MonikaZet Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 [quote name='seledynek']Dzięki ronja jak coś to dam Ci znać, myślę jednak, że zgranie naraz trzech osób może być problemem. A do Moniki będzie jechała tylko jedna świnka ;) Niezbyt daleko więc powinnam dać sobie radę. Właśnie się dowiedziałam, że w niedzielę chyba nie dam rady podskoczyć do Ciebie Moniko, przepraszam :oops: Ale w pon. albo we wt. na 100%[/quote] No dobrze, może przeżyję:) ale jakbys jednak mogła to daj mi znac na telefon. Quote
Elurin Posted November 8, 2007 Author Posted November 8, 2007 [COLOR=red][B]Przypominam, że jest potrzebny ktoś, najlepiej z samochodem, do wyciągania świnek z labo!!! Już na najbliższą sobotę i potem co 2-3 tygodnie (z możliwością jazd co tydzień)!!![/B][/COLOR] Quote
Neigh Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 No więc tak: [B]Pucko[/B] uwielbiam Cię, zawsze można na Ciebie liczyć. Swinia do oddania jest ponoć super z charakteru. [B]Seledynku[/B] - proszę bardzo - tak sobie właśnie myślałam, że w sumie u mnie to one są bez sensu. Od razu mówię, żaden to rarytas, ale dla maluchów na króciutki tymczas - spoko [B]Hala[/B] - tak jak Ci pisałam na pw. - klatka do swinek jest. Wprawdzie mała......moim skromnym zdaniem za mała. No ale co - teraz siedzą we 4 w setce, to też im ciasno. Mogą pojechać z klatką. Jak je wyadoptujesz, to klatka do mnie wróci bo: a. właściciel i tak powinien kupić większą b. ona jest idealna na tymczasy - chłopcy w niej tymczasowi mieszkali i się sprawdziła. To co Hala???? Tym samym zostanę z dwoma moim świnkami w 100 tce czyli Pumą i Długowłosą Bez Imienia Nadal - to jest jakiś obłęd.....ale nic do niej nie pasuje. Wanda byłaby niezła....ale podebrali:angryy: No i klatką od Gosi - co też moze być tymczasowa ale na mało świnków Ostatnio nie siedzę po nocach.......chyba mnie coś rozbiera ( podkreślam COŚ ) i padam jako ta podcięta lelija.... Quote
Karena Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Neigh, wstaw jeszcze zdjęcie tej Długowłosej Bez Imienia, to może jakieś imię przyjdzie do głowy ;) Quote
Neigh Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 No wiem, że powinnam.......ale ten mój aparat. No nic zapodam im sesję zdjęciową w weekend - słowo honoru. Quote
Karena Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 ok ;) świnka nie może być bezimienna, jakieś imię na pewno do niej będzie pasować. Quote
Gosiapk Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Moja Agutka chyba ma depresje po stracie Grapci, woła ją i woła, albo siedzi smutna. Quote
Evelin Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Gosiapk Agutka to świnka? Jeśli tak,to jak jest smutna potrzeba jej towarzystwa...świnkowego oczywiście... Quote
Neigh Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Gosia, a możesz chcesz dla niej dwie śliczne rozetki do towarzystwa??? Zdecydowanie Ci bidulka w depresję popadła........ Quote
Hala Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Dobrze, czyli prosiaki biorę. A mogę zobaczyć jakieś foteczki moich nowych nabytków? Quote
Hala Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Bajon i ja mamy jechać na wizytę przedadopcyjną w przysżłym tygodniu. Ale szczegóły omówimy jeszcze. W środę przyjeżdżam do Wawy. Quote
agafi5 Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Biedne maluchy.Wzielabym ale sama mam 5 (3male i 2 duze).Wiec wiem z doswiaczenia ze swinki trzymane wstadzie dziczeja.Ale wszystkim ktorzy chca zabrac te prosiaczki do siebie to polecam jednak gromadke bo bardzo fajnie sie je obserwoje. Polecam!!!!!!!!! Quote
sopelek Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Kochani :) Dawno mnie tu nie byłó, a postanowilam Wam napisaćco u Muciorka i Ryjka:) (ryjek to ten co do krakowa aż jechał).Więc Ryjek już nie turkoce na niego :) Polubili się chyba :) Sprawiedliwe dzielą się marchewkami:D Poza tym Muciorek ma świerzba, dostał we wtorek od weta lekarstwo, a Ryjek na razie się nie drapie,więc nie targam go do weta. Ogólnie świniaki są boskie :):) Quote
Karena Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 sopelek - a może wstawisz fotki chłopaczków? :cool3: Quote
sopelek Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 tzn teraz nie mam aparatu - wstawialam juz wcześniej, ale w weekend chlopak przywiezie mi moze aparat wiec coś cyknę:) Quote
seledynek Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Mam dobrą wiadomość dziewczyna o nicku [B]Mokisia[/B] odezwała się do mnie na PW. Z chęcią przygarnie dwie świnki morskie, nieważna płeć/wiek/umaszczenie/rasa. Jedyny problem to, że mieszka w Katowicach. Z tego co pamietam bebe jeździ na trasie Warszawa-Katowice. Może by przewiozła świnki? Z tego co sie orientuję na stanie obecnie mamy jedną świnkę z labo (nr 2 Arnoldzik) oraz dwie samiczki u Neigh. Może te samiczki wysłać do Mokisi, co Ty na to Neigh? Quote
Neigh Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 [quote name='seledynek']Mam dobrą wiadomość dziewczyna o nicku [B]Mokisia[/B] odezwała się do mnie na PW. Z chęcią przygarnie dwie świnki morskie, nieważna płeć/wiek/umaszczenie/rasa. Jedyny problem to, że mieszka w Katowicach. Z tego co pamietam bebe jeździ na trasie Warszawa-Katowice. Może by przewiozła świnki? Z tego co sie orientuję na stanie obecnie mamy jedną świnkę z labo (nr 2 Arnoldzik) oraz dwie samiczki u Neigh. Może te samiczki wysłać do Mokisi, co Ty na to Neigh?[/quote] Zdecydowanie jestem za. Tymbardziej, że trudno znaleźć domek, który chce od razu dwie świniki. A te MUSZĄ iść razem Pytanie czy to domek sprawdzony??? Z doświadczenia przykrego wiem, jakie to ważne. Kolejna sprawa........świnki nie mogą jechać " w ciemno" trzeba by najpierw przedadopcyjną itp. Halu - zdjęcie świnek wstawiała już onegdaj Pucka........to wciąż te same, które chciałaś brać, a z racji płci nie mogłaś Seledynku - mamy do oddania jeszcze jedną pojedynczą rozetkę - tą koleżanki mojej córki. Moze by tą Gosia wzięła? do towarzystwa ........ Pamietam, jak moja sunia wpadła w depresję......po odejściu mojej innej psicy. Biegusiem trzeba było stado powiekszać Nie jadała, wyła jak zostawała sama itp..... Quote
bona_46 Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 [B]Hala[/B] kiedy Ty jedziesz do W-wy? będziesz cos wiozła w tę stronę? Quote
pucka69 Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 [B]Pani Noc!!! [/B] [B]1.[/B]A do mnie odezwała sie pewna Ola spod Warszawy - zaproponowałam jej rozetki, zobaczymy co powie. [B]2.[/B]Renata zdecydowała się na świnkę od tej pani z Legionowa. To osoba w naszym wieku, ma dwoje dzieci (7 i 4 lata) mają w domu jeszcze żółwia no i jedną swinkę płci żeńskiej. Spytałam - kiedy mogłaby wziąć świnkę - bo tam jest taka kwestia, że ona musi większą klatkę kupić. Zabrałabys tę świnkę od Pani z Legionowa? Czy umawiać sie z nią zeby do Wawy ją przywiozła? Ja mogłabym ja zabrać na tymczas [B]po 12 listopada[/B] [B]3.[/B] Świnka - imię - Tereska lub Michalina ( mój TZ proponuje) lub Honorata - i wcale mi nie jest przykro, że zabrałam imie "Wanda" ;) Quote
Neigh Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 [quote name='pucka69'][B]Pani Noc!!! [/B] [B]1.[/B]A do mnie odezwała sie pewna Ola spod Warszawy - zaproponowałam jej rozetki, zobaczymy co powie. Czy to jest pani Ola? Czy po prostu Ola?? A i niech mówi......szybko, bo Hala 16 jest w Wawie. A jak nie Hala to jeszcze te Katowice. Ja je chcę oddać..........przyzwyczajamy się niepotrzebnie do siebie.... [B]2.[/B]Renata zdecydowała się na świnkę od tej pani z Legionowa. To osoba w naszym wieku, ma dwoje dzieci (7 i 4 lata) mają w domu jeszcze żółwia no i jedną swinkę płci żeńskiej. Spytałam - kiedy mogłaby wziąć świnkę - bo tam jest taka kwestia, że ona musi większą klatkę kupić. Zabrałabys tę świnkę od Pani z Legionowa? Czy umawiać sie z nią zeby do Wawy ją przywiozła? Ja mogłabym ja zabrać na tymczas [B]po 12 listopada[/B] [B]3.[/B] Świnka - imię - Tereska lub Michalina ( mój TZ proponuje) lub Honorata - i wcale mi nie jest przykro, że zabrałam imie "Wanda" ;)[/quote] 1.No to skoro mogą jechać pod Wawę, to pewnie ze lepiej i niech jadą. Byleby dobrze pojechały...........bo to kurde "moje świnki" i molestować osobę będę..... 2. Mogę zabrać swinkę od pani z Legionowa - no problem. I co dalej??Mam ją do 12 trzymać? Mogę zero problemu, tylko czy to się tak warto tym bidnym prosiakiem rzucać w te i we te. W końcu to raptem 3 dni. Pani zdaje sie pracuje w Wawie? To moze niech dowiezie. Zresztą decyduj........ja sie dopasuję 3. Jak zrobię zdjęcia - a zrobię! z tym, ze nie jutro, bo jutro odwoże tymczasowego kota. To będziemy nad imieniem radzić Tereska mi się nie podoba..........sorki mam złe skojarzenia........ 4. Seledynek to co?? bierzesz klatki??? Quote
pucka69 Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 niiie, no wiadomo, ze dopiero wtedy wezmiemy jak dziewczyna sie zdeklaruje kiedy bedzie miala klatkę. Nie wiedzialam ze pracuje w wawie. Jak tak, to pewnie, zaraz jej sms napisze zeby wstepnie rezerwowala swinkę Quote
pucka69 Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Neigh? Napisałaś maila ? Do tej dziewczyny ? Słuchajcie - czy ktoś moze pojechac po swinki i wziac je na tymczas? Elurin - nie moze Seledynek - ma świnki z poprzedniego razu Neigh - zaświniona Apsa - weźmie myszki na tymczas ja - wyjeżdzam - wracam w poniedzialek wieczorem Może wyslemy je do Poznania z Halą? Jeśliby przypadkiem dwie rozetki znalazły dom u tej dziewczyny pod Wawa? Hala? Co Ty na to? Quote
Agata Hanel Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Jakby trzeba było odciążyć Poznań od zaświnienia to ja będę teraz w ten weekend w Poznaniu i mogę wziąć ewentualnie na DT. Jeśli Hala lub Bajon są zatłoczeni/zaświnieni. Quote
Mokisia Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Witam! Przegladam cały czas swinkowy watek,ale jeszcze sie nie moge połapac. W skrócie: oferuje domek dla 2 swinek (tej samej płci). oczywiscie zapraszam do weryfikacji warunków jakie mogłabym im zapewnić. Posiadam podstatwowa wiedze na temat utrzymania i potrzeb prosiaków. Miałam zresztą w dzieciństwie swinki. Są slodziuchne:loveu: jesli 2 rozetki mają juz domek to chetnie poczekam na te z laboratorium. Jesli macie jakies pytania- to na wszystkie odpowiem. Quote
Recommended Posts