Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='BIANKA1']Pan uprzedzony o niecnych zamiarach hodowców węży . W przyszłym tygodniu przekarze mi świni ( pon,-wt ) jak dzieci się z nimi pożegnają .
Może powrzucacie moje- ciotkę i wujka na jakieś adopcje , bo się zaświnię , a już się zaszczeniłam :evil_lol:[/quote]

Ja wrzuciłam watek ciotki i wujka do działu adopcje [url]http://www.swinkimorskie.eu/forum/viewtopic.php?f=14&t=116[/url]
szukam też chętnych między znajomymi.

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='trolka']Ja wrzuciłam watek ciotki i wujka do działu adopcje [URL]http://www.swinkimorskie.eu/forum/viewtopic.php?f=14&t=116[/URL]
szukam też chętnych między znajomymi.[/quote]Bardzo dziękuję :loveu:

Posted

swianiaki dzis wazone byly i...
Bibi: 961g
Brandy: 944g
Dzidzi: 467g
Spinter: 700g
Speedy: 377g

wypuscialam dzis chlopakow razem, nie pogryzly sie :multi: ganiali sie po calym korytarzu :evil_lol: Speedy uciekal a spinter z Dzidzim biegli za nim :evil_lol: troche sie pogwalcili wspolnie i zabawa sie skonczyla jak maluch schowal sie i zaczol piszczec glosno :evil_lol: jutro sproboje znow wypuscic razem to choc pobiegaja razem :cool3:

Posted

Super. Masz może jakieś fotki z wybiegu ?

A to Pruszek z kolegą. Mały był bardzo zainteresowany nowym przybyszem, obwąchał go tu i ówdzie :lol: Pruszek siedział spokojnie, chociaż też trochę wąchał Małego. Mały cierpi teraz na niedosyt towarzystwa, a Pruszek przynajmniej go nie ugryzie jak Jurand. :evil_lol: Spotkanie trwało jakieś 5 minut.

[IMG]http://images28.fotosik.pl/151/0f8fd80f9db39a5c.jpg[/IMG]

[IMG]http://images33.fotosik.pl/128/6399de20bb5d0dbb.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='invictus hilaritas']oo prosze :) moze by sie dogadali chlopcy i mogliby sobie razem pomieszkac/ pobiegac na spacerku..[/quote]

To samo mówią moi rodzice. Ale ja na razie bym się bała, że niechcący coś może stać się w oko Pruszkowi. Poza tym musiałaby mieć ich na poczatku pod stałą obserwacją, a to trudne ze względu na pracę. Czas pokaże, może...? :cool3:

Posted

[quote name='Karena']Super. Masz może jakieś fotki z wybiegu ? [/quote]

nie z dzisiejszego nie mam bo nie wiedzialam jak sie zachowaja i musialam byc czujna :evil_lol: ale jutro porobie im jak je wypuszcze razem znow :evil_lol:
ale kosmicznie to wyglada bo tamci czarni a ten bialy :evil_lol:

Posted

2 świnki od wczoraj są u Lexi.
Podczas przewozu w przedziale, w którym jechały świnki wybuchła kłótnia, no, może głośna wymiana zdań.
Kiedy już wszyscy pasażerowie włożyli głowy do torby i przekonali się naocznie nad czym Ela tak się trzęsie, rozpoczęli dyskusję nad wyższością gatunku, który akurat sami posiadają nad innymi gatunkami :loveu:
Jeden pan mówił, że najlepsze są psy, bo można je pogłaskać.
Inny pan twierdził, że najlepsze są pająki :shake: bo nie tylko pogłaskać można, ale nie ugryzie taki - w przeciwieństwie do psa.
Jeszcze inny pan mówił, że koty to mordercy i po zamordowaniu zabierają się za głowę ofiary, a resztę pozostawiają psu.
W opozycji do niego stał inny pasażer (już nie wiem, czy pan, czy pani), który twierdził, że koty są najlepsze pod słońcem.
No i jak przy tym wszystkim wyglądają świnki morskie? :loveu:

Posted

Na świnkowym forum nie widzę młodziutkich panów świnków krótkowłosych:roll: a Antoś chyba lepiej by się czuł w towarzystwie bo żal mi go jak on się boi dotyku przez masaże,i siedzi w kącie klatki, a jak jest spuszczany to tak powoli soboe drepta bez celu:shake:

Posted

[quote name='bebebe1']2 świnki od wczoraj są u Lexi.
Podczas przewozu w przedziale, w którym jechały świnki wybuchła kłótnia, no, może głośna wymiana zdań.
Kiedy już wszyscy pasażerowie włożyli głowy do torby i przekonali się naocznie nad czym Ela tak się trzęsie, rozpoczęli dyskusję nad wyższością gatunku, który akurat sami posiadają nad innymi gatunkami :loveu:
Jeden pan mówił, że najlepsze są psy, bo można je pogłaskać.
Inny pan twierdził, że najlepsze są pająki :shake: bo nie tylko pogłaskać można, ale nie ugryzie taki - w przeciwieństwie do psa.
Jeszcze inny pan mówił, że koty to mordercy i po zamordowaniu zabierają się za głowę ofiary, a resztę pozostawiają psu.
W opozycji do niego stał inny pasażer (już nie wiem, czy pan, czy pani), który twierdził, że koty są najlepsze pod słońcem.
No i jak przy tym wszystkim wyglądają świnki morskie? :loveu:[/quote]

Ha, ha! Cuiekawe jak będzie jutro w moim przedziale. Wyruszam z Koszalina o 8:26. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko wypadło pomyślnie, a zwłaszcza diagnoza :placz:

Posted

[quote name='pucka69']nie wiemy jakiej jest płci. a pisklaczek niedobry? gdzie u lexi? jakie swinki? ja juz nic nie rozumiem. tylko mi nie piszcie ze nieuważnie czytam forum ;)[/quote]

Pucko Inkuś i Wikuś pojechali do Lexi :)

Posted

Moje maleństwo jest dziewczynką .....chyba :cool3:
Wziełam okulary i niczego wystającego nie widziałam .
Ale jeszcze pooglądam :evil_lol:

Wyczytałam , ze świnki lubią orzechy w łupinkach . Ale nie pisze jakie orzechy .

Posted

Ee, chyba coś się komuś pomyliło z tymi orzechami, przecież to nie wiewiórki? Laskowych nie ugryzą, najwyżej fistaszki, ale nie polecałabym, bo za tłuste i za kaloryczne dla świnek morskich.

Posted

Moze nie dawaj im orzechow, sa kaloryczne i ogolnie nie poleca sie orzechow swiniakom.

Nacisnij malemu na podbrzusze, ale ja sama nie wiem, ciezko u malych rozpoznac, a ja do niedawna nie bylam pewna plci moich 2 miesiecznych XDDD
Ale teraz mysle, ze nie bede miala problemu z rozpoznaniem ;)