Jump to content
Dogomania

Zajrzyj, a przekonasz się, że warto pomagać..Karolek, Bambo, Łatka, Plamka,Papilonek i Jeżynka już bezpieczne..na pomoc czekają kolejne bezdomniaki!!!

Recommended Posts

Posted

Ja ogłosiłam na Gliwice. Dom zawsze można sprawdzić a transport zorganizować, co prawda jakby poszło coś nie tak to faktycznie z taką odległością nie jest za wesoło. Na Warszawę ciężko się przebić. Następnym razem zmienić na bliżej?

To nie była kwestia odległości, powiedziałam, że bez problemu zorganizuję transport, a Pani wydawała się zainteresowana, poprosiła nr do hoteliku, ale już nie zadzwoniła ani tam, ani do mnie. Myślę, że nie ma sensu zmieniać, ja cały czas też ogłaszam Karolka na Warszawę i Lublin i jak na razie nic. Wkrótce wakacje i jeśli zajdzie taka potrzeba mogę osobiście zawieźć Karolka gdyby znalazł się dom nawet w Gliwicach, albo gdziekolwiek. Ucieszyłam się na ten pierwszy telefon, pomimo że nic z tego nie wyszło.

Posted

Mój bazarek dobiegł końca,dochód z niego to kwota 450zł, z czego 260zł przeznaczam na dług Aidy u Murki ( Aida już dawno w domu w Lublinie), a 190zł na pozostałe suczki i ich dzieci. Planuję wkrótce zorganizować kolejny bazarek,odezwę się z zaproszeniami :)

• Upvote 1
Posted

Mój bazarek dobiegł końca,dochód z niego to kwota 450zł, z czego 260zł przeznaczam na dług Aidy u Murki ( Aida już dawno w domu w Lublinie), a 190zł na pozostałe suczki i ich dzieci. Planuję wkrótce zorganizować kolejny bazarek,odezwę się z zaproszeniami :)

Dzięki Alu, za ciężką pracę:) Ja także postaram się zrobić szybko swój pierwszy bazarek, musimy powolutku pospłacać te długi i utrzymać jakoś dziewczyny w hoteliku do czasu znalezienia domków..Na szczęście Murka to wspaniała i wyrozumiała dziewczyna:)
Posted

Ok. 
A to Dt w Warszawie kiedy będziesz wiedziała czy wypali? 

Cały czas czekam na info, nie chcę znajomego poganiać, obiecał, że pojedzie wkrótce..
Posted

Dobrze, że coś si ruszyło z telefonem o Karola. Dobre i to...

Trzymam kciuki za jego DT:)

Kudlataja, podziwiam Twoją pomoc dla zwierząt :) Bierzesz jedno za drugim. Nie wiem jak Ty to robisz...

Posted

Dobrze, że coś si ruszyło z telefonem o Karola. Dobre i to...

Trzymam kciuki za jego DT:)

Kudlataja, podziwiam Twoją pomoc dla zwierząt :) Bierzesz jedno za drugim. Nie wiem jak Ty to robisz...

Witaj:) dawno cię nie było u nas..co do pomocy zwierzętom to sama tego nie robię, bez ali123 i handzi nic bym nie zdziałała. Wspólnie martwimy się o fudusze na utrzymanie psiaków w hoteliku, a Handzia stała się ostatnio nawet dt dla szczeniaka, który demoluje jej mieszkanie właśnie.`Tylko dzięki współpracy coś się udaje.

Posted

Witaj:) dawno cię nie było u nas..co do pomocy zwierzętom to sama tego nie robię, bez ali123 i handzi nic bym nie zdziałała. Wspólnie martwimy się o fudusze na utrzymanie psiaków w hoteliku, a Handzia stała się ostatnio nawet dt dla szczeniaka, który demoluje jej mieszkanie właśnie.`Tylko dzięki współpracy coś się udaje.

Dawno mnie nigdzie nie było :unsure:

Czyli podziwiam całe trio :) 

Uroki szczeniaka :( Ja na szczeniaki już jestem za stary ;)

Posted

Posłałam małe wsparcie dla Karolka

Wielkie dzięki, przegapiłam też jakoś twoją wcześniejszą wpłatę dla Karolka na dzień dziecka:) Już się poprawiam.

Ostatnie wpłaty

03.06. ranias 20zł (na dzień dziecka dla Karolka)

15.06. ranias 20zł :) :)

Aktuany stan konta: 90zł

Posted

Dawno mnie nigdzie nie było :unsure:

Czyli podziwiam całe trio :)

Uroki szczeniaka :( Ja na szczeniaki już jestem za stary ;)

Na szczeniaki, to chyba każdy z nas jest już za stary, jednak Handzia ma duuużo cierpliwości i już się martwi, bo jutro jedziemy z małą Plamką do potencjalnego domku. Na szczęście dom jest w Zamościu, blisko i łatwo będzie kontrolować sytuację. Zaglądaj częściej, u nas ostatnio dużo się dzieje, pozdrawiam,m.:)

Posted

Mam problem z dogo, cały czas wyskakuje mi jakiś error, czy też tak macie? Nie mogę wrócić na poprzednią stronę wątku.. :(

Poza tym całodniowym gdy dogo chyba wszystkim nie działało, mam czasami taki błąd i muszę odświeżyć stronę kilka bądź kilkanaście razy, żeby dogo zadziałało.

Posted

Na szczeniaki, to chyba każdy z nas jest już za stary, jednak Handzia ma duuużo cierpliwości i już się martwi, bo jutro jedziemy z małą Plamką do potencjalnego domku. Na szczęście dom jest w Zamościu, blisko i łatwo będzie kontrolować sytuację. Zaglądaj częściej, u nas ostatnio dużo się dzieje, pozdrawiam,m. :)

Super! oby wszystko się dobrze potoczyło :)

Posted

Na szczeniaki, to chyba każdy z nas jest już za stary, jednak Handzia ma duuużo cierpliwości i już się martwi, bo jutro jedziemy z małą Plamką do potencjalnego domku. Na szczęście dom jest w Zamościu, blisko i łatwo będzie kontrolować sytuację. Zaglądaj częściej, u nas ostatnio dużo się dzieje, pozdrawiam,m. :)

W takim razie trzymam kciuki :)

Postaram się zaglądać częściej i może kogoś tu jeszcze przyprowadzić, kto wie, może nawet też kilka złotówek bo...

...zapraszam na bazarek dla Karola :)

http://www.dogomania.com/forum/topic/147429-m%C4%99skie-kosmetyki-avon-do-wygrania-w-losowaniu-do-26062015-godz-2100/

• Upvote 1
Posted

Madziu, nie jest tak źle :) Na początku troszkę dokazywała, teraz jest grzeczna jak aniołek. Do szczęścia potrzebuje kogoś u boku, nie lubi zostawać sama :) Coraz bardziej się do niej przywiązuję, ciężkie będzie rozstanie :(

Nie mogę się oprzeć i wstawiam jej dwa zdjątka :)

Maciek, dzięki za bazarek :)

ip72j5.jpg

140m1a9.jpg

• Upvote 2
Posted

Niestety potencjalna właścicielka nie odezwała się dzisiaj do mnie. Dzwoniłam raz, nie odbierała.

Może minie w końcu ten martwy sezon na adopcje, koniec roku szkolnego, urlopy, wakacje....pewnie dlatego jest cisza z ogłoszeń.

Madziu wysłałam Ci dzisiaj 400 zł z bazarku, potwierdź, jak dotrą. Link http://www.dogomania...zam/?p=16231383

Posted

Niestety potencjalna właścicielka nie odezwała się dzisiaj do mnie. Dzwoniłam raz, nie odbierała.

Może minie w końcu ten martwy sezon na adopcje, koniec roku szkolnego, urlopy, wakacje....pewnie dlatego jest cisza z ogłoszeń.

Madziu wysłałam Ci dzisiaj 400 zł z bazarku, potwierdź, jak dotrą. Link http://www.dogomania...zam/?p=16231383

Dzięki Aneczko kochana, jestem już zmęczona, ciężki dzień w robocie więc jutro potwierdzę..a Plamka taka śliczna, jestem ci strasznie wdzięczna za ten tymczas dla niej:)

Posted

Z wątku Hoteliku u Murki kopiuję podsumowanie długu Bambo, Plamki,Jagody i jej dzieci oraz Kari i jej dzieci:

BAMBO:

wpłaty:

+50 zł DS

koszty:

-300 zł hotelowanie (1-20.05)

-27 zł wirusówki

-5 zł dojazd weta (częściowe koszty)

-30 zł transport do DS

Razem: -362 zł

+50 zł - 362 zł = -312 zł

Pozostałość po hotelowaniu Bambo wynosi -312 zł.

JAGODA:

Koszty:

-270 zł hotelowanie (05-31.05)

-60 zł transport z Zawady do lecznicy w Janowie Lub.

-10 zł odbiór z lecznicy

-107 zł pobyt w lecznicy (badanie, odrobaczenie, odpchlenie, szczepienia...)

-35 zł odrobaczenie dodatkowe (na tasiemca)

-10 zł przejazdy do lecznicy na sterylizację

-20 zł odrobaczenie II na tasiemca (Dehinel Plus przez 4 dni)

Razem: -512 zł

Stan konta na 31 maj wynosi -512 zł.

KARI I SZCZENIAKI:

Wpłaty:

+2 zł Paulina R.

Koszty:

-240 zł hotelowanie (16-31.05)

-60 zł transport z Zawady do lecznicy w Janowie Lub.

-10 zł odbiór z lecznicy

-5 zł odrobaczenie II

-10 zł przejazd do lecznicy na szczepienie szczeniaków

Razem: -325 zł

+2 zł - 325 zł = -323 zł

Stan konta na 31 maj wynosi -323 zł.

ZOJA jest opłacona za maj z pozostałości po szczeniaczkach Jagody.

RAZEM WSZYSTKIE PIESKI (-312 zł - 512 zł - 323 zł) -1147 zł.

Odejmując pozostałość po szczeniaczkach do zapłaty z maj jest (-1147 + 131) -1016 zł

Dług u Murki wynosił więc na koniec maja 1016zł.

Z mojego bazarku wpłaciłam 190zł; z wpłaty Madie przeznaczyłam na dług 250zł, czyli w sumie 440zł.

1016zł - 440zł = 576zł pozostaje do spłaty.

Również dziękuję Maćkowi za bazarek i już tam biegnę :)