Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 623
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bonsai, co u Adagira? Taki śliczny psiak, aż wierzyć sie nie chce, że nie ma na niego chętnych, póki co pamietam, podnoszę i czekam na jakieś wieści

Posted

Byłam dziś u Adagira i... on schudł... :(
Byliśmy na spacerze, który mu się baaardzo podobał, biegał to tu, to tam - wszystko musiał obwąchać. Jednak przy tym wcale nie ciągnął na smyczy. Z początku interesował się tylko otoczeniem, ale potem zaczął się do mnie łasić jak zawsze. :loveu:
Po powrocie ze spacerku wyczesałam go, bo martwa sierść nie dodawała mu uroku. Bardzo grzecznie znosił czesanie, nawet na ogonie.
Poza tym ma biegunkę, która baaardzo śmierdzi. :p
Później wstawię zdjęcia.

Posted

o boziu, tego się obawiałam...i co teraz, nawet dogomaniacy nie zaglądają tu za często, będę podbijać temat co chwila, on musie mieć dom, po prostu w schronie odejdzie nie zaznawszy nigdy ciepła i miłości:placz:, jestem załamana, co za f......życie

Posted

rozumiem, że ludziom fajnie się ogląda, ale trudno decyduje, pewnikiem nie zdają sobie sprawy co ten psiak przeżywa...
do góry mój chłopczyku, martwię się o ciebie
Bonsai, a nie macie jakiejś lokalnej gazety, aby psiaka poogłaszać, tak robią dziewczyny w schronisku w Sochaczewie i wiem, że to się sprawdza, poza tym, czy on ma ogłoszenia poza Polską, dużo domków znajduje sie poza granicami, ja mogę potłumaczyć, jakby coś (na ang. i niem.) kurcze, sama już nie wiem

Posted

Ubłagałam i udało się - psiak jest na budzie! :) :) :) Może nie jest jakaś ekstra, ale własna! :)
Dałam mu troszkę jedzonka - pedigree z saszetki, niewiele, ale bardzo mu smakowało, no i ma apetyt! :) Jutro też coś kupię i mu dam. :)

Posted

Boże kochany , jaki biedak :shake: Bonsai , dzięki , że dbasz o niego , dobrze , że go wzięłaś na spacerek i wywalczyłaś dla niego budę.
Jak się aukcja zakończy to wystawię znowu .

Posted

Bonsai, dziękuję...piesek rzeczywiście schudł, powiedz jak mogę pomóc, domku mu nie dam, bo to nie byłby dla niego domek szczęśliwy, Adagir chętnie by od innych psów odpoczął, a u mnie sześciu chłopaków i jedna sunia, więc głowię się co robić:shake:, dlaczego tak trudno o dom dla niego? Czy on jest ogłaszany tylko na allegro?

Posted

Nie ma za co dziękować, nic wielkiego nie robię. ;)
Chcę, aby jego sierść nie była taka matowa, przydałoby się kąpanko, ale w schronisku nie ma warunków... Myślałam nad psim fryzjerem, ale chyba nie ma sensu na takie bzdurki wydawać pieniędzy... :eviltong: Mam suchy szampon dla psa, trochę go nim przetrę, mam nadzieję, że jakiś efekt to da... W końcu nie wiadomo dlaczego ludzi ciągnie wygląd psa... A charakter rzadko się dla nich liczy - wtedy Adagir byłby rozrywany!

Posted

Bonsai , może przyda Ci się szczotka?
Zaglądnij mu do uszu , jeśli pozwoli , skoro wczesniej stały a teraz są opuszczone , może są chore? Czy dasz radę wyczyścić mu uszka w razie czego ?

Posted

Bonsai, czego Adagir na ten moment najpilniej potrzebuje? Błagam, pisz śmiało, wiem...wiem....domku, ale ja na razie mogę zaoferować tylko pomoc doraźną

Posted

Takie dwie wiadomości dostałam dziś z Allegro :

"Witam, ponieważ zakochałam się w tym piesku od pierwszego wejrzenia i nie moge spac bo o nim myślę, ale nie mogę go wziąć ze względu na warunki mieszkaniowe, to zrobiłąm wielką akcję wśród moich znajomych. Nawet znalazłam kogoś w Kaliszu ... proszę przedłużyć aukcję! To ważne. Robie wszystko żeby mu znaleść kochający dom!

Pozdrawiam
Wszystkiego dobrego
Monika"

I druga :

"Proszę przedłużyć aukcje -- szukamy domu dla pieska "

DZIĘKUJEMY !:loveu: :multi:

Posted

Cóż za miłe wiadomości mnie czekają w tym wątku. ;)
Patia - szczotki mamy, więc tu problemu nie ma. Następnym razem również dokładnie obejrzę jego uszka.
Nie chcę zapeszać, ale może uda mi się opisać Adagira z lokalnej gazecie.... :cool3:

Dziś również go wymiziałam, dostał trochę pysznego jedzonka i wyglądał na całkiem radosnego. ;)