danusiadanusia Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 zaczęłam czytać Wasze wpisy, pieniądze są takie same! a dziewczynki są już wiekowe tzn. Klusia ok. 12 lat, Pandusia ok. 10 lat, tyle czasu żyły w warunkach schroniskowych i nie po to zostały zabrane ze schroniska:( mnie bardzo zaczyna kusić ta propozycja, bo miałyby ciągły kontakt z człowiekiem i przede wszystkim przebywałby w domu:) mówicie , że w przypadku Kluski chodzenie na 1 piętro to problem będzie, a ja myślę, że w ciepełku stawy Kluski się spiszą :) moja mama na 12 letnią sunię i chodzą na IV pietro! BDT to już przeszłość!, no właśnie Maciek zadał pytanie: kto je weźmie na takich warunkach? pamiętacie jak szukałyśmy im DT jakie były ceny:( 300 - 400,- zł. miesięcznie za jedną. Nas na to stać! Quote
bakusiowa Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 Argumenty Bambino są całkiem logiczne. Skoro psinki zimą przebywają w domu to jest w porządku. Psy które były cały czas w kojcach będą wolały być na powietrzu kiedy jest wyższa temperatura. Ja bym była za pozostawieniem Klusi tutaj gdzie jest. Natomiast może zrobimy zbiórkę i kupimy jej Inflamex na sztywność łapek. http://allegro.pl/cortaflex-inflamex-473-ml-na-stawy-dla-psa-24h-i4943156509.html Quote
Olena84 Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 A moze faktycznie skoro Pandorze dobrze to zrobi przenieść tylko ją, a Kluskę zostawić? Quote
danusiadanusia Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 A moze faktycznie skoro Pandorze dobrze to zrobi przenieść tylko ją, a Kluskę zostawić? Olenko! one od zawsze sa razem! Quote
azalia Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 Ja jestem zdania,że nie powinniśmy rozdzielać suń.Kontakt z człowiekiem jest bardzo ważny dla Pandusi,która jest nieufna w stosunku do obcych,ale także dla Klusi,chętnie towarzyszącej ludziom i uwielbiającej głaski i przejawy zainteresowania jej osobą. Nie są to sunie młode,a w związku z tym nie są też bardzo aktywne,warunki domowe są korzystne dla nich nie tylko zimą,również latem chętnie odpoczną w chłodnym mieszkaniu. Myślę,że będzie to zmiana jednak na lepsze,a stres nie potrwa długo,dziewczynki docenią lepsze warunki i ciągłą obecność opiekunki i innych osób. Wiemy przecież,ze znalezienie DS lub choćby BDT dla dwóch wiekowych suń graniczy z cudem.Uważam,że taka szansa może już się nie zdarzyć,a z całym szacunkiem dla Bambino,Jej wierzymy tylko na słowo,że przebywają w kojcu tyle,ile nam napisała,nikt tego nie sprawdza.W nowym miejscu kojca nie będzie. Quote
danusiadanusia Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 więc konkretnie co robimy? AZALIA jest na TAK Quote
danusiadanusia Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 nie mogę cofnąć się na poprzednią stronę dogomania mnie wyrzuca!!!!, żeby sprawdzić kto się już wypowiedział: AZALIA jest na TAK może ktoś sprawdzi i dopisze tu nicki osób, które się wypowiedziały? Słuchajcie musimy do soboty podjąć decyzję! Jeśli zdecydujemy o przeprowadzce dziewczyn to w niedzielę możemy to załatwić ! Muszę też Kasię zawiadomić wcześniej! czekam..... Quote
Bambino Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Co do transportu, to proszę się nie martwić. Mam zasadę, że każdy z moich psów, jeśli są tylko możliwości odległościowe mają ode mnie w prezencie albo wizytę pa albo dowóz do nowego miejsca. Nie widzę powodu, dla którego miałabym to teraz zmienić. Quote
Olena84 Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 kinga_kinga, beataczl i Ania75 są chyba na tak Quote
danusiadanusia Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 kinga_kinga, beataczl i Ania75 są chyba na tak dziękuję Olenko:):) a Ty? Quote
danusiadanusia Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 dziękuję Olenko:) :) a Ty? czekamy na Olenę! Quote
bakusiowa Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Jestem na nie lecz w demokracji rządzi większość. Quote
danusiadanusia Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Jestem na nie lecz w demokracji rządzi większość. rozumiem:):) Quote
danusiadanusia Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 dziewczyny ! musimy mieć dzisiaj klarowną sytuację! bardzo proszę , wiem, ze moze nie będzie to decyzja jednogłośna, ale musimy coś postanowić! chcę zadzwonić do Kasi!!! Quote
Olena84 Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Na Kluskę nie płacę, ale jeśli Tobie, która od początku sie psami zajmuje i Maćkowi któy poznał panią odpowiada to przenoście. Quote
danusiadanusia Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 zaraz tzn. za 15 minut dzwonię do Kasi i umawiam transport na przepraszam na niedzielę:) :) jeszcze przez ten czas można dyskutować! Quote
danusiadanusia Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Hehe jak przed wyborami... Olenko, chcę żeby nikt później nie mówił, że sama podjęłam decyzję! wiesz co kilka głów to nie jedna! ja sama nie podjęłabym tej decyzji! Quote
jotpeg Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 ja jestem za pozostawieniem obu tam, gdzie są; nie płacę za nie, więc mój głos ma znaczenie niewielkie, ale jakoś tak - nie jestem przekonana. Wiem, że decyzja nie do mnie należy. I tak będę kibicować. Quote
ania75 Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 A może tamten domek wykorzystać dla innej bidy a dziewczyny zostawić tu gdzie są ...... Czytam jeszcze raz wpis Bambino o tym jak Klusia za nią krok w krok chodzi ..... no sama nie wiem a dodam, że ja nie płacę więc mój głos tylko taki........ Quote
Recommended Posts