jonQuilla Posted September 7, 2009 Author Posted September 7, 2009 [quote name='deer_1987']To co widze u Ciebie i w ogrodzie znajomej. duzo spadnietych lisci...[/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]:niewiem: chciałam je podkleić ale brzydko wyglądały :eviltong: tutaj w sumie wszystkie suche liście na ziemi to z kasztanowców w ogóle to bardzo szybko w tym roku kasztany zaczęły spadać, w mojej okolicy tych drzew jest mnóstwo i wszędzie teraz leżą kasztany...jeszcze w skorupkach i nie są brązowe w środku a już leżą na ziemi :hmmmm: [/B][/COLOR][/FONT] [quote name='Maks i Spark']Hello ludziom pracy :) A.[/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]dzień dobry :loveu::multi:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
M&S Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 [quote name='jonQuilla'] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]tutaj w sumie wszystkie suche liście na ziemi to z kasztanowców[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]w ogóle to bardzo szybko w tym roku kasztany zaczęły spadać, w mojej okolicy tych drzew jest mnóstwo i wszędzie teraz leżą kasztany...jeszcze w skorupkach i nie są brązowe w środku a już leżą na ziemi :hmmmm:[/COLOR][/FONT][/B] [/quote] ...może ta zaraza je dopadła, muszę zobaczyć kasztany u siebie A. Quote
jonQuilla Posted September 7, 2009 Author Posted September 7, 2009 [quote name='Maks i Spark']...może ta zaraza je dopadła, muszę zobaczyć kasztany u siebie A.[/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]:niewiem: nie mam pojęcia ale odnoszę wrażenie że nigdy wcześniej tak szybko nie spadały, może nie zwróciłam uwagi po prostu :roll:[/B][/COLOR][/FONT] [quote name='agaga21']a ja lubię jesień...na zdjęciach!;)[/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]ja też taką lubię :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
halgre Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 [B][FONT="Georgia"][SIZE="4"][COLOR="DarkRed"]Cześć ... [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][IMG]http://i27.tinypic.com/a5dt1l.jpg[/IMG] [url]http://global.images8.fotosik.pl/87/1fc3040462a7f8ad.jpg[/url] [B][COLOR="DarkRed"]Jaki śliczny portrecik :loveu::loveu::loveu:[/COLOR][/B] [url]http://global.images8.fotosik.pl/87/057a62487514a7bf.jpg[/url] [B][COLOR="DarkRed"]No weź wreszcie wyrwij ten płot czy co ... :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/COLOR][/B] [url]http://global.images6.fotosik.pl/528/07e461f7ee8d0f78.jpg[/url] [B][COLOR="DarkRed"]Bidulka ... ledwo się mieści ... :roll::roll:[/COLOR][/B] Quote
bianka19 Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Cześć popołudniowo :loveu::roll: [CENTER] [/CENTER] Quote
taxelina Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 u nas nierozpakowanych kasztanow jest duzo... Quote
jonQuilla Posted September 7, 2009 Author Posted September 7, 2009 [quote name='halgre58'][B][FONT=Georgia][SIZE=4][COLOR=DarkRed]Cześć ... [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][IMG]http://i27.tinypic.com/a5dt1l.jpg[/IMG] [URL]http://global.images8.fotosik.pl/87/1fc3040462a7f8ad.jpg[/URL] [B][COLOR=DarkRed]Jaki śliczny portrecik :loveu::loveu::loveu:[/COLOR][/B] [URL]http://global.images8.fotosik.pl/87/057a62487514a7bf.jpg[/URL] [B][COLOR=DarkRed]No weź wreszcie wyrwij ten płot czy co ... :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/COLOR][/B] [URL]http://global.images6.fotosik.pl/528/07e461f7ee8d0f78.jpg[/URL] [B][COLOR=DarkRed]Bidulka ... ledwo się mieści ... :roll::roll:[/COLOR][/B][/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]cześć :loveu::multi: po co wyrywać płot skoro ona kilka razy mi go przeskoczyła :evil_lol: nikt jej tam nie kazał dupy wciskać :eviltong:[/B][/COLOR][/FONT] [quote name='bianka19']Cześć popołudniowo :loveu::roll: [CENTER] [/CENTER] [/quote] [B] [FONT=Georgia][COLOR=Olive]witam wieczorowo :loveu:[/COLOR][/FONT][/B][FONT=Georgia][COLOR=Olive] [/COLOR][/FONT] [quote name='deer_1987']u nas nierozpakowanych kasztanow jest duzo...[/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]ja w zeszłym roku zbierałam i robiłam ludziki na wystawę do pracy :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] [quote name='Maks i Spark']Hello po pracy :) A.[/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B] witam także po pracy :multi::loveu:[/B][/COLOR][/FONT] [quote name='Mqrtynq']Heej :hand:[/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]cześć :loveu:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
halgre Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]cześć :loveu::multi: po co wyrywać płot skoro ona kilka razy mi go przeskoczyła :evil_lol: nikt jej tam nie kazał dupy wciskać :eviltong:[/B][/COLOR][/FONT] [/QUOTE] [B][COLOR="DarkRed"]haha :grin::grin::grin: bidulka ... sama wcisła :grin::grin::grin: [/COLOR][/B] [B][COLOR="DarkRed"][SIZE="3"]Cześć ... [/SIZE][/COLOR][/B][IMG]http://i28.tinypic.com/2cn9zef.jpg[/IMG] Quote
Cavy Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Hej. :hand: [URL]http://global.images8.fotosik.pl/87/1fc3040462a7f8ad.jpg[/URL] Ale super, wyszła tutaj jak szczenior. :evil_lol: :loveu::loveu: Miłego dnia życzymy. ;) Quote
jonQuilla Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]witam :multi::loveu: ale się z babką w pracy pokłóciłam o psa :loveu: kocham takich głupich ludzi :) przyszła z jorkiem pod pachą i koleżanka mówi do niej że nie można wprowadzać psów, a ona że go przecież wniosła na co koleżanka że na drzwiach jest informacja o zakazie wprowadzania/wnoszenia psów na teren sklepu babka się zaczęła więc wykłócać że moze to kot, a my na to że królik po czym powiedziała ze nie chce jej się wyciągać ale w plecaku ma ustawe, z której wynika że jest zakaz wprowadzania psów na teren sklepów z wyłącznością na jorki z powodu że mają jako jedyne włosy a nie sierść....na co ja mówie że po za jorkami włos ma chociażby pudel, grzywacz chiiński, maltańczyk albo shih tzu,...pani dalej upierała się że jest wyłaczność na jorki więc poprosiłam o ustawę i rodowód psa, z którego by jasno wynikało ze pies jest takiej rasy za jaką go pani uważa bo dla mnie bez tego dokumentu pies jest kundlem :diabloti: pani oczywiście nie pokazała nic :evil_lol: powiedziałam że też mam psa i nigdzie mnie z nim nie wpuszczają więc ona stwierdziła że się za to mszczę na innych :evil_lol: skomentowałam jedynie "tak bo rzeczywiście to powód do mszczenia", pani wyszła obrażona :evil_lol: tacy ludzie obrzydzają mi jorki :shake: [/B][/COLOR][/FONT] Quote
C&B Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 hehe:evil_lol: Wyobrażam sobie jej minę, jak zapytałaś się o rodowód :diabloti: Jak dla mnie każdy pies to pies :loveu: I yorka bym nie wpuściła do sklepu i doga niemieckiego :lol: Quote
halgre Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 [B][COLOR="DarkRed"]Żadnego psa się nie wprowadza do sklepu i nie tylko sklepu :shake: - taka jest ustawa i koniec. Ale są sklepy-wyjątki :diabloti: Np. u nas w Żabce widziałam już parę razy i yorka i amstafa i kundelki ... Personel nic nie mówi, może dlatego, że tu u nas się wszyscy znamy łącznie ze wszystkimi sklepowymi - więc jak na wsi :evil_lol::evil_lol: Gorzej chyba gdzieś w śródmieściu ... :diabloti:[/COLOR][/B] Quote
M&S Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=olive][B]witam :multi::loveu:[/B][/COLOR][/FONT] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]ale się z babką w pracy pokłóciłam o psa :loveu: kocham takich głupich ludzi :)[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]przyszła z jorkiem pod pachą i koleżanka mówi do niej że nie można wprowadzać psów, a ona że go przecież wniosła na co koleżanka że na drzwiach jest informacja o zakazie wprowadzania/wnoszenia psów na teren sklepu[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]babka się zaczęła więc wykłócać że moze to kot, a my na to że królik po czym powiedziała ze nie chce jej się wyciągać ale w plecaku ma ustawe, z której wynika że jest zakaz wprowadzania psów na teren sklepów z wyłącznością na jorki z powodu że mają jako jedyne włosy a nie sierść....na co ja mówie że po za jorkami włos ma chociażby pudel, grzywacz chiiński, maltańczyk albo shih tzu,...pani dalej upierała się że jest wyłaczność na jorki więc poprosiłam o ustawę i rodowód psa, z którego by jasno wynikało ze pies jest takiej rasy za jaką go pani uważa bo dla mnie bez tego dokumentu pies jest kundlem :diabloti:[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]pani oczywiście nie pokazała nic :evil_lol: powiedziałam że też mam psa i nigdzie mnie z nim nie wpuszczają więc ona stwierdziła że się za to mszczę na innych :evil_lol: skomentowałam jedynie "tak bo rzeczywiście to powód do mszczenia", pani wyszła obrażona :evil_lol:[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]tacy ludzie obrzydzają mi jorki :shake:[/COLOR][/FONT][/B] [/quote] Fajną masz robotę......studium psychologii i eksponatów ludzkich :evil_lol:;) GRATULUJĘ DZIEWIĘĆSETNEJ STRONY!!!!!!!!!!! A. Quote
taxelina Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 no czasami to wkurzajace jest bo york wejdzie a inny pies nie bo york na rekach to nie szkodzi.. Quote
jonQuilla Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 [quote name='C&B']hehe:evil_lol: Wyobrażam sobie jej minę, jak zapytałaś się o rodowód :diabloti: Jak dla mnie każdy pies to pies :loveu: I yorka bym nie wpuściła do sklepu i doga niemieckiego :lol:[/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B] to nie od nas zależy, zapłacilibyśmy karę gdyby w tym czasie wszedł ktoś komu by to się nie spodobało i zgłosił gdzieś dalej albo jakby sam sanepid wszedł, to już koniec :shake:[/B][/COLOR][/FONT] [quote name='halgre58'][B][COLOR=DarkRed]Żadnego psa się nie wprowadza do sklepu i nie tylko sklepu :shake: - taka jest ustawa i koniec. Ale są sklepy-wyjątki :diabloti: Np. u nas w Żabce widziałam już parę razy i yorka i amstafa i kundelki ... Personel nic nie mówi, może dlatego, że tu u nas się wszyscy znamy łącznie ze wszystkimi sklepowymi - więc jak na wsi :evil_lol::evil_lol: Gorzej chyba gdzieś w śródmieściu ... :diabloti:[/COLOR][/B][/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B] ja do mojego sklepu na ulicy też teoretycznie mogłabym wejść z psem bo niektórzy wchodzą ale mnie osobiście to drażni bo sklep jest mały, ma wąskie przejście a ostatnio wpakowała się tam baba z dwoma jorkami i dwoma średniej wielkości pudlami...wiec w ogóle nie było można się poruszać i trzeba było uważać żeby nie przydepnąć :roll:[/B][/COLOR][/FONT] [quote name='Maks i Spark']Fajną masz robotę......studium psychologii i eksponatów ludzkich :evil_lol:;) GRATULUJĘ DZIEWIĘĆSETNEJ STRONY!!!!!!!!!!! A.[/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]a dziękuję :) [/B][/COLOR][/FONT] [quote name='deer_1987']no czasami to wkurzajace jest bo york wejdzie a inny pies nie bo york na rekach to nie szkodzi..[/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B] dlatego jestem uczulona na właścicieli jorków.... tych nienormalnych co ze szczurołapa robią poduszkowca i maskotkę do noszenia pod pachą :shake: włącza się instynkt macierzyński? urojona ciąża i jakieś komplikacje nastąpiły w mózgu? [/B][/COLOR][/FONT] Quote
taxelina Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 ale to tez ze york nie umie siad ani nic z komend, tylko na flexi bo nie umie isc na 2m smyczy itd. Quote
jonQuilla Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 [quote name='deer_1987']ale to tez ze york nie umie siad ani nic z komend, tylko na flexi bo nie umie isc na 2m smyczy itd.[/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B] najlepsze było jak szłam kiedyś do sklepu i widocznie nie pozwolili babie z jorkiem więc zaczepiła go na flexi do płotu obok sklepu...pies rozciągnął smycz na cały chodnik i przechodnie musieli przez nią skakać :mdleje: a jakby szedł starszy człowiek i nie zauważył smyczy? :roll: zero wyobraźni[/B][/COLOR][/FONT] Quote
taxelina Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 nasza znajoma polka ma te dwa swoje i jest zdziwona ze nasze umieja takie trudne rzeczyu jak siad i zostan zeby mozna bylo zrobic zdjecie jak pozuja i ze chodza na 1.5m smyczy. ona mowi ze jej nie musza umiec siad czy innej komendy co moze im zycie uratowac np stop. a na smyczy nie umieja takie psy isc tylko flexi pasuje. wiesz jej sprawa nie moja ;) ale kazdego psa da sie nauczyc komend. to co wiem to york nie bedzie nigdy nauczony czystosci tylko zawsze musi w domu siknac. nie wiem jak to jest ze jak maly pies to porzekonanie ze nic nie musi. znajoma pusza je czasami - tam u nas gdzie od ulicy ogrodzone ale nie na 2 koncach.. no i jeden sie rzeczyewiscie slucha a drugi olewa i leci do kazdego psa. no i tlumacze ze to sie da nauczyc na smaki czy zabawke przychodzenia ale nic nie dociera do niej i dalej puszcza. io dalej krzyczy jak nie przychodza i lata za nimi. nic jej sprawa jak mowie :D nasze umieja byc puszczone i przyjsc i sie cieszyc ze dostana smaka czy zabawke czy umieja stop, siad, lapa, zostan ito :D Quote
taxelina Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 gdybys odpisywala z cytatem na moj post to wlasnie go edytowalam bo cos wiecej dopisalam :P Quote
Recommended Posts