Jump to content
Dogomania

Jestem Kiara wyrwana z Olkusza.................pomóż mi.................

Recommended Posts

Posted

Ustaliłam z hotelikiem, że Kiara jest tam od 2 marca 2014r.

Na chwilę obecną koszty do zwrotu za marzec to 200 zł - za jedzenie 120 zł i 80 zł za dojazdy do weta, jeżeli leczenie ucha zamknie się w 4 wizytach.

Potrzebujemy 180 - 200 zł na sterylkę. Wcześniej baster i lusi pisała, zę moze zwrócić się do Skarbonki Sterylkowej o dofinansowanie zabiegu. To byłaby duża pomoc dla Kiary, bo wprawdzie teraz juz ma 380zł, ale zaraz zostanie z tego połowa, a to starczy już tylko na kwiecień.

Kiara była ogłaszana na FB, ale dowiedziałam się, ze nic z tego konkretnego i dobrego nie wynikło.

• Replies 493
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='gluchypies']Dziękuję za wieści, miło czytać, że Kiara to taka księżniczka :)

Nie znam się na tej rasie - ile one potrzebują ruchu na co dzień? Czy są bardzo energiczne?[/QUOTE]

Ja niestety znam tylko teriery, małe teriery..........

Posted

[quote name='baster i lusi']Malwuś jestem deklarowiczem Akcja Sterylizacja.Może mają jeszcze fundusze więc bym ją zgłosiła. Tylko potrzebuję dane gdzie i za ile .Może choć część kosztów by zwrócono za sterylkę.
Jednorazowo jakiś grosik przeleję.[/QUOTE]

Czy mogę prosić o zgłoszenie Kiary do dofinansowania sterylizacji?

Koszt sterylki około 180 - 200 zł. Okazuje sie, zę fundacja tego kosztu nie sfinansuje.........

Posted

Niestety finansowo nie pomogę. Śliczna sunia. Od astów jest Doddy z fundacji AST.
Jak to taka bezproblemowa panna to szybko trafi do DS.

Posted

[quote name='Jo37']Jak to taka bezproblemowa panna to szybko trafi do DS.[/QUOTE]

No właśnie mam kogoś na oku, tylko najpierw muszę wiedzieć, ile ona by potrzebowała możliwości na wyładowanie energii... Chyba, że nie potrzebuje aż tak dużo.

Posted

[quote name='gluchypies']No właśnie mam kogoś na oku, tylko najpierw muszę wiedzieć, ile ona by potrzebowała możliwości na wyładowanie energii... Chyba, że nie potrzebuje aż tak dużo.[/QUOTE]

A ta osoba, którą "masz na oku" to jakaś wiekowa?

Posted

[quote name='MALWA']A ta osoba, którą "masz na oku" to jakaś wiekowa?[/QUOTE]

Taka 63 lata około :) Ale na spacery z poprzednimi psami zawsze chodziła długie ok. godziny. I chodzić chce. Ale już jakieś tam bieganie czy psie sporty raczej nie wchodzą w grę. Dlatego zanim wogóle zapytam, czy byłaby zainteresowana Kirą muszę wiedzieć, czy Kira by się nadawała.

Posted

[quote name='Ayame Nishijima']banerek jeszcze raz

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/251824-Jestem-Kiara-wyrwana-z-Olkusza-pomóż-mi"][IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-FWlv8s5gBDE/UysMze_YXJI/AAAAAAAAAxU/PRcvDFuu2RA/w300-h100-no/K.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE]

Dziewczyny częstujcie się banerkiem, trzeba tu zwołać jak najwięcej ludków.

Ja niestety nie mogę go wkleić do siebie do sygnatury, bo mam za mało miejsca, nawet jeśli wyrzucę z niej jeden z tych co mam teraz........

Posted

[quote name='gluchypies']Taka 63 lata około :) Ale na spacery z poprzednimi psami zawsze chodziła długie ok. godziny. I chodzić chce. Ale już jakieś tam bieganie czy psie sporty raczej nie wchodzą w grę. Dlatego zanim wogóle zapytam, czy byłaby zainteresowana Kirą muszę wiedzieć, czy Kira by się nadawała.[/QUOTE]

Rozumiem, pomyśłałam o kimś znacznie starszym lub chorym, kto za dużo nei moze sie ruszać.

Zaraz napiszę do hoteliku i ustalę.

Posted

[quote name='Olena84']Podrzucam!!![/QUOTE]

[quote name='Jo37']Niestety finansowo nie pomogę. Śliczna sunia. Od astów jest Doddy z fundacji AST.
Jak to taka bezproblemowa panna to szybko trafi do DS.[/QUOTE]

Witam na wątku!

Posted

[quote name='MALWA']Rozumiem, pomyśłałam o kimś znacznie starszym lub chorym, kto za dużo nei moze sie ruszać.

Zaraz napiszę do hoteliku i ustalę.[/QUOTE]

Nie, nie. Tak nie jest. Do tego czytam, że Kiara jest bardzo spokojna, zrównoważona i do psów i do ludzi, to myślę, że by się dla niej nadała. Nie wiem też, czy ta osoba nie miałaby jakichś obiekcji co do rasy Kiary. Ale podpytać nie zaszkodzi, jak już będę wiedziała, co z jej temperamentem. W każdym razie ta pani zawsze miała sunie owczarki, które bardzo kochała, spały na kanapie i miały troskliwą opiekę.

Posted

[quote name='MALWA']Czy mogę prosić o zgłoszenie Kiary do dofinansowania sterylizacji?

Koszt sterylki około 180 - 200 zł. Okazuje sie, zę fundacja tego kosztu nie sfinansuje.........[/QUOTE]
Malwuś zgłosiłam sunię.Czekam na odpowiedż czy są jeszcze fundusze i zgodę czy dofinansuję sterylkę.

[quote name='baster i lusi']Nieśmiało zapytam czy mogę zgłosić tą sunię .Jestem deklarowiczem ale będę wdzięczna nawet za częściowy zwrot kosztów.
Kopiuję z wątku.
[B][SIZE=3]
Kilka dni temu z "cudownego miejsca" o nazwie Olkusz została zabrana interwencyjnie suczka amstafka, kóra była w cieczce.

Suka została umieszczona w boksie wraz z samcem............można się tylko domyślać do czego to umieszczenie mogło doprowadzić...........
[/SIZE][/B]Wątek suni ;[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/251824-Jestem-Kiara-wyrwana-z-Olkusza-pom%C3%B3%C5%BC-mi"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251824-Jestem-Kiara-wyrwana-z-Olkusza-pomóż-mi[/URL][/QUOTE]

Posted

[quote name='gluchypies']Nie, nie. Tak nie jest. Do tego czytam, że Kiara jest bardzo spokojna, zrównoważona i do psów i do ludzi, to myślę, że by się dla niej nadała. Nie wiem też, czy ta osoba nie miałaby jakichś obiekcji co do rasy Kiary. Ale podpytać nie zaszkodzi, jak już będę wiedziała, co z jej temperamentem. W każdym razie ta pani zawsze miała sunie owczarki, które bardzo kochała, spały na kanapie i miały troskliwą opiekę.[/QUOTE]
Wiem że te psiaki budzą respekt ale ja babcia się do nich przekonałam i mam takie dwie ,,mordercze" paszcze i nie widzę teraz innego psiaka obok mnie.Kto raz pokocha bullowatego ten już nigdy nie przestanie.

Posted

[quote name='baster i lusi']Malwuś zgłosiłam sunię.Czekam na odpowiedż czy są jeszcze fundusze i zgodę czy dofinansuję sterylkę.[/QUOTE]

Dziękuję pięknie!

[quote name='baster i lusi']Wiem że te psiaki budzą respekt ale ja babcia się do nich przekonałam i mam takie dwie ,,mordercze" paszcze i nie widzę teraz innego psiaka obok mnie.Kto raz pokocha bullowatego ten już nigdy nie przestanie.[/QUOTE]

Jak widzę takie paszcze, to przechodzę na drugą stronę ulicy, w przeciweństwie do mojego teriera westa, który kocha wszystkie psiurki.

[quote name='gluchypies']Mi się bardzo podobają takie psy :)

Niestety, dowiedziałam się już, że ta pani którą miałam na oku chce kudłatego psa :([/QUOTE]

Szkoda, ze kudłatego. Pytanie do hoteliku juz poszło.

Kurcze nawet przez moment pomyśłałam, ze może coś z tego będzie ?

Posted

[quote name='MALWA']

Jak widzę takie paszcze, to przechodzę na drugą stronę ulicy, w przeciweństwie do mojego teriera westa, który kocha wszystkie psiurki.

Szkoda, ze kudłatego. Pytanie do hoteliku juz poszło.

Kurcze nawet przez moment pomyśłałam, ze może coś z tego będzie ?[/QUOTE]

No szkoda :( :( ale na siłę jej nie wcisnę innego psa :(

Wiesz, z tym przechodzeniem na drugą stronę ulicy, to zawsze się dziwiłam ludziom. Że bez przesady itd. Czasem widziałam, jak ludzie uciekali przede mną gdy szłam z bokserem... Ale... Teraz myślę, że ludzie mają różnie wychowane psy. I lepiej być ostrożnym. Więc jak ktoś się boi, to rozsądniej jest przejść dalej takiego psa. Różnie bywa.

Ja się nie boję, ale też uważam i staram się hamować swoje zapędy i nie patrzeć takim psom w oczy na przykład. Po co mam drażnić psa.

Posted

Jestem u pięknej Kiary :loveu: Ona piękna nie tylko z wyglądu ale także z charakteru :loveu:

Zawsze chciałam mieć psa tej rasy, niestety moja rodzinka mi na to nie pozwoliła :(

Posted

[U]Mam odpowiedź z hoteliku w sprawie Kiary:[/U]

"Kiara to bardzo spokojna pieszczocha, wiec spokojnie może iść do ludzi normalnie aktywnych a nie wyczynowo :-)
ona nawet koty moje ignoruje w domu"..

Coraz bardziej podoba mi się ta suńka. Szkoda tylko, ze taki kochany pies trafił wcześniej do
schronu..............

Posted

Kiara jest taka piękna i mądra. Nie mogę przejść obojętnie nad jej losem. Więcej nie mogę, ale [B]od kwietnia deklaruję 20,00 zł stałej [/B]dla Dziewczynki. Oby nie była potrzebna, bo Kiara zasługuje na najlepszy domek, ale wiem, jak to bywa, ale bezczelnie poproszę o zajrzenie na wątek mego podopiecznego: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250578-Ja%C5%9B-s%C5%82odziak-w-typie-doga-szuka-domu-SDA[/url]