domeczek letniskowy na wsi to byłoby coś![/QUOTE]

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]Widzę że mamy podobne podejście.
Mnie ogólnie jeszcze drażni bezczynne leżenie na słońcu, nie lubię się opalać bo to nudne [/B][/COLOR][/FONT][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]:evil_lol: no[/B][/COLOR][/FONT][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B] i po chwili takiego nagrzewania się bez ruchu nie ma we mnie życia, jestem senna i bardziej zmęczona niż po kilkugodzinnych wędrówkach po lesie.[/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='deer_1987']mi sie marzy mieszkac na stale na wsi :D teren dla psow, zdrowe warzywa dla krolika[/QUOTE]

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]Mieszkanie na wsi to rewelacyjna sprawa, też bym chciała ale gdzieś niedaleko Gda...jestem przywiązana do mojego miasta i coraz częściej doceniam że mieszkam tutaj. [/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]skoro nowa strona to niech będą chociaż 3 zdjęcia :eviltong:
dzisiejszy Teodor, jeszcze ciepłe fotki :cool3:[/B][/COLOR][/FONT]

[IMG]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC04120.jpg?t=1275740012[/IMG]

[IMG]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC04122.jpg?t=1275740012[/IMG]

[IMG]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC04126.jpg?t=1275740013[/IMG]

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]Salsa musiała go językiem zahaczyć bo ucho jakieś takie mokre :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='jonQuilla']

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]no właśnie, ku mojemu niezadowoleniu Salsa gustuje w padlinie i pewnie się łudzi że taka duża jej się trafiła :evil_lol:
[/B][/COLOR][/FONT] [/QUOTE]

Każdemu wolno marzyć :evil_lol:
Pepe też gustuje w takich smaczkach :p

Salsa powoli zaczyna smakować Teodora :diabloti:

Posted

tez balkonowy :)

no my 40 km od wiekszego miasta mieszkamy i czasami brakuje ze tak daleko.. ok 30 minut jazda pociagiem do centrum ale jeszcze jazda u nas na stacje kolejowa i w malmö ze stacji gdzies

Posted

[quote name='Ania!']Każdemu wolno marzyć :evil_lol:
Pepe też gustuje w takich smaczkach :p

Salsa powoli zaczyna smakować Teodora :diabloti:[/QUOTE]

[COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]robi sobie smaka :evil_lol:[/B][/FONT][/COLOR]

[quote name='Shel']Świetny ten królik :][/QUOTE]

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]no czasami mu się zdarza ;)[/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='deer_1987']tez balkonowy :)

no my 40 km od wiekszego miasta mieszkamy i czasami brakuje ze tak daleko.. ok 30 minut jazda pociagiem do centrum ale jeszcze jazda u nas na stacje kolejowa i w malmö ze stacji gdzies[/QUOTE]

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]nie lubię jak wychodzi na balkon, boję się że spadnie a nie mam za bardzo jak zabezpieczyć :roll:

Zebrałam się w sobie i zabrałam psa na polanę ale bez aparatu, nie chciało mi się tachać :eviltong:
Miałam nadzieję że skoro wyruszam po obiedzie to będzie mniej osób i owszem było mniej ale nadal sporo. W każdym bądź razie rzucałam Salsie patyczka i za którymś rzutem na górkę Ruda coś zwiechę złapała, gapiła się w jedno miejsce na górce więc postanowiłam sprawdzić o co chodzi zanim wyrwie do tego czegoś interesującego. Stanęłam w tym samym miejscu co ona i co zobaczyłam? Bzykającą się parkę :mdleje: nagle zaczęłam żałować że nie wzięłam aparatu :roll:
Swoją drogą kilka dni wcześniej dokładnie w tym samym miejscu natknęłam się na gołego starego dziada :splat:[/B][/COLOR][/FONT][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B] kurde czy ludzie czasami nie mogą się pohamować? :hmmmm: Dziad jak się opalał to nikogo poza mną nie było na tej polanie ale bzykająca parka dookoła siebie miała sporą ilość ludzi z tym że siedzieli w takich miejscach że nie widzieli co się dzieje na zejściu z górki
żenada
[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]***
Zebrałam się w sobie i zabrałam psa na polanę ale bez aparatu, nie chciało mi się tachać :eviltong:
Miałam nadzieję że skoro wyruszam po obiedzie to będzie mniej osób i owszem było mniej ale nadal sporo. W każdym bądź razie rzucałam Salsie patyczka i za którymś rzutem na górkę Ruda coś zwiechę złapała, gapiła się w jedno miejsce na górce więc postanowiłam sprawdzić o co chodzi zanim wyrwie do tego czegoś interesującego. Stanęłam w tym samym miejscu co ona i co zobaczyłam? Bzykającą się parkę :mdleje: nagle zaczęłam żałować że nie wzięłam aparatu :roll:
Swoją drogą kilka dni wcześniej dokładnie w tym samym miejscu natknęłam się na gołego starego dziada :splat:[/B][/COLOR][/FONT][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B] kurde czy ludzie czasami nie mogą się pohamować? :hmmmm: Dziad jak się opalał to nikogo poza mną nie było na tej polanie ale bzykająca parka dookoła siebie miała sporą ilość ludzi z tym że siedzieli w takich miejscach że nie widzieli co się dzieje na zejściu z górki
żenada
[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]

:crazyeye::evil_lol::evil_lol:

No nie mogę:D

Nasze miejsca są na szczęscie wyludnione i podczas spaceru zwykle na nikogo nie trafiamy :)

Posted

[quote name='deer_1987']niektorym potrzeba emocji przy sexie :D[/QUOTE]

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]fajnie to niech się podpalą i bzykają ale we własnym domu, mi ich emocje nie są do niczego potrzbne ;) :evil_lol:

nawet przeszło mi przez myśl żeby rzucić Salsie patyka niedaleko ich ale bałam się że Ruda skoczy tam czy coś :evil_lol: może dziewucha zakleszczu by dostała

[/B][/COLOR][/FONT][quote name='Kaja10014']:crazyeye::evil_lol::evil_lol:

No nie mogę:D

Nasze miejsca są na szczęscie wyludnione i podczas spaceru zwykle na nikogo nie trafiamy :)[/QUOTE]

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]w sumie tam gdzie nikogo nie ma jest jeszcze większe ryzyko napotkania pary gołąbeczków [/B][/COLOR][/FONT]:evil_lol:

Posted

[quote name='jonQuilla']
[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]w sumie tam gdzie nikogo nie ma jest jeszcze większe ryzyko napotkania pary gołąbeczków [/B][/COLOR][/FONT]:evil_lol:[/QUOTE]
Dziś widziałam odjeżdżającą babkę i faceta około siedemdziesiątki z naszego lasku :evil_lol: