Zalosia Posted June 23, 2007 Posted June 23, 2007 witam pana Adagira dziś serdecznie bardzo, mam nadzieję, że pokocha pana ktoś niedługo mocno, piszę dziś jak potłuczona, ale to efekt niewyspania Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 23, 2007 Posted June 23, 2007 Również podnoszę, Adagirku nie poddawaj się :multi: Quote
Zalosia Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Bonsai, co u Adagira? Taki śliczny psiak, aż wierzyć sie nie chce, że nie ma na niego chętnych, póki co pamietam, podnoszę i czekam na jakieś wieści Quote
Bonsai Posted June 26, 2007 Author Posted June 26, 2007 Byłam dziś u Adagira i... on schudł... :( Byliśmy na spacerze, który mu się baaardzo podobał, biegał to tu, to tam - wszystko musiał obwąchać. Jednak przy tym wcale nie ciągnął na smyczy. Z początku interesował się tylko otoczeniem, ale potem zaczął się do mnie łasić jak zawsze. :loveu: Po powrocie ze spacerku wyczesałam go, bo martwa sierść nie dodawała mu uroku. Bardzo grzecznie znosił czesanie, nawet na ogonie. Poza tym ma biegunkę, która baaardzo śmierdzi. :p Później wstawię zdjęcia. Quote
Zalosia Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 o boziu, tego się obawiałam...i co teraz, nawet dogomaniacy nie zaglądają tu za często, będę podbijać temat co chwila, on musie mieć dom, po prostu w schronie odejdzie nie zaznawszy nigdy ciepła i miłości:placz:, jestem załamana, co za f......życie Quote
ala35 Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 :-( Adagirku , jestes w moim sercu i moich myslach , ale to za mało ...prosimy o dom Quote
Zalosia Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 windujemy temat, przecież ten pies tam powoli umiera:placz: Quote
ala35 Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 POMOCY!!!! Adagirowy ludziu znajdź się!!!!!!!!!!! Quote
Zalosia Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 KTO ZAWIEZIE BUDĘ ADAGIROWI????????????????????????????????? KTO DA MU DOMEK?????????????????????????????:placz::placz::placz::placz::placz: Quote
Zalosia Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 górę mój piesku, proszę o domeczek dla Adagira, błagam na kolanach:placz: Quote
Patia Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Na Allegro prawie 2000 wyświetleń , 1 dzień do zakończenia aukcji. Quote
Zalosia Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 rozumiem, że ludziom fajnie się ogląda, ale trudno decyduje, pewnikiem nie zdają sobie sprawy co ten psiak przeżywa... do góry mój chłopczyku, martwię się o ciebie Bonsai, a nie macie jakiejś lokalnej gazety, aby psiaka poogłaszać, tak robią dziewczyny w schronisku w Sochaczewie i wiem, że to się sprawdza, poza tym, czy on ma ogłoszenia poza Polską, dużo domków znajduje sie poza granicami, ja mogę potłumaczyć, jakby coś (na ang. i niem.) kurcze, sama już nie wiem Quote
Bonsai Posted June 27, 2007 Author Posted June 27, 2007 Ubłagałam i udało się - psiak jest na budzie! :) :) :) Może nie jest jakaś ekstra, ale własna! :) Dałam mu troszkę jedzonka - pedigree z saszetki, niewiele, ale bardzo mu smakowało, no i ma apetyt! :) Jutro też coś kupię i mu dam. :) Quote
Patia Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Boże kochany , jaki biedak :shake: Bonsai , dzięki , że dbasz o niego , dobrze , że go wzięłaś na spacerek i wywalczyłaś dla niego budę. Jak się aukcja zakończy to wystawię znowu . Quote
ala35 Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Bonsai , ukłony , przecież te chwile spędzone z Tobą , to najpiękniejsze chwile Jego życia ... Quote
Zalosia Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Bonsai, dziękuję...piesek rzeczywiście schudł, powiedz jak mogę pomóc, domku mu nie dam, bo to nie byłby dla niego domek szczęśliwy, Adagir chętnie by od innych psów odpoczął, a u mnie sześciu chłopaków i jedna sunia, więc głowię się co robić:shake:, dlaczego tak trudno o dom dla niego? Czy on jest ogłaszany tylko na allegro? Quote
Bonsai Posted June 27, 2007 Author Posted June 27, 2007 Nie ma za co dziękować, nic wielkiego nie robię. ;) Chcę, aby jego sierść nie była taka matowa, przydałoby się kąpanko, ale w schronisku nie ma warunków... Myślałam nad psim fryzjerem, ale chyba nie ma sensu na takie bzdurki wydawać pieniędzy... :eviltong: Mam suchy szampon dla psa, trochę go nim przetrę, mam nadzieję, że jakiś efekt to da... W końcu nie wiadomo dlaczego ludzi ciągnie wygląd psa... A charakter rzadko się dla nich liczy - wtedy Adagir byłby rozrywany! Quote
Patia Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Bonsai , może przyda Ci się szczotka? Zaglądnij mu do uszu , jeśli pozwoli , skoro wczesniej stały a teraz są opuszczone , może są chore? Czy dasz radę wyczyścić mu uszka w razie czego ? Quote
Zalosia Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Bonsai, czego Adagir na ten moment najpilniej potrzebuje? Błagam, pisz śmiało, wiem...wiem....domku, ale ja na razie mogę zaoferować tylko pomoc doraźną Quote
Patia Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Takie dwie wiadomości dostałam dziś z Allegro : "Witam, ponieważ zakochałam się w tym piesku od pierwszego wejrzenia i nie moge spac bo o nim myślę, ale nie mogę go wziąć ze względu na warunki mieszkaniowe, to zrobiłąm wielką akcję wśród moich znajomych. Nawet znalazłam kogoś w Kaliszu ... proszę przedłużyć aukcję! To ważne. Robie wszystko żeby mu znaleść kochający dom! Pozdrawiam Wszystkiego dobrego Monika" I druga : "Proszę przedłużyć aukcje -- szukamy domu dla pieska " DZIĘKUJEMY !:loveu: :multi: Quote
Patia Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Tą drugą wiadomość dostałam od Mikiego , który stworzył krótki adres ,który da sie wklejać na gg i możemy go sobie ustawiać jako opis : www.musisztozobaczyc.xu.pl - Czekam na Twoją pomoc !!!! Mikie :loveu: :calus: Quote
Zalosia Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Patia, kochana dziewczyna, dzięki wielkie za dobre wiadomości, trzymam kciuki, może się udać, opis już dodany Quote
Bonsai Posted June 28, 2007 Author Posted June 28, 2007 Cóż za miłe wiadomości mnie czekają w tym wątku. ;) Patia - szczotki mamy, więc tu problemu nie ma. Następnym razem również dokładnie obejrzę jego uszka. Nie chcę zapeszać, ale może uda mi się opisać Adagira z lokalnej gazecie.... :cool3: Dziś również go wymiziałam, dostał trochę pysznego jedzonka i wyglądał na całkiem radosnego. ;) Quote
Recommended Posts