Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak to sobie można na domek czekać ;)

http://images67.fotosik.pl/178/69968d15910b1ef4med.jpg

A ja też mam takiego kotecka - też burasek i też (wreszcie!) miziasty :) Trochę jeszcze nieufny, ale pracujemy nad socjalizacją. Miły, spokojny, do psów ideał - nawet Helena nie ma nic przeciwko takiemu kotu w domu ;) Miał być u nas przez 3 tygodnie, a chyba zostanie na stałe.... Zdaje się, że to już staruszek, ale zobaczymy co powie Doktor T.!

• 2 weeks later...
Posted

Dawno nas tu nie było - mamy masę Stefanowych zdjęć do wklejenia ale czasu brak :(

Niestety dzisiaj u Stefanka zdiagnozowano znowu zapalenie pęcherza :(

Przez 10 dni mamy brać leki i antybiotyki :(

Karma na stałę Urinary sucha + saszetki :( a ja przed wczoraj zamówiłam kolejne żarełko dla Stefana na zooplusie - najwyżej wystawi się na bazarku :(

Dzisiaj dupka kłuta była 4 razy :( Nie wiadomo co jest przyczyną - Wet podejrzewa że może to być taki model z powracającym zapaleniem pęcherza i może rzeczywiście coś w tym jest :(

Jutro obejrzymy się u weta Darka na drugiej zmianie więc może coś więcej będzie wiadomo - najważniejsze że lek przeciwbólowy działa i Kicio przestał miaukać i siedzieć w kuwetce....( bezowocnie )

Przytłoczyło mnie to bardzo dzisiaj - nawet nie mam siły napisać nic więcej :(

za wizytę zapłaciłam 62zł + zamówiłam saszetki na allegro + karmę RC Urinary

12 saszetek 44,50zł http://allegro.pl/royal-canin-kot-urinary-chicken-kurczak-12x100g-i4627503727.html

Posted

Codziennie chodzimy na zastrzyki - 30.09, 01.10, - 2*20zł = 40zł

02.10 - zastrzyki 20zł + 15zł badanie moczu ( jaki udało mi się złapać w kuwecie ) = 35zł

Badanie moczu wykazało ogromne zapalenie - zastrzyki będą podawane do niedzieli włącznie :(

Posted

Obiecane zdjęcia:

W kocyku

b2fa67818bc7d586med.jpg

Na kołderce

241c98ea191cf649med.jpg

Obserwując małego koteczka który gościł u nas cały weekend

fcc963cb4fd884demed.jpg

Stefan jak tylko ma okazję kładzie się na moje rzeczy, moją torbę, moje spodnie rzucone na łóżko czy bluzę, a nawet na moją torebkę

8f9d7c532f64d58cmed.jpg

Żadna torba nie zostanie przemycona - każda musi być sprawdzona

8eaf5085f3a9aa2amed.jpg

Posted

Na niektórych fotach wgląda jak po ostrym... balu! ;)

Biduś malutki :( Najważniejsze, że poznaliśmy wroga - teraz rzucimy mu rękawicę - niech staje do pojedynku! I tak jest na z góry przegranej pozycji (ten wróg oczywiście)!

Posted

Odpukać w niemalowane drewno - chyba zapalenie Stefankowi przeszło - udało nam się podczas leczenia złapać i zbadać mocz - okazało się że u Stefanka w moczu było mnóstwo kryształków struwitów :(

W związku z powyższym - pozostajemy na diecie RC Urinary.

f70eef29a408ecccmed.jpg

d06a803787f4ad5fmed.jpg

c8c7a186d3a3ccc8med.jpg

fc424219bb754fbbmed.jpg

5dc77da25bdeb745med.jpg

Posted

Skończyły nam się w środę saszetki i Stefanek jest tylko na suchym - nie jest z tego zadowolony - głośno krzyczy wymuszając mokre jedzenie - aż się codziennie denerwuję czy ten krzyk nie jest znowu zapaleniem pęcherza...

Zamówiłam mu w zooart znalazłam mega promocję zajęło mi to trochę czasu ale wygrzebałam

koszt 100,02zł

ff9efac5f2ceafa7med.jpg

Posted

A to... protestant. Żeby się jeszcze nie... oflagował i nie zaczął spać na styropianie ;) :)

Styfopian widzi przez okno bo ocieplają budujący się blok :smile: ale chętnie niech idzie spać gdziekolwiek indziej niż moja głowa, ręka, noga - moje łóżko - bo dzień w dzień mamy małe pobudki jak Cici się przekręca, albo zachce mu się bawić - albo skorzystać z toalety - a ja chciałabym się wreszcie normalnie, porządnie wyspać  - nie odstępuje mnie na krok - wczoraj na chwilę zdjęłam sweter w którym chodziłam po domu i zanim wyszłam z łazienki - Cici już się na sweter wpakował. Wczoraj wieczorem tak zaczął wariować że myślałam że mu w doopsko przypirzę - jakiegoś szaleju się najadł :smile:

Już jakiś czas temu pojawił się problem nietrzymania moczu - często mocz mu kapie zanim doleci do kuwetki z małego pokoju np. - niestety tak może być - doktor zaproponował aby kupić drugą kuwetę i wstawić w małym pokoju.

Jeśli chodzi o karmę musimy odmierzać co do grama - jest to w przypadku Ciciego konieczne - najlepszym sposoben na to żeby nie tył i normalnie funkcjonował byłby drugi kot - ale ja się boję czy nie narażę ze stresu Ciciego na kolejny ból i zatkanie " odstresowe" - chociaż doktor namawia i namawia aby zaryzykować dla jego dobra - kupić Feliway, przygotować się i spróbować - no zobaczymy

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...