Jump to content
Dogomania

Zajrzyj, a przekonasz się, że warto pomagać..Karolek, Bambo, Łatka, Plamka,Papilonek i Jeżynka już bezpieczne..na pomoc czekają kolejne bezdomniaki!!!

Recommended Posts

Posted
O 14.10.2016 o 12:10, Tyś napisał:

Wspaniałe wieści, miała szczęście w swoim pechowym życiu, że spotkała taką Osobę.

przepraszam, że ni zrobiłam opisu Daszy, pojawiam się na dogomanii ostatnio od czasu do czasu :(
Ale widzę, że sobie poradziłaś.

Nooo jakoś ;) chyba nie jest aż tak źle, byle żeby telefony zaczęły dzwonić :)

Posted

Dziękuję Murko za fotki suczek, widzę,że Malwince się trochę przytyło i bardzo dobrze, a Daszeńka podstawia się do głaskania, super :) :)

Podzielę się przy okazji ostatnimi wydarzeniami:  udało mi się "przejąć" cały miot szczeniaczków od suni spanielki z budy, które miały zostać oddane każdemu, kto się po nie zgłosi.

Było 5 suczek i 2 pieski, na szczęście wszystkie są już bezpieczne, jeden chłopak zamieszkał w Lublinie - dziękuję handzi za transport :), pozostałe maluchy pojechały do Warszawy, są pod opieką Fundacji Pies Na Zakręcie, dziękuję Fundacji i  BeciLublin za pomoc :) :)  Niestety, w lecznicy, gdzie pieski przebywały do momentu wyjazdu pozostał dług w kwocie ok. 500 zł ( dokładnej kwoty jeszcze mi nie podano).

438322697_1_644x461_szczeniaki-zamosc.jpg

Pierwszy maluch w domu:

14572244_1138629196172619_1508680101883462585_n.jpg

Fotki z lecznicy:

20161015_100128_resized.jpg

20161019_170729_resized.jpg

20161015_100619_resized.jpg

• Upvote 2
Posted

Końcowe rozliczenie Sary:

Stan konta na 11 październik wynosił -370 zł

Wpłaty:

+250 zł Katarzyna K.

+100 zł DS

Razem: -20 zł

Koszty:

-120 zł hotelowanie (12-21.10)

-250 zł transport do DS (Piastów)

Razem: -370 zł

-20 zł - 370 zł = -390 zł

Pozostałość po hotelowaniu Sary wynosi -390 zł.

Posted
O 23.10.2016 o 12:12, ala123 napisał:

Dziękuję Murko za fotki suczek, widzę,że Malwince się trochę przytyło i bardzo dobrze, a Daszeńka podstawia się do głaskania, super :) :)

Podzielę się przy okazji ostatnimi wydarzeniami:  udało mi się "przejąć" cały miot szczeniaczków od suni spanielki z budy, które miały zostać oddane każdemu, kto się po nie zgłosi.

Było 5 suczek i 2 pieski, na szczęście wszystkie są już bezpieczne, jeden chłopak zamieszkał w Lublinie - dziękuję handzi za transport :), pozostałe maluchy pojechały do Warszawy, są pod opieką Fundacji Pies Na Zakręcie, dziękuję Fundacji i  BeciLublin za pomoc :) :)  Niestety, w lecznicy, gdzie pieski przebywały do momentu wyjazdu pozostał dług w kwocie ok. 500 zł ( dokładnej kwoty jeszcze mi nie podano).

438322697_1_644x461_szczeniaki-zamosc.jpg

A co z mamą?

Posted
12 godzin temu, Olena84 napisał:

A co z mamą?

Z tego, co wyczytałam, mamy jednak nie chcieli wydać :(

Cieszę się, że szczeniaki są zabezpieczone i że Sara już u siebie.

Posted

Od dzisiaj mam nowych podopiecznych: śliczną szylkretkę oraz małego rudaska:

20161028_163141_resized.jpg

20161028_220520_resized.jpg

Powtarzam się pewnie, ale boję się wychodzić z domu...

Biorę się za ogłoszenia kotków.

Posted

Dziękuję elficzkowej za zabranie i przywiezienie małej, rudej koteczki ze wsi pod Tomaszowem :)

Wczoraj na szczęście zawieźliśmy z tz do Lublina szylkretkę z powyższego zdjęcia, a dzisiaj dziewczynka pojechała rano do Warszawy do swojego domku :)

Musiałam oczywiście zapłacić za pobyt, odrobaczenie i odpchlenie, to oczywiste, ale cieszę się,że pojechała. Bo z rudym maluszkiem z parkingu niestety tak łatwo nie pójdzie, ponieważ niestety ma grzybicę! Od soboty do dzisiaj wyrosło grzybisko jak ta lala, a ja prawie się załamałam. Wiecie jak długo leczy się grzybicę, a ja mam 8 innych kotów w domu. I dwa psy.  Oprócz grzybicy świerzbisko w uszach,aż czarno, ale to na szczęście advocate załatwi.

Malutkie kotki, te które zabrałam jako kilkudniowe z mamą też mi chorują, ciągle jeżdżę do wetów, już mi ręce opadają.

No dzisiaj doszła jeszcze ta śliczna panienka, któa wygląda o wiele lepiej w rzeczywistości, niż na fotce. To właśnie ją zabrała i przewiozła elficzkowa:

P1010024.JPG

P1010026.JPG

W rzeczywistości jest mniej żółta, a bardziej ruda . Śliczna. Została odpchlona, jutro odrobaczenie, świerzbu w uszkach nie widać na szczęście. I mam nadzieję,że grzybica też się nie ujawni.

• Upvote 1
Posted

Koteczka jest przepiękna. Przez chwilę, którą spędziła u mnie chciała się bawić z moim Elfikiem i zaczepiała go poprzez dziurki w kontenerku. O dziwo, Elfik był nią zachwycony.

Zrobiłam jej kilka zdjęć bo jest cudowna.

Posted

Cieszę się, że kicia już bezpieczna.
Niestety, a ja szukam DT już nie tylko innej rudej kotce, ale dostałam dziś informację, że moja b. harcerka (lat 12) znalazła cały puchaty miot... puchaczy jest około 5... + jeszcze jedną matkę ma u siebie z małymi, ale maluchy to juz zwyke dachowce a nie kudlacze :( daje to 11 kotów u tej dziewczynki. Prosiła mnie o pomoc... jestem załamana... - wszystkie koty przebywają w Tomaszowie L.

Posted
12 godzin temu, elficzkowa napisał:

Koteczka jest przepiękna. Przez chwilę, którą spędziła u mnie chciała się bawić z moim Elfikiem i zaczepiała go poprzez dziurki w kontenerku. O dziwo, Elfik był nią zachwycony.

Zrobiłam jej kilka zdjęć bo jest cudowna.

jeżeli możesz, to wstaw te zdjęcia koteczki, może wykorzystam do ogłoszeń

Posted
12 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Cieszę się, że kicia już bezpieczna.
Niestety, a ja szukam DT już nie tylko innej rudej kotce, ale dostałam dziś informację, że moja b. harcerka (lat 12) znalazła cały puchaty miot... puchaczy jest około 5... + jeszcze jedną matkę ma u siebie z małymi, ale maluchy to juz zwyke dachowce a nie kudlacze :( daje to 11 kotów u tej dziewczynki. Prosiła mnie o pomoc... jestem załamana... - wszystkie koty przebywają w Tomaszowie L.

Tysko, jeżeli ta dziewczynka ma możliwość zrobienia zdjęć, to wstaw je tutaj i oczywiście na fb, kudłacze zwykle mają większą szansę na dom, może  któraś z kocich grup pomoże.

Posted
4 godziny temu, ala123 napisał:

Tysko, jeżeli ta dziewczynka ma możliwość zrobienia zdjęć, to wstaw je tutaj i oczywiście na fb, kudłacze zwykle mają większą szansę na dom, może  któraś z kocich grup pomoże.

Tak, poprosiłam o zdjęcia, mam obiecane.
Niestety, to smutne, że ładniejsi w tym świecie mają łatwiej :(

A ta Twoja ruda kociczka to gdzie trafiła ostatecznie? To jest DS czy DT?

Murko, jakie śliczne zdjęcia.
8855c0945aba460fgen.jpg  - to mówi samo za siebie. Piękne!

Posted
5 godzin temu, ala123 napisał:

jeżeli możesz, to wstaw te zdjęcia koteczki, może wykorzystam do ogłoszeń

Zdjęcia są marnej jakości więc do ogłoszeń odpadają ale wstawię dwa bo koteczka jest cudnościowa.

Na rękach u mojej Mamy:

788222bdb09bea11gen.jpg

Po włożeniu do kontenerka. Wcale nie miała zamiaru uciekać z niego. Od razu się rozgościła.

49297752d962e236gen.jpg

• Upvote 1
Posted
54 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Jaka słodzizna.

Ciekawe skąd ona się wzięła - ta Pani, która ją oddawała to jej b. właścicielka czy może kicię znalazła?

To była właścicielka. Pani mówiła, że kicia odziedziczyła urodę po tatusiu. Pani ma dwie kotki i kocurka ( ojca ślicznotki ). O sterylizacji nie chciała słyszeć. Stwierdziła, że na wsi zawsze ktoś chętny na małe koty się znajdzie. Tłumaczyłam, że za darmo , ale...