Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hejka :)

Właśnie wróciłam ze spaceru, byłam wymoczyć Kajkę :)

I chciałam zamówić pas przed Dog trekkingiem, ale doszły kolejne rzeczy co mogłabym na 1 przesyłkę wziąć- szelki dla Lucka bo zgubiłam, zabawkę futerkową dla Kajki... A kasy aż tyle brak :/

Guest TyŚka
Posted

Pożyczyłabym Ci, ale sprzęt hificowy niezmiennie od paru lat u nas w ciągłym użyciu :p więc Ci nie pożyczę.

Posted

Spoko Tyśka :) A polecasz? A i masz pas tak?

To zapytanie mam :D On jest taki elastyczny, gumowy, że jak pies pociągnie mocno to się rozciąga? Czy przylega zawsze ściśle? :)

Guest TyŚka
Posted

Mam pas od 7lat.. Z Hifica. Planuję recenzję na blogu, ale zebrac się nie mogę :P

Jest rozciągliwy, meeega, utrzymuje silne psy ;) Sprawdzane na kilku psach, czasem do pasa przypinałam kilka psów i zawsze spacer z ciągnikami był komfortowy (potwierdzone info przez moich znajomych, którzy nieraz chcieli zobaczyć jak to jest być w ten sposób poączonym z psami). Jednak mimo użytkowania to zawsze, kiedy nic nie napiera, wraca do pierwotnej formy (mimo tylu lat użytkowania nie zauważyłam, by się rozciągnął przez zużycie). Ma 3amortyztory. I to właśnie z powodu trzech amortyzatorów wśród maszerów można usłyszeć śmichy i chichy - właśnie niektózy z nich uważają (przynajmniej uważali te 7lat temu, nie wiem jak teraz), że amortyzatory są zbędne... a ja właśnie dlatego wybrałam Hificę, bo daję to ogromny komfort - dzieki temu nawet jak nie ma się linki amortyzującej to chodzenie z  psem na pasie jest meeega wygodne. Do tego pas jest szeroki i się nie przesuwa (ze względu na trzeci amorytzator - jest on pod tyłek, oczywiście jak komuś nie odpowiada amorek między nogami zawsze może go zdjąć, bez problemu), jest meeega wygodny. I trwały - no nasz jest od 7lat, pracował w różnych warunkach i wygląda niemal jak nowy. ;) Do tego na plus dla  Hificy to możliwość wyboru kolorów (choć jak teraz patrzę to kiedyś było więcej kolorów do wyboru niż teraz): wg mnie właśnie ich pasy są najładniejsze :)No i pas ma sporą regulację w pasie, choć dla mnie tu jest i minus: po 7lat regulacja ta troszkę na bakier i pod wpływem ciągniecia trochę mi się rozjeżdża pas, rozszerza i muszę (dla własnego komfortu) ściągać pas do swojego brzucha. Jednak to nie jest jakieś znaczące. Myślę, że nam posłuży jeszcze z parę lat.

Jeśli już robię reklamę to podeślę też inny, FAMowski, który ujął mnie tym, że:

1). pieniądze idą na wsparcie bezodmniaków pod opieką tej Fundacji (a ją mocno cenię)

2). ma odblaski!

http://adopcjemalamutow.pl/products-page/sprzet-zaprzegowy-fam/pas-maszerski-fam/

Jednak on nie ma już amortyzatorów, więc jak już to zawsze mój pies popylałby na nim już tylko na lince amortyzującej (którą w ofercie FAM też ma, tak swoją drogą). Jakoś tak mnie maszerzy wychowali, że jak pies ciągnie to ważny jest ten amorek.

to się rozpisałam :D

Guest TyŚka
Posted

A jakbyś szukała czegoś taniego a fajnego, polecam pas Sali :)

Też są fajne. :) Tak słyszałam przynajmniej.

Niemniej jednak niecałe 10zł różnicy od Hificy, wielkiej różnicy to nie robi.

Posted

Abik miał dobre lokum- 80x35cm :) Ale... Wypuściłam go w poniedziałek na wybieg i od tej pory menda sypia pod łóżkiem, a budzi się po 24 jak ja leżę. A że nikt nie chce mi pomóc podnieść łóżka, a jest strasznie ciężkie, to sobie ciągle biega po wybiegu :D Tak więc zamieszkuje obecnie prawie 8m2 :lol:

Więc...

Aga- nie myśli na razie o wydostaniu, w końcu cały pokój jego :D

Madzia- moja mama zła bo nie może do pokoju wejść bo mysz :)