Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jest stała lutowa od Magdy S :)

W czwartek z dorcią jedziemy z Dieslem do dr Garncarza w sprawie oczek, a w sobotę do dr Mirkowskiego na sprawdzenie tych guzków i obecności grzyba w nosie, tzn, mam nadzieję, że nieobecności :)

• Upvote 1
Posted

Po wizycie u dr Garncarza: nowotwór nie rośnie, nie przeszkadza, więc nie ruszamy, na rogówce zrobiła się ranka, pewnie od krzaków, dlatego Diesel tarł oczko. Dostał kropelki ( antybiotyk i przeciwzapalne), ma brać aż do końca pojemnika.

Potem kontrola. Diesel był bardzo grzeczny u dr, dawał zaglądać sobie do oczek bez protestu. Ani nie był potrzebny kaganiec, ani jakieś specjalne trzymanie.

Koszt wizyty i kropelek 80zł ( jak zrobie zdjęcia rachunku i wypisu to wkleję), benzyna 13zł.

Zdjęcia z trawniczka przed gabinetem, tj gabinet jest na I piętrze, trzeba było iść długą pochylnią, to już był 5 raz tą trasą i chyba pamięta, bo szedł w miarę szybko. Pierwszy raz to trwało i trwało, kroczek za kroczkiem. Najbardziej zadowolony był jak już wróił do domu, do innych psów :)

Diesel 1.02.17 1.JPGDiesel 1.02.17 2.JPG

• Upvote 1
Posted

Dieselek to psiak przekochany, taki duży przytulasek i w nowym domku odnalazł się już całkowicie i widać, że jest szczęśliwy 

dzisiaj podróż z Dieselkiem do doktora pierwszego kontaktu 

później wstawię zdjęcia z czwartku 

Posted

milagros - dzięki za stała lutowa :)

W sobote byłyśmy z dorcia i Dieslem :) u gr Mirkowskiego. Guzki na pleckach to mięśniaki, obserwować. Słabo z wątrobą, trzustką ( dostał hepa z Vetfooda). Na rozumem kupiłyśmy karsivan. TRoszkę przeziębiony, mamy podawać askorbiniam sodu, że lepsze od vit. c z apteki, bo bez dodatków. TRzeba kupić wysyłkowo. Na szczęscie grzyby nie wróciły.

Za lekarstwa i wizytę 190zł, benzyna 19zł. I jak poprzednio - musze zrobić zdjęcia wypisu i wstawić.

• 2 weeks later...
Posted
Dnia 19.02.2017 o 20:34, Olena84 napisał:

Dieselek cudny! A ja znowu zapomniałam odebrać ciastka w weekedn;/

bo to nie ten weekend :) dopiero po 1szym marca.

Z bazarku psy i Kichotek dostaną do podziału 351zł, czyli po117zł na pyszczek :).

znowu coś się psuje na dogo i nie mogę nic wpisać w poście rozliczeniowym. To narazie tutaj.

Posted
Dnia 19.02.2017 o 20:34, Olena84 napisał:

Dieselek cudny! A ja znowu zapomniałam odebrać ciastka w weekedn;/

nie chwaliłaś się wszystkim, że go poznałaś :) :)

Dieselek już skończył kropelki na oczki, oczko ok. Trzeba umawiać sie z dr Garncarzem, tylko teraz czekam aż mi naprawią samochód.

Diesel jest typowym piecuchem. W taką pogodę jak dziś tylko było szybkie wyjście pod krzaczek i  powrót do domu.

Posted
22 godziny temu, Beat2010 napisał:

nie chwaliłaś się wszystkim, że go poznałaś :) :)

Dieselek już skończył kropelki na oczki, oczko ok. Trzeba umawiać sie z dr Garncarzem, tylko teraz czekam aż mi naprawią samochód.

Diesel jest typowym piecuchem. W taką pogodę jak dziś tylko było szybkie wyjście pod krzaczek i  powrót do domu.

Zdjęcia wyszły takie sobie, ale jak nie zapomnę jak z ciastkami to coś wrzuce

• Upvote 1
Posted

Wizyta u dr przebiegła pomyślnie. Oczko zdrowe. Dr Garncarz deklaruje zawsze wyjątkowe uczucia ku staruszkom i staruszki go bardzo lubią. Diesel bez problemu daje sobie oglądać oczki, zakraplać.I przytulać.

Wizyta 50zł, transport zapewnił Dziadek moich kotów :).

Jeszcze kupiłam 1 pigułe na odrobaczanie ( 3 mi zostały po Czupurku). Ciekawe kiedy wkleję rachunki i opisy lekarskie ;)

Zdjęcia z dt

Diesel 20.03.17 7.jpg

Diesel 20.03.17 8.jpg

Diesel 20.03.17 9.jpg

Diesel 20.03.17 5.jpg

Posted

Diesel dostał od dr przychodzącego do psow tabletki na stan zapalny w nosku, kefarat, koszt 42zł.

Smutna to wiosna w Agi, w nocy umarł Rollo. Wczoraj jeszcze go widziałam jak wrócił od veta, chodził, ale wolno,był słabiutki. Stwierdzono u jego veta, że nie chce chodzić bo kręgosłup boli, dostał lekarstwa, a w nocy cichutko odszedł. Nam jest smutno, ale Rollo, witający wszystkich głośno przy siatce, miał 4 miesiące szczęśliwego życia ( był po zapaleniu mózgu w schronie) i umarł bez męczarni.

Posted
Dnia 29.03.2017 o 17:44, Beat2010 napisał:

Diesel dostał od dr przychodzącego do psow tabletki na stan zapalny w nosku, kefarat, koszt 42zł.

Smutna to wiosna w Agi, w nocy umarł Rollo. Wczoraj jeszcze go widziałam jak wrócił od veta, chodził, ale wolno,był słabiutki. Stwierdzono u jego veta, że nie chce chodzić bo kręgosłup boli, dostał lekarstwa, a w nocy cichutko odszedł. Nam jest smutno, ale Rollo, witający wszystkich głośno przy siatce, miał 4 miesiące szczęśliwego życia ( był po zapaleniu mózgu w schronie) i umarł bez męczarni.

Smutne to wszystko, niestety na śmierć nie ma lekarstwa 

Misio , Rollo - cudne psiaczki 

stała dla Dieselka wpłacona 

Zakupiłam dla Dieselka obróżkę, przekażę jak się spotkamy 

BAYER Kiltix Obroża dla psów dużych dł, 70cm

• Wartość: 63,05 zł
  • Ilość: 1 szt.

tęsknie do Ciebie bardzo puchatku nasz kochany  

pies-ruchomy-obrazek-0048