halbina Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 wiewiórka bura ma kk... coraz gorszy... od tygodnia dostaje zastrzyki i krople do oczu... w poniedziałek i środę dostała Betamoź, Tolfine i Lydium KLP, wczoraj aBetamox, a dzisiaj Tolfine... ja chyba jestem przeklęta z tym kk... odkąd przyjechały czarne zbońce... wszystkie kociaki już leczyłam na kk (wyjątkiem jest Dzikun)... być może wieiwórki już przyjechały do mnie z czymś, bo jednak czarna na początku, u Joli, dziwnie oddychała... u mnie niby jej przeszło... na kilka dni... ale buraska ma apetycik i odkąd czarna pojechała do nowego domku, nie znalazłam kupy pod prysznicem... więc może to nie ona robiła po kątach... I UWAGA, UWAGA: Koteczka właśnie pojechała do córki Bianki... Fajna dziewczyna... tylko taka młoda, że aż się przejęzyczałam, że babcia Bianka wie... i to kilka razy... Nowi właściciele lepiej sie znają na kotakach niż ja... a na pewno poświęcą jej więcej uwagi i troski... ponadto mała będzie miała towarzystwo Powolniaka do zabaw... Umowa podpisana, zalecenia wydane! No i Bianka odpowiedzialna za wizytę poadopcyjną, wklejanie fotek i sprawozdanka na bieżąco!!! Quote
Hund Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 Nowych kocich maluszków w schronie brak , caŁe szczeście, choć braki wyrównują szcenięta :(:(:( Czarna kicia dorosŁa z pierwszego pomieszczenia ma caŁe zaropiaŁe oczy, druga czarna ma zaropiaŁy zatkany nos (uciekŁa do 2 pomieszczenia z wybiegeim :( ) kot z pierwszego pomieszczenia ma katar :( W drugim pomieszczeniu same strachajŁa pouciekaŁy na wybieg :( w trzecim gdzie zwykle są maluszki dzisiaj są szczeniaki. Quote
BIANKA1 Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 Wiewióra Fiona czuje się dobrze . śpi z pańciostwem i Powolniakiem w łóżku . Do załatwiania swoich spraw wybrała sobie miejsce pod biurkiem , i tam postawili jej kuwete . Fiona biega teraz do kuwety . Córka mówi , ze mała strasznie rozrabia .:cool3:Szaleje po domu i skacze po meblach . Pomimo szczotkowania nadal wygląda jak mop . Posłałam ich do specjalistycznego sklepu celem porady i zakupu właściwych kosmetyków .:evil_lol: Jak Fiona będzie wyglądała pięknie , to zostanie obfocona i wklejona , bo teraz córka się wstydzi ją pokazać :oops: Oczko już lepiej , kk jej przechodzi . W środę dam jej kolejny zastrzyk i zobaczymy bo trzeci chyba też dostanie . To by było 12 dni antybiotyku , chyba starczy . Jak weci powiedzą , że jest zdrowa , to ją zaszczepimy :loveu: Quote
halbina Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 Obserwujcie malutką bacznie, wiesz czemu, Bianko! Kindżał nie miał objawów p. miał podrażnione jelita, ale to mogło być wywołane lekami, miałteż zmienione płuca, więc mogło dojść do mutacji wirusa kk... istnieje też możliwość białaczki, bo był bardzo wybladły, miał obniżoną temperaturę... :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( Quote
BIANKA1 Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 Halbinko , córka nie mieszka ze mną . Uczulę ja na wszelkie zmiany zachowania małej , na ewentualność wymiotów , biegunki i zmiany nastroju . Czy Kindzałek do końca pił wodę , czy też tylko " wisiał nad miską z wodą " ? Quote
halbina Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 Kindżałek nie jadł i nie pił od środy... był karmiony strzykawką. Quote
Tweety Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 Niesamowite są te pannice :crazyeye::loveu:. Halbina, bardzo współczuje Ci z powodu Kindżała, trzymaj się cieplutko! Korzystając z okazji, w związku ze Świętami i zbliżającym się Nowym Rokiem życzę Wam wszystkim dużo uśmiechu i radości, aby tych smutnych chwil było jak najmniej, aby udało sie nam częściej wygrywać walkę o każde życie. Tymczasowym zwierzakom życzę wspaniałych, opiekuńczych i odpowiedzialnych domów, tymczasowym opiekunom wytrwałości i wiary, że to co robią jest warte więcej niż wszystkie pieniądze świata a dla zwierzaków, którym pomagacie jesteście najważniejszymi osobami. Niech dobro, którym obdarzacie na co dzień, powróci do Was z wielokrotną siłą:tree1: Quote
BIANKA1 Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Czarna nazywa się Maja ? Byra na początku nazywała sie Fiona , ale po 2 dniach nazwali ją Maja :evil_lol: Wiewióry robią swoim właścicielom telepatyczne pranie mózgu :cool3: Quote
halbina Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 gdzie im tam do pszczółek?... :eviltong: toż to wiewiórki... jak się nazywały te złośliwce z Disneya?... Quote
Agnieszka Co. Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 czip i dejl - nie wiem jakapowinna być pisownia:oops: Quote
halbina Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 O właśnie... Czipka i Dejla powinny się nazywać... :evil_lol: Quote
Hund Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 W schronie są 2 podrostki, trikolot i czarny z biaŁymi skarpetkami, pŁeć nieznana. Zapowiedziany jest przyjazd kolejnych maluchów :( Czrna koteczka dalej siedzi z zaropiaŁym nosem :( Quote
Jola_K Posted December 30, 2007 Author Posted December 30, 2007 ja nadal bez stalego lacza najbardziej jestem wsciekla o bazarki, nad ktorymi, wkrtce po ich zakonczeniu przestalam miec kontrole! tu na watku, zdjecia co piate sie otwieraja :roll: nie wiem kiedy doczekam sie normalnego netu te dwa kociaki o ktorych pisze Hund, w srode pojada do Wandy, mam nadzieje ze te zapowiedziane do tego czasu przyjada i wszystkie razem pojada, potem znow trzeba bedzie transport kombinowac... wszystkim zycze SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU, by byl pomyslny, by marzenia sie spelnialy, te nasze ludzkie marzenia i te zwierzece. pozdrawiam cieplo Quote
Hund Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Jola zobacz na tę kotke z zaropiałym nosem proszę !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bidulka starszna :(:(:(:( Quote
halbina Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Żywieckim zwierzakom i ich opiekunom życzymy w Nowym Roku 2008: wszystkiego wymarzonego, czyli: http://www.abimex.pl/ Quote
Hund Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 DZiękuję !!! Mamy nowy rok i to samo pragnienie co w starym DOBRY DOM DLA KOTKÓW I PIESKÓW!! Quote
Jo37 Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Wszystkiego dobrego w Nowym Roku a zwierzakom dobrych domów . Quote
fochu Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Zwłaszcza dla zwierzków wszystkiego dobrego i najwspanialszych domków:) Quote
Recommended Posts