Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 573
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Poker']Trzeba pobrać 2 kępki sierści z pogranicza skóry zdrowej i chorej i dać do badania.
W razie potrzeby udzielę instrukcji rutta.[/QUOTE]

Koniecznie :)

Posted

[quote name='Poker']Rozmawiałam z dr Szczypką.powiedział ,że określenie grzyb strzygący to nie jest rozpoznanie. Trzeba pobrać sierść z pogranicza skóry chorej i zdrowej.
Gdyby rutta mogła to zrobić i przywieźć do Wrocławia, to ja dostarczę do doktora i za 40 zł będzie dokładne badanie. A wtedy zastosować leczenie celowane i niekoniecznie tym drogim lekiem.
Ten lek nazywa się INSOL.
Kuracja dla 10.kg. Pokera kosztowała 400 zł. Pewnie dla Kamy więcej , bo ona jest większa.[/QUOTE]

Weterynarze mówią, ze insolu od jakiegoś czasu nie ma w hurtowniach, więc i tak nie wchodzi w rachube. Chyba trzeba bedzie podawać lek ludzki, ale rzeczywiscie najważniejsze jest teraz określenie, co to za grzyb.

Posted

[quote name='Doda_']Mysle, ze wymaz trzeba by zrobic.
Jesli zdecydujecie sie na hotelik, cos dorzucę, mogę tez zajac sie rozliczeniami.[/QUOTE]

Super! Bo ja nie ogarnęłabym kolejnego rozliczenia. :) Na razie jednak myślę, że zrobimy ten wymaz, a potem zadecydujemy co dalej. I tak, zanim do kogoś trafi, musimy wiedzieć czy i na ile jest to zaraźliwe i jak z tym walczyć.

Posted

[quote name='Bonsai']Super! Bo ja nie ogarnęłabym kolejnego rozliczenia. :) Na razie jednak myślę, że zrobimy ten wymaz, a potem zadecydujemy co dalej. I tak, zanim do kogoś trafi, musimy wiedzieć czy i na ile jest to zaraźliwe i jak z tym walczyć.[/QUOTE]

ok, więc do rozliczenia jestem ja, jesli nic sie nie zmieni :)
Wymaz kiedy ?

Posted

[quote name='Doda_']ok, więc do rozliczenia jestem ja, jesli nic sie nie zmieni :)
Wymaz kiedy ?[/QUOTE]

Rutta weźmie w weekend, poda Poker, a jak długo trwa samo badanie - nie wiem. ;)

Podeślij mi swój numer konta proszę.

Załatwiłam dla Kamy tabletkę na robale.

Posted

U Kamy był dziś weterynarz, który przejmuje opiekę nad psami w przytulisku. Mam się z nim skontaktować, przekażę mu dotychczasowe badania Kamy. Zobaczę na ile uda nam się z nim współpracować. Myślę, że warto rozpocząć leczenie już w przytulisku. Może zaproponujemy ewentualne dofinansowanie leczenia, jeśli okaże się taka konieczność?

• 1 month later...
Posted

Bo u suni cisza. Wojtek mówił, że wyłysienia wciąż sunia ma, ale prawdopodobnie leczy ją weterynarz, który sprawuje opiekę nad psami z G. Prawdopodobnie, bo niestety nie jesteśmy w stanie się z nim skontaktować. :/ Numer telefonu dostępny w internecie do niego nie działa. Pojawiła się w przytulisku podobno jakaś klatka, wielkością w sam raz np. do przewozu Kamy do gabinetu.