Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Trzymam kciuki za dzisiejszą miłość od pierwszego wejrzenia. Jeśli będzie się tak uśmiechać jak na zdjęciach to nie wyobrażam niczego innego jak happy end :lol:

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lilka w drodze do nowego domu! :multi: Trafiła do świetnej rodziny. :-)

Państwo podarowali 100zł na leki babulki Loli (jej wątek: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/217000-Lola-w-hoteliku-brakuje-na-opłacenie-miesiąca-POMÓŻ-PROSZĘ?p=22321393#post22321393[/URL]). Bardzo dziękuję! :lol:

Posted

wow :loveu:! Gratuluję nam wszystkim, buziaki :) Fajnie zakończony jeden etap życia Lilkowego.

Szczególnie dziękuję b-b za wsparcie bazarkowe, bez tego było by nam ciężko.

Niezły duet nam wyszedł: Dyzio-Warszawiak, Lila- Wrocławianka. Bądź szczęśliwa maleńka ! :loveu:

Hop, opisz jak zareagowała Lilka?

Posted

Ale się cieszę :multi:
Mówiłam ,że fajna rodzina. Pierwsza klasa !!!
Lilka , bądź grzeczna i nie zawiedź nas wszystkich, bo własnymi rękami łebek ukręcę :evil_lol:
Szczęścia malutka.

Posted

[quote name='Toska1']
z Lilki jest śliczna panna :loveu:, zobaczycie, że też długo miejsca nie zagrzeje !
strasznie się cieszę , że jest już bezpieczna ,bo bardzo mi jej było żal,gdy została w schronisku po zabraniu Dyzia .[/QUOTE]
tak pisałam 17 kwietnia :)
no i proszzzzz :)
minęły 3 miesiące i Lilka w swoim domku !!!
szczęśliwego życia ślicznoto, mam nadzieję , że pani Lilkowa będzie tu zaglądać od czasu do czasu !

Posted

Uff. Już w domu. Lilka znakomicie zniosła podróż - choroby lokomocyjnej nie ma w ogóle. Prawie cały czas ładowała się mi na kolana, żeby lepiej widzieć trasę i sprawdzać, że jej nowy Pan nie pomylił drogi.
Muszę jak najszybciej kupić jej szczotkę do wyczesywania, bo kłaczy się niemiłosiernie. Może załatwię to już dziś, bo i tak muszę wybrać się do sklepu zoologicznego i wymienić leżaczek, który jej kupiłam na większy. Nie sądziłam, że z niej taki grubasek! Zdjęcia tego nie oddawały! No cóż - zmobilizujemy się do częstych spacerów i pilnowania zaleceń żywieniowych przekazanych przez hop! i pewnie brzuszek trochę spadnie.
Chciałam zrobić Lilce zdjęcie już teraz od nas z domku, ale przemieszcza się zbyt szybko obwąchując nowe kąty, więc dałam sobie spokój.
Chłopcy są zachwyceni. My również. Jest taka spokojna, ufna, jakby przebywała z nami od zawsze. Jeszcze nie mieliśmy okazji usłyszeć jak szczeka. Pewnie da głos jak ujawnią się koty z sąsiedztwa :-)
Dziękujemy serdecznie wszystkim, którzy przyczynili się do tego, że drogi życiowe Lilki i nasza skrzyżowały się.

Posted

wzruszyłam się. tak się cieszę.:loveu:

na gęsty podszerstek potrzebny jest furminator, ale to jest dość droga inwestycja, ok.70 zł.

Posted

[quote name='Loczka']Uff. Już w domu. Lilka znakomicie zniosła podróż - choroby lokomocyjnej nie ma w ogóle. Prawie cały czas ładowała się mi na kolana, żeby lepiej widzieć trasę i sprawdzać, że jej nowy Pan nie pomylił drogi.
Muszę jak najszybciej kupić jej szczotkę do wyczesywania, bo kłaczy się niemiłosiernie. Może załatwię to już dziś, bo i tak muszę wybrać się do sklepu zoologicznego i wymienić leżaczek, który jej kupiłam na większy. Nie sądziłam, że z niej taki grubasek! Zdjęcia tego nie oddawały! No cóż - zmobilizujemy się do częstych spacerów i pilnowania zaleceń żywieniowych przekazanych przez hop! i pewnie brzuszek trochę spadnie.
Chciałam zrobić Lilce zdjęcie już teraz od nas z domku, ale przemieszcza się zbyt szybko obwąchując nowe kąty, więc dałam sobie spokój.
Chłopcy są zachwyceni. My również. Jest taka spokojna, ufna, jakby przebywała z nami od zawsze. Jeszcze nie mieliśmy okazji usłyszeć jak szczeka. Pewnie da głos jak ujawnią się koty z sąsiedztwa :-)
Dziękujemy serdecznie wszystkim, którzy przyczynili się do tego, że drogi życiowe Lilki i nasza skrzyżowały się.[/QUOTE]

Wspaniałe wieści:loveu:
Powodzenia sunieczko w nowym domu u boku SWOJEJ RODZINY!!!

Posted

Ja też JUŻ WSZYSTKO WIEM,tylko dopiero teraz mogłam zjawić się na wątku.

BARDZO DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM,którzy pomagali znaleźć domek Lilce.:Rose:

Dziękuję za bazarki,ogłoszenia,obecność na wątku,zbieranie pieniędzy.Hop,Tobie za opiekę i rzeczowe informacje.Domki wiedzą wszystko o psiakach,którymi się zajmujesz.

Loczka,jak do mnie napisałaś na olx,to ja zaraz napisałam na wątku,że miałam fajny kontakt ,który odezwie się po urlopie.I bardzo się cieszę,że malutka trafiła do Was:lol:

Posted

[quote name='magenka1'][SIZE=3][B]Deklaracje stałe[/B][/SIZE]
Romka 20 zł (26.04.2014) 40 (20.04.2014) 40 (30.04.2014) 90 zł (23.06.2014) 40 (03.07.2014) [B]35 zł (11.07.2014)[/B]
Zachary 20 zł (06.05.2014) 20 zł (03.06.2014) [B]20 zł (03.07.2014)[/B]
Docha 20 zł (IV 29.04.2014)20 zł (za V 28.05.2014) [B]2[/B]0 zł ( za VI 23.06.2014)[B]20 zł ( za VII 14.07.2014)[/B]
Yoany 15 zł (maj 05.05.2014) 15 (za VI 04.06.204)[B]15 (za VII 07.07.204)[/B]
-----------------------[B]430 zł[/B]
[B]jednorazowe:[/B]
stan po Dyziu [SIZE=2]373 zł[/SIZE]
magenka1 - 27 zł (01.06.2014)
[B]bazarek b-b 20.06.2014 182,10 zł[/B]
[B]bazarek b-b Romka 90 (03.07.2014)[/B]
---------------------------------------
[SIZE=4][B]wydatki[/B][/SIZE]
dzisiaj tj. 29.04.2014 przelałam dla hop [B]z[/B]a hotelik 185 zł
130zł - pobyt Lilki z wyżywieniem od 18 do 30 kwietnia (13 dni x 10zł)
55zł - szczepienie
dzisiaj tj 29.05.2014 przelałam 310 za miesiąc maj
[B]przelew za miesiąc czerwiec 2014 tj 300 zł poszedł 30.06.2014[/B]
dzisiaj tj 01.06.2014 przelałam [B]40 zł [/B]dla madziek za paliwo
[SIZE=3][B]
-------------------------------------------------------------stan na dzień [SIZE=3]17[B].07.2014 r 277,10

[/B][/SIZE][URL="http://www.flaszeczki.pl"]
[/URL][/B][/SIZE][/QUOTE]

Ja bardzo przepraszam,że w tej radosnej chwili muszę zapytać ile brakuje Lilce?:lol:

Posted

[quote name='Loczka']Uff. Już w domu. Lilka znakomicie zniosła podróż - choroby lokomocyjnej nie ma w ogóle. Prawie cały czas ładowała się mi na kolana, żeby lepiej widzieć trasę i sprawdzać, że jej nowy Pan nie pomylił drogi.
Dziękujemy serdecznie wszystkim, którzy przyczynili się do tego, że drogi życiowe Lilki i nasza skrzyżowały się.[/QUOTE]

Ilość sierści, która teraz wychodzi z Lili jest znikoma w porównaniu z tym, ile wychodziło z niej wcześniej. Jeszcze trochę i będzie koniec linienia. Lilka jest okrągława, ale nie gruba. U mnie ani nie przytyła, ani nie schudła. Jeżeli zrzuci kilogram, to będzie super. Lila na pewno wkrótce się rozkręci. Na razie jest zmęczona.

Posted

Wracam po nieobecności a tu taaaaaakie wieści!!!!:loveu:
Wspaniale, że maleńka ma już swój domek:multi:
Czekamy na zdjęcia z domku :cool3:

Posted

No może z tym "grubaskiem" to rzeczywiście przesadziłam, ale patrząc na sam pyszczek na zdjęciach wyobrażałam sobie bardzo szczupłego pieska. Lilka dzięki temu że jest jaka jest - jest APETYCZNA :-)
Już zaszczekała - za płotem przy krzaczku usiadł kot z sąsiedztwa :-) Ale szczekanie ma takie raczej delikatne, a nie jazgotliwe, więc nawet kot nie ruszył się od razu :-)
Już pochwaliłam ją w rozmowie z hop! za to, że nie wychciewa jedzenia przy stole. Jedliśmy obiad, który na pewno ładnie dla niej pachniał, a ona grzecznie siedziała obok na podłodze.
Zaliczyliśmy już dwa krótkie spacerki po okolicy. Obwąchuje wszystko i znaczy teren.

Posted

[SIZE=3][COLOR=#000000][I][B]Deklaracje stałe[/B][/I][/COLOR][/SIZE]
[COLOR=#000000][I]Romka 20 zł (26.04.2014) 40 (20.04.2014) 40 (30.04.2014) 90 zł (23.06.2014) 40 (03.07.2014) [/I][/COLOR][B]35 zł (11.07.2014)
Zachary 20 zł (06.05.2014) 20 zł (03.06.2014) [B]20 zł (03.07.2014)
Docha 20 zł (IV 29.04.2014)20 zł (za V 28.05.2014) [B]20 zł ( za VI 23.06.2014)[B]20 zł ( za VII 14.07.2014)
Yoany 15 zł (maj 05.05.2014) 15 (za VI 04.06.204)[B]15 (za VII 07.07.204)
-----------------------[B]430 zł
[B]jednorazowe:
stan po Dyziu 373 zł
magenka1 - 27 zł (01.06.2014)
[B]bazarek b-b 20.06.2014 182,10 zł
[B]bazarek b-b Romka 90 (03.07.2014)
---------------------------------------
[SIZE=4][B]wydatki[/B][/SIZE]
dzisiaj tj. 29.04.2014 przelałam dla hop [B]za hotelik 185 zł
130zł - pobyt Lilki z wyżywieniem od 18 do 30 kwietnia (13 dni x 10zł)
55zł - szczepienie
dzisiaj tj 29.05.2014 przelałam 310 za miesiąc maj
[B]przelew za miesiąc czerwiec 2014 tj 300 zł poszedł 30.06.2014
dzisiaj tj 01.06.2014 przelałam [B]40 zł dla madziek za paliwo
dzisiaj tj.27.07.2014 przelalam 250 zl za hotelik Lili
[SIZE=3][B]
-------------------------------------------------------------stan na dzień [SIZE=3]27[B].07.2014 r 27,10
[/B][/SIZE][/B][/SIZE][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B]

Posted

strasznie sie ciesze, ze Lilka juz w swoim kochanym domku!!!! Romka reszte po Lili komu przelać?
[B]Nowej rodzince życzymy duzo radosc z posiadania kochanej Lili!![/B]

Posted

[quote name='magenka1']strasznie sie ciesze, ze Lilka juz w swoim kochanym domku!!!! Romka reszte po Lili komu przelać?
[B]Nowej rodzince życzymy duzo radosc z posiadania kochanej Lili!![/B][/QUOTE]

A ja myślałam,że jej będzie brakować i chciałam uzupełnić resztę a tu jeszcze zwrot.:lol:

Jeśli pozostali się zgodzą,byłabym wdzięczna za przelanie tych pieniędzy na konto Lolka z tego wątku:

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/181660-Lolek-%C5%82agodny-psiak-prosi-o-dom/page51[/url]

Lolkowi brakuje 70zł deklaracji,na początku były wszystkie,i mamy mały problem.Informuję o tym w poście 1258.

Posted (edited)

[quote name='Romka']

Jeśli pozostali się zgodzą,byłabym wdzięczna za przelanie tych pieniędzy na konto Lolka z tego wątku:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/181660-Lolek-łagodny-psiak-prosi-o-dom/page51[/URL]

Lolkowi brakuje 70zł deklaracji,na początku były wszystkie,i mamy mały problem.Informuję o tym w poście 1258.[/QUOTE]

myślę, że wszystkie jesteśmy zgodne z tobą. rozdysponuj tak aby było dobrze.

w zasadzie niedługo czekałyśmy na zmianę tytułu :)

PS. przed chwilą kot przytargał do domu małego nietoperza. uszkodził mu skrzydło. wsadziłam go w kocią klatkę i jutro ...., no właśnie co ja jutro z nim zrobię?...muszę poszukać jakiegoś azylu . Czytałam, że gdzieś koło Wrocka jest wet zajmujący się dziczyzną. będę zaraz googlować .

Edited by docha
Posted

U Lili wszystko dobrze. Więcej napisze Loczka, a ja wstawię fotki. :-)

[IMG]http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8844aa5b4190.jpg[/IMG]

[IMG]http://naforum.zapodaj.net/thumbs/658514dc8d4d.jpg[/IMG]

[IMG]http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b7df86719f8.jpg[/IMG]

[IMG]http://naforum.zapodaj.net/thumbs/19a1932ede64.jpg[/IMG]