Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ty$ka napisał(a):
Trzymajcie kciuki i szukajcie ewentualnego możliwego transportu do Warszawy z Zamościa lub Tomaszowa Lubelskiego!

Przyszłam na wołanie ajw. Nie wiem jak pomóc ale kciuki zaciskam z całych sił :kciuki::kciuki::kciuki:

• Replies 182
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trzymajcie kciuki i szukajcie ewentualnego możliwego transportu do Warszawy z Zamościa lub Tomaszowa Lubelskiego!

[quote name='ania68']Przyszłam na wołanie ajw. Nie wiem jak pomóc ale kciuki zaciskam z całych sił :kciuki::kciuki::kciuki:

Ja rowniez zaciskam :kciuki::kciuki::kciuki: i bede sie rozgladac :cool3:

Posted

ana666 napisał(a):
nie wiedzialam ze takie sa teraz kryteria w szukaniu dt, pisałam Ci czemu nie zakładam wątków i ze mam najczęściej zwierzaki z fundacji, mogłaś poprosić o namiary na te fundacje albo nazwy to bym Ci podała tak samo moglaś poprosić o watki, Ty pytalaś o wątek zbiorczy, takiego nie mam...
rozumiem Twoją decyzję, życzę powodzenia w szukaniu dt:)

Nie obrażaj się proszę. Obrazisz się na człowieka, a odczuje pies :(
Ostrożność Ty$kiej ma swoje uzasadnienie w licznych złych wydarzeniach na dogo. To dobrze o Niej świadczy, że nie chciałaby wysłać suni "w ciemno".

Ty$ka napisał(a):

Czy mogłabyś napisać konkretniej - kurs ma być do Warszawy z Zamościa lub z Tomaszowa L. - to gdzie jest sunia w Zamościu, czy W T.L. i czy w W-wie jest DT?

Posted

Obecny DT jest w Tomaszowie Lubelskim, ale myślę że do Zamościa udałoby mi się ją przetransportować. Ten możliwy jest w Legionowie, pod Warszawą. Będę dzisiaj próbowała się dodzwonić do tego przyszłego DT, wczoraj moje próby spełzły na niczym. Wielką pomoc otrzymuję od Fundacji Pies na Zakręcie - wielkie ukłony w stronę Pani Agnieszki.
EDIT: Gdy pisałam ten post okazało się, że ten DT jest mocno niepewny i tylko na chwilę, potem będzie trzeba małą dalej przerzucić. Szukamy jej DT, najlepiej w okolicach lub w Warszawie - skoro mamy transport... :shake:

I uwaga, mam dwa możliwe transporty. Jeden już jutro do Warszawy, ale czekam na odzew p. Małgosi, która zgodziła się przewieźć psa i DT czy jest gotowy na przyjęcie suczki i podjechanie do Warszawy. Drugi transport jest w niedzielę, znalazłam go na bla bla car, jeszcze do Pana nie dzwoniłam, ale przewozi zwierzęta i mam dobre przeczucia, że przewiedzie suczkę. Zatrzymuje się w paru miejscach w Warszawie, więc myślę, że jest dogodniejszy.

Dzisiaj byłam w obecnym DT. I publicznie zwracam honor DT, przepraszam za negatywne nastawienie do Was, macie ogromne serca, ale warunki nie te na kolejnego pupila. DT ma własne trzy uratowane psy, także matkę Kruszynki, którą wyciągnęli z tragicznych warunków, wielkie ukłony dla Was. Oprócz psów mają koty, nie moga trzymać czterech psów, i tak jak u mnie, Domownicy boją się, że szczeniak zostanie na zawsze, a na to pozwolić nie mogą. Doskonale to rozumiem, u mnie też były awantury o każdego przytarganego zwierzęcia i też na cito trzeba było szukać im domu... Od razu mówię - krzywda w obecnym DT suczce się nie dzieje. Co więcej, nie ma śladu po wystraszonym, bitym szczeniaku! Jej matka też wspaniale się ma. Miałam okazję poznać całą historię tej rodzinki, jeszcze smutniejszą niż jest, bardzo podziwiam DT, że zdecydował się pomóc Kruszynce, ja nie miałabym takiej odwagi. Musimy teraz pomóc Mu, dlatego prośba o pomoc szukanie nowego tymczasu. Kruszynkę przetrzymają do czasu aż nie znajdzie się transport, rzecz jasna najlepiej by było to jak najszybciej, bo mała już jest do nich przywiązana, a i rozstanie matki z córką będzie bardziej bolesne... jednak jeśli ma zapewnione na 100% DT to może zostać do niedzieli. Dążę by jak najszybciej mała zmieniła lokum.

I teraz do konkrektów. Mała jest CUDOWNA. Piękna. Ma niezwykle mądre oczy, rozpuściła mnie swymi oczętami jak kostkę cukru. Uwielbia też robić minę "tylko mnie kochaj, taka jestem biedna" :loveu: Jest niezwykle kochana, czuła, pozwala z sobą robić wszystko. Faktycznie jest okropnie zabiedzona, chudzina taka. Trafiłam w złą godzinę, bo upał się zaczynał, więc mała była śpiąca, ale podobno jest taka spokojna przez cały dzień, ożywia się wieczorem. Na spacerach idzie blisko koło swojej mamy. Piszczeniem zabawki zainteresowała się prędzej jej mamuśka, mix podhalanki niż mała, Kruszynka jest suczką ostrożną. Gdybym tylko mogła ją wziąć, no ukradła moje serce... :loveu:
Jest rewelacyjna, naprawdę. Kocha dzieci, akceptuje psy i koty, ideał. A, mała się mocno wdała w swoją mamusię, nie dość że mają takie same pyski i budowę kości, to jeszcze wypisz-wymaluj te same gesty :loveu: Aż dziw, że psy po takich przejściach są tak idealne, tak wpatrzone człowieka, tak mu ufają i się tulą.
Ze zdrowotnych rzeczy Kruszynkę trzeba podtuczyć i obciąć jej pazury. Na tylnej łapie ma podwójny wilczy pazur, jeden już wrasta się w skórę.

Zdjęcia zaspanej suczki:

Mama :loveu: Jak na podhalankę jest lekka i wcale nie taka duża ;)

Tutaj z młodziutką osóbką, dowód że jest dziecio-lubna

Posted

:evil_lol:

Tyle zrobiłam.

Szukamy DT. Szczerze mówiąc boję się dalej suczkę puścić niż do Warszawy, by potem nie zniknęła bez wieści... ale jeśli się znajdzie sprawdzony tymczas gdzieś dalej, to ją wyślemy. Pomóżcie w szukaniu DT, obiecałam obecnemu, że do niedzieli suczka opuści obecne lokum.

Posted

elik napisał(a):
Nie obrażaj się proszę. Obrazisz się na człowieka, a odczuje pies :(
Ostrożność Ty$kiej ma swoje uzasadnienie w licznych złych wydarzeniach na dogo. To dobrze o Niej świadczy, że nie chciałaby wysłać suni "w ciemno". (...)

nie obraziłam się, ale Ty$ka mogła mi to napisać na PW, ja nie spotkalam sie zadnym pseudo dt, moze myśle zle ale wydaje mi sie ze jak ktoś jest 5 lat na dogo i byłoby z nim cos nie tak to juz by go na dogo nie było bo ktos by sie zorientował, moze to złe myślenie....a ostatnio widze jest jakas obsesja na punkcie tych dt i hotelikow, na co drugim watku sa jakieś podejrzenia, jakaś paranoja normalnie:shake:

Posted

Ana, ja Cię przepraszam, ale przecież na tym wątku nie napisałam Twojego nicku, bo nie miałam na celu obrazy Ciebie, daleka jestem od krytyki czyjejś pracy! Po prostu napisałam swoje wątpliwości, może błędem było, że głośno.

Napisałam do kilku fundacji psich olbrzymów, czekam na odpowiedź...
Mała wciąż mi chodzi po głowie, jest naprawdę cudna

Posted

Niestety, ja też przestałam być ufna po tych wszystkich aferach na dogo, chociażby z Hospicjum czarodziejki- moderatora. Dla mnie była poza wszelkimi podejrzeniami, szanowałam ją, dopóki "szydło nie wyszło z worka".
Dlatego cieszę się, ze Tyska też jest na to wyczulona.

Posted

A co z tym domem w Legionowie? Możecie puścić do warszawy, bo ja jestem z warszawy :-) w Legionowie mam dziadków i często tam jestem :-) mogę zrobić wizytę przedadopcyjną, bo robię takie dla schroniska w Tomarynach :-) daj znać!!!

Posted

Ayam1980 napisał(a):
A co z tym domem w Legionowie? Możecie puścić do warszawy, bo ja jestem z warszawy :-) w Legionowie mam dziadków i często tam jestem :-) mogę zrobić wizytę przedadopcyjną, bo robię takie dla schroniska w Tomarynach :-) daj znać!!!

No właśnie w tym problem, że nagle ma nadprogramowego tymczasa i Kruszynkę ewentualnie może wziąć, ale tylko na chwilę, potem będzie musiała dalej iść. Nie wiem czy takie przerzucanie psa jest dobre, ale jak będę mieć nóż na gardle to to wykorzystamy. Na razie szukam innego tymczasu, jeśli do piątku sie nie znajdzie, to zadzwonię do tego DT i poproszę o przygarnięcie suczki.

Posted

Kruszynka ogłoszona na Warszawę z Twoim nr telefonu :)

Ty$ka napisał(a):
Ogłoś ją na Warszawę jak możesz, tam ma większe szanse ;) JUż kilka psów tam wyadoptowałam ;)

Posted

Ayam1980 napisał(a):
Kochane, jak sie nazywa to forum do transportu? szukamy transportu z Olsztyna do Łeby :/

Niekoniecznie forum, ale portal: bla bla car ;)

Posted

Nie ma za co :)

Mamy DT w Warszawie na Mokotowie.
Jeden transport nam odpadł, ale jest nadzieja na drugi.
Napisałam do Pana z bla bla car, czekam na odpowiedź. Trzymajcie kciuki, najlepiej szukając transportu :p