Karena Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Słuchajcie czy edycia ma mówić ze ta świnka to dla węża? Quote
Karena Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Sprawa wygląda tak: edycia odbierze świnkę i bardzo możliwe, że zatrzyma ja dla siebie. Zalogowałam się na terrorystycznym:diabloti: czekam na linka z aktywacją i mam dogadać sprawę z gościem. oby szybko mi go przysłali a nie jak dogo :mad: Quote
Karena Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Hej, hej! Dogo śpi??? Właśnie stałam się użytkowniczką forum terrarystów :razz: i moje dane zostały dodane do ogólnodostępnego spisu terrarystów. Jak już mnie nie lubicie za to, to nie :eviltong: Normalnie apokalipsa!!! Quote
Karena Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Słuchajcie, ze mną już niedobrze. Raz, że zapisałam się do terrorystów, drugie, że gadam sama ze sobą :lol: Jeszcze jedna sprawa. odezwała się do mnie dzisiaj dziewczyna ze Stargardu!!! Myślałam, że już nic z tego nie będzie :multi:Chce nadal oddać świnkę, teraz już tylko jedną, rozetkę, samczyka z bielmem Jurand 2 ;) dogaduje z nią odbiór na wtorek, bo wtedy będę w Szczecinie. Elurin, czy ta klatka, którą mógłbyś mi przysłać jest nadal wolna? Bo ja mam tylko transporterek. Napiszę Ci adres na pw. Quote
APSA Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 [quote name='seledynek']Niestety nie do końca tak jest... Zwierzę to nie człowiek, ma instynkt przetrwania... będzie się rozmnażał, hormony to nie zwierzątka widzi mi się. A to że samiec czy samica nie są sobą zainteresowani nic nie oznacza. Samiczka raz w miesiącu ma ruję i tylko wtedy dopuści do siebie samca. [/quote]Albo i nie dupuści. Miałam kiedyś dwie świnki, samiczkę i "samiczkę", przez jakiś czas mieszkały razem - i nic. W pewnym momencie samiczka mieszkała razem z innym samcem - też nic. A nie były jakośc wybitnie pilnowane. [quote name='kimera'] A co do trzymania samczyka i samiczki razem, uwierz tym, które już miały takie sytuacje. [/quote]Tylko którym [I]tym[/I]? :razz: Ja absolutnie nie namawiam do trzymania obu płci razem ani do lekceważenia problemu. Ale [I]zdarza się[/I], że świnki (/psy/inne zwierza) nie rozmnażają się nigdy mimo, że niby powinny. OT Czy ktoś się zna na gołębiach??? :placz: [url]http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104336[/url] Quote
Karena Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 [quote name='pucka69']ja Cię słucham[/quote] :lol: dzięki ciotko pucko. I dzięki Halu, że napisałaś do edyci.:loveu: Umówiłam się z dziewczyna ze Stargardu. Odbieram świnkę 22.01 w Szczecinie na dworcu. Jadę na szkolenie służbowe z transporterkiem :cunao::evil_lol: Quote
kimera Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Zdarzają się najwyraźniej takie świnki, że nie chcą współżyć, ale lepiej nie ryzykować. Czytałam o takim w jednej hodowli rasowych. Śliczny samiec, byłby pięknym reproduktorem, gdyby nie to, że podobno nie wiedział, jak się zabrać do roboty. Ale to była rasa teddy, a one są już trochę przerasowione :). Mnie się świnki rozmnożyły niechcący, a niedawno nice73 Elmo Madagaskar też zrobił taki numer i zapłodnił obie samiczki, kiedy tylko ktoś odwrócił głowę. Tak że dużo nie trzeba. A z drugiej strony, hodowcy nieraz czekają miesiącami, a świnki tylko tańczą, śpiewają i stepują, a dzieci nie ma. Quote
seledynek Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 APSO ale tu nie tylko jest problem z rozmnażaniem... Ale z agresją jaką wywoła samiczka pośród młodych samców. Nawet jeśli samiec Lexi jest już starszym świnkiem, który nie jest nią zainteresowany to na pewno młode samce, które Lexi chce adoptować zainteresują się nią... i wtedy może dojść do bójek między chłopakami. Quote
APSA Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Z agresją zgadzam się - problem jest. Doświadczeń osoistych w tej materii nie mam, więc więcej nie napiszę. A swoją drogą, czy zdarza się w drugą stronę, że samice się żrą o samca? [COLOR=White].[/COLOR] Quote
Neigh Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 [quote name='APSA']Z agresją zgadzam się - problem jest. Doświadczeń osoistych w tej materii nie mam, więc więcej nie napiszę. A swoją drogą, czy zdarza się w drugą stronę, że samice się żrą o samca? [COLOR=white].[/COLOR][/quote] Jak przystojny..........majętny i w ogóle:-). Karena stajesz się moją idolką - mamy J23 :-) Quote
pucka69 Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 [quote name='APSA'] A swoją drogą, czy zdarza się w drugą stronę, że samice się żrą o samca? [COLOR=white].[/COLOR][/quote] U ludzi - jak najbardziej :eviltong: Quote
zasadzkas Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 [quote name='pucka69']U ludzi - jak najbardziej :eviltong:[/quote] O, jesoo, ciotka, żeś dała po garach :evil_lol: Quote
kimera Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 U świnek chyba nie, bo u nich normalny układ to harem. "Siostry" za to, znaczy się, żony świnia baszy, mogą za to zawiązać koalicję i zbiorowo go olewać, i to dosłownie. Jednym ze sposobów odstręczania natręta jest siusianie mu w twarz. Quote
APSA Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 [quote name='Neigh']Jak przystojny..........majętny i w ogóle:-).[/quote][quote name='pucka69']U ludzi - jak najbardziej :eviltong:[/quote][quote name='zasadzkas']O, jesoo, ciotka, żeś dała po garach :evil_lol:[/quote]A propos - widziałyście ten wątek? :evil_lol: [url]http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=103334[/url] Quote
pucka69 Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 [quote name='zasadzkas']O, jesoo, ciotka, żeś dała po garach :evil_lol:[/quote] no żem się powstrzymać nie mogła :cool1: Quote
Karena Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Odpowiedź z terrarystyki: "Niestety już nie aktualne już ją wydałem a była na prawdę fajna gdybyś odezwała się wcześniej" :-( ciekawe komu ją wydał :shake: Quote
pucka69 Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 a tam takie głupie gadanie! gdybym wiedziała, ze upadnę to bym usiadła Quote
Aneczka24 Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Muszę na koniec dnia napisać coś o moich ryjkach cudnych :) Gucio: robi się z niego niezły łobuz:lol: gdy podaję jedzenie do klatki, już bez strachu wychodzi z domku. Na rękach jest ciakawski i gadatliwy, rozpłaszcza się przy głaskaniu i ćwierka :) Dziś koniecznie chciał mi odgryźć guzik przy bluzce :loveu: Gilbercik: nadal jest nieśmiały, ale robi postępy, coraz pewniej wychodzi z domku, gdy jest na kolanach, je z ręki :) Ale najważniejsze, że po 3 dawkach espumisanu jego brzuszek jest dużo mniejszy:multi: Apetyt chłopakom dopisuje :) Seledynku, dziękuję za informacje, dopiero teraz usiadłam do kompa, nie miałam czasu odpisać. Quote
Karena Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Aneczko, cieszę się, że tak dobrze sie aklimatyzują. Znalazłam w ogłoszeniach "sprzedam karmówkę" :angryy: [URL]http://www.terrarium.com.pl/forum/viewtopic.php?t=227342[/URL] ile tam jest ogłoszeń o myszkach i chomikach i o zamrożonym króliku 3 kg. wagi :-( Wszystkich nie uratujemy, wiem. Quote
Ayia Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 [URL]http://allegro.pl/item298963060_swinka_morska_super_samiec_za_darmo_.html[/URL] Quote
Karena Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Ayia, a co z tą druga swinką ze Stargardu, którą miał odebrać Twój znajomy? Dogadał się z gościem? Quote
kimera Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Ayia, odbierzesz Pisklaka? Mały urósł bardzo, waży już ponad 300 g, jest zdrowy i nie wygląda już jak kurczaczek, raczej jak kosmata gąsienica. Aha, mały się świnką naramienną, całkiem jak papuga piracka :). Quote
Hala Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 czy ktoś z was jeździ na trasie Wrocław Poznań? Trza mi świnia przywieźć. :razz: Quote
pucka69 Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 no przecież mówilam na wątku Aksy , ze wezmę - jadę w sobotę do Wrocka przez Poznań, a wracam w niedzielę lub w poniedziałek :) Quote
Recommended Posts