Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Sonika']Ja używam tego szamponu odkąd mam psa, czyli niecałe 4 lata. Najpierw miałam tą wersje dla szczeniaków. Swietnie się spisywał. Sierść błyszcząca, odżywala zawsze po kąpieli. Teraz mam szampon do jasnej sierści i też jest ok. Zadnych podrażnien. Nie podoba mi sie tylko, ze sierść po tym szamponie jest strasznie miękka, a to niekoniecznie jest przy goldenie dobre. :cool1:

Mam jeszcze 3/4 buletki, wiec z dwa lata minie zanim ją zużyję. ;)[/QUOTE]

Hery czy Ring 5 masz ??

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 7 months later...
Posted

Ja z Hery jestem zadowlona;)
Wykąpałam mojego owczarka w 1 próbce dla długowłosych psów, i odżywka do tego tej samej firmy i rewelacja;). Sierść lśni się pięknie, kolory intensywniejsze no i zero uczuleń;)

Posted

[quote name='drzalka']Aha.. wiecie.. chyba skusze się na Ring 5 .. co o tych kosmetykach wiecie ???[/quote]
ja mam ring 5 do bialych i rudych ;) i jestem zadowolona

a co do Hery to mam dla koksa do czarnych i jestem zadowolony, ładnie pogłębia kolor sierści i ma uroczy zapach :loveu:

• 1 month later...
Posted

Moim zdaniem Hery BARDZO zmiekcza psi włos :shake:
Po kilku miesiecznym stosowaniu szamponu tej firmy, moj seter mial beznadziejny włos (miekki, bardzo szybko sie brudził i nie potrafil oczyscic z kurzu itp, wchlanial wszystko- no rozumiecie o co mi chodzi :cool3:)
Szampony ladnie pachna, pienia sie i ogolnie sa ok, ale nie polecam dla psiaków, ktore powinny miec twardszy włos, lub nawet kozi ;)

Po zmianie na Bio-groom włos zrobił sie sztywniejszy, nie brudził sie tak łatwo i znacznie poprawił swoją jakość :evil_lol:

Posted

[quote name='Talagia']Moim zdaniem Hery BARDZO zmiekcza psi włos :shake:
Po kilku miesiecznym stosowaniu szamponu tej firmy, moj seter mial beznadziejny włos (miekki, bardzo szybko sie brudził i nie potrafil oczyscic z kurzu itp, wchlanial wszystko- no rozumiecie o co mi chodzi :cool3:)
Szampony ladnie pachna, pienia sie i ogolnie sa ok, ale nie polecam dla psiaków, ktore powinny miec twardszy włos, lub nawet kozi ;)

Po zmianie na Bio-groom włos zrobił sie sztywniejszy, nie brudził sie tak łatwo i znacznie poprawił swoją jakość :evil_lol:[/quote]

Moje też zrobiły się miękkie po szamponach z Herry:shake: chodź używałam szamponu dla szorstkowłosych... Musze znaleść jakąś dobra firme, co polecacie? Miałam też All system ale srednio sie sprawdzał...

Posted

[quote name='duzebzium']Moje też zrobiły się miękkie po szamponach z Herry:shake: chodź używałam szamponu dla szorstkowłosych... Musze znaleść jakąś dobra firme, co polecacie? Miałam też All system ale srednio sie sprawdzał...[/quote]

Dla szorstkowłosych polecam [URL="http://www.twojzwierzak.pl/index.php?id3=C&id4=aszti_Kosmetyki&id5=RING18&pokaz=1&sid=3346addebf5afe3ae453b23e87f7603a"]Ring5 Texture Plus[/URL] - szampon. Po nim można użyć preparat zwiększający szorstkość z tej samej serii, zestaw testowany na miękkim sznaucerze - znacznie poprawił mu włos :)

Posted

[quote name='Oluna']Dla szorstkowłosych polecam [URL="http://www.twojzwierzak.pl/index.php?id3=C&id4=aszti_Kosmetyki&id5=RING18&pokaz=1&sid=3346addebf5afe3ae453b23e87f7603a"]Ring5 Texture Plus[/URL] - szampon. Po nim można użyć preparat zwiększający szorstkość z tej samej serii, zestaw testowany na miękkim sznaucerze - znacznie poprawił mu włos :)[/quote]

[FONT=Comic Sans MS]Probowalas Ty czy znajomi?;)[/FONT]

Posted

[quote name='monika tarnow'][FONT=Comic Sans MS]Probowalas Ty czy znajomi?;)[/FONT][/quote]

No nie, ja raczej mojemu psu utwardzać sierści nie chcę ;)
Moja Klientka stosuje i jest baaardzo zadowolona.

Posted

[quote name='monika tarnow'][FONT=Comic Sans MS]a czy Bio-groom sprawdza sie u szorstkowlosych?[/FONT][/quote]

dla szorstkowlosych psow z Bio-Groomu jest specjalny szampon"Wiry Coat"

• 4 months later...
Posted

[SIZE=2]Mam zamiar kupic dla swojej suki szampon Hery[/SIZE][SIZE=2] [FONT=Arial]Action Poils Abimes, zaczelam tez uzywac[/FONT][/SIZE][SIZE=1] [SIZE=2]Hery Balsam Caresse Brillance. Mam nadzieje, ze taki zestaw nie zaszkodzi mojej suce i "zabezpieczy" skore przed przesuszeniem, z ktorym musze bardzo uwazac. Zly szampon, zla karma i wraca lupiez i sucha skora, a z drugiej strony "wymaga" czestych kapieli - srednio co 3 m-ce.
Taki zestaw "dobrala" mi znajoma ktora prowadzic salon dla psow. Oby sie sprawdzil;) Z odzywki bylam zadowlona
[/SIZE][/SIZE]

• 9 months later...
Posted

[B]Suchy szampon JP HERY PROTECTION PUCES ET TIQUES[/B] - czy ktoś używa tego preparatu (?) i mógłby mi napisać jaki jest jego skład -moze byc w jezyku obcym (na pewno na opakowaniu jest podane, a w internecie nigdzie nie moge znalezc).
Bede wdzieczna :smile:
Pozdr

• 2 months later...
Posted

[quote name='Agnes'][SIZE=2]Mam zamiar kupic dla swojej suki szampon Hery[/SIZE][SIZE=2] [FONT=Arial]Action Poils Abimes, zaczelam tez uzywac[/FONT][/SIZE][SIZE=1] [SIZE=2]Hery Balsam Caresse Brillance. Mam nadzieje, ze taki zestaw nie zaszkodzi mojej suce i "zabezpieczy" skore przed przesuszeniem, z ktorym musze bardzo uwazac. Zly szampon, zla karma i wraca lupiez i sucha skora, a z drugiej strony "wymaga" czestych kapieli - srednio co 3 m-ce.
Taki zestaw "dobrala" mi znajoma ktora prowadzic salon dla psow. Oby sie sprawdzil;) Z odzywki bylam zadowlona
[/SIZE][/SIZE][/quote]

Do częstego stosowania polecam szampon z Bayera INTENSIWET, dla mojej bulwy, która też niejednokrotnie miała problemy ze skórą jest super.

Posted

[quote name='BullWest']Do częstego stosowania polecam szampon z Bayera INTENSIWET, dla mojej bulwy, która też niejednokrotnie miała problemy ze skórą jest super.[/quote]

oo nie znam...

ale od dluzszego czasu uzywam w/w wymienionego polaczenia - szampon Hery + odzywka i poki co sie sprawdza super:lol:

Posted

[quote name='Agnes']oo nie znam...

ale od dluzszego czasu uzywam w/w wymienionego polaczenia - szampon Hery + odzywka i poki co sie sprawdza super:lol:[/quote]

No to najważniejsze:loveu:

• 1 month later...
Posted

Ja zamówiłam na przez inernet szampon Hery;) dla białasów i odżywkę:)

Czekam na przesyłkę:)Kupuje przez neta bo w sklepie "zawołali" 48 zł za szampon, przez neta szampon 28zł a odzywka 33zł...

Mam plana, zeby psa najpierw porządnie wypucowac szarym mydlem:)Żeby zmyć ten naprawde mocny brud...Potem szampon, potem odżywke...

Nie ma problemów ze skórą-takze moge spróbowac:)

Mój tata całe zycie myje glowe szarym mydlem i ma takie wlosy, ze szok:crazyeye:a ma juz swoje lata:)

Zdam relacje:)

Posted

To czekam:lol: bo ja dla yorka zastanawiam się nad zestawem :hery-szampon i odżywka dla ras długowłosych albo szampon champion dla yorków i odżywka hery dla ras długowłosych:diabloti:Który byście polecali?:cool1:

Posted

zależy ile chcesz wydać na kosmetyki,bo nie czarujmy się tanio nie jest;) my od jakiegoś czasu na Vellusie...po prostu super....:multi::multi::multi:przerabialiśmy i Here i parę innych...;)

Posted

nie pamietam, czy pisalam juz...
ale... kupilam jakies 3 lata temu - pierwszy i ostatni raz odzywke apricort - zastosowalam na psie, mial nalot zielonkawy:(
tej firmie - dziekujemy! Omijamy!

Posted

[quote name='Siamensis'][B]zależy ile chcesz wydać na kosmetyki[/B],bo nie czarujmy się tanio nie jest;) my od jakiegoś czasu na Vellusie...po prostu super....:multi::multi::multi:przerabialiśmy i Here i parę innych...;)[/quote]
W 70 zł chciała bym się zmieścić:eviltong:

Posted

u nas niestety nie sprawdzila sie ta firma. preparat do czyszczenia okolicy wokol oka spowodowal lekkie wylysienia,natomiast po suchym szamponie siersc stala sie matowa,z jakims lupiezem :-? preparat do oczu jest w 20proc. zuzyty,gdyby ktos byl z tego zadowolony i potrzebowal,z checia oddam;]

Posted

z hery chwalimy wybielajacy...służy do mycia łap po błotnych spacerach i preparat do wybielania śladów pod oczami,ale też w zasadzie stosowany okazjonalnie może dlatego nie ma podrażnień,ale fajnie rozjaśnia,reszta ewentualnie potrzebnych kosmetyków nie sprawdza się ...:cool3:
ale jeszcze są łagodniejsze kosmetyki Dr.Lucy...mamy sporą grupę osób,które je używają i są bardzo zadowolone