Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Taka szczotka moim zdaniem jest do niczego, ale może akurat na Twojego psa się nada. U nas się w ogóle nie sprawdziła, no ale pies długowłosy ;)

O raaany, ale się wywalił na 2. fotce :D

• Replies 176
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A do czego potrzebujesz szczotki? Jak chcesz taką tylko do przeczesania i lekkiego nabłyszczenia sierści to strona z włosia się nada. Ta druga nie bardzo, bo to bardziej do rozczesywania, a mu to nie potrzebne.
Przyzwyczajać szczeniaka do zabiegów można czymkolwiek, ale tak ogólnie to chyba jakieś trymer dla szorściaka by się przydał w późniejszym czasie ;)

Posted

Na furminatora niestety mnie nie stać, ale napewno w przyszłości kupimy ten trymer hakowy.
Wiecie może kiedy rasy tego typu osiągają całą swoją "wielkość" i przestają rosnąć? Nie mowie o takim dojrzewaniu psychicznym, a wielkością. Osiem miesięcy? :lol:
+ Bardzo dziękuje za radę, Talia.

Posted

Furminator jest teraz w lidlu za grosze, podróba, ale podobno suuuper się sprawdza, tak samo jak oryginał, więc jak masz lidl blisko to warto podjechać :)

Psy rosną różnie, mój przestał w wieku 9msc, ale potem jeszcze się pies rozrasta wszerz do 2-2,5roku życia, zależy od razy. U mnie pies dalej się rozwija, przede wszystkim rozrasta mu się sierśc, w barach rozrastał się do 3,5-4r.ż.

Posted

[quote name='Ty$ka']Furminator jest teraz w lidlu za grosze, podróba, ale podobno suuuper się sprawdza, tak samo jak oryginał, więc jak masz lidl blisko to warto podjechać :)

Psy rosną różnie, mój przestał w wieku 9msc, ale potem jeszcze się pies rozrasta wszerz do 2-2,5roku życia, zależy od razy. U mnie pies dalej się rozwija, przede wszystkim rozrasta mu się sierśc, w barach rozrastał się do 3,5-4r.ż.[/QUOTE]

Lidla się napewno jakiś znajdzie. Tylko- tam jest jakaś półka przeznaczona dla zwierząt czy trzeba "łapać okazje"? Ooo, to długo! Bo już się nie mogę doczekać kiedy będzie taki wielki, zarośnięty niedźwiedź :loveu:

Posted

Cześć i czołem! Bardzo przepraszam za tą nieobecność, ale byłam na wyjeździe.

N a pewno był dzielny ;-) Nie masz mokrasa na zdjęciach ?

Wcale nie był taki dzielny, jakby się wydawało... dzieciak :evil_lol:
Niestety, nie mam żadnych zdjęć jak go kąpaliśmy, a szczerze mówiąc- jak już go wytarłam to wyglądał zupełnie sucho. Oczywiście, dalej był mokry, ale przy tej jego sierści nie było za dużej różnicy "dla oka".

U nas pierwsza kąpiel w wannie wyglądała tak, że Merida wskoczyła mojemu factowi jak się kąpał :evil_lol:

A jak zareagował Twój partner? :evil_lol:

szczeniaczek!!! :loveu: siema :P

Witam i o zdrowie pytam :lol:

A tutaj mam kilka nowych zdjęć:
(tak w ramach przeprosin za nieobecność :diabloti:)

To zdjęcie zrobione tak dla porównania. Choć tutaj tak dokładnie nie widać, ale Brok jest wielkości suczki Kerry blue teriera. Wczoraj został zważony i... waży 18 kg :loveu:

Spójrzcie jak mu już ładnie rośnie sierść na pysku! Już się nie mogę doczekać jak będzie takim "niedźwiadkiem".

A to zdjęcie, które zrobiłam pierwszego dnia jak do nas przyjechał. Trochę już urósł, co?

A to zrobione ok. tygodnia temu.

Posted

Hmmm... do tej pory wydawało mi się, że wszystkie szorściaki się trymuję, więc pytaniem zbiłaś mnei z tropu. Myśle, że najlepiej jest się dowiedzieć u źródła, czyli popytać właścicieli i hodowców o to;)

Posted

Drogie Panie, zdradzicie mi jak to robicie, że zamiast zdjęcia, możecie wstawić link?
Ja tam się nie mogę doczekać kiedy będzie już taki podrośnięty, chociaż z 6 miesięcy :loveu: Mam strasznego hopla na duże psy, uwielbiam je. Co prawda Brok na molosa/doga niemieckiego mi nie wyrośnie, ale i tak będzie większy niż mniejszy. Pomimo, że uwielbiam duże psy, to.... KOCHAM BULDOGI FRANCUSKIE :loveu: Kiedy dorosnę i nie będziemy już wybierać psa pod całą rodzinę, to prawdopodobnie właśnie takiego buldożka sobie sprawię.