Bajon Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 [quote name='pucka69']... ja żartuję ... cały czas żartuję ... informacje - co u Zyta i Zygmunta Zygmunt i Zyt robią trrrrrrrrrrrrrrrrrr prawie cały czas Zygmunt lubi pić wodę Zyt jest bystry - jak dałam im kolbę to od razu zaczął pałaszować - a przecież nikt w labo kolb im chyba nie dawał? Zyt i Zygmunt oczywiście boją się odkurzacza Oba najbardziej lubią marchewkę, jabłko, siano i koperek[/quote] a jak między sobą sie dogadują??jak temperamenty? z tego co piszesz wynika że rządzi Zyt? Quote
zasadzkas Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 [quote name='pucka69']nie , neris - idz za ciosem - chcesz szynszyla - są do wziecia - bierzesz!!! zasadzkas za pare tygodni jedzie kraków-wawa to przywiezie :)[/quote] Pewnie, że przywiozę, a jak, ale dwa, bo szynszyle nie powinny być pojedynczo ;) Za 2 tygodnie mam kurs, jakby co. Quote
pucka69 Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 one są jeszcze zbyt przestraszone żeby rządzić - ale widzę postępy:) Zyt jest napewno śmielszy, daje się nawet głaskac w klatce. Teraz np Zygmunt siedzi w domku, a Zyt poza domkiem i je siano ;) Quote
agatka-szoszonka Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 witam, jużem się zapowiadała na Gryzoniach, że przygarnę prosiaczka-najchętniej samiczkę (jedną już mam). Pod koniec września wybieram się do Wawy (jeśli trzeba będzie postaram sie przyjechać wcześniej. Pozdrawiam Quote
pucka69 Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 a tyś jest ta " z Siedlec"? ;) O samiczki trudno ... Może któraś ze świń z Krakowa, co je agamika na dt weźmie okaże sie samiczką? Quote
invictus hilaritas Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 pucka szkoda swinkiz krakowa rozdzielac, uwazam ze razem powinne pojsc do jednego domku.. jak to sa dziewczyny to ze znalezieniem domku niebedzie klopotu- tyle tu bylo chetnych na dziewczyny.. Quote
agamika Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 [quote name='invictus hilaritas']pucka szkoda swinkiz krakowa rozdzielac, uwazam ze razem powinne pojsc do jednego domku.. jak to sa dziewczyny to ze znalezieniem domku niebedzie klopotu- tyle tu bylo chetnych na dziewczyny..[/quote] tez o tym pomyslałam, tylko na razie wogóle nie znamy płci, dlatego nic nie pisałam. (ps. moze bede miec dla nich domek takk wogóle, ale to dopiero za jakis tydzien fwa bede wiedziec ;) ) Quote
baffi2 Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 ile jeszcze swinek czeka na domek?? morze mogłabym wziąć jedną na tymczas... Quote
pucka69 Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 na razie czekamy na świnki z labo - mają byc chyba wprzyszlym tygodniu. z jakiej dzielnicy jestes baffi? masz klatkę? elurin - co z proskami z Twojego labo? a co z ksiazkami? pojedziesz czy mam zamawiac? pamietaj ze Evelin chciala. Evelin - dotarły hamak i torba? Quote
baffi2 Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Czyli świnki oczekujące na domy (w pierwszym poście) już znalazły domki? mieszkam na Mokotowie osiedle Sadyba, ale mogłabym pojechać po świnkę... Niestety nie mam klatki... Quote
BoUnTy Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Witam ) To ja na dzisiaj mam 2 wiadomosci; dobrą i złą. Zacznę od dobrej, a mianowicie łąpka ukrecjusza już jest prawie zdrowa, jeszcze 2 tygodnie i będzie w 100 proc. sprawny ;) zisiaj już normalnie chodził, stając na łapce, biega też ładnie, a i nie widać, żeby było z nią coś nie tak (w ogóle nawet nie odstaje). Zla wiadomośc, to taka, że Zygfryd z lukrecjuszem (wybaczcie male litery, ale klawiatura mi sie psuje i nie wszytskie guziczki wskakują tak jak powinny) nie potrafią dojść do porozumienia, i jak sa razem na spacerze to terkoczą i się biją - ja nie mam warunków na 2 klatki! bede kupowac nową klatke, ale czy to coś da i będzie mozna je połączyc to czas pokaże, jesi jednak nie to chyba będe zmuszona oddac jedną świnkę, bo nprawde nie będe mogła trzymac 2 klatek, ale wtedy gdyby co (jeśli ASPSA się zgodzi) świnka pójdzie do mojej kuzynki... Quote
pucka69 Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 baffi - zyt i zygmunt sa u mnie na tymczasie - maja dom stały w poznaniu - czekają az tam bede jechac w połowie wrezsnia andziej i ten drugi ( uha ha ha - Elurin - ŻART) są u elurina na tymczasie - więc nie wiem czy jest sens oddawać je na inny tymczas. One szukają domku stałego. Ja mam klatkę chomiczą po Grzesku - mogę pozyczyc na tymczas. Pozatym - Gosiapk - proponowała klatkę - taka plastikową zabudowaną dla kogoś, kto uratuje świnkę więc nie powinno być problemu. Od razu mówię - lepiej weź dwie świnki na tymczas - będzie im raźniej ;) bounty - a wcześniej jak było? dogadywali się? bebebe - gdzie jesteś? jak julcia? Quote
Aniuś Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Cieszę się, że łapka Lukierka jest już prawie zdrowa :multi:. Dzielny chłopak!! Moje chłopaki też mają czasem jakieś spięcia. Też czasem na siebie terkotną, ale... ogólnie to bardzo się lubią. Rozumie, że Lukierek i Zygfryd są teraz na stałe oddzielnie... A może by się dogadali, gdyby pobyli trochę razem? Moich od razu połączyłam, trochę terkotali, Cola próbował nawet napastować Pepsiego, ale... jakoś sobie ustalili hierarchię i teraz jest OK. Razem jedzą, razem śpią, razem biegają po pokoju... kochają się po prostu :lol:. Trzymam kciuki, żeby Lukier i Zygrfyd się dogadali jednak... Quote
Karena Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Widze, że nie tylko u nas nie ma pełnej zgody, Zygfryd i Lukrecjusz tez nie moga sie dogadać. Szkoda :-( Quote
bebebe1 Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 [quote name='pucka69'] bebebe - gdzie jesteś? jak julcia?[/quote] Spoko, jestem na bieżąco, czytam Was codziennie, ale zawalona jestem robotą, to potrwa do środy (mam nadzieję, że nie dłużej). Julka rośnie, już widać to trochę. Poza tym skacze jak pchła - jeszcze nie widziałam takiej skocznej świnki morskiej. Dlatego czekam z niecierpliwością na hamaczek od Korenii, bo jestem niemal pewna, że to będzie legowisko dla Małej, bo tak właśnie na nią mówimy. Duże ciężkie pupy raczej się nie dopchają do hamaka :eviltong: Witaj Karena, widzę, że Admin wreszcie się ugiął :) Quote
invictus hilaritas Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 kurcze.. a swinki razem caly czas mieszkaja ? gryza sie do krwi ? czy tylko turkocza, kreca tylkiem, podgryzaja sie czasami, odpychaja od jedzenia ? Quote
Aniuś Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 [quote name='pucka69']... ja żartuję ... cały czas żartuję ... informacje - co u Zyta i Zygmunta Zygmunt i Zyt robią trrrrrrrrrrrrrrrrrr prawie cały czas Zygmunt lubi pić wodę Zyt jest bystry - jak dałam im kolbę to od razu zaczął pałaszować - a przecież nikt w labo kolb im chyba nie dawał? Zyt i Zygmunt oczywiście boją się odkurzacza Oba najbardziej lubią marchewkę, jabłko, siano i koperek[/quote] Spróbuj dać im pietruszkę...:lol: Mój Pepsi (być może brat Zyta i Zygmunta) za pietruszkę życie by oddał :loveu: Cola też pietruszkę zje, ale... zaczyna od marchewki, jabłka... i w tym czasie pietruszki już dawno nie ma ;) A moi kolby w ogóle jeść nie chcą... Nie rozumie. Wisi i wisi... skubnęli ze 2 razy. I koniec. Może jakąś lewą kolbę mam... Quote
invictus hilaritas Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 moje dziolchy nie chca kolby owowcowej ani miodowej .. a ja mam 2 miodowe i 2 owocowe.. chyba sama bede mogla sobie je zjesc.. :/ wcinaja tylko kolbe z lucerna.. pietruszka i koperkiem gardza ;) Quote
bebebe1 Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 [quote name='Aniuś'] A moi kolby w ogóle jeść nie chcą... Nie rozumie. Wisi i wisi... skubnęli ze 2 razy. I koniec. Może jakąś lewą kolbę mam...[/quote] Schowaj kolbę, a za 2-3 tygodnie znowu ją wyjmij - u mnie to działa. Quote
baffi2 Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 [quote name='pucka69']baffi - zyt i zygmunt sa u mnie na tymczasie - maja dom stały w poznaniu - czekają az tam bede jechac w połowie wrezsnia andziej i ten drugi ( uha ha ha - Elurin - ŻART) są u elurina na tymczasie - więc nie wiem czy jest sens oddawać je na inny tymczas. One szukają domku stałego. Ja mam klatkę chomiczą po Grzesku - mogę pozyczyc na tymczas. Pozatym - Gosiapk - proponowała klatkę - taka plastikową zabudowaną dla kogoś, kto uratuje świnkę więc nie powinno być problemu. Od razu mówię - lepiej weź dwie świnki na tymczas - będzie im raźniej ;) bounty - a wcześniej jak było? dogadywali się? bebebe - gdzie jesteś? jak julcia?[/quote] zgadzam się z tobą - nie ma sensu zabierać świnki z jednego DT do drugiego... ale jeśli bym wzięła dwie świnki to byłoby im chyba ciasno w klatce... mam 2 koleżanki które mają świnke morską więc byśmy mogły organizować im spotkania:diabloti: [SIZE=5]dajcie znać jak już będą świnki które będzie można wziąć na DT:cool3:[/SIZE] Quote
Aniuś Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 [quote name='baffi2']jeśli bym wzięła dwie świnki to byłoby im chyba ciasno w klatce...[/quote] Hmm... czy byłoby im ciasno - to zależy jaką byś miała klatkę. Poza tym - to "tylko" DT. Na niedługi okres. Lepiej żyć ciaśniej niż... w ogóle :-( A jeśli chodzi o kolbę... to mam niestety miodową. Może to o to właśnie o to chodzi :razz:. Spróbuję im zabrać... może zatęsknią :lol:. Quote
pucka69 Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 gosiu - prosze podaj raz jeszcze wielkosc klatki która proponowałas :) Quote
baffi2 Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 [quote name='Aniuś']Hmm... czy byłoby im ciasno - to zależy jaką byś miała klatkę. Poza tym - to "tylko" DT. Na niedługi okres. Lepiej żyć ciaśniej niż... w ogóle :-([/quote] Jeśli świnki by mnie polubiły i jeśli ja bym je polubiła to może zostały by u mnie na stałe:lol: ale jeszcze niczego nie obiecuję... Quote
Gosiapk Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 [quote name='pucka69']gosiu - prosze podaj raz jeszcze wielkosc klatki która proponowałas :)[/quote] 60x40cm dno zielone, góra przezroczysty plastik, otwierana do góry, dół odczepiany dla lepszego czyszczenia. Quote
pucka69 Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 o! całkiem spora - na tymczas dka dwóch małych swinek sie nada:) Elurin - gdzie jesteś? Co ze swinkami? Na kiedy dt mamy szykowac? A Twoje Aniuś? Za tydzien czy jak? Quote
Recommended Posts