Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

GWEN nikt Ciętu nie ingnoruje. Po prostu pojechałam z psami do lasu i nie mogłam od razu odpisać. Przecież ja nie siedzę 24h przy kompie. Mam też cośinnego do zrobienia. Niemniej bardzo Ci dziękuję za zainteresowanie moimi suczydłami. One bardzo potrzebują wsparcia. Tak jak i ja..

Posted

gwen napisał(a):
mam wrażenie, że mnie tu wszyscy ignoruja... więc nie będę się na siłę wrtącac...
Mam nadzieję, że domki się szybko znajdą.

A mnie sie wydaje , że Hala chwilowo padła .
Hala , żyjesz ?

Posted

Chyba trochę mnie poniosło... ciężki dzień...
Prześlij mi proszę te ogłoszenia jeśli je posiadasz, nie musi być dzisiaj, ale byłoby dobrze do końca tygodnia żebym mogła je podrukować. Jeśli ogłoszeń nie ma to postaram się ściągnąć z wątku zdjęcia i zrobić coś sama. Leyla zostaje u Ciebie na tymczasie? Nie wiem czy mam rację ale chyba jej będzie łatwiej znaleść domek z tego względu, że to tylko jeden psiak... oczywiście dla wszystkich będę szukać z takim samym zaangażowaniem... i bardzo mi przykro, że jakoś tak ludzie trochę nieodpowiedzialnie zwodzą Cię swoimi obietnicami bez pokrycia...
Czy dzisiaj będą kolejne zdjęcia? :)

Posted

Oj, Hala, łatwo nie będzie :shake: . Opieka nad dwiema zżytymi ze sobą sukami to jedno, ale wprowadzenie do tego towarzystwa suki zupełnie obcej - drugie.

Pozwolisz, że założę Olci i Carmen wątek na forum schroniska? Albo może Ty to zrób...

Posted

przebrnęłam przez caly wątek dzisiaj i...jestem w szoku!!!takiej miłosci psa do psa dawno na dogo nie widziałam!:loveu:

Wiem,ze 2 psy to duży kłopot...a na dodatek 2 husky!:loveu: Ale powiem ci :loveu:Hala - ty je kochasz, one ciebie, dom musiałby być naprawdę cudowny,zebyś nie musiała sie martwic czy...się nie podkopaly, nie uciekły itd
Moze i głupio gadam, ale dlatego Zgredek został moim 3 psem na 58m2 na 9 piętrze - bo uważam,że nie ważny jest metraż, ważne jest serce (a ty go Hala masz i to wielkie - widac to w każdym twoim poście, w tym jak wyprowadziłaś na "ludzi" te 2 piękne sunie) - nikt mi nie powie (zresztą ktoś już tu o tym wspomniał) - że pies w ogrodzie bez kochających go ludzi będzie szczesliwy - no chyba,że autystyczny!

Mogę tylko życzyć tym psom,zeby znalazły taką osobę jak ty albo...żeby u ciebie dostały dożywotkę:lol:

Posted

Oj dzięki Andzia...powodzenie to mi sięprzyda. Wszystko by było dobrze, gdyby nie to ich wycie i demolowanie jak ja wychodzę do pracy. Pewnie i alergia męża nie była ażtak wielką przeszkodą. Może by się jąudało zwalczyć...ale to wycie. Tego chyba nie da się poskromić. Może znacie kogoś kto zna się na huskach? I coś mi poradzi? Jakiś znawca rasy czy trener?

Posted

Hala napisał(a):
Oj dzięki Andzia...powodzenie to mi sięprzyda. Wszystko by było dobrze, gdyby nie to ich wycie i demolowanie jak ja wychodzę do pracy. Pewnie i alergia męża nie była ażtak wielką przeszkodą. Może by się jąudało zwalczyć...ale to wycie. Tego chyba nie da się poskromić. Może znacie kogoś kto zna się na huskach? I coś mi poradzi? Jakiś znawca rasy czy trener?

O to w pierwszej kolejnosci musisz spytać huskomaniakow!;) Ja ci mogę o bulowatych poopowiadać:eviltong: Ale poszperaj na dogo - może ktoś miał podobne problemy z psami. A może zostawiaj je z taką zabawką - kongo czy coś takiego - do ktorej się wklada przysmaki i one probują je z niej wydostać lub z ogromną wedzoną kościa - na razie możesz spróbowac. I zacznij je zaostawiać po trochę - na 5 min i wracasz. I tak zwiększaj czas zostawania. Na razie tyle ci mogę podpowiedzieć. Acha - moze im włącz radio lub tv - może wtedy będą spokojniejsze słysząc głosy - trzeba próbować. Zgredek jak zostawał na noc bez światła sam w pracy to też się darł. Jak zaczęłam mu zostawiać światło - to przestał.

A co do alergii tz - trzymaj jak najdalej od niego szynszylka - siersć kota, królików itp stworzen uczula 100 razy bardziej niż sierść psa.

Posted

Witajcie..oczywiscie po moim powrocie zastałam obdartą tapetę na korytarzu. Już nikogo nie mogę zaprosić do domu bo powie , że tu jakieś żule mieszkają...

Posted

hahah!! ale Halcia tak łatwo się nie podda! Zapisałam moje aniołki do trenerki psów na piątek....hahha....ale będą miały miny...wwrrrr.....już czuję smak zemsty!

Posted

Hala napisał(a):
hahah!! ale Halcia tak łatwo się nie podda! Zapisałam moje aniołki do trenerki psów na piątek....hahha....ale będą miały miny...wwrrrr.....już czuję smak zemsty!

No proszę , Hala zapisała swoje aniołki do szkoły . Kiedy początek roku szkolnego ? 1 września ?:evil_lol:

Posted

Śmiej sięBianka...smiej...oko Ci zbieleje, jak je zobaczysz po jakimś czasie. A ich sztuczki..fiu fiu...kapcie mi będą przynosiły. ;)

Posted

A tak serio..to własnie dzwoniła pani z pobliza poznania i umówiłyśmy się na wizytę na środę. Ma dom, ale podwórko nieopłotowane. I chce im kojec postawić. Obiecuje je wyprowadzać regularnie. I za kilka miesięcy ma mieć płot. No nie wiem..nie widzę moich dziewczynek w budzie. One to w domku powinny mieszkać z dużym podwórkiem pięknie ogrodzonym! Tylko gdzie to znaleźć?

Posted

Hala, znalazlam takie ogloszenie:

"Czy znajdzie się ktoś,kto spełni moje marzenia o psie? Ucieszy mnie piesek rasy:
Seter irlandzki,Samojed,Polski Owczarek Nizinny,Nowofundland,Hovawart,Komondor,Husky,Siberian Husky,Owczaek Niemiecki,Golden Retriever,Chart afgański,Chow Chow,Czarny terier."

Jesli masz ochote do niego napisac, to podam Ci namiary na PW. Pan ten mieszka w Pile.

Posted

[quote name='Sabina02']Hala, znalazlam takie ogloszenie:

"Czy znajdzie się ktoś,kto spełni moje marzenia o psie? Ucieszy mnie piesek rasy:
Seter irlandzki,Samojed,Polski Owczarek Nizinny,Nowofundland,Hovawart,Komondor,Husky,Siberian Husky,Owczaek Niemiecki,Golden Retriever,Chart afgański,Chow Chow,Czarny terier."

Jesli masz ochote do niego napisac, to podam Ci namiary na PW. Pan ten mieszka w Pile.

a kundelka nie łaska???? - sorki, ale jak widzę takie debilne ogloszenia to mi się noz w kieszeni otwiera:angryy: A ja chcę dom z ogrodem - moze ktoś mi da???Moze być nieduży, ale dzialka min. 1000 m:eviltong:

Hala - kup im w zoologu takie 2 gnaty wędzone - będą co miały robic jak nikogo nie będzie w domu!

Posted

andzia69 napisał(a):
a kundelka nie łaska???? - sorki, ale jak widzę takie debilne ogloszenia to mi się noz w kieszeni otwiera:angryy: A ja chcę dom z ogrodem - moze ktoś mi da???Moze być nieduży, ale dzialka min. 1000 m:eviltong:

Hala - kup im w zoologu takie 2 gnaty wędzone - będą co miały robic jak nikogo nie będzie w domu!

Sorry, ale ja tylko przekazuje, bo moze akurat sie ktoremus psiakowi poszczesci... Sa tez rasowe psy w schroniskach w tym typie... Nie musisz sie odrazu rzucac do mnie...

Posted

[quote name='Sabina02']Sorry, ale ja tylko przekazuje, bo moze akurat sie ktoremus psiakowi poszczesci... Sa tez rasowe psy w schroniskach w tym typie... Nie musisz sie odrazu rzucac do mnie...

Sabinko - ależ ja bron boshe nic do ciebie nie mam!:lol: Tylko jak to właśnie Paulinka18 napisała - przestałam zwracać na takie ogłoszenia uwagi - tego typu ogłoszeń - jak dla mnie oszustów - jest cała masa na necie. Najwięcej to "biednych, chorych, dla dzieci" chce przyjąć - a nie kupić za mniejszą kwotę - psa rasowego - a potem się okazuje to i owo (potem go sprzedaje - mieliśmy taki przypadek w astach) - ostatnio w "przygarnę psa" byla dziewczyna, ktora chciala yorka i bf nawet po przejściach - ale jak dziewczyna znalazla jej taniej szczeniaka ( i to z hodowli) to ta się jeszcze obrazila.

jeszcze do tego ogłoszenia...komondor - ja nawet na wystawach ani jednego nie widzialam....
a i jeszcze jedno - jesli taki ktoś nie ma kasy na zakup tak rzadkiej rasy to co będzie kiedy pies (np. ON) będzie miał ciężką dysplazję????Skąd weźmie kasę na jego leczenie???ano -latwo przyszło,latwo poszło!

Posted

Hej hej..spokojnie...po co takie nerwy. Skoncentrujmy sie na tym, aby moje dziewczyny dom normalny znalazły... Ja wam wszystkim jestem wdzięczna za zainteresowanie ich losem. Sabina, ja nie chcę abyś szła z tego wątku. Każdy tu jest mile widziany i każda pomoc potrzebna.