Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 8.04.2019 o 16:23, Maciek777 napisał:

A no dziwna tradycja:) Mógłbym jeszcze dodatkowo aktualną gazetę koło niej położyć dla potwierdzenia świeżości zdjęcia:P

Karmę (  świeżą ;))  Pandusia zje, ale gazet przecież nie czyta :) :)  :) 

• 2 weeks later...
Posted
Dnia 10.04.2019 o 23:05, mari23 napisał:

Karmę (  świeżą ;))  Pandusia zje, ale gazet przecież nie czyta :) :)  :) 

A kto wie - jeszcze nigdy żadnej nie dostała;)

Wesołych Świąt Wszystkim:)gf-UjYa-scgk-E6Gw_pogoda-na-swieta-jak-b

• Like 1
  • 3 weeks later...
Posted

Panda w poniedziałek była zakropiona na pchły więc podaję aktualny stan jej majątku.

Poza tym mała ciekawostka, że Panda przez te 3 lata u mnie nie straciła kondycji na spacerach i dalej chodzi z nami bez żadnego niedomagania:) Z resztą uwielbia spacery i w trakcie zakładania moim psom poszorków, ona szczeka i biega w kółko:)

Rozliczenie:

Stan z 7 kwietnia: +2100 zł

06 maja: -7 zł za krople Fiprex

Stan na chwilę obecną: +2093 zł

• Like 1
Posted
1 minutę temu, Maciek777 napisał:

Z resztą uwielbia spacery i w trakcie zakładania moim psom poszorków, ona szczeka i biega w kółko:)

Filmik nagraj;)

Posted
2 godziny temu, Olena84 napisał:

Filmik nagraj;)

To miała być niespodzianka 0bully.gif Poza tym nie chciałem nic pisać w razie gdyby to się przeciągało czy coś bo mam "remont" wokół domu więc jest ogólny bajzel 0wacko2.gif

Posted
3 godziny temu, Maciek777 napisał:

To miała być niespodzianka 0bully.gif Poza tym nie chciałem nic pisać w razie gdyby to się przeciągało czy coś bo mam "remont" wokół domu więc jest ogólny bajzel 0wacko2.gif

O masz... podejrzane to podejrzane, remont, niespodzianka... może być bałagan, my Pandę tylko chcemy zobaczyć ;)

Posted
18 godzin temu, Olena84 napisał:

O masz... podejrzane to podejrzane, remont, niespodzianka... może być bałagan, my Pandę tylko chcemy zobaczyć ;)

Więc mało czasu zostało mi by ją nauczyć cieszenia się i szczekania przed spacerem:P Jak na razie to tutaj jest deszczowo całodniowo i tak ma być do końca weekendu więc nie wiem kiedy powstanie ta super produkcja...

Posted
Dnia 9.05.2019 o 09:47, Maciek777 napisał:

Więc mało czasu zostało mi by ją nauczyć cieszenia się i szczekania przed spacerem:P Jak na razie to tutaj jest deszczowo całodniowo i tak ma być do końca weekendu więc nie wiem kiedy powstanie ta super produkcja...

Gdybyś potrzebował dublera do tej roli - mój rudy Misiek bardzo do Pandusi podobny, a szczeka, jak wariat.... nadałby się do takiej roli :) tylko bez zbliżeń, bo jedynie jajeczka mu wycięto, resztę widać ;)  :) :)

ee5dca561b67.jpg

i pływać w Odrze  potrafi :)

• Like 2
Posted
Dnia 15.05.2019 o 18:48, mari23 napisał:

Gdybyś potrzebował dublera do tej roli - mój rudy Misiek bardzo do Pandusi podobny, a szczeka, jak wariat.... nadałby się do takiej roli :) tylko bez zbliżeń, bo jedynie jajeczka mu wycięto, resztę widać ;)  :) :)

ee5dca561b67.jpg

i pływać w Odrze  potrafi :)

W pierwszej chwili myślałem, że to Panda:D Super!:) Dzięki za propozycję, ale w tym filmie zagrała Panda we własnej osobie:) (a można w cudzej osobie?;) ) Tak więc przedstawiam Państwu poszczekującą, powywującą, lekko podgryzającą i cieszącą się Pandę:)

• Like 4
Posted
Dnia 20.05.2019 o 14:07, Olena84 napisał:

Cudowny filmik! Nie myślałam że Pandzia taka wesoła, zawsze myślałam, że ona taka smutna, cicha ;)

Dziękuję:) Wesoła to ona jest gdy tylko uwaga nie koncentruje się bezpośrednio na niej bo wtedy zaczyna "przepraszać". Znajomy zoopsycholog mówił by ignorować to zachowanie. Tzn chodziło akurat o innego psa, ale o bardzo podobnym zachowaniu - trochę gorszym.

• 2 weeks later...
Posted

Panda ładnie radzi sobie z upałami - nie zauważyłem w jej zachowaniu niczego nietypowego czy innych powodów do zmartwień:)

Tak sobie myślę, że może by jej kupić obrożę bo te, które ma są już dość wytarte. Tzn mi to nie przeszkadza, a jej zwłaszcza, ale no nie wiem, może warto jej czasem kupić coś ładnego;) 

Posted
14 godzin temu, Maciek777 napisał:

Panda ładnie radzi sobie z upałami - nie zauważyłem w jej zachowaniu niczego nietypowego czy innych powodów do zmartwień:)

Tak sobie myślę, że może by jej kupić obrożę bo te, które ma są już dość wytarte. Tzn mi to nie przeszkadza, a jej zwłaszcza, ale no nie wiem, może warto jej czasem kupić coś ładnego;) 

Myślę że ma takie zabezpieczenie że nawet w misie jej kup;)

Posted
7 godzin temu, Olena84 napisał:

Myślę że ma takie zabezpieczenie że nawet w misie jej kup;)

Wow! Bo jak wiadomo, te w misie są najdroższe;)

Jeśli znajdę to nawet i w pandy kupię:P

3d98f355e939aa5bc97dcbf2a5b6960f.jpg

• Like 1
Posted

W sobotę Panda była zakropiona więc znowu uszczuplam jej konto;)

Rozliczenie:

Stan z 8 maja: +2093 zł

08 czerwca: -7 zł za krople Fiprex

Stan na chwilę obecną: +2086 zł

W przyszłym tygodniu pojadę z moim psem do weta więc i Pandę mógłbym na te badania krwi zabrać. Zapytałem właśnie przez priva Dankę488 o zgodę...

Posted
Dnia 4.06.2019 o 16:39, Maciek777 napisał:

Wow! Bo jak wiadomo, te w misie są najdroższe;)

Jeśli znajdę to nawet i w pandy kupię:P

3d98f355e939aa5bc97dcbf2a5b6960f.jpg

koniecznie taka w pandy :) :) będzie jej "do twarzy" :)

Posted
Dnia 11.06.2019 o 23:04, mari23 napisał:

koniecznie taka w pandy :) :) będzie jej "do twarzy" :)

:D

Dnia 12.06.2019 o 08:05, danka488 napisał:

tak Maćku:) weź i dziewczynę przy okazji do weta:) bardzo dziękuję:) filmik super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziękuję:) Miałem jechać w poniedziałek, ale okazało się, że sam mam sprawy urzędowe do załatwienia więc jednak nie prędzej jak we wtorek. Oczywiście zdam relację:)

Posted
Dnia 16.06.2019 o 15:11, Maciek777 napisał:

:D

Dziękuję:) Miałem jechać w poniedziałek, ale okazało się, że sam mam sprawy urzędowe do załatwienia więc jednak nie prędzej jak we wtorek. Oczywiście zdam relację:)

to lepiej weź szczoteczkę do zębów i gatki na zmianę bo to nigdy nie wiadomo ;)

Posted
Dnia 17.06.2019 o 22:18, mari23 napisał:

oby sprawy urzędowe pomyślnie udało się załatwić :) tego życzę gorąco.... a nawet upalnie ;)

Dziękuję i na szczęście obyło się bez większych komplikacji - pobrany dokument (do wypełnienia) z oficjalnej strony rządowej musiałem wypełniać na miejscu jeszcze raz bo usłyszałem, że "to nie nasz dokument" i dostałem kolejny - prawie identyczny tylko tekst trochę inaczej rozmieszczony:P

Dnia 18.06.2019 o 08:36, Olena84 napisał:

to lepiej weź szczoteczkę do zębów i gatki na zmianę bo to nigdy nie wiadomo ;)

Nie było ani jednej osoby przede mną, ale za to rozpatrzenie, które powinno im zająć tydzień, oni zrobią w co najmniej dwa miesiące:P

Ale przejdźmy do spraw ważnych, czyli Pandzich badań krwi. Byliśmy przedwczoraj. Nie będę się rozpisywał bo opis wizyty jest i paragon też jest. Wszystko jest OK, przynajmniej to co udało się ustalić. Po resztę wyników będę dzwonił w piątek. Powinny wtedy być, ale pewności nie ma ze względu na dzisiejsze święto. W ogóle dlaczego nie wyszły to też nie wiadomo - mógł to być nieprawidłowy skład krwi (wet mówił dokładnie, ale zapomniałem) lub zwyczajny błąd urządzenia. Pierwszy raz spotkałem się z taką sytuacją. 

Wstawiam wyniki biochemii, opis wizyty i od razu kilka fotek z wyjazdu. Ale najpierw rozliczenie.

Rozliczenie:

Stan z 11 czerwca: +2086 zł

18 czerwca: -90 zł za wizytę u weta

Stan na chwilę obecną: +1996 zł

Oszczędności Pandy nie mają już dwójki z przodu więc znowu jest biedna;)

20190618_093852.jpg

20190618_101554.jpg

20190618_102419.jpg

Inked20190620_100721_LI.jpg

Inked20190620_100755_LI.jpg