Ty$ka Posted July 20, 2014 Posted July 20, 2014 Taka szczotka moim zdaniem jest do niczego, ale może akurat na Twojego psa się nada. U nas się w ogóle nie sprawdziła, no ale pies długowłosy ;) O raaany, ale się wywalił na 2. fotce :D Quote
Talia Posted July 20, 2014 Posted July 20, 2014 A do czego potrzebujesz szczotki? Jak chcesz taką tylko do przeczesania i lekkiego nabłyszczenia sierści to strona z włosia się nada. Ta druga nie bardzo, bo to bardziej do rozczesywania, a mu to nie potrzebne. Przyzwyczajać szczeniaka do zabiegów można czymkolwiek, ale tak ogólnie to chyba jakieś trymer dla szorściaka by się przydał w późniejszym czasie ;) Quote
Wola istnienia. Posted July 20, 2014 Author Posted July 20, 2014 Potrzebujemy szczotki do wyczesywania martwego włosa/podszerstka :oops: Quote
Talia Posted July 20, 2014 Posted July 20, 2014 To albo trymer hakowy albo coś a la furminator. Tak mi się wydaje. Quote
Wola istnienia. Posted July 21, 2014 Author Posted July 21, 2014 Na furminatora niestety mnie nie stać, ale napewno w przyszłości kupimy ten trymer hakowy. Wiecie może kiedy rasy tego typu osiągają całą swoją "wielkość" i przestają rosnąć? Nie mowie o takim dojrzewaniu psychicznym, a wielkością. Osiem miesięcy? :lol: + Bardzo dziękuje za radę, Talia. Quote
Ty$ka Posted July 21, 2014 Posted July 21, 2014 Furminator jest teraz w lidlu za grosze, podróba, ale podobno suuuper się sprawdza, tak samo jak oryginał, więc jak masz lidl blisko to warto podjechać :) Psy rosną różnie, mój przestał w wieku 9msc, ale potem jeszcze się pies rozrasta wszerz do 2-2,5roku życia, zależy od razy. U mnie pies dalej się rozwija, przede wszystkim rozrasta mu się sierśc, w barach rozrastał się do 3,5-4r.ż. Quote
Wola istnienia. Posted July 21, 2014 Author Posted July 21, 2014 [quote name='Ty$ka']Furminator jest teraz w lidlu za grosze, podróba, ale podobno suuuper się sprawdza, tak samo jak oryginał, więc jak masz lidl blisko to warto podjechać :) Psy rosną różnie, mój przestał w wieku 9msc, ale potem jeszcze się pies rozrasta wszerz do 2-2,5roku życia, zależy od razy. U mnie pies dalej się rozwija, przede wszystkim rozrasta mu się sierśc, w barach rozrastał się do 3,5-4r.ż.[/QUOTE] Lidla się napewno jakiś znajdzie. Tylko- tam jest jakaś półka przeznaczona dla zwierząt czy trzeba "łapać okazje"? Ooo, to długo! Bo już się nie mogę doczekać kiedy będzie taki wielki, zarośnięty niedźwiedź :loveu: Quote
Wola istnienia. Posted July 22, 2014 Author Posted July 22, 2014 [quote name='nichya&nazir']Witam się i ja u małego wyżełka:lol:[/QUOTE] A witam, witam :D Ja juz wielokrotnie odwiedziłam Twoją weimarkę na tumblerze :loveu: (nie pomyliłam się co do płci, prawda?) Quote
nichya&nazir Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 Pomyliłaś:diabloti: Ale spokojnie, już jestem przyzwyczajona. Nawet na ulicy ludzie uważają go za sunie i powoli sama zaczynam go tak postrzegać:loveu: Quote
Wola istnienia. Posted July 22, 2014 Author Posted July 22, 2014 To przeproś go ode mnie i poklep po brzuszku :loveu: Dzis kąpaliśmy naszego śmierdziela, jaki to był płacz, ojeej Quote
Erykowa Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 N a pewno był dzielny ;) Nie masz mokrasa na zdjęciach ? Quote
Talia Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 U nas pierwsza kąpiel w wannie wyglądała tak, że Merida wskoczyła mojemu factowi jak się kąpał :evil_lol: Quote
Wola istnienia. Posted July 27, 2014 Author Posted July 27, 2014 Cześć i czołem! Bardzo przepraszam za tą nieobecność, ale byłam na wyjeździe. N a pewno był dzielny ;-) Nie masz mokrasa na zdjęciach ? Wcale nie był taki dzielny, jakby się wydawało... dzieciak :evil_lol: Niestety, nie mam żadnych zdjęć jak go kąpaliśmy, a szczerze mówiąc- jak już go wytarłam to wyglądał zupełnie sucho. Oczywiście, dalej był mokry, ale przy tej jego sierści nie było za dużej różnicy "dla oka". U nas pierwsza kąpiel w wannie wyglądała tak, że Merida wskoczyła mojemu factowi jak się kąpał :evil_lol: A jak zareagował Twój partner? :evil_lol: szczeniaczek!!! :loveu: siema :P Witam i o zdrowie pytam :lol: A tutaj mam kilka nowych zdjęć: (tak w ramach przeprosin za nieobecność :diabloti:) To zdjęcie zrobione tak dla porównania. Choć tutaj tak dokładnie nie widać, ale Brok jest wielkości suczki Kerry blue teriera. Wczoraj został zważony i... waży 18 kg :loveu: Spójrzcie jak mu już ładnie rośnie sierść na pysku! Już się nie mogę doczekać jak będzie takim "niedźwiadkiem". A to zdjęcie, które zrobiłam pierwszego dnia jak do nas przyjechał. Trochę już urósł, co? A to zrobione ok. tygodnia temu. Quote
Ty$ka Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 Jak śmiechowo wygląda z rosnąca bródką :lol: O raaany, jakiś duży ten kot :p Quote
Wola istnienia. Posted July 27, 2014 Author Posted July 27, 2014 Dzisiaj usłyszałam od koleżanki, że wyżły szorstkowłose mogę wymagać trymowania. Wiecie coś na ten temat? Quote
Ty$ka Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 Hmmm... do tej pory wydawało mi się, że wszystkie szorściaki się trymuję, więc pytaniem zbiłaś mnei z tropu. Myśle, że najlepiej jest się dowiedzieć u źródła, czyli popytać właścicieli i hodowców o to;) Quote
Wola istnienia. Posted July 29, 2014 Author Posted July 29, 2014 [quote name='Yuki_']Hejka ;) Skąd masz wyżła? :)[/QUOTE] Spójrz na drugą-trzecią stronę :) Quote
Wola istnienia. Posted July 29, 2014 Author Posted July 29, 2014 Hahahaha, chyba powinnam poczuć się urażona, ale.... to było dobre :lol::evil_lol: Moim zdaniem jak kubek w kubek, tacy podobni! Quote
.Agata. Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 http://i61.tinypic.com/205p1j.jpg chyba pora pożegnać się z wyglądem przeuroczego szczeniaczka, już kawaler się robi :D o i weszłam tu tydzień za późno, w lidlu furminatory? pewnie już nie ma :placz: Quote
Wola istnienia. Posted July 29, 2014 Author Posted July 29, 2014 Drogie Panie, zdradzicie mi jak to robicie, że zamiast zdjęcia, możecie wstawić link? Ja tam się nie mogę doczekać kiedy będzie już taki podrośnięty, chociaż z 6 miesięcy :loveu: Mam strasznego hopla na duże psy, uwielbiam je. Co prawda Brok na molosa/doga niemieckiego mi nie wyrośnie, ale i tak będzie większy niż mniejszy. Pomimo, że uwielbiam duże psy, to.... KOCHAM BULDOGI FRANCUSKIE :loveu: Kiedy dorosnę i nie będziemy już wybierać psa pod całą rodzinę, to prawdopodobnie właśnie takiego buldożka sobie sprawię. Quote
Recommended Posts