danusiadanusia Posted May 23, 2017 Posted May 23, 2017 już jestem i widzę, że Maciej dostał pieniążki:), naniosłam rozliczenie na str. 1:) Nasza Padusia jest jak zawsze śliczna i bardzo fotogeniczna:):), odnowiłam Jej ogłoszenie, ale zero odzewu:( czuję, że u Maćka będzie dożywocie:):) Kochani dla mnie doba jest za krótka !!!, więc biegnę. Dziękuję za wsparcie Pandusi, wszystkich obecnych na wątku pozdrawiam a Pandusię proszę w moim imieniu wymiziać :):):) pa pa pa...... Quote
Olena84 Posted May 23, 2017 Posted May 23, 2017 11 godzin temu, Maciek777 napisał: Stan na chwilę obecną: +1569 zł Ale kwocisko;) Quote
Maciek777 Posted May 24, 2017 Posted May 24, 2017 Dnia 23.05.2017 o 08:21, danusiadanusia napisał: czuję, że u Maćka będzie dożywocie:):) wszystkich obecnych na wątku pozdrawiam a Pandusię proszę w moim imieniu wymiziać :):):) pa pa pa...... Na to się zanosi, ale tak podejrzewałem godząc się na ich "przejęcie":) Dziękuję i juz lecę przekazać:) Dnia 23.05.2017 o 09:38, Olena84 napisał: Ale kwocisko;) Będzie kwociątko jak przejdzie na dietę kawiorowo-truflową;) 1 Quote
Nadziejka Posted May 28, 2017 Posted May 28, 2017 Pandunia wypiekniala stokroc u wuejnkow pozdrawiam ogromnie zdrowenka malunia skarbuniu Panduniu Tobie i braciszkom 1 Quote
Maciek777 Posted May 31, 2017 Posted May 31, 2017 Wpadam żeby powiedzieć, że wszystko OK:) Panda nie przepada za upałami, ale jakoś tragedii nie ma. W co bardziej duszne wieczory trochę podyszy przed snem, ale nie w nocy, a przynajmniej nigdy nie słyszałem bo to robiła. Dnie (z ładną pogodą) spędza w kojcu (a właściwie pół dnia poza kojcem gdy jestem w domu) żeby nie kisiła się w domu w taką ładną pogodę i do tego przynajmniej ma towarzystwo bo kocie towarzystwo może nie być wystarczające;) Najwidoczniej musia ją zawiewać ostatnimi czasy i stąd te łzy, które np na zdjęciach widać. Już myślałem, że odrastają jej te narośle na powiekach, ale sprawdziłem i niczego nie widać. Nawet miejsc gdzie były te usunięte. Powoli kończy się karma więc kupię w ciągu tygodnia. Mam pozwolenie Danusidanusi na swobodny wybór więc tak też zrobię:) Kupię coś podobnego jak dotychczas. Jakoś mam wrażenie, że szybko ten worek zszedł. A może tylko czas mi tak przeleciał... No i wreszcie musi nadejść ta chwila odrobiny sterroryzowania Pandy, a mianowicie jej kąpieli;) Nie prędzej jak w weekend i musi być upalny dzień. 1 Quote
Danusia - Lusia Posted May 31, 2017 Posted May 31, 2017 super !!! działaj Maciek:) Pandusia będzie w SPA :):) czekam na zdjęcia :) kup Jej jakieś smaczki :):) Quote
mari23 Posted June 7, 2017 Posted June 7, 2017 Pandusia jest śliczna, a poważna mina zapewne dlatego, że podobnie, jak ja - nie lubi, gdy ją fotografują :) piękna i szczęśliwa sunieczka - dziękujemy, Macku !!! 1 Quote
Maciek777 Posted June 9, 2017 Posted June 9, 2017 Dnia 31.05.2017 o 22:49, danka488 napisał: super !!! działaj Maciek:) Pandusia będzie w SPA :):) czekam na zdjęcia :) kup Jej jakieś smaczki :):) Tak też zrobiłem:) Prawdopodobnie dzisiaj będzie SPA bo pogoda dopisuje, a chcę całą trójkę wykąpać za jednym bałaganem:) Dnia 7.06.2017 o 04:56, mari23 napisał: Pandusia jest śliczna, a poważna mina zapewne dlatego, że podobnie, jak ja - nie lubi, gdy ją fotografują :) piękna i szczęśliwa sunieczka - dziękujemy, Macku !!! I to właśnie ten powód:) I rozumiem bo ja też nie lubię:) Ale tu nie ma za co mi dziękować:) I kupiłem jej karmę Hill's dla seniorów (12 kg) i trochę przysmaków. Co nie znaczy, że nie dostaje żadnych przysmaków jak sobie sama nie kupi:) Dostała też 100 kurzych łapek, ale na paragonie są dwie paczki policzone jako jedna pozycja więc to Pandę kosztowało połowę, czyli 18 zł. To ta aukcja: http://allegro.pl/kurze-lapki-suszone-100-sztuk-super-cena-i6728273062.html A tak przy okazji: próbował ktoś psią czekoladę?:) Rozliczenie: Stan z 22 maja: +1569 zł 05 czerwca: -218,09 zł za zakupy w ZooArt (karma, ciastka, czekolada, kostki), Rossmann (puszki) i Tubifex [przez Allegro] (kurze łapki) Stan na chwilę obecną: +1350,91 zł czyli 1351 zł 2 Quote
Maciek777 Posted June 9, 2017 Posted June 9, 2017 Czas na dzisiejsze foty z kąpania i za raz po:) Quote
Nadziejka Posted June 9, 2017 Posted June 9, 2017 Odmlodnialla lalunia wypiekniusiala cmokuniam w nochalinka stokroc 1 Quote
Danusia - Lusia Posted June 9, 2017 Posted June 9, 2017 1 godzinę temu, Maciek777 napisał: moja ślicznotka:)!!! dziękuję Maćku:) 1 Quote
Maciek777 Posted June 27, 2017 Posted June 27, 2017 Ale dużo czasu już minęło od mojej ostatniej wizyty:/ U Pandy właściwie wszystko bez zmian OPRÓCZ tego, że zaczęła sobie wygryzać ogon:/ Takie jej obsesyjne lizanie łap czy ogona zauważyłem już praktycznie od samego początku mieszkania w domu. W kojcu czy na dworze nigdy jej na tym nie przyłapałem. Może dlatego, że głównie robi to wieczorami lub w nocy. Przyczyną zwykle jest frustracja lub inny powód natury psychicznej, który stoi na drodze do szczęścia. Jednak dopiero dobry tydzień temu zaczęła sobie gryźć ogon. Miała taką mocno podrażnioną skórę z sączącymi się rankami. Od razu założyłem jej kołnierz i zdezynfekowałem ogon. Od tego czasu kołnierz ma zakładany na czas gdy jest w domu, a na zewnątrz nie ma i nie widać by dalej go gryzła bo ładnie się zagoił. Zostały jakieś stare strupki, ale dla pewności ponosi go jeszcze do końca tygodnia. Quote
Danusia - Lusia Posted June 27, 2017 Posted June 27, 2017 Witaj Maćku:) a może to Jej dolega i dlatego wylizuje? obserwuj Ją. mam jakieś nowe wpłaty jutro naniosę:) Quote
bakusiowa Posted June 27, 2017 Posted June 27, 2017 Teraz jest ciepło. Może lepiej jej będzie przeprowadzić się tam gdzie mieszkała z Klusią? Quote
Maciek777 Posted June 28, 2017 Posted June 28, 2017 22 godziny temu, danka488 napisał: Witaj Maćku:) a może to Jej dolega i dlatego wylizuje? obserwuj Ją. Witaj:) Jeśli od poniedziałku zacznie sobie tam gmerać to pojadę z nią do weta. Na razie obserwuję i wszystko się goi. 20 godzin temu, bakusiowa napisał: Teraz jest ciepło. Może lepiej jej będzie przeprowadzić się tam gdzie mieszkała z Klusią? Teoretycznie tak. Z resztą i tak spędza tam całe dnie. W ogóle ciężko jest określić gdzie ona czuje się lepiej bo np gdy wchodzę do domu to ona też chce wejść jeśli akurat jest koło wejścia. . I to raczej nie chodzi o kwestię towarzystwa bo ona raczej nie chodzi po domu, tylko w koszyku siedzi, niezależnie kto w której części domu się znajduje. Quote
Maciek777 Posted July 4, 2017 Posted July 4, 2017 Dnia 3.07.2017 o 13:57, kinga_kinga7 napisał: Maciek jak Panda? W nocy z niedzieli na poniedziałek musiałem założyć jej kołnierz bo się lizała bez przerwy. Miniona noc bez problemów (chyba, że tak mocno spałem;) ). Zobaczymy co będzie dalej. Może powinna sobie znaleźć jakieś zajęcie na noc żeby się nie lizać z nudów. Może by mogła zacząć wyć;) Quote
kinga_kinga7 Posted July 4, 2017 Author Posted July 4, 2017 13 minut temu, Maciek777 napisał: W nocy z niedzieli na poniedziałek musiałem założyć jej kołnierz bo się lizała bez przerwy. Miniona noc bez problemów (chyba, że tak mocno spałem;) ). Zobaczymy co będzie dalej. Może powinna sobie znaleźć jakieś zajęcie na noc żeby się nie lizać z nudów. Może by mogła zacząć wyć;) A może coś tam sobie zrobiła/wbiła? Quote
Maciek777 Posted July 5, 2017 Posted July 5, 2017 20 godzin temu, kinga_kinga7 napisał: A może coś tam sobie zrobiła/wbiła? Ale ona (w domu) lizała sobie wszystkie łapki w różnych miejscach, ogon, brzuch, czasem nawet koc lub kołnierz gdy go miała. To wygląda na książkowy przykład jakiejś frustracji. Ale dzisiejsza noc też spokojna:) Quote
kinga_kinga7 Posted July 5, 2017 Author Posted July 5, 2017 48 minut temu, Maciek777 napisał: Ale ona (w domu) lizała sobie wszystkie łapki w różnych miejscach, ogon, brzuch, czasem nawet koc lub kołnierz gdy go miała. To wygląda na książkowy przykład jakiejś frustracji. Ale dzisiejsza noc też spokojna:) to faktycznie dziwna sprawa :) :) Quote
pucka69 Posted July 11, 2017 Posted July 11, 2017 A nie było remontu u Was? Pies mojej mamy od remontu sprzed kilku lat obsesyjnie liże łapy, nic nie pomaga Quote
Maciek777 Posted July 12, 2017 Posted July 12, 2017 18 godzin temu, pucka69 napisał: A nie było remontu u Was? Pies mojej mamy od remontu sprzed kilku lat obsesyjnie liże łapy, nic nie pomaga Nie, nie było w ogóle od jesieni (czyli od przeprowadzki do domu) niczego takiego długotrwale stresującego. Nie liczę rzeczy typu odkurzanie. Ona w ogóle dziwnie się zachowuje bo np w domu pije wodę tylko jak musi i prawie z miski nie ubywa. Ubywa chyba tylko dlatego, że koty z niej piją. Czasem jest tak, że wypuszczę ją rano czy po pracy, a ona leci najpierw do kojca się dobrze napić. Tak sobie myślę, że ona zawsze była bardziej płochliwa od Kluski i bardziej nieufna. Może w domu czuje się osaczona. Tylko, że napisać na dogo, że pies może czuć się lepiej w kojcu niż w domu to trzeba mieć odwagę;) Quote
Recommended Posts