Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sąsiadowi z działko odszedł niedawno psiak podobny do Huzara. Mówiłam mu, że psiak podobny do jego Bruna szuka domu i mogę pokazać mu jego zdjęcia. Powiedział, że przyjdzie zobaczyć.
Ayame, proszę podeślij mi link do albumu Huzara.

Posted

[quote name='elik']Sąsiadowi z działko odszedł niedawno psiak podobny do Huzara. Mówiłam mu, że psiak podobny do jego Bruna szuka domu i mogę pokazać mu jego zdjęcia. Powiedział, że przyjdzie zobaczyć.
Ayame, proszę podeślij mi link do albumu Huzara.[/QUOTE]

Aż serce zaczęło mi szybciej bić po przeczytaniu tej wiadomości :) Mocno, jak nigdy dotąd trzymam kciuki :kciuki::kciuki::kciuki:
Link do albumu Huzara: [url]https://plus.google.com/u/2/photos/105481285200225301017/albums/5985883818388751425?sort=1[/url]

Posted

[quote name='ania68']ajw, widzę że Huzar już wyróżniony :) Komu trzeba zwrócić kasę :)[/QUOTE]

Zaraz prześlę Ci pw i dane do przelewu ;)

Posted

[quote name='ania68']Aż serce zaczęło mi szybciej bić po przeczytaniu tej wiadomości :smile: Mocno, jak nigdy dotąd trzymam kciuki :kciuki::kciuki::kciuki:
Link do albumu Huzara: [URL]https://plus.google.com/u/2/photos/105481285200225301017/albums/5985883818388751425?sort=1[/URL][/QUOTE]
Ja też trzymam kciuki. U nich każdy psiak będzie miał dobrze. Mieszkaja w Krakowie, ale prawie w każdy weekend w okresi letnim sa na działce i psiak bywał razem z nimi.
Jeszcze nie pokazałam sąsiadowi albumu Huzara, bo byliśmy w gościach i dopiero wróciliśmy. Pokażę mu jutro.

[quote name='ania68']elik, pozwolisz, że skoro potaniały wyróżnienia, to ja zasponsoruję Huzarowi wyróżnienie?[/QUOTE]
Nie ma sprawy, cała przyjemność po mojej stronie ;)
A może będzie można podstawić do ogłoszenia innego psiaka ?

Posted

[quote name='elik']Dziękujemy :)

Dzisiaj wpłynęły deklaracje:
15,00 zł - Ayame za maj
10,00 zł - madziakato za, no właśnie deklarowałaś 5,00 zł, czy to wpłata za dwa miesiące ?

[CENTER][SIZE=4][COLOR=#800080]Dziękujemy[/COLOR][/SIZE]

:Rose::Rose:
[/CENTER]
[/QUOTE]
Soreczka, już sama się gubię. Wpisz proszę za 2 m-ce.

Posted

[quote name='madziakato']Soreczka, już sama się gubię. Wpisz proszę za 2 m-ce.[/QUOTE]
Ok :)[COLOR=#ffffff] ...............
[/COLOR][COLOR=#000000]Jestem umówiona z sąsiadem z działki na oglądnięcie albumu Huzara. Ma przyjść za godzinę.
[/COLOR]

Posted

[quote name='elik']Ok :)[COLOR=#ffffff] ...............
[/COLOR][COLOR=#000000]Jestem umówiona z sąsiadem z działki na oglądnięcie albumu Huzara. Ma przyjść za godzinę.

Dzięki. Tak to już ze mną jest, wariatka ze mnie i tyle;)
Bardzo mooocno trzymam kciuki!
[/COLOR]

Posted

Przyszli oboje - sąsiad z sąsiadką. Oglądnęli,. Huzar im się podobał. Stwierdzili zgodnie, że jest bardzo podobny do ich Bruna, ale nie podjęli konkretnej decyzji. Mają przemyśleć i dać znać. Poczekamy :)

Posted

[quote name='Ayame Nishijima']Rany, żeby się zgodzili. To wielka szansa dla Huzara.[/QUOTE]

[quote name='bea100']...trzymam kciuki z sił całych za Ich dobrą decyzję!!![/QUOTE]

Są chętni, tylko myślę, że to dla nich jeszcze za wcześnie, jeszcze zbyt świeża jest pamięć o Brunie :(
Też trzymam kciuki, bo to dobrzy ludzie.

Posted

[quote name='elik']Są chętni, tylko myślę, że to dla nich jeszcze za wcześnie, jeszcze zbyt świeża jest pamięć o Brunie :(
Też trzymam kciuki, bo to dobrzy ludzie.[/QUOTE]Czyli TAK???:multi:

Posted

[quote name='madziakato']Czyli TAK???:multi:[/QUOTE]

Na razie nie podjęli ostatecznej decyzji. Ja myślę, że jeszcze popłakują po Brunie i wydawało by się im zdradą tak szybka adopcja następnego psa.

Posted

[quote name='elik']Na razie nie podjęli ostatecznej decyzji. Ja myślę, że jeszcze popłakują po Brunie i wydawało by się im zdradą tak szybka adopcja następnego psa.[/QUOTE]Rozumiem...

Posted

Elik Ty to masz sąsiadów ;)
Pamiętam jak sunia z O., którą wzięłaś na dt też znalazła domek u Twoich znajomych :)
Trzymam kciuki za Huzara!

Posted

[quote name='ajw']elik Ty to masz sąsiadów ;)
Pamiętam jak sunia z O., którą wzięłaś na dt też znalazła domek u Twoich znajomych :)
Trzymam kciuki za Huzara![/QUOTE]

Mówisz o Sarze. Ta to super trafiła :) Jest oczkiem w głowie pana, panią na włościach. Dzisiaj i jutro właśnie się nią i jej kolegą opiekuję, bo pan z żoną pojechali na 40-te urodziny syna. Wyprowadzam na spacerek i daję papu.
Nie tylko Sara, ale i druga sunia, która była razem z Sarą zabrana z Olkusza została adoptowana do moich znajomych tu w Bochni :)

Posted

[quote name='ania75']Może ich namówić na odwiedziny ..... nie ma to jak zobaczyć psa na żywo, przytulą go i się zakochają .....[/QUOTE]
Srawa jest delikatna, nie chcę nalegać. Sama przeżyłam niedawno śmierć mojej ukochanej Belluni i doskonale ich rozumiem. Oni sami wiedzą kiedy przyjdzie ten moment, że mogą pomyśleć o nowym przyjacielu. Każdy inaczej przeżywa takie rozstanie. Niektórzy w kilka dni po śmierci psiaka, myślą o nowym, inni długo przeżywają rozstanie i zwlekają z decyzją, a jeszcze inni nie decydują się wcale na nowego psiaka.
Też chciałabym, żeby jak najszybciej podjęli decyzję, ale musimy czekać. Nie jest pewne czy zdecydują się na psiaka tak bardzo podobnego do ich Huzara. Sama nie wiem, czy chciałabym, żeby kolejny pies fizycznie tak bardzo przypominał mi poprzedniego i jednocześnie był od niego odmienny psychicznie, bo każdy jest inny.

Posted

[quote name='elik']Srawa jest delikatna, nie chcę nalegać. Sama przeżyłam niedawno śmierć mojej ukochanej Belluni i doskonale ich rozumiem. Oni sami wiedzą kiedy przyjdzie ten moment, że mogą pomyśleć o nowym przyjacielu. Każdy inaczej przeżywa takie rozstanie. Niektórzy w kilka dni po śmierci psiaka, myślą o nowym, inni długo przeżywają rozstanie i zwlekają z decyzją, a jeszcze inni nie decydują się wcale na nowego psiaka.
Też chciałabym, żeby jak najszybciej podjęli decyzję, ale musimy czekać. Nie jest pewne czy zdecydują się na psiaka tak bardzo podobnego do ich Huzara. Sama nie wiem, czy chciałabym, żeby kolejny pies fizycznie tak bardzo przypominał mi poprzedniego i jednocześnie był od niego odmienny psychicznie, bo każdy jest inny.[/QUOTE]

To wszystko prawda. Mnie po odejściu mojej kochanej bernardynki Bonity, zajęło to 1.5 roku. A już nigdy nie chciałabym fizycznie podobnej do niej. Zostanie w mojej pamięci jako jedyna przedstawicielka tej rasy.
Wiem, że ludzie myślą inaczej niż ja, pewnie tym lepiej, bo więcej bezdomniaków znajduje domy.
Trzymam kciuki, żeby jednak Państwo zdecydowali się na Huzara :kciuki: Czekamy cierpliwie i z nadzieją.