marta1624 Posted August 30, 2015 Author Posted August 30, 2015 Hej Erykowa ja właśnie zapłaciłam, też wezmę wyciąg :) I damy radę, ja znam tylko bliską okolicę :) I dziękuję :) Quote
nadira Posted August 30, 2015 Posted August 30, 2015 Erykowa, jak będzie ciepło wex dzieciom kąpielówki i ręczniczki jakieś, bo obok jest fajny wodny plac zabaw :) I zwykły duży plac zabaw też ;) nudzić się na pewno nie będą :) Ja nie chcę, żeby mąż widział przelew, bo mówiłam, że to takie spotkanko z psami :D bo się wkurza, że z psem jeżdżę wszędzie, a "rodzinnie" mi się nie chce :P poza tym jakby ze mną pojechali, to Drago by szalał, że musi musi musi z nimi zostać i dzieci pilnować :( no i wstydu by mi narobił (mąż), bo się nie zna i głupoty wygadywać mu się zdarza, np.że po surowym mięsie pies się agresywny robi :D albo, że wykastrowane psy są takie nieszczęśliwe :D Marta, byłaś u weta z tym guzem na łapce? Quote
marta1624 Posted August 30, 2015 Author Posted August 30, 2015 Hahaha Nadira a moja na barfie :p I kurde wita psy szczekając, to byłoby dla twojego męża że to przez mięso :D (chociaż na suchym też tak robiła :p) Byłam, mam obserwować, ale prawdopodobnie to od zwykłego otarcia :) Jakby się powiększyło to biegiem do weta, ale póki co mam wrażenie że się pomniejsza :) Jedynie rana na łapie co jakiś czas się "otwiera", bo beznadziejnie umiejscowiona. Ale... Wczoraj byłam nad wodą, żeby Kajka pobiegała za piłką (bo zakaz do wody). I na wejściu mijałyśmy wędkarza (ale luz, już mało się bała jak po prostu siedzą). Ale pech chciał, że zarzucał wędkę- i koniec. Strach taki że od razu do domu, dzisiaj zaczęła mnie szarpać jak szłyśmy w tamtą stronę (mam skręconego palca <3), nie dała się zaprowadzić. Więc jutro idę na miasto i kupuję wędkę- bo mam tego dość :/ A i jakby ktoś miał namiar na fajnego psiego tresera na śląsku to bym poprosiła- ale musi być to kobieta. Przy facetach Kajka zachowuje się duuuużo lepiej ;) Quote
Guest TyŚka Posted August 30, 2015 Posted August 30, 2015 Hej ;) Co do szkoleniowca nie pomogę, może napisz ogólnie na dogo to Sowa albo Furie Ci doradzą :) Quote
marta1624 Posted August 30, 2015 Author Posted August 30, 2015 Hej :) Tyś właśnie chyba napiszę, kontaktowałam się jeszcze że znajomą i ma mi dać znać do jednej pani, tylko musi namiary wziąć :) Quote
Guest TyŚka Posted August 30, 2015 Posted August 30, 2015 Tylko uważaj z tymi szkoleniowcami, a zwłaszcza tymi po kursikach korespondencyjnych "behawiorystów" :p Quote
marta1624 Posted August 31, 2015 Author Posted August 31, 2015 Wiem :) U mnie najbardziej to chcę tych wędkarzy przepracować- z innymi lękami lepiej sobie radzimy ;) I dzięki za rady :) Quote
Erykowa Posted September 3, 2015 Posted September 3, 2015 Hej Jak tam zdrowotnie/kondycyjne -gotowe na sobotę? My jeszcze dzis lecimy na 12 km spacerek-sprawdzian a jutro wolne tylko krótkie wypady i ogródek. Quote
marta1624 Posted September 3, 2015 Author Posted September 3, 2015 Hejka :) U nas kondycja i zdrowie całkiem ok ;) No mnie bolą plecyi trochę noga nadal, ale luzik. Kajka ma ślady, ale nie zauważa że coś z łapą :) Mam nadzieję że damy radę, codziennie 10km robimy to tu myślę że będzie ok :) Już się doczekać nie mogę :) Quote
Erykowa Posted September 3, 2015 Posted September 3, 2015 Super ! My też odliczamy minuty ;) Zrobiliśmy dziś z koleżanką i psami 15 km i zupełnie fajnie się szło.Całkiem inaczej niż w Miechowie-gdy było ponad 30 st ewidentnie psy miały dosyć.Dziś do samego końca pełne energii a nawet i dłużej ;) Quote
marta1624 Posted September 3, 2015 Author Posted September 3, 2015 No właśnie pogoda bardzo sprzyja- jest idealna :) Mam nadzieję że się utrzyma :) A Erykowa pytanie pewnie głupie, ale spytam- mapy dostaniemy na miejscu nie? Quote
Erykowa Posted September 4, 2015 Posted September 4, 2015 Tak Mapy dostaniemy na odprawie.Nawet nie wolno mieć jakiś innych,tylko te od organizatora. Nie wiem tylko czy nie trzeba/powinno się mieć kompas.Ja mam ściagnięta aplikację na telefon.W Miechowie niby był obowiązkowy ale nikt tego nie sprawdzał. Najlepsze jest to,że ja całe życie prowadząc różne rajdy posługiwałam się tylko mapą a kompasem nigdy i nie potrafię do tej pory ;) Quote
marta1624 Posted September 4, 2015 Author Posted September 4, 2015 No kompas gdzieś mam, ale nigdy nie umiem się nim obsługiwać. Niby w tych zapisach nie widzę przymusu :) Quote
łamAga Posted September 5, 2015 Posted September 5, 2015 Ja nie w temacie wiec tylko pisze hello ???? Quote
marta1624 Posted September 5, 2015 Author Posted September 5, 2015 Hejj :) Jakby co to wróciliśmy i żyjemy :) Iiii.. Kajka jest the best! Quote
marta1624 Posted September 5, 2015 Author Posted September 5, 2015 Zachowywała się mega grzecznie :) Witała z psami na początku, potem olewała (a podejrzewałam dużo szczeków. A tu jedynie nie pozwalała po sobie skakać :)) Nawet jak wyskoczyła na nią suka kundlowata to olała ją i poszła dalej :) Prawie całą trasę szła luzem, mijając wszystkie osoby, bez problemu doszłyśmy na metę (no mnie nogi odpadały :D), a zaraz po dotarciu prawie pół godziny piłeczkowała, potem leżała i obserwowała. W ogóle taka radosna, grzeczna, wytrwała... Cud miód :) Quote
Ania :) Posted September 5, 2015 Posted September 5, 2015 tto ekstra, że wypad się udał i czekamy na fotorelacje :D Quote
marta1624 Posted September 6, 2015 Author Posted September 6, 2015 Fotki... Ja mam tylko 3 i to już po wszystkim, czekam na te robione przez fotografów dogtrekkingowych :) A za tydzień jedziemy do Rudy :) Quote
marta1624 Posted September 6, 2015 Author Posted September 6, 2015 Na fb są mega brzydkie fotki :p Quote
łamAga Posted September 6, 2015 Posted September 6, 2015 Fajne , zwlasza ta na ktorej biegniesz ???? 1 Quote
Recommended Posts