Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Cantadorra']Czy czasem Dexterko zaglądają do Ciebie osoby poszukujące zwierzaki do adopcji? Czy ktoś zwrócił uwagę na Tolcia?[/QUOTE]

Oprócz hoteliku prowadzimy ( a głównie mój mąż) jeszcze szkółkę drzewek , w związku z czym sporo osób nas odwiedza. Ostatnio nasza podopieczna Bessi znalazła ds u klientów szkółki. Pani przyjechała kupić kilka tuj i zakochała się po uszy w labradorce:) Tolka miejscem ulubionym jest właśnie teren szkółki, bo ma tam dużo zakamarków, krzaczków pod którymi się uwielbia kłaść. No i korzysta z mizianka odwiedzających osób. Ludzie się nim zachwycają , nazywają niedźwiadkiem, wyrośniętym szczeniaczkiem , ale niestety nikt nie wyraża chęci adopcji:(

Toluś śmiga po trocoxilu jakby co najmniej 5 lat mu odjęło :) Z radości aż podskakuje, a mnie widok niecierpiącego Toluchny wręcz uskrzydla. Nie sposób zapędzić go do boksu, a ostatnio nawet wlazł wieczorem do kojca Koko, władował się do budy i za cholerę nie chciał z niej wyjść. No przecież on już tak dobrze się czuje ,że nie będzie spał w ciepełku!! Gdy udało mi się już go namówić na wyjście to poszedł siusiu i z powrotem pędził do budy. No i pozwoliłam mu pospać na w kojcu zewnętrznym. Rano był bardzo z siebie zadowolony:) W letnie ciepłe noce pewnie najchętniej będzie spędzał śpiąc przed domem, na swoim punkcie obserwacyjnym:P

Bardzo ładnie odrosła mu sierść , stała się gęsta i puchata, trzeba ją często rozczesywać , aby nie zrobiły się kołtuny.
Robiłam wczoraj zdjęcia Tolusiowi , ale większość wyszło rozmazanych. Za to cyknęłam kilka z góry pokazując jego sierść.
Zapraszam do oglądania- [URL]https://picasaweb.google.com/109402763238656555159/Tolus#6014028497790892306[/URL]

A pamiętacie jeszcze takiego Tolka?

[IMG]http://img809.imageshack.us/img809/3725/59dn.jpg[/IMG]

Posted

Piękny jesteś Toleczku :loveu:
Pięknie się nim opiekujesz Dexterko za co Ci wielkie dzięki :lol:
Ciągle mam wielką nadzieję że ktoś zakocha się w naszym Tolku i zabierze go do domu a my bedziemy mogli wspierać nowy domek w jego leczeniu jedynie...

Wybaczcie mi ciocie małą aktywność ale z telefonu okropnie się korzysta z dogo to po pierwsze a po drugie remont załatwianie spraw z przeprowadzką,praca,dzieciaki,psiaki ... jeszcze tak z 5 godzin dodatkowy by mi się przydało bo 24 to za mało :roll:
Z Dexterką jestem w stałym kontakcie,wszystkie deklaracje z dogo się zgadzają za co dzieki :)
W przyszłym tyg ponownie zakupię Tolkowi i Jurasiowi preparat na stawy i zobaczymy jaką cene udało się wetowi załatwić na trocoxil ;)

Posted

Zapraszam hazardzistki na bazarek losowy z nagrodą !!! [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/252602-BAZAREK-LOSOWY-psiaki-zapraszaj%C4%85-HAZARDZISTKI-!!!-do-31-05-wp%C5%82aci%C4%87-mo%C5%BCna-w-czerwcu[/url]!
i jeszcze bazarek kilometrowy dla staruszka Bartlomieja: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/253142-BAZAREK-KILOMETROWY-psi-staruszek-potrzebuje-200-z%C5%82-na-wyjazd-!!-DO-31-05[/url]

zajrzyjcie chociaz kochani....

• 2 weeks later...
Posted

Wszystko uzupelnie w poniedzialek i wtorek bo w koncu mam wolne.
Nasz chlopak pieniazki ma mimo ze stan deklaracji stalych to tylko 210 zl
Przepraszam za braki ale czasowo nie wyrabialam :(

A z innej bezki to informuje ze nasza Dexterka udzielila wywiadu radiowego dla Radio Bielsko "Przygarnij zwierzaka" o Toleczku i Jurasiu. Marzy mi sie zeby dzieki temu cos ruszylo sie w adopcji psiakow...

Posted

To dobrze, że chłopak nie ma długow.
Dexterka to wyjątkowa osoba. Bart z mojego banerka trafił wczoraj do domu a byl w jej hoteliku zaledwie od 11 maja.

Ogłaszacie Tola i Juranda intensywnie ?

Posted

[quote name='barb']To dobrze, że chłopak nie ma długow.
Dexterka to wyjątkowa osoba. Bart z mojego banerka trafił wczoraj do domu a byl w jej hoteliku zaledwie od 11 maja.

Ogłaszacie Tola i Juranda intensywnie ?[/QUOTE]

Tak,ogłaszamy jak tylko możemy po to też razem z Agą Wykręt z Radio Bielsko wymyśliłśmy żeby w audycji Przygarnij Zwierzaka zrobić wywiad z Dexterką która w tej chwili najlepiej zna chłopaków i ich potrzeby.
Liczę że w końcu będzie jakaś reakcja bo jak na razie telefon milczy jak zaklęty :(

Posted

Post rozliczeniowy został uzupełniony ;)
Ale fakt jest taki że Tolkowi trzeba szukać osób chętnych do stałych deklaracji bo kasa dodatkowa z miesiąca na miesiąc się kurczy bo jest pomniejszana na leki a to się już nie zmieni i oby się te wydatki nie zwiększały ...

Posted

Rozliczenie finasowe Toleczka :)

Wpływy na konto Tolcia : [COLOR=#800080][SIZE=3]2188,09 zł[/SIZE][/COLOR]

Wypłaty z konta Tolcia : [COLOR=#800080][SIZE=3]1167,25 zł[/SIZE][/COLOR]

Aktualny stan konta Toleczka to :[COLOR=#ff0000][U][I][B][SIZE=4] 1020,84 zł
[/SIZE][/B][/I][/U][/COLOR][SIZE=4][SIZE=2]
Nie wliczałam w to pomocy ze skarpety owczarkowej i Tallcot bo to poszło prosto do Dexterki na hotelowanie i weta .[/SIZE][/SIZE][U][I][B][SIZE=4][/SIZE][/B][/I][/U][SIZE=4][/SIZE]

Posted

[quote name='Marycha35']Jest całkiem ładnie:)[/QUOTE]

Jedynie można powiedzieć że nie ma źle. Chłopak ma tylko 215 zł stałych deklaracji na 320 zł za hotelowania dodać do tego co miesięczny koszt na trocoxil i leki na stawy to ta kwota szybko bedzie spadać w dół :( miejmy nadzieje że przez długi czas nie bedzie potrzeba żadnych innych leków ani nie wypadą niespodzianki ...