Simson Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 A to kilka fotek z rodzinnego spaceru po krakowskim rynku w dniu urodzin Krzynia: http://i46.tinypic.com/121xrg9.jpg http://i50.tinypic.com/2rwm737.jpg Quote
rita60 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 To juz dwa lata:-oZycze wam jeszcze wiele dlugich lat spedzonych z Simsonkiem:multi:trzymajcie sie cieplutko i niech Krzys rosnie zdrowo na przystojnego chlopaczka:razz: Quote
Pianka Posted June 30, 2010 Author Posted June 30, 2010 Ale ten czas leci. Simsonku tak się ciesze, że dobrze trafiłeś:multi: Simsonek strasznie wybladł:p Quote
Simson Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Powiem Wam że my też jesteśmy zdziwieni że Simsoniasty tak "posiwiał" bo przecież je dobrą karmę (i smakołyki ;)) i codziennie Go szczotkuje i na długie spacery chodzi codziennie i ostatnio kąpaliśmy Go prawie rok temu bo już się nawet nie tarza w smrodach (przez pierwszy rok to musieliśmy Go często kąpać bo niestety często zadarzało nam się że na spacerku "naperfumowała się" jakąś kupą albo padliną a jak wiecie nie zawsze da się psiura upilnować ;)) a wiem że częste kąpiele nie działaja najlepiej na psią sierść... i steresów tez już nie ma i głaszczemy i pieścimy Go codziennie także nie mam pojęcia czemu tak zbladł :razz: a trochę mi to na "ambicje" siadło że w schronisku wyglądał lepiej niz u nas i jedynie pociesza mnie fakt że pies rodziców Hanys (znacie go ze zdjęć), którego przygarneli ze schroniska w Chorzowie dokładnie tego samego dnia co my pojechalismy do Rudy Śląskiej po Simsona tez posiwiał, tyle tylko że ma 'kolorowe" futro to tak tego nie widac a Simsoniasty jest (był) czarny więc jego zmiana jest bardziej widoczna.. az się z siostrą śmiejemy że w Krakowie jest gorsze powietrze niż na Śląsku no bo innej przyczyny tej psiej wyblakłości nie widze... no ale nie zależnie od koloru futra Simson jest najpiękniejszym psiurem na świecie a do tego mądrym i kochanym i zdrowym i to chyba najważniejsze :loveu: ps/ jak macie jakieś pomysły co może sprawiac ze pisurki tak bledna to chętnie posłucham ;) Quote
Pianka Posted July 4, 2010 Author Posted July 4, 2010 W schronisku to on był jeszcze dzieciakiem. Psy czasem w wieku szczeniakowatym mają mocniejsze kolory. Moja suka też miała mocniejsze kolory jak była młoda. a po drugie słoneczko tez robi swoje, niktóre psy na wiosne, lato sa bledsze niz w zimie Tak swoja drogą to Simson ma teraz nie tylko bursztynowe oczy, ale i sierść :D Quote
Simson Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Kochane Cioteczki, Czas pędzi niesamowicie i chyba już ponad pół roku minęło odkąd ostatni raz dodałam jakiś wpis na forum Simsonka. Rok dobiega końca więc wypadało by cokolwiek napisać nim nastanie nam 2011 tym bardziej że wiele się wydarzyło w 2010. Nie mam zbyt wiele czasu by się dzisiaj rozpisywać, ale że zabieram się już do uzupełnienia Simsonkowych wieści od wakacji to wykorzystam ta chwilkę którą mam i chociaż robudze waszą ciekawość: otóż od lipca mieszkamy w nowym miejscu, tak tak Simson doczekał się domku z ogródkiem, bardzo się bałam jak zniesie przeprowadzkę, w końcu poprzednie miejsce było jego pierwszym domem i spędziliśmy tam razem z nim ponad 2 lata, ponadto wraz z zamianą bloku na domek, zmienił nam się nie tylko adres ale i styl życia, na szczęście Kudłaty bardzo szybko się przystosował do nowych warunków, chyba nawet szybciej niż ja sama ;) ponadto Krzyś jest już rozbrykanym ponad 1,5 rocznym chłopcem który kocha swojego psiurka, głaszcze go, przytula się do niego (czasem aż za bardzo bo się kładzie na Simsonie a ten albo cierpliwie to znosi albo po prostu zwala Krzycha z pleców i odchodzi), szczotkuje (oczywiście z moją pomocą), daje mu smakołyki oraz dzieli się z nim swoimi posiłkami, przynosi mu swoje autka do zabawy, pilnuje by Simson zawsze był z nami i traktuje jak najprawdziwszego przyjaciela, członka naszej rodziny :D ale więcej szczegółów tej przyjaźni i przeprowadzki zdradzę Wam następnym razem, obiecuję :D A teraz cieplutko Was pozdrawiam od Simsonka, Krzysia, Michała i mnie samej ;) WSZYSTKIEGO DOBREGO W NADCHODZĄCYM ROKU!!! :* Quote
rita60 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Witajcie Simsonki:multi:widze,ze nasz przystojniaczek doczekał sie swojego domku z ogrodkiem,szczesciarz:loveu:serdecznie Was pozdrawiamy i życzymy Szczesliwego Nowego Roku:lol: Quote
Pianka Posted December 30, 2010 Author Posted December 30, 2010 alez zmiany :D Ale sie temu Simsonkowi powodzi :) Quote
Simson Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Witajcie, Nie bywamy już na forum ale w dzień taki jak dziś nie wypada nam się nie pojawić. Dziś nasza rocznica: 4 LATA ODKĄD SIMSON JEST Z NAMI!!! :multi: Powodzi mu się doskonale, nadal mieszkamy na poddaszu domu z wielkim ogrodem, ma kudłatego kumpla Hanysa który mieszka piętro niżej a 3 letni Krzyś jest jego największym przyjacielem :loveu: Od marca nasza rodzinka powiększyła się o Piotrusia, ale on już nie zrobił takiego wrażenia na Simsonie jak Krzyś. Szanuje Go ale to przy łóżku Krzycha sypia ;) No i najważniejsze Simosonek nie miewa problemów zdrowotnych, minęły biegunki które czasem mu się przytrafiały gdy mieszkaliśmy w bloku. Stał się też dużo odważniejszy :lol: Generalnie dobrze nam razem i oby tak dalej :multi: Pozdrawiamy serdecznie wszystkie walczące o lepszy los dla czworonogów cioteczki, Beata Michau Krzyś Piotruś i Simson Quote
Pianka Posted June 29, 2012 Author Posted June 29, 2012 O kogo ja widze :) jak ja lubie takie domki :D Quote
rita60 Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 To już cztery lata:-ojak ten czas leci:razz:cieszę się,że u Was wszystko w porządku:loveu:pozdrawiamy serdecznie Was wszystkich,a szczegolnie najmłodszego członka Rodziny:lol:mizianko dla Simsonka. Quote
Recommended Posts