Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Proszę o konto na pw bo zapodziałam, mam 100 złotych z wątku Sarenki z Cieszyna przekazane przez pinczeromaniaczki oraz 40 złotych od Baffi (30) i Martasuwałki (10), prześlę.

• Replies 654
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dea napisał(a):
kurcze ten koszt dojazdu jest porażający, niemożliwe!!! Sprawdzcie to, licząc 8 litrów na 100 km benzyny za 4,50 złotego wychodzi 360 złotych za trasę tej długości, a te 8 litrów to już naprawdę duży silnik!

Oczywiście ,że ten 1000 to kilometry :)

Koszt szacuję na jakieś 300zł ..........pewnie ......

Posted

Dora już po pierwszej dawce Caphro-vetu poczsuła się znacznie lepiej :)
Nie utyka już .........więc jednak stawy jej dokuczały ..........:( to wynik też na pewno pogody .......

Dziś już bez śladu gorączki Dorka została zaszczepiona :)

Od szczepienia, za 14 dni Monika ma umawiać sterylkę połączoną z wycięciem guzów na sutkach ...
Chyba trzeba to wyciąc i przebadać .......Nie ma co czekać aż zacznie się dziać z tymi guzami coś gorszego ....
Jeśli więc wszystko pójdzie zgodnie z planem , sterylka będzie ok.26-27 XI.....tak więc do wyjazdu Niunia miałaby jeszcze spro czasu na wydobrzenie ......

Posted

Tiger napisał(a):

Jeśli więc wszystko pójdzie zgodnie z planem , sterylka będzie ok.26-27 XI.....tak więc do wyjazdu Niunia miałaby jeszcze spro czasu na wydobrzenie ......

to chyba dobre wiadomosci, co ???? :) :loveu:

Posted

[quote name='Tiger']

Tiger napisalam Ci na priva waznego posta. Daj znac czy przeczytalas ok? PILNE!
Olena wyjazd planuje na 2.12 lub 4.12 - w przyszłym tygodniu będzie znać dokładnie.
A DORA musi do niej trafić najpóźniej dzień przed odjazdem.

Ps.
Jesliby byla sterylka robiona pamietajcie o ochronnym fartuchu na brzuszek takim specjalnym, zeby sobie DORA szwow nie powyciagala, bo bedzie sie babrac wtedy :-(

Posted

Dopiero dziś odebrałam wiadomośc ...
Przepraszam , ale nie miałam netu....

POnieważ weci orzekli , że sterylka i narkoza dla Dory to b. duże obciązenie dla jej organizmu , Monika boi się poddać ją zabiegowi ...Lekarze odradzają ........:(

Nie wiem ,czy w zw. z tym fundacja zgodzi się ją przyjąc ...:(

Oczywiście jakoś zorganizujemy transport Dorci , jeżeli będzie mogła pojechać .........przywieziemy ją do Poznania na konkretnie ustalony dzień ....

Wet w klinice , gdzie miała być sterylizowana , powiedział , że cieczka , któa teraz miała mogła być ostanią w jej życiu ....Ale czy tak będzie na pewno ? Tego nie wiemy .......

Proszę o dowiedzenie się , czy Dora może jechać niewysterylizowana ...........

Namawiałąm na sterylkę ...........ale faktycznie chyba nie wzięłabym na siebie takiej odpowiedzialności .....:(

Posted

Dostałam odpowiedź na mojego maila, że TAK!
DORA może jechać bez sterylizacji. Nie ma problemu. Ważne, aby trafiła do nich jak najszybciej.

Wszystkie psy, które znajdują się w domku do którego jedzie są wykastrowane, więc nie będzie ryzyka przypadkowego krycia.

Tiger proszę zadzwoń i umów się dokładnie w sprawie wyjazdu z Olena (tel. podalam Ci wtedy na priva).

Posted

Dora musi byc 3.12 we Wrześni skąd pojedzie do Niemiec. Prosze skontaktuj sie z babeczka, ktora ma ja wiezc i omowcie szczegoly, bo 4-tego skoro swit juz wyjeżdza.

Mam nadzieje, ze wszystko się ułoży.

Jestem bardzo happy :multi:, bo dzis właśnie znalazłam domek 15-letniemu ONkowi DINGO :multi: i malej Lisi no ale dopiero od luty/marzec ale za to na 100% i tez w Niemczech.

Guest monia3a
Posted

A macie na oku pijaczka ??
Wiecie tacy ludzie szybko znajdują sobie innego psa do ćwiczeń.

Posted

monia3a napisał(a):
A macie na oku pijaczka ??
Wiecie tacy ludzie szybko znajdują sobie innego psa do ćwiczeń.

Właśnie czy ktoś czuwa, żeby nie zrobił piekła na ziemi kolejnemu psu?
:angryy:

Posted

Domyslam sie, że pewnie wszystko wiecie, ale na wszelki wypadek przypominam wam, ze Olena wyjezdza 4 grudnia i nie bedzie miala czasu juz nic przygotowac, wiec prosze żeby Dora już wszystko miała. Chip, wscieklizna, paszport, szczepienie.

Posted

hehe wiemy wiemy a jakże ;-)
Chcesz zeby DORA miala... wscieklizne? :crazyeye:
hehe ja tam jej nie zycze takiej paskudniej choroby... co najwyzej szczepienia przeciw niej ;-)

Ale tak na powaznie Tiger czy DORA ma juz wszystko przygotowane?