Jump to content
Dogomania

Jasiu vel Hasiu - kolejny malutki staruszek bez szans...- odszedł za TM:(

Recommended Posts

Posted

mój Janeczek taki niby energiczny, który ciągle wdaje się w konflikty, chce "zjeść" niemal 30 kilowego Cejlonka (który na szczęście nie bierze Janka na poważnie i pozwala mu się podgryzać ostatnim jankowym kłem) ale ma serduszko w bardzo kiepskim stanie
...ostatnio Janeczek zaczął pokasływać nocami no i byliśmy na ekg, wyszło fatalnie, Janeczek właściwie powinien mieć od dawna rozrusznik, komora mu się kurczy co 3-4 skurcze - wyszło dużo gorzej niz mogłoby się wydawać tak jak się na niego patrzy na codzień...jeszcze tak żywo się porusza chłopaczek,
no nic mamy brać karsivan, furosemid i maleńkie dawki vetmedinu...

a sam Janeczek był bardzo dzielny, zbytnio się nie zdenerwował, chociaż podróż do doktora nastroiła go ....do zrobienia kupki na siedzenie w aucie oraz rozdeptanie jej nóżką i potem usiłowanie pokąsania pani doktor bo mu przypinała jakieś wstrętne klamerki...

Posted

Poker napisał(a):
Śmieszny, słodki chłoptaś. {rzy jego wielkości to dawki Vetmedinu faktycznie są malusie.Jak dzielisz tabletki ?

mam opakowanie z niemiec w dawce 1,25mg i to są jeszcze w dodatku tableteczki z wyraźną podziałką na dwie połóweczki...
tak malusio bo w sumie u niego sam skurcz jest dość mocny, więc jakby dużo ważniejsze u dziadziusia jest odciążenie serduszka niż wzmacnianie samych skurczów.

• 1 month later...
Posted

[quote name='sunia2000']Kikou jak Janeczek w tą cholerną pogodę?Serduszko daje radę?[/QUOTE]

Janeczek, od kiedy łyka swoje pigułeczki w dobrej formie, odpukać, nawet w nocy nie pokasłuje póki co....
myślę że nawet nie zauważył że pogoda duszna i biomet niekorzystny...
kąsają się z Muńczysławem jak zwykle :) :) :)

• 4 weeks later...
Posted

Zapraszam na kuchenno-ubraniowy bazarek dla tymczasów u ulvhedinn:[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/256784-Talerzy-full-a-i-ciuch-si%C4%99-jaki%C5%9B-znajdzie-dla-tymczas%C3%B3w-ulv-do6-09-14do20tej[/url]

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

Janeczek otrzymał pieniądze z bazarku i pieknie dziękuje za pomoc!

Janeczek, odpukać, trzyma formę biedulek i nadal usiłuje się kąsać z kolegami swoim ostatnim ząbkiem...

Posted

Janeczek otrzymał pieniądze z bazarku i pieknie dziękuje za pomoc!

Janeczek, odpukać, trzyma formę biedulek i nadal usiłuje się kąsać z kolegami swoim ostatnim ząbkiem...

Co on biedny zrobi jak mu ten ostatni ząb wypadnie?:)

• 2 weeks later...
Posted

Rozmawiałam z Kasią w nd - bardzo źle z Janeczkiem:( Dostał najprawdopodobniej wylewu i na nic nie reagował.Nawet po kroplówce żadnej reakcji.W pon kasia miała podjąć jedną z najtrudniejszych decyzji. Dziś nie mogłam się dodzwonić do kasi, czekam na wieści:(

• 3 months later...