b-b Posted August 31, 2015 Posted August 31, 2015 Ludzie kompletnie nie czytają treści ogłoszeń.Przecież stoi jak byk wiek i to ,że wysterylizowana.To jeszcze będą zadawać durne pytania. W tym przypadku na szczęście pytała, bo można było od razu zorientować się po co jej mała sunia. Pewnie nie doczytała bo już miała wizję zarobku przed oczami. No bo na czym najłatwiej zarobić?Po co wet, po co godziwe warunki? Byle kasa leciała. Straszni są ludzie:( Quote
Figunia Posted August 31, 2015 Posted August 31, 2015 Smutne to wszystko. Ja już tracę nadzieję, że ona znajdzie dom. Czasem myślę, że gdybym wiedziała, jak to będzie i że nie biorę jej jedynie do jesieni, do swego wyjazdu, to chyba bym dała dt innemu. Ale natychmiast pojawia się myśl, że przecież ona raczej już by nie żyła. Chora, z guzkami, z zepsutymi, bolącymi zębami, wychudzona, przerażona...nie miałaby w schronie na dłuższą metę żadnych szans. Chyba, że zjawił by się jakiś anielski Człowiek i zabrał akurat ją - z litości, Jak widzę ile w niej jeszcze chęci życia, zabawy, jaka jest zadziorna i słodka, jaka mądra i posłuszna (zazwyczaj...) to jednak nie żałuję. Mało tego, wstyd mi, że mogę tak myśleć. 1 Quote
Nadziejka Posted August 31, 2015 Posted August 31, 2015 Sciskam Anuniui sciskam za lalunie ogromnie racja wszystko kochana racja Lonieczka dzieki Tobie ma nowe zycie milosci wielka radosci pieskowe ogromne wszystko zycie ma dzieki Tobie ciociu Anuisiusciskam pozdrawiam i trzymam calunki czas kciuki Quote
Havanka Posted August 31, 2015 Posted August 31, 2015   Smutne to wszystko. Ja już tracę nadzieję, że ona znajdzie dom. Czasem myślę, że gdybym wiedziała, jak to będzie i że nie biorę jej jedynie do jesieni, do swego wyjazdu, to chyba bym dała dt innemu. Ale natychmiast pojawia się myśl, że przecież ona raczej już by nie żyła. Chora, z guzkami, z zepsutymi, bolącymi zębami, wychudzona, przerażona...nie miałaby w schronie na dłuższą metę żadnych szans. Chyba, że zjawił by się jakiś anielski Człowiek i zabrał akurat ją - z litości, Jak widzę ile w niej jeszcze chęci życia, zabawy, jaka jest zadziorna i słodka, jaka mądra i posłuszna (zazwyczaj...) to jednak nie żałuję. Mało tego, wstyd mi, że mogę tak myśleć.   Figuniu, nikt nie mówił, że będzie łatwo. Głowa do góry ! Jeżeli się poddasz, to ta zadziorka nigdy nie będzie miała nawet szans na dom. Przykro mi, że oprócz ogłoszeń, nie mogę inaczej pomóc. Dziś znowu zmieniłam tytuł, żeby przyciągnął uwagę. Mam nadzieję, ze Nutusia się nie zdenerwuje, że zerżnęłam tytuł z Jej wątku. Ale bardzo mi się podobał i pasował do gabarytów Kamisi. Wciąż, nieustająco potrzebne są zdjęcia. W wolnej chwili zrób jej sesję fotograficzną. Bez tego ani rusz! Anulko, Kamisia jest już wyróżniona na 30 dni. Quote
Bgra Posted August 31, 2015 Posted August 31, 2015 Wakacje się skończyły,ludzie do domu wracają,Figuniu będzie dobrze,musi być :) Oddałaś małej kawał serca,to musi procentować :) Quote
Havanka Posted September 1, 2015 Posted September 1, 2015 Wysłałam dziś Kamisie do Gazety Wrocławskiej. Może wydrukują jej ogłoszenie. Quote
anica Posted September 1, 2015 Posted September 1, 2015 ....dobrze że jest dogo!.. dobrze że Jesteście! nawet jak człowiek przez chwilę zwątpi... to po chwili tutaj, już wie , co ma robić!!! Quote
Havanka Posted September 1, 2015 Posted September 1, 2015 ....dobrze że jest dogo!.. dobrze że Jesteście! nawet jak człowiek przez chwilę zwątpi... to po chwili tutaj, już wie , co ma robić!!! Dokładnie tak, Anico ! Życie czasem przynosi tak niespodziewane efekty, że człowiek zastanawia się, czy to rzeczywiście się dzieje. Tu na dogo, przekonałam się o tym kilka razy. Dlatego wiem, ze nie warto się poddawać bez walki!!! Quote
b-b Posted September 1, 2015 Posted September 1, 2015 Obiecany bazarek dla Laluni :D http://www.dogomania.com/forum/topic/148587-takie-sobie-handmade-dla-lo%C5%84ci-701-20oo/?p=16360413 Quote
Figunia Posted September 1, 2015 Posted September 1, 2015 Havanko - z serca dziękuję za wszystko co dla Loni (i dla mnie ) robisz. Kolejny nasz opiekuńczy Anioł...:) Zdjęcia - tu jest mały problem, bo nie mam czym jej zrobić nowych, nie mam komórki ani aparatu fotogr. Zdjęcia Loni robione są zazwyczaj wtedy, gdy np. spotkam się z osobą, która aparat taki posiada. Postaram się o nowe zdjęcia, tylko niech te upały się skończą, to albo siostra do mnie przyjedzie, albo my z Lonią będziemy się telepać na drugi koniec miasta... Quote
Figunia Posted September 1, 2015 Posted September 1, 2015 Wakacje się skończyły,ludzie do domu wracają,Figuniu będzie dobrze,musi być :) Oddałaś małej kawał serca,to musi procentować :) Dziękuję Bgruniu, choć już trudno mi w to uwierzyć, to wiem, że cuda sie zdarzają. Może tak będzie ... Quote
Figunia Posted September 1, 2015 Posted September 1, 2015 Wysłałam dziś Kamisie do Gazety Wrocławskiej. Może wydrukują jej ogłoszenie. Świetny pomysł! Dziękuję!!! Quote
Figunia Posted September 1, 2015 Posted September 1, 2015 ....dobrze że jest dogo!.. dobrze że Jesteście! nawet jak człowiek przez chwilę zwątpi... to po chwili tutaj, już wie , co ma robić!!! Prawda? Zwłaszcza, jak w tych trudniejszych momentach ktoś podaje pomocna dłoń - to po prostu wszystko się nagle zmienia i chce się żyć... Quote
Figunia Posted September 1, 2015 Posted September 1, 2015 Obiecany bazarek dla Laluni :D http://www.dogomania.com/forum/topic/148587-takie-sobie-handmade-dla-lo%C5%84ci-701-20oo/?p=16360413 No i właśnie...kolejny Dobry Duszek Loni :) Dziękuję pięknie i już tam zaglądam!!! Quote
Nadziejka Posted September 1, 2015 Posted September 1, 2015 Anuniu juz od jutra chlodniej serce serdecznie sciskam Loniaczka fikuskiego naraczkowego i Ciebie Quote
b-b Posted September 1, 2015 Posted September 1, 2015 Śpieszę poinformować ,że anica - Ania zgodziła się zostać skarbnikiem bazarku :) My się na końcu rozliczymy z kosztów wysyłek i kopert a reszta będzie dla Lońci - mam nadzieję, że coś zjedzie. Bardzo Ani za tą pomoc DZIĘKUJĘ! :D Quote
Figunia Posted September 1, 2015 Posted September 1, 2015 Anuniu juz od jutra chlodniej serce serdecznie sciskam Loniaczka fikuskiego naraczkowego i Ciebie My pozdrawiamy i ściskamy Ewunię, niestrudzoną wędrowniczkę i ozdabiaczkę wątków i bazarków :) Oby tylko było niedużo chłodniej, bez przesady...bo bardzo zimna się boimy i wolimy z Lonią gdy upał dokucza, niż zimno... Quote
Figunia Posted September 1, 2015 Posted September 1, 2015 Śpieszę poinformować ,że anica - Ania zgodziła się zostać skarbnikiem bazarku :) My się na końcu rozliczymy z kosztów wysyłek i kopert a reszta będzie dla Lońci - mam nadzieję, że coś zjedzie. Bardzo Ani za tą pomoc DZIĘKUJĘ! :D Anusiu - ja także Ci bardzo dziękuję!!!:) I biegnę jeszcze zerknąć, jak co też dobrego dzieje się na Loninym bazarku...:0 Quote
Anula Posted September 1, 2015 Posted September 1, 2015 Tak jak pisze Havanka,nie trzeba się poddawać,trzeba walczyć o domek dla Lonieczki.Ja już 2 lata walczę i nie czuję się na pozycji przegranej,zapewne gdzieś ten domek czeka na Sawanę.Figuniu,będzie dobrze,za sprawą Havanki wiele psiaków znalazło domki,mam nadzieję,że i los się też uśmiechnie do Loni i znajdzie domek. Quote
Bgra Posted September 1, 2015 Posted September 1, 2015 Lońka a Ty nawet nie wiesz ile dobrych dusz o ciebie dba i ile kibicuje :) mizianka dla maleńtaska :) Quote
anica Posted September 2, 2015 Posted September 2, 2015 Lońka a Ty nawet nie wiesz ile dobrych dusz o ciebie dba i ile kibicuje :) mizianka dla maleńtaska :) ... i te wszystkie ciepłe myśli ,pomogą! będzie dobrze :) 1 Quote
Figunia Posted September 2, 2015 Posted September 2, 2015 Tak jak pisze Havanka,nie trzeba się poddawać,trzeba walczyć o domek dla Lonieczki.Ja już 2 lata walczę i nie czuję się na pozycji przegranej,zapewne gdzieś ten domek czeka na Sawanę.Figuniu,będzie dobrze,za sprawą Havanki wiele psiaków znalazło domki,mam nadzieję,że i los się też uśmiechnie do Loni i znajdzie domek. I ja mam taka nadzieję Anulko, ale jednak coraz bardziej ona słabnie.. Patrząc obiektywnie, Lonia urodą nie przyciąga...jest tylko starszą jamnisią z siwym i bezzębnym pysiem i wyłysiałym ogonkiem... Z charakteru, też nie jest to przymilna przylepa...dużo czasu trzeba, by zaufała. Więc ile osób marzy o takim psie? Quote
Figunia Posted September 2, 2015 Posted September 2, 2015 Lońka a Ty nawet nie wiesz ile dobrych dusz o ciebie dba i ile kibicuje :) mizianka dla maleńtaska :) Dziękuję za mizianka. Hrabina ułozyła się na swoim posłanku i zamierza pospać. Jak wstanie - niechybnie ja wymiziam od Cioci :) Tak jestem wdzięczna za wszelkie wsparcie, czasem czuje się MOC Dogomanii...:) Quote
Recommended Posts