Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

znajoma rozdawała szczeniaki po przygarnietej dużej suce kundelce (biała, łaciata:evil_lol: 'kundel polski')
jeden ze szczeniąt przypominał goldena... (pluszak, uszka klapnięte, mocna kość, barwa biszkoptowa, mordka w typie goldena)...
po 2 tygodniach osoba kóra przygarnęła pieska zadzwoniła, że "[I]chętnie weźmie [B]więcej[/B], bo weterynarz jej powiedział, że to [B]RASOWY GOLDEN[/B][/I]" mam nadzieję, że nie przyjdzie jej do głowy rozmnożenia tego goldena:shake::mad:

na tym przykładzie widac ile mamy RASOWYCH psów... no i wyłażą kompleksy - chcemy tylko RASOWE pieski - co z tego, że matka wygląda jak (??) a ojciec nieznany... smutne to...

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na alegratce znalazłam wspaniałą ofertę...
pies w zalezności od ogłoszenia raz jest reklamowany jako '[B]ratlerki[/B] reproduktor":lol: a raz jako "chihuahua reproduktor";)

Posted

:cool3: nie, nie rozmnożyła, ale niestety poprzedni 'pan':angryy::mad: suczki wykopał ją z zamochodu kiedy ta miała cieczkę - tak więc biegała 'z weselem' a potem wszyscy mieszkańcy ją przeganiali i moja znajoma przygarnęła ją już zaciążoną:shake:, pozwoliła jej urodzić i rozdawała szczeniaki

Posted

Znalazłam na allegro cos takiego
[URL]http://allegro.pl/item341323176_bialy_owczarek_szwajcarski_informacja.html[/URL]

Wydaje mi sie ze to calkiem dobry pomysl. Moze jakby porobic tak do kazdej rasy takie ogloszenie i wklejac jak pojawi sie ogloszenie o psach bez rodowodu? Moze to by cos dalo. Calkiem ciekawy pomysl.
Co o tym myslicie?

Posted

Niekoniecznie.. ;-) Na wszelki wypadek jednak warto napsiać do nich najpierw list z prośbą i wytłumaczeniem całej sytuacji.

[COLOR=SeaGreen][usunięte][/COLOR]
Patrzcie jak się o nie "biją" :mad:

[COLOR=SeaGreen][usunięte][/COLOR]

Lapso? Czy nie chodzi o Lhasa apso? Czy to ja jestem niedoinformowana?

Posted

Dlaczego maja usunac? Przeciez osoba zaplacila za aukcje, jestto aukcja informaycjna tak samo jak ktos przyjmuje zamowienia a szczeniaki i jak ktos wystawia na allegro psa ze schronu czy reproduktora.
Trzeba byc tylko zalogowanym na allegro. ja moge w wolnej chwili porobic takie ogloszenia na kilka ras. Albo moge napisac do osoby, ktora to zamiescila czy zgodzi sie, zeby wklejac ta sama tresc ogloszenia, tylko zmieinajac rase.
Dodatkowo, w przypadku bardzo popularnych ras jak labki, goldeny czy ONy bym dodala kilka zdjec psow ktore mialy byc ak te rasy, zeby dobitniej pokazac jak moze wygladac pies bez udokumentowanego pochodzenia. I wiekszy nacisk polozylabym na zdrowie, na to ze rodzice nie sa przebadani, na charakter niz na wystawy (bo ludzie czesto odbieraja je jako snobizm). No i chwyt (marketingwy:D), gdzie pisze sie dana rase i cene 650zl jest super. Lydzie beda wchodzili. mozna by tez troche to skrocic, zeby bylo bardziej klarowne.
pozdrawiam:)

Posted

usuwaja takie rzeczy mi tez usuneli a le z 5 dni powisiala aukcja;) widzialam wiecej takich...jak suzkalam rodowodowego cocker spaniela

[url]http://allegro.pl/item343695729_niezwykle_rzadki_cocker_spaniel.html[/url]

Posted

To jest dokaładnie takie samo ogłoszenie.Identyczna tresc tylko nazwa rasy zmieniona.
Chyba napisze do jednej z tych osób i zapytam czy moge skopiowac tresc. A potem napisze do allegro i zapytam dlaczego takie ogłoszenie usuwaja. Moze trzeba dopisac "dalsze informacje po wygraniu aukcji" wystawic i tak cene 650zl i i tak niekt tego nie kupi:D Cos w tym jest. Bo w tym wypadku informacja jest podana juz w opisie aukji i nie ma jakby czego kupowac. A tak na prawde sprzedawalibysmy informacje. Tak sobie kombinuje, nie znm sie.
Ale zawsze ogłoszenie polezy 5 dni. Tylko tak co 5 dni placic po 2 zlote za aukcje to po mesiacu troche sie uzbiera.

Posted

[quote name='Rottie']
Lapso? Czy nie chodzi o Lhasa apso? Czy to ja jestem niedoinformowana?[/quote]
Znowu :angryy:

Cytuję: ,,Na sprzedaż oferuję Państwu 2 letniego psa rasy Lapso o długim włosie, [B][SIZE=4]troskliwie odchowany[/SIZE][/B]."

Jak ten pies wygląda - brudny, z kołtunami :shake: Ten sam użytkownik sprzedaje również szczeniaki ,,lapso" :mad::mad::mad:

BTW - pomysł z ogłoszeniem powyżej uważam za świetny :-)

Pozdrawiam!

Posted

[quote name='prittstick08']
Ale zawsze ogłoszenie polezy 5 dni. Tylko tak co 5 dni placic po 2 zlote za aukcje to po mesiacu troche sie uzbiera.[/quote]

Jeśli aukcja jest usuwana zwracaja pieniadze, ale po 3 usunieciach aukcji mozna dostac blokade konta.

Posted

Pomysł świetny, ale nie spodobała mi się forma ogłoszenia. Bardzo ciężko się czyta bez akapitów i pogrubionych czcionek. Jeśli ktoś nad tym popracuje (ja się nie zgłaszam na ochotnika, z allegro jestem jeszcze laikiem) będzie naprawdę super informacja.

Lapso - śmiech na sali... Ja ostatnio na tablicy ogłoszeniowej w hipermarkecie znalazłam informację o owczarkach haskich:-? A na allegro był kot "rasy i maści szeklerskiej" - chodziło o szylkretkę.

Posted

Boże, ludzie to coraz lepiej próbują się dorobić
tego jeszcze nie było, zobaczcie sami :angryy: [usunięte]

[U][B]dla tych którzy nie zobaczą aukcji, ponieważ link napewno zostanie usunięty[/B][/U]

[SIZE=3]Piękne szczeniaczki po pudelku morelowym i maltąńczyku po rodzicach odziedziczyły włos ,który nie uczula .Teraz mają 8 tygodni są odrobaczone i posiadają aktualną książeczkę zdrowia. .Gatunek można sprzedawać w Polsce.Odbiór osobisty nie odpowiadam na sms-y na meila też mogę nie móc odpowiedzieć proszę dzwonić,Szczeniaki urodziły się i bez ogonków i z ogonkami.[/SIZE]

[COLOR=black]No normalnie żenada, najlepsze jest to stwierdzenie ze gatunek można sprzedawać w Polsce, a co to za gatunek "burkopodobne"???[/COLOR]

Posted

tak i napewno znajdą się chetni alergicy,przekonani o sluszności aukcji,kupią szczenieta, zaczną się klopoty ze zdrowiem to psy wylądują w schronie z powodu alergii :angryy::angryy:

Posted

[U][usunięte][/U]
następne allegro z NIE rasowymi szczeniakami:shake:

te warunki w jakich się znajdują:mad: i na pewno nie wyglądają na zdrowa psy:angryy:
[SIZE=2][B]
OWCZARKI BELGIJSKIE TANIO[/B][/SIZE][SIZE=3][B]
Sprzedam 6 przepięknych szczeniąt rasy Owczarek Belgijski. Jest 5 piesków i jedna suczka. Pieski bardzo ładnie sie prezentują i są także bardzo grzeczne. Mają już po 3 trzy miesiące.[/B][/SIZE]

[CENTER][SIZE=3][COLOR=Red][B]Ojciec i matka tych piesków są rasowe[/B][/COLOR][/SIZE][/CENTER]
[SIZE=3][COLOR=#3f723f][B]Psy tej rasy są bardzo inteligentne a także bardzo przyjazne[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#00b100][B]Więcej informacji na temat tych ślicznych szczeniaczków pod numerem telefonu:[/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=#ff1616][B]515310675[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#ff7316][B]zapraszamy do kupna piesków
[IMG]http://photos04.allegro.pl/photos/400x300/341/97/68/341976823_1[/IMG]
[/B][/COLOR][/SIZE][IMG]http://photos04.allegro.pl/photos/400x300/341/97/68/341976823_2[/IMG]
[IMG]http://photos04.allegro.pl/photos/400x300/341/97/68/341976823[/IMG]
[IMG]http://photos04.allegro.pl/photos/400x300/341/97/68/341976823_3[/IMG]

biedne psiaki..:-(