Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 176
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Angi']hejka! ;)[/QUOTE]

Witam, witam. :multi:
Niedługo wybieram się z moim "pływakiem" nad wodę. Może jak mi się uda wyrobić to wybierzemy się jutro rano. Więc jeśli jutro dotrzemy, to w poniedziałek lub w środę czekajcie na fotki!

Posted

Ale macie fajnie. Ja nawet wieczorem na spokojnie wyjść na spacer nie mogę bo są burze. Barko to nie przeszkadza ale ja... No ciężko. Czekam teraz aż chociaż trochę desz będzie mniej padał. Rano za gorąco a wieczorem burza...:(

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Wola istnienia.']My jak wczoraj byliśmy z koleżanką na tym spacerze, to stwierdziłam, że Brok jest jeszcze naaaaaprawdę typowym szczeniakiem. Jak jesteśmy sami to naprawdę zdarza użyć mu się nosa i coś obwąchiwać z zainteresowaniem, ale jak spotkał drugiego psa... biegał, skakał na niego. Pomimo, że dostał jedno, porządne ostrzeżenie od tego czteroletniego setera to i tak dalej zachęcał go do zabawy.... Dobrze, że akurat Bilbo jest bardzo wyrozumiałym i spokojnym psem..[/QUOTE]

witam się :)

moja mm-ka też ma świetną nauczycielkę, 8,5 letnią goldenkę, która ma do małej taką cierpliwość,że aż sama jestem zaskoczona :)
mała ciąga ją za ogon, bądź inne dłuższe części futra, za uszy, a goldenka jak ma jej dość to łapie małą za kark, przytrzymuje chwilę i bawią się dalej :)

Posted

Może to nieskromnie zabrzmi, ale mój pies jest idealnym demo-dogiem. Ma genialne podejście do psów, wyczucie, świetnie umie się dopasować. Dlatego jeśli ktoś ma do nas blisko, to zapraszam :)

Posted

Okej, okej, przyznaję się, że strasznie zaniedbałam galerie.. :oops:
Ale już wracamy.
[QUOTE][COLOR=#000000]witam się [/COLOR]:smile:[/QUOTE]
Dziękuje za odwiedziny i napewno też sama wpadnę, bo z grupy siódmej jest nas niewiele, po za tym za bardzo kocham labladory, żeby przejść obok nich obojętnie :loveu:

[QUOTE][COLOR=#000000]Może to nieskromnie zabrzmi, ale mój pies jest idealnym demo-dogiem. Ma genialne podejście do psów, wyczucie, świetnie umie się dopasować. Dlatego jeśli ktoś ma do nas blisko, to zapraszam [/COLOR]:smile:[/QUOTE]

To naprawdę taki trochę "pies ideał". Chyba, że ma jakieś, wady, co? :diabloti:
My niestety jesteśmy z Łodzi, więc jest kawałek..

A teraz obiecane fotki!
Zdecydowany faworyt na początku:
[IMG]http://i58.tinypic.com/2ajtd3r.jpg[/IMG]
[IMG]http://i58.tinypic.com/34zhpxd.jpg[/IMG]
[IMG]http://i60.tinypic.com/scxflj.jpg[/IMG]
Pływamy, pływamy!
[IMG]http://i59.tinypic.com/34fg0pe.jpg[/IMG]

Posted

Tak, faktycznie masz racje. Chociaż, urocza ta jego "pierdołowatość". Chociaż nie powiem, bo takto to to diabeł wcielony z niego... Chociaż pracujemy nad jego posłuszeństwem, bo strasznie go rozpieściliśmy przez te trzy miesiace. Zaczęłam go uczyć komend, nie śpi juz w łóżku ze mna, zaczynamy naukę chodzenia przy nodze. Zobaczymy jak to wszystko pójdzie, bede zdawać relacje. Jak narazie to z sztuczkami Broka bardzo skromnie: łapa, siad, piątka. Teraz poćwiczymy nad waruj, a potem zostań. Trzymajcie kciuki!

Posted

HEJ HEJ :)
Naprawdę nie śpi ci w łóżku??? O ja cię... Ja z jednej strony bym tak chciała, ale z drugiej miło jest się przytulić do pieseła w zimną noc :) Jak na razie widać tylko że jest dalej uroczą małą kluską :loveu:

Posted

Dziękuje wszystkim za miłe komentarze! :loveu:
Niestety korzystam z tableta, wiec byłoby sporo roboty jakbym miała cytować, wiec odpowiem bez cytatów, mam nadzieje, ze nie będziecie miały mi za złe.
Oczywiscie, ze to nie Brok, po prostu wpisuje w google "wyzel niemiecki dropiaty, szczenięta" i wstawiam to co znajdę. :lol: Brok nie śpi ze mna, bo ma straaaaaszna skłonność do dominacji. Chociaż, jak leżę i oglądam jakiś film to nie potrafię sobie odmówić tej przyjemności drapania psa po brzuszku. Ale to jego spanie ze mna (a właściwie leżenie) doszło do tego stopnia, ze kiedy ja chciałam isc spać ig o zgonic na posłanie to nie było mowy, zeby zszedł, a jak odwracałam sie plecami, dając mu za wygrana, on sobie spokojnie schodził i szedł spać pod łóżko. Teraz próbujemy uczyć sie, ze moze wejść na kanapę/lozko/fotel, ale za moim przyzwoleniem. Zobaczymy jak wyjdzie.

Posted

[quote name='Ty$ka']Może to nieskromnie zabrzmi, ale mój pies jest idealnym demo-dogiem. Ma genialne podejście do psów, wyczucie, świetnie umie się dopasować. Dlatego jeśli ktoś ma do nas blisko, to zapraszam :)[/QUOTE]

czemu nie mieszkamy bliżej :(

[B]Wola istnienia [/B]bardzo urusł odkąd tu ostatnio zaglądałam.Śliczne zdjęcia.A rok ma takie piękne,marzycielskie spojżenie :)

Posted

[quote name='zuzaw'][B]Wola istnienia [/B]bardzo urusł odkąd tu ostatnio zaglądałam.Śliczne zdjęcia.A rok ma takie piękne,marzycielskie spojżenie :)[/QUOTE]

Tak, brok na przełomie 2-4 miesięcy rósł jak głupi. Było to aż niepokojące. Na szczescie teraz troszkę sie to uspokoiło. Wczoraj jak byłam z nim na spacerze to spotkaliśmy drugiego wyzla niemieckiego, tez szczeniaka. Był w wieku broka i było tej samej wysokości, wiec troszkę mnie to uspokoiło. Swoją droga- przepiękny był tamten wyżelek. Nawet nie wiedziałam, ze sa takie umaszczenia. Był taki rudawy, bez ucinanego ogona. Tak jak przeglądałam w internecie to raczej nie podobały mi sie te bez kopiowanego ogona (ogonu?), a teraz znowu te gładko wlose dużo bardziej podobają mi sie z długim ogonkiem.
Dziewczeta, gdybyście widziały ja Brok podejmuje aport z wody... :diabloti:
Oczywiście żartuje, jeszcze średni z niego pływak, ale hart ducha wielki.

[QUOTE]Ej zazdroszczę, mój nie chce ze mną spać, sam bardzo chętnie i nie mogę się go doprosić,żeby został, woli na podłodze [/QUOTE]
Zobaczysz, tylek mu w zimę zmarznie i od razu do Cienie przyjdzie! :diabloti:

Posted

Hoho, rośnie jak na drożdżach :lol:
Ale.. ale jakto - nie śpi w łóżku?:loveu:
Przecież to najcudowniejsze uczucie jak w nocy prostujące się łapki wypychają Pańcie z jej własnego łóżka:evil_lol:

Posted

[quote name='nichya&nazir']Hoho, rośnie jak na drożdżach :lol:
Przecież to najcudowniejsze uczucie jak w nocy prostujące się łapki wypychają Pańcie z jej własnego łóżka:evil_lol:[/QUOTE]

faktycznie, rosnie bardzo szybciutko.
Oj tak, albo jak budzisz sie bez pościeliła bo pies sie tak wiercił w nocy, ze masz tylko jedna nogę przykrytą :evil_lol: A tak na poważnie, niestety, ale mam za małe lozko, zeby wepchnąć tam Broka, który za kilka miesięcy bedzie juz dużym psem. :shake:
+ta jego niezdrowa chcieć dominacji (?) i zupełne nieposłuszeństwo. Nie chce, zeby pies chodził jak w zegarku, ale chce, zeby na słowo "zejdz" reagował jak kolwiek.. I niestety, ale zaczął to dopiero załapywać, jak pospał troche na swoim legowisku, a nie moim łóżku.

Posted

[quote name='Wola istnienia.'] A tak na poważnie, niestety, ale mam za małe lozko, zeby wepchnąć tam Broka, który za kilka miesięcy bedzie juz dużym psem. :shake:
+ta jego niezdrowa chcieć dominacji (?) i zupełne nieposłuszeństwo. Nie chce, zeby pies chodził jak w zegarku, ale chce, zeby na słowo "zejdz" reagował jak kolwiek.. I niestety, ale zaczął to dopiero załapywać, jak pospał troche na swoim legowisku, a nie moim łóżku.[/QUOTE]

Nie gadaj że masz małe łóżko bo ja śpię na jedno osobowym + moje 170 cm i 40 kg psa ktory potrafi rozciągnąć się na moją długosc:) ale przynajmniej jest się do kogo poprzytulać.

Posted

[quote name='nichya&nazir']Hoho, rośnie jak na drożdżach :lol:
Przecież to najcudowniejsze uczucie jak w nocy prostujące się łapki wypychają Pańcie z jej własnego łóżka:evil_lol:[/QUOTE]
Prostujące się łapki prosto między żeberka :loveu: Zawsze bezbłędnie trafiają :D