asz26 Posted December 19, 2014 Author Posted December 19, 2014 Mam wypełnić metryczke i odesłać do fundacji Kastor a oni dofinansują 180 zł sterylizacje Azy :sweetCyb: Quote
asz26 Posted December 20, 2014 Author Posted December 20, 2014 Karma od pani Aleksandry W z fb.Dziękuje. Quote
rudakacha Posted December 22, 2014 Posted December 22, 2014 Przelałam różnicę na sterylizację Azy :grins: Quote
ludwa Posted December 22, 2014 Posted December 22, 2014 A można wiedzieć jaka to wpłata?Bo nie wiem ile dopisać w pierwszym watku. PSY ANI (NA KARMĘ) ELIZA Z. KRAKÓW (to wpłata z fb) przepraszam, to przez pośpiech:) 40 zł Przelałam różnicę na sterylizację Azy :grins: potwierdzam, wpłynęło 80 zł Quote
asz26 Posted December 23, 2014 Author Posted December 23, 2014 Dziękuje za wpłaty a p.Rudakach została mikołajem psiaków najpierw dostały od niej karme a teraz pieniążki dla Azy.Dziekuje :-) Quote
asz26 Posted January 2, 2015 Author Posted January 2, 2015 W następny czwartek sterylizacja Azy,czym bliżej tym bardziej się boje :-( Quote
rudakacha Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Dobrze będzie! Tylko trzeba ją przypilnować ze szwami:) Quote
asz26 Posted January 6, 2015 Author Posted January 6, 2015 Przechodziłam przez to już dwa razy najpierw z Żabką,Fionką i Pusią bo były jednego dnia sterylizowane w zeszłym roku w maju przechodziłam przez to z moją Kodusią i chyba dzięki bliskiej koleżance jakoś się trzymałam bo Koda miała 50% na przeżycie i szczerze mówiąc nic nie pamiętam z tamtego dnia nawet nie wiedziałam co pani weterynarz mi tłumaczy no i teraz z Azunią w czwartek bede przechodzić kolejny raz to samo ale tym razem też bedzie ze mną moja koleżanka.Trochę się boje bo to sterylizacja aborcyjna :-( Trzymajcie kciuki o 13 w czwartek za Azunie. Quote
asz26 Posted January 7, 2015 Author Posted January 7, 2015 Jutro na 13 muszę się wstawić z Azą.Wieczorem napisze jak wszystko przebiegło. Quote
toyota Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 Trzymam kciuki, by wszystko poszło sprawnie i bezproblemowo ! Quote
Anula Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 I jak przebiega sterylizacja Azy,wszystko okey? Quote
asz26 Posted January 8, 2015 Author Posted January 8, 2015 Azunia miała sterylizacje aborcyjną,jak ją odbierałam z lecznicy to już praktycznie biegała.Z tego co powiedziała pani weterynarz jest młodą sunią ma ok półtora roku góra dwa lata.Teraz odpoczywa w domu.W sobote jeszcze musi jechać na zastrzyki i jak wszystko już bedzie dobrze to później na zdjecie szwów chyba za 10 dni. Quote
rudakacha Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Cieszę się, że wszystko ok. Teraz trzeba tylko przypilnować, by zżarła szwów i... do dobrego domku! Oby jak najszybciej:D Quote
rudakacha Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Cieszę się, że wszystko ok. Teraz trzeba tylko przypilnować, by zżarła szwów i... do dobrego domku! Oby jak najszybciej:D Miało być oczywiście "by NIE zżarła..." Quote
beataczl Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Azunia miała sterylizacje aborcyjną,jak ją odbierałam z lecznicy to już praktycznie biegała.Z tego co powiedziała pani weterynarz jest młodą sunią ma ok półtora roku góra dwa lata.Teraz odpoczywa w domu.W sobote jeszcze musi jechać na zastrzyki i jak wszystko już bedzie dobrze to później na zdjecie szwów chyba za 10 dni. na razie bardzo dobre wieści :) Quote
asz26 Posted January 9, 2015 Author Posted January 9, 2015 Jutro wizyta kontrolna u weterynarza i oby wszystko było ok. Quote
asz26 Posted January 9, 2015 Author Posted January 9, 2015 Miało być oczywiście "by NIE zżarła..." Do szwów może się nie dobierze ma kubraczek i tak go zawiązałąm ze nie powinna go odwiązać. Quote
asz26 Posted January 10, 2015 Author Posted January 10, 2015 Byłam dzisiaj z Azą na wizycie kontrolnej i jest wszystko dobrze,dostała jeszcze jeden zastrzyk i jak wszystko bedzie ok to w sobote lub w poniedziałek na zdjęcie szwów. Quote
asz26 Posted January 10, 2015 Author Posted January 10, 2015 Z Azą jest wszystko dobrze za to dowiedziałam się że z jej córką nie jest dobrze trafiła do kojca razem z psem bernardynem i tylko patrzeć jak dostanie cieczki i bedzie miała z nim szczeniaki,nie wiem czy to bezpiecznie żeby tak mały pies miał szczeniaki z takim dużym ale tam o sterylizacji to nie chcą słyszeć bo to dużo kosztuje.Tak bardzo mi jest szkoda tej maleńkiej suni ale ja nie moge jej pomóc finansowo :-( Sunia ma ok 6-7 miesięcy. Quote
rudakacha Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Tu nawet nie chodzi o pomoc finansową tylko o brak świadomości. Pieniądze rozejdą się nie wiadomo na co a ludzie jeśli nie rozumieją potrzeby sterylizacji to i tak zrobią po swojemu. Czasami ciemnota przeraża:( Nie masz gwarancji, że jeśli dostaną pieniądze na zabieg to go zrobią. Mnie też jest szkoda psów, które padają ofiarą "ludzkiej" głupoty i prymitywizmu. Quote
Recommended Posts