marta1624 Posted October 5, 2015 Author Posted October 5, 2015 Nadira- jakie kompleksy, Drago by się w pasował idealnie :) BOS miał gorzej, wyróżniał się :p Ale za to był grzeczny :) 1 Quote
*Magda* Posted October 5, 2015 Posted October 5, 2015 Jak ja bym pojechała na taki owczarkowy spacer, to coś mi się wydaje, że ktoś by tam wrócił do domu bez psa, a ja miałabym 1 sztukę więcej w domu :D Quote
marta1624 Posted October 5, 2015 Author Posted October 5, 2015 Haha to nie jest zła myśl :D Zwłaszcza że w tym spacerze była młoda prześwietna :D Quote
marta1624 Posted October 5, 2015 Author Posted October 5, 2015 Haha musisz przyjechać na owczarkowy spacer :D Quote
*Magda* Posted October 6, 2015 Posted October 6, 2015 A Ty myślisz, że moje auto jeździ na wodę i te ponad 1000km (w jedną stronę) nic mnie nie kosztuje :P Quote
marta1624 Posted October 7, 2015 Author Posted October 7, 2015 Hejka :) Właśnie wróciłam ze spaceru, byłam wymoczyć Kajkę :) I chciałam zamówić pas przed Dog trekkingiem, ale doszły kolejne rzeczy co mogłabym na 1 przesyłkę wziąć- szelki dla Lucka bo zgubiłam, zabawkę futerkową dla Kajki... A kasy aż tyle brak :/ Quote
Guest TyŚka Posted October 7, 2015 Posted October 7, 2015 Pożyczyłabym Ci, ale sprzęt hificowy niezmiennie od paru lat u nas w ciągłym użyciu :p więc Ci nie pożyczę. Quote
marta1624 Posted October 7, 2015 Author Posted October 7, 2015 Spoko Tyśka :) A polecasz? A i masz pas tak? To zapytanie mam :D On jest taki elastyczny, gumowy, że jak pies pociągnie mocno to się rozciąga? Czy przylega zawsze ściśle? :) Quote
Guest TyŚka Posted October 7, 2015 Posted October 7, 2015 Mam pas od 7lat.. Z Hifica. Planuję recenzję na blogu, ale zebrac się nie mogę :P Jest rozciągliwy, meeega, utrzymuje silne psy ;) Sprawdzane na kilku psach, czasem do pasa przypinałam kilka psów i zawsze spacer z ciągnikami był komfortowy (potwierdzone info przez moich znajomych, którzy nieraz chcieli zobaczyć jak to jest być w ten sposób poączonym z psami). Jednak mimo użytkowania to zawsze, kiedy nic nie napiera, wraca do pierwotnej formy (mimo tylu lat użytkowania nie zauważyłam, by się rozciągnął przez zużycie). Ma 3amortyztory. I to właśnie z powodu trzech amortyzatorów wśród maszerów można usłyszeć śmichy i chichy - właśnie niektózy z nich uważają (przynajmniej uważali te 7lat temu, nie wiem jak teraz), że amortyzatory są zbędne... a ja właśnie dlatego wybrałam Hificę, bo daję to ogromny komfort - dzieki temu nawet jak nie ma się linki amortyzującej to chodzenie z psem na pasie jest meeega wygodne. Do tego pas jest szeroki i się nie przesuwa (ze względu na trzeci amorytzator - jest on pod tyłek, oczywiście jak komuś nie odpowiada amorek między nogami zawsze może go zdjąć, bez problemu), jest meeega wygodny. I trwały - no nasz jest od 7lat, pracował w różnych warunkach i wygląda niemal jak nowy. ;) Do tego na plus dla Hificy to możliwość wyboru kolorów (choć jak teraz patrzę to kiedyś było więcej kolorów do wyboru niż teraz): wg mnie właśnie ich pasy są najładniejsze :)No i pas ma sporą regulację w pasie, choć dla mnie tu jest i minus: po 7lat regulacja ta troszkę na bakier i pod wpływem ciągniecia trochę mi się rozjeżdża pas, rozszerza i muszę (dla własnego komfortu) ściągać pas do swojego brzucha. Jednak to nie jest jakieś znaczące. Myślę, że nam posłuży jeszcze z parę lat. Jeśli już robię reklamę to podeślę też inny, FAMowski, który ujął mnie tym, że: 1). pieniądze idą na wsparcie bezodmniaków pod opieką tej Fundacji (a ją mocno cenię) 2). ma odblaski! http://adopcjemalamutow.pl/products-page/sprzet-zaprzegowy-fam/pas-maszerski-fam/ Jednak on nie ma już amortyzatorów, więc jak już to zawsze mój pies popylałby na nim już tylko na lince amortyzującej (którą w ofercie FAM też ma, tak swoją drogą). Jakoś tak mnie maszerzy wychowali, że jak pies ciągnie to ważny jest ten amorek. to się rozpisałam :D Quote
nadira Posted October 7, 2015 Posted October 7, 2015 A jakbyś szukała czegoś taniego a fajnego, polecam pas Sali :) Quote
Guest TyŚka Posted October 7, 2015 Posted October 7, 2015 A jakbyś szukała czegoś taniego a fajnego, polecam pas Sali :) Też są fajne. :) Tak słyszałam przynajmniej. Niemniej jednak niecałe 10zł różnicy od Hificy, wielkiej różnicy to nie robi. Quote
marta1624 Posted October 7, 2015 Author Posted October 7, 2015 Dzięki dziewczyny, już się rozejrzę :) Quote
marta1624 Posted October 8, 2015 Author Posted October 8, 2015 Doberek rondusiu :D Nie pisałam nic ostatnio bo mama niezbyt zadowolona, ale Abik się przeprowadził od poniedziałku do większego lokum :D Quote
łamAga Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 Mama powinna sie cieszyć że Abik bedzie miał wiecej miejsca i nie bedzie patrzył się wydostać :P Quote
*Magda* Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 Co narobiłaś, że mama niezadowolona? A to Abik miał za małe lokum? Quote
marta1624 Posted October 8, 2015 Author Posted October 8, 2015 Abik miał dobre lokum- 80x35cm :) Ale... Wypuściłam go w poniedziałek na wybieg i od tej pory menda sypia pod łóżkiem, a budzi się po 24 jak ja leżę. A że nikt nie chce mi pomóc podnieść łóżka, a jest strasznie ciężkie, to sobie ciągle biega po wybiegu :D Tak więc zamieszkuje obecnie prawie 8m2 :lol: Więc... Aga- nie myśli na razie o wydostaniu, w końcu cały pokój jego :D Madzia- moja mama zła bo nie może do pokoju wejść bo mysz :) Quote
Recommended Posts