Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

beataczl napisał(a):
wplacilam dzis dekl za caly rok tj 75 zl ;)

Pieniazki doszly, dziekujemy! :) Tylko prosze powiedz jak zapisac reszte, bo Twoja deklaracja na rok wynosi 60 zl, nie 75. ;)

• Replies 171
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sabina02 napisał(a):
Pieniazki doszly, dziekujemy! :) Tylko prosze powiedz jak zapisac reszte, bo Twoja deklaracja na rok wynosi 60 zl, nie 75. ;)

to niech 15 zl na weta bedzie :)

uswiadomilas mi ,ze na innym watku tez tak zrobilam wplate ;)

Posted

Pieniądze za transport i na styczeń doszły do mnie. dziękuję
Do weta pojadę na pewno, ale jeszcze dziebko odczekam, bo Ania z przytuliska mówiła, że Bunia nie lubi wetów, a nie chciałabym,żeby mu się odwinęła zębami, tak jak to pierwszego dnia mi zrobiła.
halcia - ja od samego początku spię z moimi michami. Czasem jeszcze leży Hektor ( wilk/malamut - 30 kg), ale moje wszystkie michy leżą właściwie wzdłuż mnie. Nic tak nie grzeje i nie robi dobrze na nerki i jajniki, jak przytulony pies - piec.
Bunia jeszcze ze mną nie spi, i nie wiem czy w ogóle będzie mogła spać ze mną, bo michy pilnie strzegą swoich miejsc i nie wpuszczają, a Bunię traktują jeszcze jak obcą, która do tego się rządzi i podgania inne psy.

Posted

Oj wiem,ze to najlepsze w świecie grzejniczki :)mimo to mój pierwszy psiak sie wpasowywał,Nutka spała wyciągnieta w poprzek i to ja musiałam sie dopasowywac,przewaznie mocno ugięte nogi,albo jakies ukosy stosowałam.Miałam sporą Gienie,chwilowo,spała pięknie wzdłuz,jak drugi człowiek.A mała jest mała,dobrze że spie czujnie,bo mozna by ją z poduszką "jaśkiem" pomylic :)

Posted

Czy ktos ma kontakt z Jo37?

Ona nie pojawila sie na dogo od 21 grudnia i nie wiem czy bedzie placic swoje deklaracje. :niewiem: Jesli sie nie pojawi i nie bedzie placic, to bedzemy musieli znalesc jeszcze jedna osobe, ktora zadeklaruje 10 zl miesiecznie na Bunie. :(

Posted

Sabina02 napisał(a):
Czy ktos ma kontakt z Jo37?

Ona nie pojawila sie na dogo od 21 grudnia i nie wiem czy bedzie placic swoje deklaracje. :niewiem: Jesli sie nie pojawi i nie bedzie placic, to bedzemy musieli znalesc jeszcze jedna osobe, ktora zadeklaruje 10 zl miesiecznie na Bunie. :(

Deklaracje sie pojawiaja a potem sie wykruszaja . . :(
ja sie postaram cos od lutego wplacic na psinke . . .

Posted

Niestety, choc Jo37 byla na dogo, to mi nie odpisala w sprawie przeniesienia swojej deklaracji z Etki na Bunie. Dlatego tez musialam ja usunac z listy deklarujacych. Nie moge jej jednak niczego zarzucic, bo nigdy nie dostalam od niej zgody na przeniesienie tej deklaracji. Brak tej deklaracji podjela sie uzupelnic jednak skarbniczka Buni ana666, za co jej bardzo dziekujemy. :loveu:

Delikatnie przypominam rowniez ze nie dostalisymy jeszcze wszystkich deklaracji za styczen, a juz jest 18-ty. :oops:

Posted (edited)

Buńka czuje się bardzo dobrze, jest wesolutka, jak wracam z pracy to lata z merdającym ogonem, skacze i wspiera się o moje kolana na tylnych łapkach. Jest bardzo czyściutka, choć nie sygnalizuje, że chce wyjść. Sygnalizuje natomiast drapaniem w drzwi, że chce już wejść do domu. Ale niestety z charakteru wobec innych psów jest taką babcią zgredką. Chodzi i pod nosem sobie mruczy, mamrocze, czasem powarczy. Wybrała sobie też 2 sunie, które lubi podganiać. Ogólnie, jak wychodzę z domu do pracy, to Buńka musi zostać sama albo w pokoju albo w łazience. Jej koszyczek idzie tam za nią. Nie zostawiam jej z żadnym psem, bo nie wiem, czy Buńka za bardzo by nie zaczepiała, a nie wszystkie moje misie są chętne do schodzenia z drogi na zaczepki. Myślę, że gdyby Bunia miała znaleźć dom, to powinien to być jednak dom bez psów. ja wiem, że te jej mruczanki wynikają w głównej mierze z tego, że ona w związku z tym okiem ma znacznie zawężone pole widzenia to jednak charakterek ma swoją drogą. Po każdym takim zauważonym przeze mnie zaczepieniu szturcham Buńkę, że tak nie wolno, ale na razie nie mogę powiedzieć, żeby to przynosiło jakiś efekt. Może musi każdego wyczuć i wtedy się uspokoi. Nie jest bynajmniej jakaś bardzo agresywna, ale muszę na nią uważać, żeby przez te swoje mruczanki jakiś inny pies nie zrobił jej krzywdy.

Wklejam kilka ostatnich zdjęć Buni

Tu wsród moich osobistych nóg

To właśnie Atisa, jedna z podganianych suniek

A ten misiowaty to Hektor. Też Bunia czasami do niego startuje z zębami

Edited by Bambino
Posted

Dziekuje Ci za relacje i za fotki! Sa cudne! Nie wiedzialam ze Bunia to taka mala zołza... haha

Bambino, a czy ktos sie odzywal w jej sprawie z ogloszen? Czy jest nią jakiekolwiek zainteresowanie?

Posted

a moze zrobić Bbuni wyróznioną tablice? ostatnio mam szczescie własnie do tablicy i szybko znajowałam dot dla moich kocich dt.a Bunia ma troche nadwyzki, moze z tej kasy oplacić tablice? co sądzicie?
Reszte oglloszeń zaczne za jakiś czas jak te obecne pospadaja na dalsze strony bo szczerze nie znam wiecej stron gdzie mogłabym ja oglosić...
buńka śliczna, moze bambino jak sunia warczy przewracaj ja na ziemie, i obróc na grzbiet tak zeby przyjeła pozycje uległą, i chwile trzymaj az wsie uspokoi, jak zacznie znów to spowrotem, spokojnie, bez krzyku,w ten sposób jej pokazesz ze ma byc uległa i nie tolerujesz zadnych warczen, tymbardziej ze ona jest gościem! Dla niektórych to brzmi brutalnie obrócić psa itd. ale psy same tak robią, czesto widze w schronisku jak strofują te nadpobuliwe. spróbuj ;)

Posted

Na razie żadnych tel. w sprawie Buńki nie było, niestety.
ana666, wezmę sobie Twoja sugestię pod uwagę, choć rzadko jest tak, że jest Bunia i jakiś inny pies. zazwyczaj jest ich koło mnie kilka, bo chodzą za mną jak apostołki. To warczenie, to właściwie jest zazwyczaj takie mruczenie bez pokazywania zębów, ale i z pokazywaniem zębów się trafiają. Ja na nią w żadnym wypadku nie krzyczę, broń Boze. Z nią o tyle trzeba uważać, że czasem, jak dotknę ją od tej strony bez oczka to się z lekka wystrasza, więc takie przewracanki trzeba zrobić delikatnie. Ale pomyslę o tym, pomyslę

Posted

Chyba zrobie jej ogloszenie z gazecie Dziennik Zachodni.

Bambino, czy moge uzyc Twojego nr telefonu kontaktowego do tego ogloszenia i Twoich danych do faktury? (zaplace za ogloszenie oczywiscie ja). :)

Posted

wiesz, nie chcialabym zeby jej warczenie wplynelo na Twoje psy, ktore przez to moga stać sie rozdrażnione i niespokojne, jeden taki pies potrafi wprowadzić zlą atmosfere i wszystkie sie stają nerwowe, chociaz z tego co piszesz Twoje sa uległe. Pomagałam szkolic psy do dogoterapii i jako asystentów niepelnosprawnych, lubie prace z psami i czesto psy ze schronisk potrzebują takiej pomocy zeby sobie poradzić z emocjami. mam nadzieje ze poradzisz sobie, a w razie problemów chociaż korespondencyjnie postaram sie pomóc;)
A tak w ogóle, myślalam że Bunia jest wieksza, taki duzy pies na krotkich łapkach, a na fotkach teraz patrze a ona malutka jest ;) ile ona gdzieś waży? bo teraz zglupialam :)

Posted

Dzieki za pomoc. Miałabym nawet jedna sprawe, ale to już na pw. Buńka jest mała, choć taka kluseczka. wazy chyba z 9-10 kg. Bede dokładniej wiedzieć, jak pojadę z nia do weta, żeby zobaczył jej stan i to zdrowe oczko, bo tak jakby troszkę było takie szklisto niebieskie