Becia66 Posted April 12, 2014 Posted April 12, 2014 Tak jest napisane: Pies, siedzi tam już co najmniej kilka miesięcy w niedużej klatce, sam jest średni, z dłuższym włosem, raczej starszy ma bardzo duże zapalenie uszu, strasznie spuchnięte w środku, ropa i lejąca się krew, cały czas trzepie głową :-( to ten wątek, przedostatnia strona http://www.dogomania.pl/forum/threads/245004-W%C4%85tek-dla-tych-%28PO%29OLKUSKICH-psiak%C3%B3w-kt%C3%B3re-nie-maj%C4%85-swoich-indywidualnych-w%C4%85tk%C3%B3w/page55 Quote
Marycha35 Posted April 12, 2014 Posted April 12, 2014 (edited) Jasny szlag, kilka miesięcy!?!?!?!?!?! Jesuuu, żeby tam jakiś wolontariusz dotarł.... Wlazłam na ten wątek, psiny w potwornej potrzebie!! Edited April 12, 2014 by Marycha35 Quote
Marycha35 Posted April 12, 2014 Posted April 12, 2014 Becia wpadaj tu http://www.dogomania.pl/forum/threads/252393-Stary-od-kilku-miesi%C4%99cy-w-mordowni-z-ucha-leje-si%C4%99-krew-i-ropa-pomoc-na-cito%21%21%21 Anett założył bidzie wątas, BRAWO!!!! Może wspólnie mu pomożemy jednak:) Quote
ania75 Posted April 12, 2014 Posted April 12, 2014 [quote name='Marycha35']Jasny szlag, kilka miesięcy!?!?!?!?!?! Jesuuu, żeby tam jakiś wolontariusz dotarł.... Wlazłam na ten wątek, psiny w potwornej potrzebie!![/QUOTE] tam nie ma wolontariatu :shake: Quote
anett Posted April 12, 2014 Author Posted April 12, 2014 nie ma wolontariatu, nie ma weta, nie ma szans i nadziei dla psów :shake: Quote
Ajula Posted April 12, 2014 Posted April 12, 2014 [quote name='anett'] wprawdzie jest bardzo drogi w porównaniu do innych suplementów (80zł za 90 kapsułek - dawka dla suni 3 kaps/dziennie) ale uważam, że warto suni podać chociaż przez 2-3 miesiące i zrobić badania kontrolne, co o tym myślicie?[/QUOTE] Jest drogi, ja przez wiele godzin szukałam innych suplementów o podobnym składzie by miałam nadzieję, że uda się coś taniej znaleźć. Poszłam nawet do apteki się pytać, czy mi coś zestawią z ludzkich suplementów, żeby miało podobny skład, ale niższą cenę. Niestety w mojej aptece Panie powiedziały, że żadne ludzkie leki nie mają takiego dobrego składu ;) Tak więc kupuję już rok, ale warto, bo u mojej Hexi działa nadzwyczaj. Hexi dostaje 2 kapsułki dziennie: jedna do obiadu, druga do kolacji. Waży 34 kg. Quote
DONnka Posted April 13, 2014 Posted April 13, 2014 Bardzo się cieszę, że suniaczek ma już imię :multi: No i z tego co czytam, wynika, że wkrótce pozbędzie się tego paskudztwa na mordce :happy1: Anetko, zgodnie z umową SKARPETA OWCZARKOWA czeka na rachunek za hotelik Kari Quote
Bogusik Posted April 13, 2014 Posted April 13, 2014 [quote name='anett']głowiątko suniowe:-D:-D Wczoraj długo rozmawiałam ze swoim chirurgiem; Dorotka z fb, której sunia bardzo zapadła w serce, konsultowała wyniki jeszcze ze swoim zaufanym lekarzem i mamy wspólne stanowisko;) nie ma przeciwwskazań do podania narkozy:lol: więc Ewa będzie umawiać Kari na operację na przyszły tydzień, pobrane też będą wycinki do histopatologii. Co do suplementów to bardzo podoba mi się skład preparatu, o którym pisała Ajula, tym bardziej, że chirurg podejrzewa, że zmiany wątroby mogą wynikać ze spichrzania miedzi; zamówiłam już dla suni hepato force na miesięczną kurację, wprawdzie jest bardzo drogi w porównaniu do innych suplementów (80zł za 90 kapsułek - dawka dla suni 3 kaps/dziennie) ale uważam, że warto suni podać chociaż przez 2-3 miesiące i zrobić badania kontrolne, co o tym myślicie?[/QUOTE] Lek jest drogi,ale bardzo skuteczny.Ponieważ zadeklarowałam jednorazową pomoc dla Kari /śliczne imię!/ więc jedno opakowanie będzie ode mnie.Jutro zrobię przelew. Quote
Marycha35 Posted April 13, 2014 Posted April 13, 2014 [quote name='anett']nie ma wolontariatu, nie ma weta, nie ma szans i nadziei dla psów :shake:[/QUOTE] Cholera jasna to po co to funkcjonuje tam???? Quote
MALWA Posted April 13, 2014 Posted April 13, 2014 [quote name='Marycha35']Cholera jasna to po co to funkcjonuje tam????[/QUOTE] Dla kasy..... Za każdego psa gmina płaci niezłą sumkę...........a co juz z tym psem dzieje się dalej, to inna sprawa....... Quote
anett Posted April 13, 2014 Author Posted April 13, 2014 [quote name='Ajula']Jest drogi, ja przez wiele godzin szukałam innych suplementów o podobnym składzie by miałam nadzieję, że uda się coś taniej znaleźć. Poszłam nawet do apteki się pytać, czy mi coś zestawią z ludzkich suplementów, żeby miało podobny skład, ale niższą cenę. Niestety w mojej aptece Panie powiedziały, że żadne ludzkie leki nie mają takiego dobrego składu ;) Tak więc kupuję już rok, ale warto, bo u mojej Hexi działa nadzwyczaj. Hexi dostaje 2 kapsułki dziennie: jedna do obiadu, druga do kolacji. Waży 34 kg. no właśnie skład rewelacyjny, nie słyszałam wcześniej o tym preparacie, wielkie dzięki za info Ajula:lol::lol: [quote name='DONnka']Bardzo się cieszę, że suniaczek ma już imię :multi: No i z tego co czytam, wynika, że wkrótce pozbędzie się tego paskudztwa na mordce :happy1: Anetko, zgodnie z umową SKARPETA OWCZARKOWA czeka na rachunek za hotelik Kari Marzenko pozwoliłam sobie skorzystać ze środków Skarpety na diagnostykę suni - pisałam na wątku skarpetowym, koszt badań 175zł; Ewa wysłała Ci fakturę od weta wystawioną na SMON:lol: [quote name='Bogusik']Lek jest drogi,ale bardzo skuteczny.Ponieważ zadeklarowałam jednorazową pomoc dla Kari /śliczne imię!/ więc jedno opakowanie będzie ode mnie.Jutro zrobię przelew. Bogusik bardzo Ci dziękuję za pomoc!!:lol::lol: no to regenerujemy wątrobę Kari:lol: usuwamy to paskudztwo i szukamy najlepszego domku:lol: Quote
anett Posted April 13, 2014 Author Posted April 13, 2014 [quote name='Marycha35']Żeby im ta kasiora samo złe przyniosła![/QUOTE] z raportu NIKu: "olkuski przedsiębiorca w latach 2011-2012 wyłapał ok. 800 zwierząt, za co dostał ponad 713 tys. zł." Marycha to jest taka kasiora dlatego tak trudno z tym walczyć [quote name='MALWA']... Za każdego psa gmina płaci niezłą sumkę...........a co juz z tym psem dzieje się dalej, to inna sprawa.......[/QUOTE] no właśnie, dalej z raportu NIKu: "Przedsiębiorca nie udokumentował losu co najmniej 146 bezdomnych zwierząt (w tym 117 psów, 18 szczeniąt, 11 kotów), co stanowiło 19 proc. zwierząt odłowionych z terenu 40 gmin w latach 2011-2012" Quote
Marycha35 Posted April 14, 2014 Posted April 14, 2014 Klika i tyle, niechaj wreszcie pieprznie ten układ zamknięty, psy odetchną! A suniaczek jak się czuje?:) Quote
anett Posted April 14, 2014 Author Posted April 14, 2014 Sunia czuje się świetnie:lol: tylko ma problemy z kręceniem się w kółko, jak za ogonem; ponieważ zawsze w tę stronę co narośl, Ewa podejrzewa, że może to nie ogon tylko właśnie narośl - Kari ją widzi kątem oka i próbuje sięgnąć muszę poprosić Ewę o fotki domowe Kari:lol: Quote
Marycha35 Posted April 14, 2014 Posted April 14, 2014 To jest kochany smoczuś, no jasne, coś wisi, trzeba sięgnąć!!! Oby jak najszybciej miała z tym wreszcie spokój! Kari bardzo ładnie prezentuje się na fotkach:) Quote
MALWA Posted April 14, 2014 Posted April 14, 2014 A, to kolejna bida z Olkusza, która kręci się w kółko..................wcześniej Vigo tak miał............. Myślę, że narośl nie ma tu nic do rzeczy........... Nad Vigo pracowąła Angelika, u kórej był na hotelu, i po jakimś czasie psu się odmieniło. Quote
Martika&Aischa Posted April 14, 2014 Posted April 14, 2014 i ja odwiedzam śliczną dziewczynkę :) :* Quote
FLY Posted April 14, 2014 Posted April 14, 2014 Myślę, że Kari byłaby bardzo ucieszona jakbyście odwiedziły bazarek dla niej...zostały już niecałe 24h do końca! http://www.dogomania.pl/forum/threads/252281-!!!JUTRO-KONIEC!!!-***-EKSKLUZYWNA-BI%C5%BBUTERIA-***-ekspresowy-mini-bazarek-dla-Kari Quote
zozola77 Posted April 15, 2014 Posted April 15, 2014 też zaglądam do sunieczki, no to pozbędzie się narośli i oby to nie było nic groźnego Quote
Marycha35 Posted April 15, 2014 Posted April 15, 2014 A wiadomo kiedy narośl zostanie usunięta? Quote
anett Posted April 16, 2014 Author Posted April 16, 2014 [quote name='MALWA']A, to kolejna bida z Olkusza, która kręci się w kółko..................wcześniej Vigo tak miał............. Myślę, że narośl nie ma tu nic do rzeczy........... Nad Vigo pracowąła Angelika, u kórej był na hotelu, i po jakimś czasie psu się odmieniło. to nie są odosobnione przypadki, nie wiem czy pamiętacie takiego czarnuszka http://www.dogomania.pl/forum/threads/223129-Karo-zwyk%C5%82y-czarny-kundelek-z-Olkusza-Ju%C5%BC-w-DS-%29%29%29%29-pozosta%C5%82-d%C5%82ug-ponad-600z%C5%82-!!!! siedział ponad pół roku w Olkuszu i nawet Magda podejrzewała problemy neurologiczne, pies nie przestawał się kręcić i wystarczyło Go tylko wyciągnąć z tego syfu MALWA ale u Kari myślę, że to nie Olkusz, Kari musiała być tam naprawdę bardzo krótko, to jedyny pies, którego Ewa nie musiała kąpać, zero schroniskowego zapaszku [quote name='Marycha35']A wiadomo kiedy narośl zostanie usunięta? Marycha operacja już po świętach, tym bardziej, że dołożyłam Ewie następnego;) który wymaga teraz wzmożonej opieki Quote
Recommended Posts