Jump to content
Dogomania

Zajrzyj, a przekonasz się, że warto pomagać..Karolek, Bambo, Łatka, Plamka,Papilonek i Jeżynka już bezpieczne..na pomoc czekają kolejne bezdomniaki!!!

Recommended Posts

Posted

rozliczenie psów za październik:

MALWINA

-372 zł hotelowanie (1-31.10)

-10 zł odrobaczenie

Razem: -382 zł

PUCEK

-310 zł hotelowanie (1-31.10)

-10 zł odrobaczenie

+30 zł ala123 (od Locaibenio)

+15 zł RIVER

Razem: -275 zł

DASZA

-310 zł hotelowanie (1-31.10)

-5 zł odrobaczenie

Razem: -315 zł

Razem wszystkie pieski -972 zł

Wpłaty w październiku:

+15 zł ranias

-972 zł + 15 zł = -957 zł

RAZEM ZA PAŹDZIERNIK -957 zł

Dług za poprzednie miesiące wynosil -3198,80 zl - 957 zł (za październik) = -4155,80 zł (całość długu)

Posted
O 1.11.2016 o 16:46, Murka napisał:

Dług za poprzednie miesiące wynosil -3198,80 zl - 957 zł (za październik) = -4155,80 zł (całość długu)

Matko a z mojego bazarku grosze...

Posted
9 godzin temu, Olena84 napisał:

Matko a z mojego bazarku grosze...

Ja jestem Ci bardzo wdzięczna za pomoc :) Moim obowiązkiem jest spłacenie długów, a Ty jak chcesz, to mi pomagasz i już :)

Mam nadzieję,że niebawem będę mogła skorzystać z części pieniędzy zebranych z 1% na koncie Stowarzyszenia Chełmska Straż Ochrony Zwierząt. Umawialiśmy się,że nasze wpłaty i naszych znajomych będziemy mogły wykorzystać dla "swoich" podopiecznych. Tak więc w przyszłym roku bardzo proszę wszystkie cioteczki kibicujące naszym zwierzakom i nam o wpłaty na konto ww Straży, ziarnko do ziarnka... itd. Przypomnę się pod koniec roku :)

• Upvote 1
  • 2 weeks later...
Posted

Dziewczyny, jestem załamana. Już myślałam,że wszystko zaczyna się układać, na dzisiaj miałam zaplanowaną sterylizację mojej dzikuski tymczaski - mamy 4 maluchów, nawet znalazł się potencjalny dom dla niej, a tymczasem okazało się właśnie dzisiaj,że ma kokcydiozę !!! A skoro matka ma, to i kocięta również :( 

Kupy były od początku niezbyt ładne, czasem biegunka, teraz wiadomo dlaczego. Najgorsze jest to,że inne koty mogły się od nich zarazić. Oprócz tych pięciu, mam jeszcze  na dt małego ślicznego rudaska ze świerzbowcem i grzybicą...  No, a teraz prawdopodobnie i kokcydioza doszła, chociaż koty nie mają ze sobą kontaktu ( wetka mówi,że na butach czy ubraniu mogłam przenieść ). Nie wspomnę już o moich 3 kotach, w tym dwóch starych i schorowanych. Dzisiaj zwątpiłam w sens pomagania, powietrze ze mnie uszło . Pomijając już kwestie finansowe - do tej pory na karmę i  leczenie "tymczasów" wydałam ponad 500zł  :( , to pozostaje kwestia opieki na taką ilością chorych kotów, jak to ogarnąć wszystko, po prostu nie wiem... Na pewno muszę zacząć od dezynfekcji pomieszczeń.  Przepraszam,że tak jęczę tutaj, ale nie mam nawet z kim podzielić się swoimi kocimi problemami...

Posted

poczytałam że to pierwotniaki są przyczyną a zakażenie następuje przez zjedzenie oocyst - może jednak zwierząta się nie zaraziły? to nie panleukopenia gdzie trzeba bardzo uważać bo wirusy można przenieść na ubraniu.. (http://www.vetopedia.pl/article80-1-Kokcydioza.htmlhttp://www.vetopedia.pl/article54-1-Panleukopenia_-_koci_tyfus.html)

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4645884

Posted

Też mi się wydaje, że jest duża szansa, że inne koty się nie zaraziły.. musiałyby zjeść koopę chorego kota. To tak jak z tasiemcem. Można koopy pobadać, żeby mieć pewność. 

Poza tym z tego co czytam, to starsze koty nie chorują tylko mogą być nosicielami.

U nas co jakiś czas pies się trafia z pierwotniakami w kale (wychodzi to po jakimś czasie kiedy koopy się nie poprawiają po odrobaczeniu, lekach itd.) i nigdy żaden inny pies się nie zaraził.

Uszy do góry!

Posted
Godzinę temu, Olena84 napisał:

Z tego bazarku będzie 55zł dla psiaków proszę o konto

Dziękuję bardzo :)

Proponuję pieniądze przelać od razu na konto Murki.

Próbowałam Ci wysłać, ale masz pełną skrzynkę.

Posted

Z maluchami jest już lepiej, zresztą generalnie prawie zawsze miały apetyt, bawiły się i dokazywały, a jedynie kupy bywały brzydkie.

Teraz dzieci zostały oddzielone od mamy, siedzą w klatce kenelowej, chociaż to ona miała tam być, ale nie mogę jej złapać.

Tak maluszki wyglądają:

Dziewczynka Plamka

P1010019.JPG

Dziewczynka Tygrysia

P1010038.JPG

Chłopak Biały Ogonek

P1010057.JPG

Chłopak Białe Uszko

P1010073.JPG

Rudasek

P1010038.JPG

Posted
Godzinę temu, ala123 napisał:

Dziękuję bardzo :)

Proponuję pieniądze przelać od razu na konto Murki.

Próbowałam Ci wysłać, ale masz pełną skrzynkę.

ciągle czyszcze i ciągle zapchana:( powinno być ok

Posted
O 24.11.2016 o 23:57, Tyś(ka) napisał:

kudlataja, co z obiecanymi zdjeciami Piracika i Gai?

Ogłaszam Tyśko, na razie na Lublin zrobiłam, są jakieś telefony, ale mało konkretne.

Posted
O 25.11.2016 o 21:07, Olena84 napisał:

Zapraszam na bazarek dla psiaków pod Waszą opieką - 20% zysku - DZIECIĘCY 88 POZYCJI

Dziękuję bardzo :) Już tam byłam i nawet chcę kupić jedna rzecz :)

• Upvote 1
Posted

Rudasek dzisiaj pojechał do domku :). Aż do Białegostoku! Ludzie wyjechali po niego do połowy drogi. Dom sprawdzony, była wizyta p.a. Pomimo to, trzymajmy kciuki jak zwykle. Mam fotki z domku, na razie wszystko wygląda optymistycznie, dogadali się z rezydentem, również rudym :)

IMG_1117.jpg

IMG_5767.jpg