Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A można wiedzieć jaka to wpłata?Bo nie wiem ile dopisać w pierwszym watku.

PSY ANI (NA KARMĘ)  ELIZA Z. KRAKÓW  (to wpłata z fb)

przepraszam, to przez pośpiech:) 40 zł

Przelałam różnicę na sterylizację Azy :grins:

potwierdzam, wpłynęło 80 zł

• 2 weeks later...
Posted

Przechodziłam przez to już dwa razy najpierw z Żabką,Fionką i Pusią bo były jednego dnia sterylizowane w zeszłym roku w maju przechodziłam przez to z moją Kodusią i chyba dzięki bliskiej koleżance jakoś się trzymałam bo Koda miała 50% na przeżycie i szczerze mówiąc nic nie pamiętam z tamtego dnia nawet nie wiedziałam co pani weterynarz mi tłumaczy no i teraz z Azunią w czwartek bede przechodzić kolejny raz to samo ale tym razem też bedzie ze mną moja koleżanka.Trochę się boje bo to sterylizacja aborcyjna :-( Trzymajcie kciuki o 13 w czwartek za Azunie.

Posted

Azunia miała sterylizacje aborcyjną,jak ją odbierałam z lecznicy to już praktycznie biegała.Z tego co powiedziała pani weterynarz jest młodą sunią ma ok półtora roku góra dwa lata.Teraz odpoczywa w domu.W sobote jeszcze musi jechać na zastrzyki i jak wszystko już bedzie dobrze to później na zdjecie szwów chyba za 10 dni.

Posted

Azunia miała sterylizacje aborcyjną,jak ją odbierałam z lecznicy to już praktycznie biegała.Z tego co powiedziała pani weterynarz jest młodą sunią ma ok półtora roku góra dwa lata.Teraz odpoczywa w domu.W sobote jeszcze musi jechać na zastrzyki i jak wszystko już bedzie dobrze to później na zdjecie szwów chyba za 10 dni.

na razie bardzo dobre wieści :)

Posted

Miało być oczywiście "by NIE zżarła..."

Do szwów może się nie dobierze ma kubraczek i tak go zawiązałąm ze nie powinna go odwiązać.

Posted

Byłam dzisiaj  z Azą na wizycie kontrolnej i jest wszystko dobrze,dostała jeszcze jeden zastrzyk i jak wszystko bedzie ok to w sobote lub w poniedziałek na zdjęcie szwów.

Posted

Z Azą jest wszystko dobrze za to dowiedziałam się że z jej córką nie jest dobrze trafiła do kojca razem z psem bernardynem i tylko patrzeć jak dostanie cieczki i bedzie miała z nim szczeniaki,nie wiem czy to bezpiecznie żeby tak mały pies miał szczeniaki z takim dużym ale tam o sterylizacji to nie chcą słyszeć bo to dużo kosztuje.Tak bardzo mi jest szkoda tej maleńkiej suni ale ja nie moge jej pomóc finansowo :-( Sunia ma ok 6-7 miesięcy.

Posted

Tu nawet nie chodzi o pomoc finansową tylko o brak świadomości. Pieniądze rozejdą się nie wiadomo na co a ludzie jeśli nie rozumieją potrzeby sterylizacji to i tak zrobią po swojemu. Czasami ciemnota przeraża:( Nie masz gwarancji, że jeśli dostaną pieniądze na zabieg to go zrobią. Mnie też jest szkoda psów, które padają ofiarą "ludzkiej" głupoty i prymitywizmu.