Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z allegro:

"Treść wiadomości:
Dziendobry chcialam sie zapytac czy suczki nadaja sie na wies.mam jednego mieska szczeniaka kundelka i chcialabym przygarnac te dwie suczki.beda mialy wybieg swoj i swoje miski.jestem ze stargardu szczecinskiego."

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny, jest jeszcze taka opcja na allegro, jak cena minimalna. I wrazie czego można ją zmieniać w trakcie aukcji.
Niech sobie licytują, i tak nie osiagną tej ceny. A swoją drogą, radzę zgłosić allegro, bo rozumiem, że to nie po raz pierwszy.

Posted

[quote name='terra']Dziewczyny, jest jeszcze taka opcja na allegro, jak cena minimalna. I wrazie czego można ją zmieniać w trakcie aukcji.
Niech sobie licytują, i tak nie osiagną tej ceny. A swoją drogą, radzę zgłosić allegro, bo rozumiem, że to nie po raz pierwszy.[/quote]

[B]terra[/B], ale co zgłosić?...

Posted

Dzwonia pani w sparwie oczywistej..czyli suczek. Wydała się miłai pytała o szczegóły. ludzie..ja zaczęłam tak wymyślać i bredzić, że w końcu kobieta powiedziała, że zadzwoni po naradzie z rodiznką. A ja pytałam tylko czy aby ma płot z podmurówką...ile metrów kw... gdzie będą spać psy..bo ja sugeruję jedno lezonko w domu i budę na zewnątrz, żeby miałay wybór zależnie od humoru... Ja w ten sposób domu im nie znajdę....

Posted

A jutro odwiedzi nas dogomaniaczka Bajon. Ona ma wa huski i zdecydowanie zna sięlepiej na huskach niż ja. Ja to już Olcię tak rozwydrzyłam, że ciężko mi nad nią zapanować. Może koleżanka Bajon mi coś mądrego nasunie na myśl. Dodam, że odwiedzi nas ze swymi podopiecznymi. I mam nadzieję też TZta zobaczyć. ;)

Posted

[quote name='Hala']Dzwonia pani w sparwie oczywistej..czyli suczek. Wydała się miłai pytała o szczegóły. ludzie..ja zaczęłam tak wymyślać i bredzić, że w końcu kobieta powiedziała, że zadzwoni po naradzie z rodiznką. A ja pytałam tylko czy aby ma płot z podmurówką...ile metrów kw... gdzie będą spać psy..bo ja sugeruję jedno lezonko w domu i budę na zewnątrz, żeby miałay wybór zależnie od humoru... Ja w ten sposób domu im nie znajdę....[/quote]

Hala, ależ bardzo dobrze zrobiłaś. Ludzie "kupują oczami" - chcą mieć ładnego pieska, a huskie są ładne, tego się nie da ukryć... I jeszcze cały czas "modne"... Pytając o takie "głupoty" uświadomisz im, że wzięcie takiego psa (a tym bardziej dwóch) to wcale nie takie hop-siup.

Posted

Mnie najbardziej wzruszył tekst jednej z chętnych o których pisała Hala - " będą miały swoje miski"...........no cud kurde.......naprawdę, zrobiło to na mnie wrażenie. Żeby pies miał swoją miskę.........no no Hala trza było oddawać w ciemno.......:diabloti:

Posted

Ale do Raciborza mamy przecież jechać dopiero za tydzień. A na chwilę obecną to mamy spory problem z sierścią. Zupełnie nie wiem co zrobić. Po sterylce dziewczyny zaczęły zrzucać sierść. Najpierw Olcia a potem Carmen. Najpierw wydało mi sięto normalne...ale teraz wygląda Carmen już paskudnie. Dziśtak jej sięprzyjrzałam i obmacałam całą. Na podgardlu miejscami wdać skórę. Ogólnie z miękkiej, pluszowej kaczuszki została nam oskubana gęś. Czy macie jakieś pomysł? Jakieś witaminki? Preparaty? Dałam im dziś po jajku. Ale nie wiem czy codziennie dawać?

Posted

Nie wiem jak jest z sukami po sterylce , ale moje psy po kastracji też liniały .Jednak sierść im odrosła. Teraz mają piękną grubą sierść i sami też są grubi :evil_lol:
Kotka po sterylce nie łysiała , ale bardzo przytyła, wypiękniała .Ja daję swoim kapsułki tran z olejem z wiesiołka i wit.E . Lśnią , nie mają łupieżu są piękne .
Daję jedną kapsułkę na 10 kg wagi . Malcą co nie mają 10 kg , daję co drugi dzień . Kapsułkę obtaczam w maśle . Stoją w kolejce po swoją porcję . Tym co akutat nie dostają , daję po kawałku samego masła .Daję też witaminy kupione u weta .

Posted

Hala, pogadaj z huszczakomaniakami, bo może to typowe dla tej rasy? Poza tym one przez większość czasu są w pomieszczeniu, może to też ma wpływ na włos....
Mogą to też być zmiany hormonalne po sterylce...

Posted

[quote name='Yona'][B]terra[/B], ale co zgłosić?...[/quote]
Zgłoś nadużycie.
Że owi allegrowicze licytują i nie finalizują transakcji. W takim przypadku masz prawo wystąpić do allegro o zwrot prowizji. Oni zwracają się do licytującego z prośbą o wyjaśnienie, dlaczego nie dokończył transakcji i w uzasadnionych przypadkach, zawieszają konto takim "kupującym".
O tyle jest to istotne, że jeśli machniemy ręką na takie procedery, będą się mnożyć jak grzyby po deszczu.
Na początek napisz maila do tej osoby, która kupiła i czekaj na odp. Po ok. dwóch tygodniach pisz do allegro.

Posted

[quote name='terra']Zgłoś nadużycie.
Że owi allegrowicze licytują i nie finalizują transakcji. W takim przypadku masz prawo wystąpić do allegro o zwrot prowizji. Oni zwracają się do licytującego z prośbą o wyjaśnienie, dlaczego nie dokończył transakcji i w uzasadnionych przypadkach, zawieszają konto takim "kupującym".
O tyle jest to istotne, że jeśli machniemy ręką na takie procedery, będą się mnożyć jak grzyby po deszczu.
Na początek napisz maila do tej osoby, która kupiła i czekaj na odp. Po ok. dwóch tygodniach pisz do allegro.[/quote]

Na allegro, wg regulaminu, TYLKO I WYŁĄCZNIE się sprzedaje. Ja robię aukcje charytatywne. Jeśli zacznę coś mieszać, to mnie samą "wymieszają" stamtąd :p

Posted

dzisiaj była u nas dogomaniaczka Bajon z TZetem w odwiedzinach. Ma swoje dwa husiorki i wie, jak obchodzić się z tymi wariatami. Zakochała się w naszym małych i drobnych suczynkach. ;) A na Olcię wołała ciułała. Wyobrażacie to sobie?? Moja kochana Olcia..ciułała....