Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ze zdjęciami ciężko bo u mnie niestety tylko komórka i chłopak wygląda wtedy zupełnie inaczej jak w rzeczywistości ;)

Ale dziękujemy bardzo :D

Co do pielęgnacji to przyznaję się bez bicia rzadko sięgamy po szczotkę... Na zdjęciach nie był czesany juz jakoś ponad miesiąc ;)

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Chyba wypadało by zacząć trochę dbać o swoją galerię, czasem aż mi głupio że coś zaczynam, a potem nie kończę.. :P

Boyka traci sierść na potęgę.... wygląda jakby go ze śmietnika wyciągnąć, sierść się zrobiła matowa i wszędzie wystają martwe kłęby sierści, a moje ramię chce już odpaść od ciągłego czesania. Aż strach pomyśleć co przeżywają właściciele tych mocno futrzastych tybków bo mój mi się wydaje łysy :P

Dodatkowo chłopak mi chyba dorasta i zyskuje świadomość swojej hmm... męskości? czy też może tego, że jest dużym samcem i niekiedy bardzo nie fajnie reaguje na inne duże psy tej samej płci. Małe, średnie psy czy suki mogą z nim robić wszystko, szarpać, obszczekiwać czy łapać zębami on ma na to wywalone, w sumie to bardzo mu się to podoba :P

Natomiast duże samce już nie są takimi fajnymi kompanami. Coraz częściej zauważam, że robi się spięty i w pewnym momencie zaczyna mi szczekać. Na szczęście jeszcze nie wpadł na pomysł rzucania się z zębami do psów. Chociaż w sumie nie wiem jakby to wyglądało jakby był luzem bez smyczy z dużym samcem.

Po za tym zdecydowanie mam lepszy kontakt z Boyką, o ile wcześniej pieszczoty miał kompletnie gdzieś to teraz sam przychodzi i upomina się o "granie na zadzie" :P Nawet na spacerach, jeśli nie ma nic wokół nas mogę go spuścić ze smyczy bo w miarę jak na niego przychodzi na zawołanie :P

Dzisiaj byliśmy właśnie na spacerze, chłopak sobie pobiegał, pokąpał się a następnie powygrzewał w słońcu ;) Mamy nadzieję, że to juz wiosna :P

20160317_120150.jpg

20160317_120208.jpg

20160317_120408.jpg

20160317_120416%257E2.jpg

20160317_120420%257E2.jpg

Posted

20160317_120952.jpg

20160317_120959.jpg

20160317_121037_Burst01.jpg

Byliśmy też ostatnio na grupowym spacerze wokół Pogorii III i Boyka nie mógł oprzeć się Jaminkowi Marty i mimo niechęci jego lubego Boyka się nie poddawał ;)

FB_IMG_1457957401381.jpg

20160313_140132%257E2.jpg

Posted

piekny pies. Bardzo mi sie podobają tybetany ale właśnie nie zdecydowałabym sie na takiego wielkiego FUTRZAKA bo z moim maniakalnym dbaniem o to by sierść nie była posklejana zaczesałabym się na śmierć... ja nawet z Maszą z domu nie wyjdę jak nie przeczeszę pomiętych portek i ogona.....  a to tylko malamut....

Posted

Akurat po okresie linienia sierść nie jest taka tragiczna, nic z niego nie leci a przeczesuję go średnio raz w tygdniu tylko właśnie dla fajnego efektu. Ale teraz to jest porażka. Czeszę i czeszę a końca nie widać. Przyszłym roku ewidentnie robię poduchy z jego sierści :P

• Upvote 1
Posted

Hej

Ale lwisko z niego !

Futra i współczuję /nie cierpię czesac psów/ i zazdoszczę bo jednak do takiego fajniej się przytulic ;)  

A jeśli chodzi o galerię to może nie powinnam się wypowiadać bo też ostatnio jakoś się opuściłam ale liczę,że u Ciebie będzie aktualniej :)

Posted
O 25.03.2016o19:57, Mała Nika napisał:

Przytulanie jest w miarę fajne, tylko że potem w pracy słyszę, że czuć ode mnie psa :P na tyle mam miłe koleżanki że nie powiedzą, że śmierdzę :P

Hej

Powiem Ci,że konie bardziej czuć ;)

Posted
O 29.03.2016o13:31, Tyś napisał:

JA natomiast wiem, że nigdy więcej długowłosego kota. Zdrapka doprowadza mnie do szału :D

Wiem coś na ten temat :D Mam maine coon'a :P