trolka Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 [quote name='BIANKA1']Pan uprzedzony o niecnych zamiarach hodowców węży . W przyszłym tygodniu przekarze mi świni ( pon,-wt ) jak dzieci się z nimi pożegnają . Może powrzucacie moje- ciotkę i wujka na jakieś adopcje , bo się zaświnię , a już się zaszczeniłam :evil_lol:[/quote] Ja wrzuciłam watek ciotki i wujka do działu adopcje [url]http://www.swinkimorskie.eu/forum/viewtopic.php?f=14&t=116[/url] szukam też chętnych między znajomymi. Quote
BIANKA1 Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 [quote name='trolka']Ja wrzuciłam watek ciotki i wujka do działu adopcje [URL]http://www.swinkimorskie.eu/forum/viewtopic.php?f=14&t=116[/URL] szukam też chętnych między znajomymi.[/quote]Bardzo dziękuję :loveu: Quote
pucka69 Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 korenio - domówiłam ayia - czy ja coś mówię ;)? potwierdzam tylko że makabra zamawiała Quote
MonikaP Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Tu jest poszukiwana świnka: [URL]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=71756[/URL] Quote
kimera Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Jest do adopcji świnka w Poznaniu, tylko młoda, 6 miesięcy. [url]http://www.swinkimorskie.eu/forum/viewtopic.php?f=14&t=114[/url] Quote
Ayia Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 swianiaki dzis wazone byly i... Bibi: 961g Brandy: 944g Dzidzi: 467g Spinter: 700g Speedy: 377g wypuscialam dzis chlopakow razem, nie pogryzly sie :multi: ganiali sie po calym korytarzu :evil_lol: Speedy uciekal a spinter z Dzidzim biegli za nim :evil_lol: troche sie pogwalcili wspolnie i zabawa sie skonczyla jak maluch schowal sie i zaczol piszczec glosno :evil_lol: jutro sproboje znow wypuscic razem to choc pobiegaja razem :cool3: Quote
Karena Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Super. Masz może jakieś fotki z wybiegu ? A to Pruszek z kolegą. Mały był bardzo zainteresowany nowym przybyszem, obwąchał go tu i ówdzie :lol: Pruszek siedział spokojnie, chociaż też trochę wąchał Małego. Mały cierpi teraz na niedosyt towarzystwa, a Pruszek przynajmniej go nie ugryzie jak Jurand. :evil_lol: Spotkanie trwało jakieś 5 minut. [IMG]http://images28.fotosik.pl/151/0f8fd80f9db39a5c.jpg[/IMG] [IMG]http://images33.fotosik.pl/128/6399de20bb5d0dbb.jpg[/IMG] Quote
invictus hilaritas Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 oo prosze :) moze by sie dogadali chlopcy i mogliby sobie razem pomieszkac/ pobiegac na spacerku.. Quote
Karena Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 [quote name='invictus hilaritas']oo prosze :) moze by sie dogadali chlopcy i mogliby sobie razem pomieszkac/ pobiegac na spacerku..[/quote] To samo mówią moi rodzice. Ale ja na razie bym się bała, że niechcący coś może stać się w oko Pruszkowi. Poza tym musiałaby mieć ich na poczatku pod stałą obserwacją, a to trudne ze względu na pracę. Czas pokaże, może...? :cool3: Quote
Ayia Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 [quote name='Karena']Super. Masz może jakieś fotki z wybiegu ? [/quote] nie z dzisiejszego nie mam bo nie wiedzialam jak sie zachowaja i musialam byc czujna :evil_lol: ale jutro porobie im jak je wypuszcze razem znow :evil_lol: ale kosmicznie to wyglada bo tamci czarni a ten bialy :evil_lol: Quote
Elurin Posted February 1, 2008 Author Posted February 1, 2008 A propos laboświnek - wet się nie odezwał, znaczy prosiąt jutro nie będzie. Quote
bebebe1 Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 2 świnki od wczoraj są u Lexi. Podczas przewozu w przedziale, w którym jechały świnki wybuchła kłótnia, no, może głośna wymiana zdań. Kiedy już wszyscy pasażerowie włożyli głowy do torby i przekonali się naocznie nad czym Ela tak się trzęsie, rozpoczęli dyskusję nad wyższością gatunku, który akurat sami posiadają nad innymi gatunkami :loveu: Jeden pan mówił, że najlepsze są psy, bo można je pogłaskać. Inny pan twierdził, że najlepsze są pająki :shake: bo nie tylko pogłaskać można, ale nie ugryzie taki - w przeciwieństwie do psa. Jeszcze inny pan mówił, że koty to mordercy i po zamordowaniu zabierają się za głowę ofiary, a resztę pozostawiają psu. W opozycji do niego stał inny pasażer (już nie wiem, czy pan, czy pani), który twierdził, że koty są najlepsze pod słońcem. No i jak przy tym wszystkim wyglądają świnki morskie? :loveu: Quote
invictus hilaritas Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 w przedziale musialo byc bardzo ciekawie :) Quote
KaRa_ Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Na świnkowym forum nie widzę młodziutkich panów świnków krótkowłosych:roll: a Antoś chyba lepiej by się czuł w towarzystwie bo żal mi go jak on się boi dotyku przez masaże,i siedzi w kącie klatki, a jak jest spuszczany to tak powoli soboe drepta bez celu:shake: Quote
invictus hilaritas Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 swinka u bianki- ten maluszek jakiej jest plci? zostala ona ju okreslona? Quote
pucka69 Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 nie wiemy jakiej jest płci. a pisklaczek niedobry? gdzie u lexi? jakie swinki? ja juz nic nie rozumiem. tylko mi nie piszcie ze nieuważnie czytam forum ;) Quote
Karena Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 [quote name='bebebe1']2 świnki od wczoraj są u Lexi. Podczas przewozu w przedziale, w którym jechały świnki wybuchła kłótnia, no, może głośna wymiana zdań. Kiedy już wszyscy pasażerowie włożyli głowy do torby i przekonali się naocznie nad czym Ela tak się trzęsie, rozpoczęli dyskusję nad wyższością gatunku, który akurat sami posiadają nad innymi gatunkami :loveu: Jeden pan mówił, że najlepsze są psy, bo można je pogłaskać. Inny pan twierdził, że najlepsze są pająki :shake: bo nie tylko pogłaskać można, ale nie ugryzie taki - w przeciwieństwie do psa. Jeszcze inny pan mówił, że koty to mordercy i po zamordowaniu zabierają się za głowę ofiary, a resztę pozostawiają psu. W opozycji do niego stał inny pasażer (już nie wiem, czy pan, czy pani), który twierdził, że koty są najlepsze pod słońcem. No i jak przy tym wszystkim wyglądają świnki morskie? :loveu:[/quote] Ha, ha! Cuiekawe jak będzie jutro w moim przedziale. Wyruszam z Koszalina o 8:26. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko wypadło pomyślnie, a zwłaszcza diagnoza :placz: Quote
invictus hilaritas Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 trzymamy mocno kciuki i lapki :) Quote
seledynek Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 [quote name='pucka69']nie wiemy jakiej jest płci. a pisklaczek niedobry? gdzie u lexi? jakie swinki? ja juz nic nie rozumiem. tylko mi nie piszcie ze nieuważnie czytam forum ;)[/quote] Pucko Inkuś i Wikuś pojechali do Lexi :) Quote
BIANKA1 Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Moje maleństwo jest dziewczynką .....chyba :cool3: Wziełam okulary i niczego wystającego nie widziałam . Ale jeszcze pooglądam :evil_lol: Wyczytałam , ze świnki lubią orzechy w łupinkach . Ale nie pisze jakie orzechy . Quote
kimera Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Ee, chyba coś się komuś pomyliło z tymi orzechami, przecież to nie wiewiórki? Laskowych nie ugryzą, najwyżej fistaszki, ale nie polecałabym, bo za tłuste i za kaloryczne dla świnek morskich. Quote
kalcia Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Moze nie dawaj im orzechow, sa kaloryczne i ogolnie nie poleca sie orzechow swiniakom. Nacisnij malemu na podbrzusze, ale ja sama nie wiem, ciezko u malych rozpoznac, a ja do niedawna nie bylam pewna plci moich 2 miesiecznych XDDD Ale teraz mysle, ze nie bede miala problemu z rozpoznaniem ;) Quote
pucka69 Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 nasza ulubiona stronka do określania płci: [URL]http://www.cavyspirit.com/sexing.htm[/URL] Quote
Recommended Posts