Sabina02 Posted January 23, 2014 Author Posted January 23, 2014 ana666 napisał(a):a moze zrobić Bbuni wyróznioną tablice? ostatnio mam szczescie własnie do tablicy i szybko znajowałam dot dla moich kocich dt.a Bunia ma troche nadwyzki, moze z tej kasy oplacić tablice? co sądzicie? Reszte oglloszeń zaczne za jakiś czas jak te obecne pospadaja na dalsze strony bo szczerze nie znam wiecej stron gdzie mogłabym ja oglosić... buńka śliczna, moze bambino jak sunia warczy przewracaj ja na ziemie, i obróc na grzbiet tak zeby przyjeła pozycje uległą, i chwile trzymaj az wsie uspokoi, jak zacznie znów to spowrotem, spokojnie, bez krzyku,w ten sposób jej pokazesz ze ma byc uległa i nie tolerujesz zadnych warczen, tymbardziej ze ona jest gościem! Dla niektórych to brzmi brutalnie obrócić psa itd. ale psy same tak robią, czesto widze w schronisku jak strofują te nadpobuliwe. spróbuj ;) Ana666, ta nadwyzka pieniazkow to pojdzie na weta. Jesli cos zostanie to ja jak najbardziej jest za wyroznionym ogloszeniem na Tablicy. U mnie Bunia miala wyrozniona Tablice, ale mi chamy konto zablokowali i usuneli wszystkie ogloszenia. :( Quote
Sabina02 Posted January 23, 2014 Author Posted January 23, 2014 [quote name='Bambino']Sabina, Możesz podać Dziekuje! [quote name='ana666']wkleilam Bunie na kudłacze w potrzebie i wątek ze staruszkami. I dziekuje! Quote
Sabina02 Posted January 23, 2014 Author Posted January 23, 2014 Doszlo 50 zl od agata51, dziekujemy! :loveu: Te dodatkowe 30 zl to na nastepny miesiac czy tak ekstra? Quote
agata51 Posted January 25, 2014 Posted January 25, 2014 [quote name='Sabina02']Doszlo 50 zl od agata51, dziekujemy! :loveu: Te dodatkowe 30 zl to na nastepny miesiac czy tak ekstra?[/QUOTE] To deklaracje za I i II plus dyszka za transport. Quote
Sabina02 Posted January 25, 2014 Author Posted January 25, 2014 [quote name='agata51']To deklaracje za I i II plus dyszka za transport.[/QUOTE] Dzieki, juz zapisuje. :) Quote
Bambino Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 Dostałam od any666 180 zł. Jak mam traktować te pieniądze? 130 zł. jako opłata na luty i 50 zł. na weta, czy inaczej? Quote
Sabina02 Posted January 27, 2014 Author Posted January 27, 2014 [quote name='Bambino']Dostałam od any666 180 zł. Jak mam traktować te pieniądze? 130 zł. jako opłata na luty i 50 zł. na weta, czy inaczej?[/QUOTE] Napisalam Ci wszystko na pm. ;) Quote
Sabina02 Posted February 6, 2014 Author Posted February 6, 2014 Delikatnie przypominam ze juz luty... :) Prosimy o wplaty. :) Quote
Sabina02 Posted February 7, 2014 Author Posted February 7, 2014 [quote name='Doda_']Bunia jest na platnym tymczasie ?[/QUOTE] Tak, na takim minimalnie platnym. :) Quote
Doda_ Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 ile jej pieniążków brakuje? Bazarek mogę zrobić, jeśli ktoś ma fanty do oddania... swoje też poszukam.. Quote
Bambino Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 (edited) Byłam wczoraj z Buńką u wetki. Nie było łatwo....., oj nie :angryy:. Razem w samochodzie miałam 2 sunie i 1 psa. Oczuś i Lilka z tyłu przypięte pasami i Bunia z przodu. W samochodzie Jechała ślicznie, ale jak przyjechałyśmy na parking u weta ??!! Nie dawała w ogóle się odpiąć z pasa ( 2 x próbowała mnie uchapnąć w rękę ), faktem jest że czuła obecność Oczusia, a to jest pies z którym ona nie ma kontaktu, bo Oczuś w dzień mieszka w sadzie, a w nocy razem z Bajką śpią w łazience. I zauważyłam, że ona jak czuje się zagrożona, to wtedy łapie tymi zębami. Wreszcie udało mi się ją wypiąć i poszłyśmy do gabinetu. Tam na szczęście załozyłam jej kaganiec, bo nawet przez kaganiec też 2 x próbowała ugryźć wetkę. Ale dałyśmy radę. 1) Wetka oczyściła ten oczodół, stwierdziła, że teraz już raczej nie da się zeszyć tego oczodołu, o co ją zapytałam, bo Bunia cały czas łzawi z tego oczka, którego nie ma. Ale najważniejsze, że nie ma żadnej wydzieliny ropnej, 2) Co do tego drugiego oczka stwierdziła, że nie posiada specjalistycznego sprzętu okulistycznego i to zmętnienie to może być wynik a) zmian starczych, b) rozpoczynającej się zaćmy, c) rozpoczynającej się jaskry. Bez sprzętu nie da się tego stwierdzić, 3 ) obejrzała pod brzuchem, bo znalazłam wydawało mi się, że sutek ( ale wszystkie podobno miała mieć usunięte i do tego czarny), ale nie byłam pewna, czy to nie jakiś guzek - okazało się, że jednak sutek, bez żadnych zmian i zaczewinienień 4) w związku z tym oczkiem i ogólnie na lepsze ukrwienie stwierdziła, że dobrze by było, gdyby już do końca brała polfilinę ( wypisała receptę i leki wykupiłam) Poza tą polfiliną kupiłam też venescin forte, bo też polepsza ukrwienie i może dlatego, że jest ziołowy jest tańszy. Bunia ma brać 1 x dziennie 100 mg polfiliny ( 1 tabl.). Kupiłam polfilinę prolongatum 400 mg 60 tabl. - cena 46,70 zł. - starczy na 240 dni. Nie sądziłam, że tabletki krążeniowe są w takich cenach. Za wizytę zapłaciłam 20 zł. + leki 63, 50 zł. = 83, 50 Dostałam na weta 160 zł., czyli zostało 76,50 zł. Aha, Bunia waży równe 9 kg. Po badaniu dostała od wetki ciasteczka i była wesolutka jak skowronek - taki skubaniec. A jak się cieszyła, że potem poszła na smyczy na spacer !! Zeskanowałam wpisy w książeczce i paragon z apteki, ale gdzieś mi wsiąkł paragon od weta. Może uda mi się ten skan tu wkleić Niestety, muszę zrobić fotki z tych skanów i wtedy wkleić Edited February 7, 2014 by Bambino Quote
Sabina02 Posted February 7, 2014 Author Posted February 7, 2014 [B]Doda_[/B], Bunia ma komplet deklaracji, ale zawsze przyjemiemy pieniazki na Bunie, bo Bambino bierze tak malo za DT, ze na ekstra wydatki pownnismy oplacac dodatkowo. Jesli chcesz zrobic dla niej bazarek, to byloby super, dziekuje! :) [B] Bambino[/B], dziekuje za tak obszerna relacje. Widze ze Bunia to mala zadziora... Oby jej to nie utrudnilo znalezienia domu. :roll: Czy kontaktowal sie ktokolwiek w sprawie jej adopcji? Bardzo sie obawiam ze Bunia straci wzrok w tym drugim oku. Czy masz gdzies w poblizu specjaliste, ktory moglby zbadac jej to oko dokladniej? Jak dla mnie, to ja nie potrzebuje fotek paragonow, ale ja nie jestem jedyna osoba ktora wyslala pieniazki na weta, wiec jakby Ci sie udalo wkleic te paragony to by bylo super. :) Wydatki na weta wpisalam do drugiego postu. Quote
Doda_ Posted February 8, 2014 Posted February 8, 2014 Sabino, teraz prowadzę bazarki jeszcze, jak się skończą to coś wymyślę dla buni, jeśli ktos ma jakieś fanty na zbyciu, to bardzo proszę o kontakt... jakbym zapomniała, walić pw . . .:evil_lol: a zdjęcia rzeczy na maila poproszę . . Quote
Sabina02 Posted February 10, 2014 Author Posted February 10, 2014 [quote name='Doda_']Sabino, teraz prowadzę bazarki jeszcze, jak się skończą to coś wymyślę dla buni, jeśli ktos ma jakieś fanty na zbyciu, to bardzo proszę o kontakt... jakbym zapomniała, walić pw . . .:evil_lol: a zdjęcia rzeczy na maila poproszę . .[/QUOTE] Ja nie mam zadych fantow, ale moze inne cioteczki cos maja? Slicznie Ci dziekuje! :) Quote
Doda_ Posted February 11, 2014 Posted February 11, 2014 [quote name='Sabina02']Ja nie mam zadych fantow, ale moze inne cioteczki cos maja? Slicznie Ci dziekuje! :)[/QUOTE] no to czekam na fanty :) ma ktoś ??? Quote
Sabina02 Posted February 12, 2014 Author Posted February 12, 2014 Doszla wplata za luty od asiuniab i od wszystkich osob z FB. Dziekujemy! :loveu: Mamy juz komplet za luty i zaraz kaske wyslemy. :) Quote
Jo37 Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 Potwierdzam swoją deklarację 10 zł - jutro wyjdzie przelew za I-II. Quote
Sabina02 Posted February 13, 2014 Author Posted February 13, 2014 [quote name='Jo37']Potwierdzam swoją deklarację 10 zł - jutro wyjdzie przelew za I-II.[/QUOTE] Dziekujemy! :) Za styczen i luty zalozyla juz ana666 zeby nie bylo brakow, wiec oddamy to 20 zl jej. A od marca bedziemy dawac Twoje pieniazki juz na miesieczne deklaracje. Quote
ana666 Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 ok. skoro na razie sunia ma komplet przeloże deklaracje na innego psiaka :) Quote
Sabina02 Posted February 13, 2014 Author Posted February 13, 2014 [quote name='ana666']ok. skoro na razie sunia ma komplet przeloże deklaracje na innego psiaka :)[/QUOTE] Tak, mamy komplet i dziekujemy za poratowanie Buni w potrzebie. Ale skarbnikiem nadal bedziesz, tak? :) Quote
Bambino Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 Dzisiaj zadzwoniła do mnie pani z Poznania w sprawie adopcji Buni. Są razem z mężem, mieli 15 lat suczkę, która rok temu odeszła i teraz stwierdzili, że należy dać dom następnemu staruszkowi. Oprócz mieszkania w bloku w poznaniu mają także stary dom na wsi koło Nowego Tomyśla. Panią interesowało głównie, czy Bunia wytrzyma kilka godzin, kiedy razem z mężem będą w pracy. na weekendy jeżdżą do tego domu, więc ogród Bunia by także miała. W środę będę na szkoleniu w Poznaniu, więc umówię się na wizytę pa i jeśli wszystko będzie ok, to w sobotę pojadę do tego wiejskiego domu razem z Bunią i całkiem możliwe, że już pojedzie do swojego domku. Od poprzedniego psa została im kanapka-leżanka, więc miejsce czeka Quote
Sabina02 Posted February 17, 2014 Author Posted February 17, 2014 (edited) [quote name='Bambino']Dzisiaj zadzwoniła do mnie pani z Poznania w sprawie adopcji Buni. Są razem z mężem, mieli 15 lat suczkę, która rok temu odeszła i teraz stwierdzili, że należy dać dom następnemu staruszkowi. Oprócz mieszkania w bloku w poznaniu mają także stary dom na wsi koło Nowego Tomyśla. Panią interesowało głównie, czy Bunia wytrzyma kilka godzin, kiedy razem z mężem będą w pracy. na weekendy jeżdżą do tego domu, więc ogród Bunia by także miała. W środę będę na szkoleniu w Poznaniu, więc umówię się na wizytę pa i jeśli wszystko będzie ok, to w sobotę pojadę do tego wiejskiego domu razem z Bunią i całkiem możliwe, że już pojedzie do swojego domku. Od poprzedniego psa została im kanapka-leżanka, więc miejsce czeka[/QUOTE] Super!!!!!! ! Trzymam kciuki! :) Prosze zapytaj tej Pani gdzie wypatrzyla Bunie. Ja zawsze dopytuje zeby wiedziec gdzie warto oglaszac. Edited February 17, 2014 by Sabina02 Quote
Recommended Posts