ala123 Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 Kotka Miodzia ( Miodusia) pozdrawia z dt w Kielcach :) A ja przypominam ,że nadal szukamy dla niej domu stałego. Quote
ala123 Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 Młody piesek wyrzucony kilka dni temu, koczujący w krzakach wśród pól, niedaleko Zamościa: Nie mam żadnego pomysłu jak mu pomóc. Dom tymczasowy byłby wybawieniem, piesek jest łagodny, lgnie do ludzi, chce wchodzić do samochodu... Gdzie go zabrać?! Przedwczoraj była z nim jeszcze podobna do niego suczka, ale już jej nie ma... Quote
Tyśka) Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 Jaki śmiechowy ten psiaczek... Brak mi jednak pomysłów, gdzie go ulokować :( Na razie chyba pozostaje ogłoszać go o tak. Mogę prosić o relacje DT Miodzi? Jaki jest jej charakter? Ogłoszę, ale przydałyby się nowe wieści i lepsze zdjęcia. Quote
kolejna kobietka Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 Taka krówka :) śliczny, młody i miły to i dom może by się szybko znalazł. Też niestety nie mam pomysłów gdzie :( Mogę pomóc ewentualnie w ogłaszaniu również. Quote
Murka Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 O 15.06.2016 o 12:46, ala123 napisał: Dziewczyny, mam kolejne zgłoszenie o bezdomnej suczce na wsi. Konkretnie w miejscowości Turobin.Suczynka oszczeniła się 3 miesiące temu, szczeniaki ludzie pozabierali... Ludzie, którzy ją dokarmiają proszą o pomoc w sterylizacji, a ja nie mogę jej zgłosić do Akcji Sterylizacji (Fundacja Ostatnia Szansa), bo kilka dni temu zgłaszałam tę z Sitańca, której fotki są powyżej, kilka postów wcześniej. Nie chcę ludziom odmawiać, skoro mają jakąś świadomość potrzeby sterylizacji . Może ktoś mógłby mi pomóc? Zgłosić do Akcji Sterylizacji lub w inny sposób? Na zdjęciu mama z jednym ze szczeniaków: Ta suczka została dzisiaj wysterylizowana, akurat byłam dziś w lecznicy ze "swoim" psiakiem i cyknęłam jej fotkę: Sterylizację zasponsorowała jess :) Quote
konfirm31 Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 Ja mogę zgłosić, jeżeli Akcja nadal działa. Jestem płatnikiem, chętnie podam swoje dane na pw do osoby odpowiedzialnej za sunię, bo z działki nic nie wydrukuję, ani nie wyślę pocztą. Zgłaszałam Herę, ale jej opiekunki nie skorzystały z tego zgłoszenia. Quote
Murka Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 Ta suńka została już wysterylizowana, ale na pewno przyda się taka pomoc przy jakiejś innej biedzie:) Odnośnie Mary: wet powiedział, że w jej przypadku można podawać Polfilin zamiast Karsivanu, więc będę podawać. Mam w zasobach pół opakowania, jak się skończy to dokupię. Wczoraj rozmawiałam z miłym panem zainteresowanym jej adopcją:) Sterylka umówiona na piątek. Quote
konfirm31 Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 No, to pamiętajcie o mnie :). Bardzo się cieszę, że Mary może dostawać Polfilin, no i tym, że ktoś się nią zainteresował. Dla ew. DS, Polfilin będzie bardziej strawny cenowo, o ile będzie konieczność dalszego podawania leku. Quote
Tyśka) Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 Cieszę się, że można podawać Marze zamiennik, bo i koszty będą mniejsze :) I ktoś interesuję się Marą - trzymam kciuki, by się wykluł z tego DS :) Quote
ala123 Posted July 21, 2016 Posted July 21, 2016 Jeżeli chcesz pomóc w sterylizacji, to może Marę właśnie zgłosić na Ciebie? Kudlataja i ja jesteśmy również deklarowiczkami, ale ciągle zgłaszamy suczki, więc jeżeli chcesz, to przyślij mi swoje dane na pw, wypełnię ankietę i prześlę Murce. Tylko Ty musiałabyś zgłosić Marę na wątku Akcji Sterylizacji. Dziewczyny, mam fotki tego łaciatego pieska, jest już w lecznicy. Miał mnóstwo kleszczy i niestety, miejscowe stany zapalne skóry, po pchłach (chyba), został wygolony w tych miejscach. Zrobiłam mu ogłoszenia na lublin na OLX, tekst na prędce: Młody, ok. roczny piesek, bardzo wesoły i przyjacielski czeka w lecznicy weterynaryjnej na dom. Piesio jest bardzo energiczny, potrzebuje dużo ruchu; waży 13 kg, sięga człowiekowi do kolan. Przed wydaniem do adopcji zostanie wykastrowany. Quote
ala123 Posted July 21, 2016 Posted July 21, 2016 Zdjęcia wyszły średnie,bo piesio jest okropnym wiercipiętą :) A tutaj fotki stanu zapalnego skóry: Quote
Tyśka) Posted July 21, 2016 Posted July 21, 2016 Świetny z niego psiak, myślę że długo czekać na dom nie będzie. Mój miał ostatnio zapalenia skórne po pchłach... ale u nas zupełnie inaczej to wyglądało i zaczęło się od zadu. Jesteście pewne, że to od pcheł? Weci pobrali do badań, by wykluczyć jakieś inne paskudztwa, jak nużyca/grzyb? Quote
kolejna kobietka Posted July 21, 2016 Posted July 21, 2016 Jutro wystawię mu trochę ogłoszeń. Ile może czekać w tej lecznicy na dom? Quote
ala123 Posted July 21, 2016 Posted July 21, 2016 1 godzinę temu, Tyś napisał: Świetny z niego psiak, myślę że długo czekać na dom nie będzie. Mój miał ostatnio zapalenia skórne po pchłach... ale u nas zupełnie inaczej to wyglądało i zaczęło się od zadu. Jesteście pewne, że to od pcheł? Weci pobrali do badań, by wykluczyć jakieś inne paskudztwa, jak nużyca/grzyb? Weci twierdzą,że to nie grzybica ani nużyca. Podobno nie ma potrzeby brania wyskrobin. Cytuj kolejna kobietka Jutro wystawię mu trochę ogłoszeń. Ile może czekać w tej lecznicy na dom? Pewnie może trochę posiedzieć, ale chciałybyśmy jak najszybciej zabrać go stamtąd ze względu na koszty: 25zł za dobę + odrobaczenie, odpchlenie i leczenie zapalenia skóry :( A wiecie w jakie jesteśmy sytuacji finansowej... Może ktoś założyłby wydarzenie, ja nie bardzo znam się na fb, ale mogłabym być współorganizartorką ? Quote
kolejna kobietka Posted July 21, 2016 Posted July 21, 2016 A czy ktoś widział, że on został wyrzucony? bo jak nie to trzeba na wszelki wypadek schronisko najbliższe powiadomić, ja tak zawsze robiłam, może ktoś go jednak szuka... pewnie złudne nadzieje, ale.. Mogę założyć wydarzenie na fb. Quote
ala123 Posted July 21, 2016 Posted July 21, 2016 15 minut temu, kolejna kobietka napisał: A czy ktoś widział, że on został wyrzucony? bo jak nie to trzeba na wszelki wypadek schronisko najbliższe powiadomić, ja tak zawsze robiłam, może ktoś go jednak szuka... pewnie złudne nadzieje, ale.. Mogę założyć wydarzenie na fb. Nie wiem, czy ktoś widział, jak były wyrzucane. Zrobię może ogłoszenie na olx ,że znaleziono, ale jestem prawie pewna,że to nie przypadek,że się tam znalazły. Do schroniska boję się dzwonić, każda rozmowa to nerwy, coraz bardziej sobie poczynają; właściwie to nie można nawet nazwać tego rozmową z dorosłym człowiekiem, w dodatku pełniącym konkretną funkcję za państwowe pieniądze, a jest to raczej monolog, potok słów, krzyki, pouczanie itp, itd... Quote
ala123 Posted July 21, 2016 Posted July 21, 2016 18 minut temu, konfirm31 napisał: Mara zgłoszona do AS Dzięki :) Quote
Tyśka) Posted July 21, 2016 Posted July 21, 2016 Mogę być współorganizatorką na wydarzeniu, jeśli nikt inny się nie znajdzie :) Quote
kolejna kobietka Posted July 21, 2016 Posted July 21, 2016 Godzinę temu, ala123 napisał: Nie wiem, czy ktoś widział, jak były wyrzucane. Zrobię może ogłoszenie na olx ,że znaleziono, ale jestem prawie pewna,że to nie przypadek,że się tam znalazły. Do schroniska boję się dzwonić, każda rozmowa to nerwy, coraz bardziej sobie poczynają; właściwie to nie można nawet nazwać tego rozmową z dorosłym człowiekiem, w dodatku pełniącym konkretną funkcję za państwowe pieniądze, a jest to raczej monolog, potok słów, krzyki, pouczanie itp, itd... Zrobię jutro chociaż taki prowizoryczny plakat o jego znalezieniu, to będziesz mogła wysłać mailem żeby wydrukowali i u siebie powiesili w biurze i wystawili na stronie www jak mają, oszczędzisz sobie nerwów. Quote
kolejna kobietka Posted July 21, 2016 Posted July 21, 2016 Założyłam, ale mam problem z datą, jeżeli zrobię od dzisiaj to mogę zaznaczyć tylko do 4 sierpnia, nie wiem czy potem można by było to przestawić, więc zrobiłam tak. Może wam się uda coś z tym zrobić. Nigdy wcześniej nie robiłam od - do gdyż nie miałam takiej opcji. https://www.facebook.com/events/1728869057365185/ Quote
kolejna kobietka Posted July 22, 2016 Posted July 22, 2016 Zwykły prosty dla schroniska, jak coś zmienić to daj Ala znać: Quote
ala123 Posted July 22, 2016 Posted July 22, 2016 12 godzin temu, kolejna kobietka napisał: Zrobię jutro chociaż taki prowizoryczny plakat o jego znalezieniu, to będziesz mogła wysłać mailem żeby wydrukowali i u siebie powiesili w biurze i wystawili na stronie www jak mają, oszczędzisz sobie nerwów. Dziękuję bardzo za plakat,wyślę, ale jeżeli chodzi o powieszenie w biurze... czarno to widzę :( Tyś - dzięki wielkie za wszystkie ogłoszenia :) Quote
kolejna kobietka Posted July 22, 2016 Posted July 22, 2016 Ala i Tyś dodajcie mnie na fb, żebym mogła was dołączyć do wydarzenia :) Quote
Recommended Posts