ala35 Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Adagir , biegniemy ....pokazujemy się ludziom ,być może są wśród nich Ci , o których pisała Zalosia Quote
Zalosia Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 i co w sprawie budy, u mnie stoją dwie, w jednej chowa sie delikwent, którego reszta stada akurat goni, gdy bawią sie w berka, po chwili wychodzi i znów sie ganiają, druga zupełnie bezużyteczna, domyślam sie, że transport to problem, ale może ktoś kiedyś będzie miał po drodze, choć dla psa nie buda, a domek, ale póki co, zamiast boksu... Quote
Patia Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Poprosiłam Black Sheep żeby nam zrobiła banerki dla smutaska. Zalosiu , jeśli będzie trzeba dorzucę się do kosztów transportu. Quote
Bonsai Posted June 12, 2007 Author Posted June 12, 2007 black_sheep, dziękuję za bannerki! :loveu: Buda jak najbardziej wskazana, ale ten transport... To chyba kosztowałby tyle, co taka jedna buda... Quote
black sheep Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Bonsai napisał(a):black_sheep, dziękuję za bannerki! :loveu: Proszę i polecam się!;) Quote
Zalosia Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 a budka czeka na Adagirka, ale doskonale rozumiem problem, eh, gdyby tylko moje auto nie odmówiło posłuszeństwa, jakby nie miało kiedy, po złości chyba, tak mnie potwornie żal ściska, gdy pomyślę, że Adagir znów nie będzie miał sił, by dopchać sie do miski w boksie pełnym konkurencji, widać, że odżył pilnując dzielnie przy budzie całego tego świata, który zna, bo na inny nikt mu nie dał szans wypytujcie czy komuś będzie kiedyś po drodze, różni ludzie różnie podróżują, może akurat...a wtedy Adagir znajdzie wytchnienie, choć na chwilę Quote
Bonsai Posted June 13, 2007 Author Posted June 13, 2007 Niestety, nikt u mnie nie jeździ do Warszawy większym samochodem. A taka buda to sporo miejsca zajmie. :( Ale widziałam, że napisałaś w wątku transportowym, bo też chciałam to zrobić. ;) Może się uda, oby. Byle do soboty! Wtedy spotkam Adagira, zobaczę jak sobie radzi! Aż się boję... Quote
Zalosia Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 odezwij sie proszę po wizycie u miśka, dla mnie to niepojęte, że on nie może znaleźć domu, ten świat nie zszedł na psy, ten świat zszedł na ludzi Quote
Bonsai Posted June 13, 2007 Author Posted June 13, 2007 Oczywiście, że zdam relację. Oby było dobrze! Quote
ala35 Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 podnoszę Niunka , czekamy na Twoją relację Bonsai z obawą ... Quote
Patia Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=206041144 Dajcie znać co zmienić , może tytuł ? Quote
Ulaa Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Biedak... na jednej fotce ma stojące uszka, a na pozostałych opadnięte. Czy on miał jakieś zapalenie uszu albo uraz? Bo jak nie, to zapewne wynik ubogiej diety :-( Quote
Patia Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 A może zaczniemy zbierać dla niego pieniążki ? Na transport budy albo na samą budę ? Może potrzebuje leków , witaminek . Pomyślę o jakimś bazarku :roll: Quote
Zalosia Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 zaczynam w necie szukać producenta bud w waszej okolicy, przyrównam ceny i dam znać, może rzeczywiście lepiej, by choć raz w życiu miał coś takiego swojego, tylko i wyłącznie, a nie po innych burkach (czyt.moje stadko), potem pokombinujemy finansowo, u mnie wypłata 26stego, do tego czasu - 5zł w portfelu, eh, gdyby nie pomocna rodzina....drugie i ostatnie auto w rodzinie szanowna ma mamusia wczoraj rozbiła, klątwa jakaś czy co Quote
ala35 Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 oj dziewczyny , nie było mnie , a wy się tak rozkręciłyście , super pomysły , ta buda to jego szansa , pies duży , niemłody , nie znający "cywilizacji",przecież on nawet nie wie , ze osobniki jego gatunku lezą w łóżkach pod kołdrą , a jego to ominęło...ehh znowu się poryczałam .... Quote
Bonsai Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 Z tymi uszkami to nie wiem, dieta faktycznie zbyt urozmaicona nie jest. :p To zdjęcie jak miał postawione uszka to robiłam już dawno temu, wtedy zwróciłam po raz pierwszy na niego uwagę - jakieś 2 lata temu. Ja rozejrzę się za cenami bud w Kaliszu, bo się zupełnie nie orientuję. Plus może pojawić się problem, aby buda faktycznie trafiła dla Adagira, żeby go z czasem nie wyeksmitowali stamtąd spowrotem do boksu. :/ Quote
Bonsai Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 A na Allegro możnaby jeszcze w tytule wpisać 'owczarek niemiecki', jak ktoś będzie szukał prwdziwie nierasowego i biednego ONka, to on jak znalazł. ;) Quote
Zalosia Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 http://www.allegro.pl/item205849352_tania_buda_dla_psa_.html no i ten koszt to wyjdzie jakieś 200zł górką, pewnie by i ocieplić trzeba, moją też nie ocieplana, ale smarkacze posypiały w niej zeszłą zimę przy -30stopniach, autentic, samam wpanice zaganiałam do domu, a te nic, więc nie wiem, pomyślcie, Quote
Bonsai Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 Chyba jednak trzeba szukać ocieplonej, bo nie mam możliwości znalezienia kogoś, kto by to dla mnie zrobił, a sama... chyba bardziej popsuję tę budę jak ulepszę. ;) Quote
Bonsai Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 Kurcze, inne budy przekraczają znacznie nasze możliwości. :( Jest jeszcze taka, z Wrocławia http://www.allegro.pl/item202025592_buda_dla_psa_prosto_od_producenta_jednospadowe.html ale razem z transportem byłoby to pewnie 300 coś złotych. Edit: Eee, odpada, są droższe niż podane w aukcji. :P Quote
black sheep Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Za 200 zł kupicie bude ale na jamnika. Te co tu pokazujecie są za małe... Lepiej zamówić u kogoś kto robi Te wymiary: wymiary budy: 88cm x 75cm x 75cm moje świnki mają taką klatke;) Quote
Bonsai Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 No tak. Nie zwróciłam uwagi na wielkość... A to spory błąd. :p Rozejrzę się jakie są budy w Kaliszu. Moje koszatniczki też miały klatkę takich wymiarów... :p Quote
Recommended Posts