Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Uwaga!!!... telefon zadzwonił :) Pani również z okolic Warszawy, czy samej Warszawy( przynajmniej Isadora ma blisko) tym razem nie bardzo wiedziałam jak odpowiedzieć, jaki jest stosunek Loni do innych psów!... moja odpowiedź była dość wymijająca( ale tak naprawdę, to myślę podobnie) że to bardzo indywidualna sprawa!  że najlepiej jak się pieski spotkają i wtedy???  widzimy czy zaiskrzyło, ale są też pewne zachowania, które mogą pomóc... w zaprzyjaźnieniu się piesków( Pani miała dwa pieski, jeden odszedł)  poprosiłam ,żeby jednak spróbowała porozmawiać z Anią(chodziło mi o porozmawianie o Loni bo Pani już była gotowa ,umówić się na wizytę p/adopcyjną)  i wtedy będziemy myśleć jak to wszystko zorganizować :)

Kurcze, nikt do mnie nie dzwonił dzisiaj. Przynajmniej wtedy, kiedy byłam w domu. Ale wychodziłam z Lonią już 2 razy i na zakupy...No cóż, mam nadzieję, że Pani łatwo się nie podda (o ile dzwoniła).

Sama nie wiem, co powiedzieć o jej stosunku do innych psów. Czasem jest zupełnie normalnie, a czasem już z daleka szczerzy zęby i groźnie warczy. Nigdy natomiast nie widzialam, by była jakimś psem zainteresowana. Raczej ich unika, omija.

Najlepiej jest, gdy nie jestem blisko, bo np. idę sobie wolno a ona gdzieś się zatrzyma. Jeśli wtedy znienacka (zazwyczaj) podbiegnie do niej pies i zobaczy, że mnie przy niej nie ma, to jest grzeczniutka i pokorna. Nawet macha ogonkiem, choć tak bez przekonania. I tylko patrzy, by dać dyla. 

Nigdy nie okazała najmniejszej chęci zabawy z psem. 

Może jamniki tak mają, bo Figa również nie przepadała za innymi psami.

Ale co tu Pani powiedzieć, to nie wiem. Wszystko zależy od opiekunów, tak myślę.

Aniu, dziękuję pięknie!!! Telefony dzwonią do Ciebie i masz pewnie przez to kłopot...Może to jednak możnaby zmienić. Może poprosimy Halszkę? Tylko wtedy trzebaby zaznaczyć, że do mnie dzwonić najlepiej po 21...bo są dni, kiedy dużo wychodzę (oprócz 5x z Lonią).

Posted

Aniu, przecież wiesz że dla Ciebie( i Loni) to sama przyjemność!  ...będzie całkiem fajnie jak coś z tej pomocy, wyniknie :)

Dziękuję Aniu( żebyś nie musiała siemdomyślać za odwiedzinki na bazarku u Ulv :)

Posted

Aniu, przecież wiesz że dla Ciebie( i Loni) to sama przyjemność!  ...będzie całkiem fajnie jak coś z tej pomocy, wyniknie :)

Dziękuję Aniu( żebyś nie musiała siemdomyślać za odwiedzinki na bazarku u Ulv :)

Dziękuję Anusiu!!! :)

Ulv trzeba wspierać, żałuję, że nie mogę tak, jakbym chciała...

Posted

Mam nadzieję, Aniu...choć taką b. nikłą... :(

... ja również :(   mam w telefonie numer tej Pani, wczoraj wieczorem kusiło mnie ,żeby zadzwonić i zapytać...co tam? ... ale chyba ,tego się nie robi??... no bo ....jeśli Pani nie zależy?!... zobaczymy?

Posted

Ciociu 

bazarek kramiczek dla Was i dla bidaczkow z Darlowa 

slij mi wiec ciociu num konta 

nie moge wplacac na inne bidaczki 

jak piszesz ciociu 

boc jest polowa dla was

nie moge wiec slac jako ciegielki na inne bidaczunie 

chce rozliczyc po polowie na kazdy watus

czy num konta slesz ciociu?

Posted

Figuniu juz mam Twoje konto 

pozdrawiam

masz szczsecie ciociu ...ze mi przyslalas 

bo jakbym wziella i zajechalla i klapsow natrzaskalla ...hohoooooooo

Posted

Figuniu juz mam Twoje konto 

pozdrawiam

masz szczsecie ciociu ...ze mi przyslalas 

bo jakbym wziella i zajechalla i klapsow natrzaskalla ...hohoooooooo

No właśnie Ewuś, przestraszyłam się. Jeszcze jednak mi życie miłe...