Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='magdabroy']A na tej drodze z boku, to chyba rzadko jeżdżą auta, co?[/QUOTE]
To jest slepa uliczka, droga dojazdowa do kilku posesji takze ruchu tam nie ma, w przeciwnym razie, nie bylo by wolnosci psiej :) Jestem odpowiedzialna :lol:
[quote name='kalyna']Jaka głupawka i pychol przeszczęśliwy :loveu: :loveu:[/QUOTE]
Oj glupawke to on miaaaaaal :D i to cale poltorej godziny :D
[quote name='marta.k9080']bardzo fajny spacerowy Dex:loveu:[/QUOTE]
Fajny, taki mi sie oodoba :D
[quote name='Niufciak']Jaki szajbus :loveu: Lagos też na lince lata, i też jak coś to leci jak szalony :P tylko że on nie ma hamulców i zatrzymuje sie dopiero na mnie, gorzej jak akurat wiążę buta :roll: dodam tylko że Lagos jest tak duży jak Toro :)[/QUOTE]
A to Dex akurat przebiega obok i zawraca, tez czesto chamuje na mnie, ale on troche lzejszy niz te niedzwiedzie :D

[quote name='Yoana']Zaglądam do Czarnuszka :lol: Ależ mi uśmiech wykwitł jak oglądałam jego szaleństwa i radość ze spaceru . Cudny jest :loveu:[/QUOTE]
Mnie tez cieszy jego widok w takiej radosci :D

Ale troche mnie martwi jego instynkt łowny... Dzisiaj wyczul kota i ogluchl. Na smyczy byl ale sie podjaral i tropil strasznie.... :/

Posted

[quote name='Niufciak']to masz o tyle fajnie :) Lagos mnie stratował ostatnio, wleciał we mnie z taką prędkością że polaciałam na ziemie razem z nim :roll:[/QUOTE]
Nie wyobrażam sobie być stratowaną przez pędzącego niedźwiedzia :D :D :D
Dex nie skacze niby, ale za to jak sie nakręci to podgryza, łapie za rękawki nogawki buty... dla tego trzeba się bawić bardzo ostrożnie, żeby nie wchodził na tak wysokie obroty :D
[quote name='Ty$ka']Jejku, jaki pozytywnie zakręcony :loveu:

Na koty nie ma mocnych :P U nas pomogła ostra praca z gwizdkiem, smaczkami i korektą ;)[/QUOTE]
Z gwizdkiem? Noo o gwizdku myślałam... ale bardziej w ramach odwołania awaryjnego itp. Na razie ucze go, że jak mu zagwizdam to ma się śpieszyć i biec do mnie w podskokach bo uciekam :) I na razie to działa, ale nie jesteśmy na razie na taki poziomie zaawansowania, żeby móc go odciągnąć od zamiaru polowania. Wtedy po prostu zawracam jak się tak nakręca i zmieniam trase na mniej atrakcyjną dla jego nosa :/

[quote name='marta.k9080']cześć czarnuszku :p[/QUOTE]
CZEEEEŚĆ :D

[quote name='Molowe'][URL]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/46/gx8m.jpg[/URL] ojoj jaki słodziaczek <3[/QUOTE]
Oj słodziaczek słodziaczek. A ostatnio zaczął nam pokazywać brzuuuuuszeeeek :loveu::loveu::loveu:
[quote name='Angi']hej,
Piękny Dexter! :loveu:
tak się mijamy w galeriach, to postanowiłam wpaść do was :D[/QUOTE]
Super! Witamy serdecznie, rozgośćcie się :D My idziemy do Was :D
Edit.
Nie działa ci link do galerii...jak byś nie miała podlinkowanego napisu :(

Posted

[quote name='Baski_Kropka']Super! Witamy serdecznie, rozgośćcie się :D My idziemy do Was :D
Edit.
Nie działa ci link do galerii...jak byś nie miała podlinkowanego napisu :([/QUOTE]

Tu masz Angi galerię: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/211655-Piese%C5%82y-i-sp%C3%B3%C5%82ka[/url] ;)
Tylko nie licz na jakąś dużą ilość zdjęć :evil_lol:

Posted

Kochaaaany :loveu:

Tak sobie myślę - może on wcale nie wychudł tylko dostosował sierść do warunków?
Jeśli mieszkał w kojcu na polu w schronie musiał być przystosowany grubszą sierścią, teraz trafił do domku do ciepła więc może zrzucił??
Dla mnie wygląda dobrze, fajny lekki pies, a z czasem nabierze masy :)

Co do gwizdka to polecam, sama używam, jest lekko ogłuszający dla ludzi ale skuteczny dla psów.

Wytłumacz jeszcze raz z liną obrożą i szelkami o co chodziło , bo mnie to zaciekawiło :D Może jakiś patent na nieciągnięcie znajdę ;)
Ostatnio widziałam szele zapinane z przodu - w momencie kiedy pies ciągnie to go obraca.

Posted

[quote name='magdabroy']Tu masz Angi galerię: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/211655-Pieseły-i-spółka[/URL] ;)
Tylko nie licz na jakąś dużą ilość zdjęć :evil_lol:[/QUOTE]
U mnie tez raczej malo zdjec' wiecej filmikow pewnie bedzie :P
[quote name='rashelek']Wypracujecie sobie wszystko, odwołanie zawsze zajmuje najwięcej czasu ;)[/QUOTE]
Niestety, ale jest najwazniejsze :)
[quote name='Majkowska']Kochaaaany :loveu:

Tak sobie myślę - może on wcale nie wychudł tylko dostosował sierść do warunków?
Jeśli mieszkał w kojcu na polu w schronie musiał być przystosowany grubszą sierścią, teraz trafił do domku do ciepła więc może zrzucił??
Dla mnie wygląda dobrze, fajny lekki pies, a z czasem nabierze masy :)

Co do gwizdka to polecam, sama używam, jest lekko ogłuszający dla ludzi ale skuteczny dla psów.

Wytłumacz jeszcze raz z liną obrożą i szelkami o co chodziło , bo mnie to zaciekawiło :D Może jakiś patent na nieciągnięcie znajdę ;)
Ostatnio widziałam szele zapinane z przodu - w momencie kiedy pies ciągnie to go obraca.[/QUOTE]
On faktycznie zrzucil duuuuuuuzo futra, ale on nawet wtedy byl baaaaardzo chudy :) teraz juz wyglada sobie lepiej przytyl 1,5 kg. Wiec nie ma tragedii.
A patent z szelkami i smycza polega na tym ze... Lina 10m przeciagnieta jest przez oczko szelek. Jakies 10cm od karabinczyka zawiazany jest supelek zeby opor liny ciagnietej po ziemi opieral sie na szelkach, a nie na obrozy. Bo on na samej obrozy uczy sie ciagnac i przy nodze nienchodzil jak nalezy, a tak to na szelkach mi nie zalezy bo szelki sa na wyprawy i wycieczki :)
W miare jasno opisam? ;D

A ten gwizdej to jaki? Taki stiricte psi?

[quote name='sunshine']Fajny filmik :D ogon zagięty w pałąk i wio :D
Nowy pies na forum i nagadane od czorta :P i znowu zdjęć trzeba poszukiwać xD[/QUOTE]
Pies nowy, ale dogimaniaczka "stara" ;P

Zdjec malo, ale filmiki wrzucam :P
[quote name='Angi']ja mam specjalnie nie podlinkowane, taki trolik ze mnie :evil_lol:
u mnie więcej zdjęć na facebooku niż na dogo :p[/QUOTE]
No... Ale ja Cie nie mam na fb, wiec bede trula dupe tu na dogo :D

Posted

Mam chyba problem z zalapaniem tej techniki, ale to nic ;):) Powiedzmy że wiem o co chodzi - na obroży chodzi się spokojnie, na szelkach można ciągnąć, tak??
Też tak robię ;)

A gwizdek tak , zwykły psi, mój akurat firmy billik, ale jest tego całe mnóstwo. Można też gwizdać i nawet zwykłym gwizdkiem, chodzi głównie o to żeby dźwięk był nieodzownym wyrwaniem psa z transu i przywołaniem :)

Posted

[quote]Nie wyobrażam sobie być stratowaną przez pędzącego niedźwiedzia :-D :-D :-D
Dex nie skacze niby, ale za to jak sie nakręci to podgryza, łapie za rękawki nogawki buty... dla tego trzeba się bawić bardzo ostrożnie, żeby nie wchodził na tak wysokie obroty :-D[/quote]

oj doskonale to znam :) Lagos robi dokładnie to samo.. jeszcze tak mocno szczypie że mam pełno siniaków.. wałkuje z nim uspokojajanie sie w momencie i jest na szczęście coraz lepiej bo już jak powiem mu "dość" to sie uspokaja, zdaży mu sie co prawda jeszcze nie uspokoić, ale wszystko powoli idzie ku lepszemu :)

Posted (edited)

Aaa Dex szczypie też jak się ubieram na spacer albo ogónie ubieram i mnie pogania, pomaga też wiązać sznurówki i ubierać skarpetki :P a najbardziej lubi iskać ale to jego iskanie też kończy się siniaczkami...
A nakręcanie się skończyło się dziurą w kurtce i od tego czasu bardzo pilnuje, żeby się tak nie nakręcał :P

A teraz ze spacerkujakieś fotki, co by nie było, że więcej się gada niż wrzuca zdjęć...
BTW, nie wiem gdzie bede wrzucałą zdjecia jak imageshack sie zrobił głupi i trialowa wersja misie kończy :/

Siedzący :)
[IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/845/bf5a.jpg[/IMG]
Profilowy :)

[IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/855/f6uk.jpg[/IMG]
Tu widać mój wynalazek. Karabinek jest zapięty do obrozy, ale supełek 10cm za karabinkiem powoduje, że opór liny spoczywa na szelkach i nie utrwala sobie gamoń, że można ciągnąć na obroży.
Nie kupiłam mu jeszcze porządnych szelek, bo nie mam metra żeby go zmierzyć :P Dla tego chodzi zabezpieczony obrożą na wypadek wpadki z szelkami :P

A taki prezent mu kupiłam w zoologicznym :)
Przez Rashelkową, skusiłam się na zapachową piłkę, kupiłam mu piłkę - aport na sznurku. W domu się bawi, na dworze jeszcze nie próbuje, bo on zawsze tam znajduje coś co go rozprosi :P
Mogła by być ciut mniejsza, ta ma chyba 8cmalbo i 10 :P I w paszczy mu się mieści tyle o ile :P Ale gania za nią to najważniejsze. Te mniejsze z kolei były by za małe :)

[IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/20/cb36.jpg[/IMG]

Edited by Baski_Kropka
Posted

Ja fotki wrzucam na picasę, a takie pojedyncze na tinypica :)
[url]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/855/f6uk.jpg[/url] :loveu:
Nie znam psa, którego by nie kręciły te waniliowe piłki, może to jakaś psiomiętka czy coś? :lol: Ale jeżeli jest troche za duża, to może nie chcieć się nią bawić. Cekin jak miał taką wielką ciężką z Trixie to w ogóle go nie interesowała, tą pachnącą wzięliśmy mu rozmiar mniejszą i ją po prostu uwielbia :D
Na dworze są ciekawsze rzeczy niż jakaś tam piłka! :P

Posted

[URL]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/855/f6uk.jpg[/URL] :loveu: :loveu:

My też mamy taką piłkę :lol:
tylko szybko sznurek straciliśmy, nie wiem czy wadliwa seria, czy źle zlana guma. Ale przy otworze na sznurek nam się rozłaziła i każdy sznurek przelatuje przy przeciąganiu :placz: założyliśmy nawet metalową podkładkę i ona też przelazła.. :(

Ale piłka sama w sobie jest mim zdaniem ciężkawa...
Rashelek a jaką wielkość ma Cekin?

Posted

[quote name='kalyna']Rashelek a jaką wielkość ma Cekin?[/QUOTE]

Popatrzyłam teraz na necie i to faktycznie są te piłki SumPlast, o których mi kiedyś pisałaś :) Cekinowi kupujemy rozmiar 3 a Mice 2. Żadne nie ma możliwości jej połknąć, a bez problemu mieszczą się w mordkach, mogą sobie pomemłać itp.

Posted

[quote name='Onomato-Peja'][URL]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/855/f6uk.jpg[/URL] dżizys :loveu:[/QUOTE]
Taka bystra morda, dzisiaj pognał mi za kuropatwami. Na szczęście były to tylko kuropatwy! Ja mu w zamian po prostu uciekłam, nie pilnuje się i podejmuje decyzje na własną łapę to niech się chłopak potme martwi. Na szczęście sytuacja do opanowania była bo to TYLKO kuropatwy. Sarny chwała Bogu widzę wcześniej niż on :P

[quote name='magdabroy']Do wstawiania zdjęć polecam photobucket ;)[/QUOTE]
Musze sprawdzić. Kiedyś nie było ograniczeń na imageshacku, ewentualnie chyba tylko limit dzienny... a teraz ehh :(

[quote name='rashelek']Ja fotki wrzucam na picasę, a takie pojedyncze na tinypica :)
[URL]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/855/f6uk.jpg[/URL] :loveu:
Nie znam psa, którego by nie kręciły te waniliowe piłki, może to jakaś psiomiętka czy coś? :lol: Ale jeżeli jest troche za duża, to może nie chcieć się nią bawić. Cekin jak miał taką wielką ciężką z Trixie to w ogóle go nie interesowała, tą pachnącą wzięliśmy mu rozmiar mniejszą i ją po prostu uwielbia :D
Na dworze są ciekawsze rzeczy niż jakaś tam piłka! :P[/QUOTE]
A jego kręci tylko w domu, on na dworze nie za bardzo chce sie bawić :( A ja chce się z nim bawić nie tylko w uciekanie i chowanie :(
Ale hasło przewodnie, nic na silę i nie za szybko, muszę pomalutku go przyuczać ^^

Nie wiem za duża chyba nie jest... on i tak woli sznurek niż piłkę, myślisz, że on memła piłkę? Oj nie, on rozpracowuje sznurek ^^

[quote name='kalyna'][URL]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/855/f6uk.jpg[/URL] :loveu: :loveu:

My też mamy taką piłkę :lol:
tylko szybko sznurek straciliśmy, nie wiem czy wadliwa seria, czy źle zlana guma. Ale przy otworze na sznurek nam się rozłaziła i każdy sznurek przelatuje przy przeciąganiu :placz: założyliśmy nawet metalową podkładkę i ona też przelazła.. :(

Ale piłka sama w sobie jest mim zdaniem ciężkawa...
Rashelek a jaką wielkość ma Cekin?[/QUOTE]
U nas sznurek musi być dobrze przymocowany, bo piłka bez sznurka nie jest atrakcyjna :P

[quote name='rashelek']Popatrzyłam teraz na necie i to faktycznie są te piłki SumPlast, o których mi kiedyś pisałaś :) Cekinowi kupujemy rozmiar 3 a Mice 2. Żadne nie ma możliwości jej połknąć, a bez problemu mieszczą się w mordkach, mogą sobie pomemłać itp.[/QUOTE]
Ta nasza jest większa od tych które miałaś dla Miczki :)