Beat2010 Posted January 28, 2017 Author Posted January 28, 2017 jest stała lutowa od Magdy S :) W czwartek z dorcią jedziemy z Dieslem do dr Garncarza w sprawie oczek, a w sobotę do dr Mirkowskiego na sprawdzenie tych guzków i obecności grzyba w nosie, tzn, mam nadzieję, że nieobecności :) 1 Quote
Beat2010 Posted January 28, 2017 Author Posted January 28, 2017 bazarek ciasteczkowy na Walentynki, zapraszam, dla Diesla, Ralfa i Kichotka http://www.dogomania.com/forum/topic/338260-walentynki-serduszkowe-ciastka-kruche-i-pierniczki-na-3-cele-do402-godz20/ Quote
Beat2010 Posted February 1, 2017 Author Posted February 1, 2017 dzięki za wpłaty stałych- dorcia, mdk, Małgosia B, ariete :) Quote
Beat2010 Posted February 3, 2017 Author Posted February 3, 2017 Po wizycie u dr Garncarza: nowotwór nie rośnie, nie przeszkadza, więc nie ruszamy, na rogówce zrobiła się ranka, pewnie od krzaków, dlatego Diesel tarł oczko. Dostał kropelki ( antybiotyk i przeciwzapalne), ma brać aż do końca pojemnika. Potem kontrola. Diesel był bardzo grzeczny u dr, dawał zaglądać sobie do oczek bez protestu. Ani nie był potrzebny kaganiec, ani jakieś specjalne trzymanie. Koszt wizyty i kropelek 80zł ( jak zrobie zdjęcia rachunku i wypisu to wkleję), benzyna 13zł. Zdjęcia z trawniczka przed gabinetem, tj gabinet jest na I piętrze, trzeba było iść długą pochylnią, to już był 5 raz tą trasą i chyba pamięta, bo szedł w miarę szybko. Pierwszy raz to trwało i trwało, kroczek za kroczkiem. Najbardziej zadowolony był jak już wróił do domu, do innych psów :) 1 Quote
Beat2010 Posted February 3, 2017 Author Posted February 3, 2017 dziekuje za stałe na luty - agat, asiuniab :) :) zapłacone za hotelik w lutym 400zł Quote
dorcia2 Posted February 4, 2017 Posted February 4, 2017 Dieselek to psiak przekochany, taki duży przytulasek i w nowym domku odnalazł się już całkowicie i widać, że jest szczęśliwy dzisiaj podróż z Dieselkiem do doktora pierwszego kontaktu później wstawię zdjęcia z czwartku Quote
Beat2010 Posted February 6, 2017 Author Posted February 6, 2017 milagros - dzięki za stała lutowa :) W sobote byłyśmy z dorcia i Dieslem :) u gr Mirkowskiego. Guzki na pleckach to mięśniaki, obserwować. Słabo z wątrobą, trzustką ( dostał hepa z Vetfooda). Na rozumem kupiłyśmy karsivan. TRoszkę przeziębiony, mamy podawać askorbiniam sodu, że lepsze od vit. c z apteki, bo bez dodatków. TRzeba kupić wysyłkowo. Na szczęscie grzyby nie wróciły. Za lekarstwa i wizytę 190zł, benzyna 19zł. I jak poprzednio - musze zrobić zdjęcia wypisu i wstawić. Quote
dorcia2 Posted February 19, 2017 Posted February 19, 2017 kilka zaległych zdjęć naszego puchatka - przytulaska 1 Quote
dorcia2 Posted February 19, 2017 Posted February 19, 2017 i z wizyty do dr Garncarza i z domku, wyjście na siusiu 1 Quote
Olena84 Posted February 19, 2017 Posted February 19, 2017 Dieselek cudny! A ja znowu zapomniałam odebrać ciastka w weekedn;/ Quote
Beat2010 Posted February 24, 2017 Author Posted February 24, 2017 Dnia 19.02.2017 o 20:34, Olena84 napisał: Dieselek cudny! A ja znowu zapomniałam odebrać ciastka w weekedn;/ bo to nie ten weekend :) dopiero po 1szym marca. Z bazarku psy i Kichotek dostaną do podziału 351zł, czyli po117zł na pyszczek :). znowu coś się psuje na dogo i nie mogę nic wpisać w poście rozliczeniowym. To narazie tutaj. Quote
Beat2010 Posted February 24, 2017 Author Posted February 24, 2017 Dnia 19.02.2017 o 20:34, Olena84 napisał: Dieselek cudny! A ja znowu zapomniałam odebrać ciastka w weekedn;/ nie chwaliłaś się wszystkim, że go poznałaś :) :) Dieselek już skończył kropelki na oczki, oczko ok. Trzeba umawiać sie z dr Garncarzem, tylko teraz czekam aż mi naprawią samochód. Diesel jest typowym piecuchem. W taką pogodę jak dziś tylko było szybkie wyjście pod krzaczek i powrót do domu. Quote
Olena84 Posted February 25, 2017 Posted February 25, 2017 22 godziny temu, Beat2010 napisał: nie chwaliłaś się wszystkim, że go poznałaś :) :) Dieselek już skończył kropelki na oczki, oczko ok. Trzeba umawiać sie z dr Garncarzem, tylko teraz czekam aż mi naprawią samochód. Diesel jest typowym piecuchem. W taką pogodę jak dziś tylko było szybkie wyjście pod krzaczek i powrót do domu. Zdjęcia wyszły takie sobie, ale jak nie zapomnę jak z ciastkami to coś wrzuce 1 Quote
Beat2010 Posted February 27, 2017 Author Posted February 27, 2017 dziękuję za stale Jolusi i Magdzie S :) Quote
Beat2010 Posted March 5, 2017 Author Posted March 5, 2017 dzięki za stałe :) dorcia, Ala K, agat, Hania Sz,mdk, asiuniab, ariete :) Quote
Beat2010 Posted March 13, 2017 Author Posted March 13, 2017 W czwartek jedziemy do dr Garncarza na sprawdzenie oczka. Dzięki za wpłaty -, Basia K, Małgosia B, Ewa O :) :) Quote
Beat2010 Posted March 22, 2017 Author Posted March 22, 2017 Wizyta u dr przebiegła pomyślnie. Oczko zdrowe. Dr Garncarz deklaruje zawsze wyjątkowe uczucia ku staruszkom i staruszki go bardzo lubią. Diesel bez problemu daje sobie oglądać oczki, zakraplać.I przytulać. Wizyta 50zł, transport zapewnił Dziadek moich kotów :). Jeszcze kupiłam 1 pigułe na odrobaczanie ( 3 mi zostały po Czupurku). Ciekawe kiedy wkleję rachunki i opisy lekarskie ;) Zdjęcia z dt Quote
Beat2010 Posted March 29, 2017 Author Posted March 29, 2017 Diesel dostał od dr przychodzącego do psow tabletki na stan zapalny w nosku, kefarat, koszt 42zł. Smutna to wiosna w Agi, w nocy umarł Rollo. Wczoraj jeszcze go widziałam jak wrócił od veta, chodził, ale wolno,był słabiutki. Stwierdzono u jego veta, że nie chce chodzić bo kręgosłup boli, dostał lekarstwa, a w nocy cichutko odszedł. Nam jest smutno, ale Rollo, witający wszystkich głośno przy siatce, miał 4 miesiące szczęśliwego życia ( był po zapaleniu mózgu w schronie) i umarł bez męczarni. Quote
Beat2010 Posted April 1, 2017 Author Posted April 1, 2017 nuuuda, znowu robię sprzedaję ciastka na utrzymanie zwierzaków Quote
dorcia2 Posted April 2, 2017 Posted April 2, 2017 Dnia 29.03.2017 o 17:44, Beat2010 napisał: Diesel dostał od dr przychodzącego do psow tabletki na stan zapalny w nosku, kefarat, koszt 42zł. Smutna to wiosna w Agi, w nocy umarł Rollo. Wczoraj jeszcze go widziałam jak wrócił od veta, chodził, ale wolno,był słabiutki. Stwierdzono u jego veta, że nie chce chodzić bo kręgosłup boli, dostał lekarstwa, a w nocy cichutko odszedł. Nam jest smutno, ale Rollo, witający wszystkich głośno przy siatce, miał 4 miesiące szczęśliwego życia ( był po zapaleniu mózgu w schronie) i umarł bez męczarni. Smutne to wszystko, niestety na śmierć nie ma lekarstwa Misio , Rollo - cudne psiaczki stała dla Dieselka wpłacona Zakupiłam dla Dieselka obróżkę, przekażę jak się spotkamy BAYER Kiltix Obroża dla psów dużych dł, 70cm Wartość: 63,05 zł Ilość: 1 szt. tęsknie do Ciebie bardzo puchatku nasz kochany Quote
Beat2010 Posted April 2, 2017 Author Posted April 2, 2017 4 godziny temu, dorcia2 napisał: Zakupiłam dla Dieselka obróżkę, przekażę jak się spotkamy BAYER Kiltix Obroża dla psów dużych dł, 70cm Wartość: 63,05 zł Ilość: 1 szt. tęsknie do Ciebie bardzo puchatku nasz kochany dzięki za obróżkę, przeleję na konto Quote
Beat2010 Posted April 2, 2017 Author Posted April 2, 2017 dzięki za stałe - dprcia, Ala k, ariete :) Quote
Recommended Posts