Agula99 Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 Jakaś chora sytuacja tu jest! co to za jakaś wolontariuszka co wszystkim trzęsie, nie ma tam kogoś normalnego z kim można pogadać? Nie rozumiem, chce się pomóc psu a oni utrudniają i to jakas kretynka jeszcze??? Quote
Doda_ Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 [quote name='Agula99']Jakaś chora sytuacja tu jest! co to za jakaś wolontariuszka co wszystkim trzęsie, nie ma tam kogoś normalnego z kim można pogadać? Nie rozumiem, chce się pomóc psu a oni utrudniają i to jakas kretynka jeszcze???[/QUOTE] ja też kompletnie nie rozumiem :shake::shake::shake: one chyba na złość robią . . . Sabino, a moze zrob wydarzenie jeszcze raz ? i prowadź sama. Quote
Sabina02 Posted February 22, 2014 Author Posted February 22, 2014 [quote name='Doda_']ja też kompletnie nie rozumiem :shake::shake::shake: one chyba na złość robią . . . Sabino, a moze zrob wydarzenie jeszcze raz ? i prowadź sama.[/QUOTE] Zrobic nowe wydarzenie oczywiscie moge, ale to bedzie bez sensu, skoro nie mam osoby, ktora widuje Balbinke lub zna jej losy na bierzaco. Ja nic o niej nowego nie bede wiedziala. Nawet jakby jakims cudem poszla do adopcji to ja sie nie mialabym jak dowiedziec. :niewiem: Quote
Doda_ Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 a nie ma na dogomanii wolontariuszki z tamtego schronu ? Quote
Sabina02 Posted February 23, 2014 Author Posted February 23, 2014 [quote name='Doda_']a nie ma na dogomanii wolontariuszki z tamtego schronu ?[/QUOTE] Ja tu zadnej nie znam. Wszystko odbywalo sie na FB. :sad: Quote
Doda_ Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 [quote name='Sabina02']Ja tu zadnej nie znam. Wszystko odbywalo sie na FB. :sad:[/QUOTE] mozna popytac dziewczyn z tamtej miejscowosci.... Quote
Agula99 Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 To trzeba uderzyć do kogoś wyżej!! Przecież tak nie może być, musi byc ktoś co coś poradzi!! Quote
Marycha35 Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 No tak, a sunia nadal za kratkami, ech... Quote
magda222 Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 Co to za kierownik, którym rządzą osoby postronne?! Taka osoba nie nadaje się na stanowisko kierownicze! A gdyby zadzwonić do schroniska i pogadać szczerze i od serca z kierownikiem, wysłać fotki i opis w jakich warunkach Balbinka miałaby mieszkać? A jak to nie pomoże to przecież taki kierownik też ma przełożonego. Albo znaleźć kogoś z okolicy kto zaadoptuje na siebie Balbinkę, przeczekać i szukać DS. Te wolontariuszki nie czytają dogo? Może lepiej przenieść się na PW? Quote
Sabina02 Posted February 24, 2014 Author Posted February 24, 2014 [quote name='magda222']Co to za kierownik, którym rządzą osoby postronne?! Taka osoba nie nadaje się na stanowisko kierownicze! A gdyby zadzwonić do schroniska i pogadać szczerze i od serca z kierownikiem, wysłać fotki i opis w jakich warunkach Balbinka miałaby mieszkać? A jak to nie pomoże to przecież taki kierownik też ma przełożonego. Albo znaleźć kogoś z okolicy kto zaadoptuje na siebie Balbinkę, przeczekać i szukać DS. Te wolontariuszki nie czytają dogo? Może lepiej przenieść się na PW?[/QUOTE] Te wolontariuszki raczej nie wiedza o tym watku. Co do kierownika, to nie jestem pewna czy On/Ona cokolwiek o tym nawet wie. Ja po tych wszystkich awanturach na FB po prostu odpuszczam. Jesli ktos chce o Balbinke zawalczyc, to bede wdzieczna. Ja sie z nimi łomotałam przez pare miesiecy i nie mam juz sily. :sad: Quote
halcia Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 Przeważnie "nadrzędni"i weterynaria są przeciwni hotelikom i DT...niestety,ale nie jest to oczywiście regułą. Quote
cisowianka Posted February 25, 2014 Posted February 25, 2014 Przepraszam żę się wcinam, może nie zrozumiałam - oni nie wydają psiaków? Podejrzewam że chodzi o kasę za każdego ogonka nieźle sobie liczą od gminy........ Quote
magda222 Posted February 25, 2014 Posted February 25, 2014 (edited) [quote name='Sabina02']Te wolontariuszki raczej nie wiedza o tym watku. Co do kierownika, to nie jestem pewna czy On/Ona cokolwiek o tym nawet wie. Ja po tych wszystkich awanturach na FB po prostu odpuszczam. Jesli ktos chce o Balbinke zawalczyc, to bede wdzieczna. Ja sie z nimi łomotałam przez pare miesiecy i nie mam juz sily. :sad:[/QUOTE] Szkoda, że nikt nie porozmawiał z kierownikiem/kierowniczką. Najlepiej byłoby gdyby pertrakcjami zajęła się osoba, która mieszka blisko. W jakim mieście jest Balbinka? EDIT. Już doczytałam. Józefów koło Legionowa. EDIT. Na stronie schroniska nie ma mowy o tym, że wydają psy tylko okolicznym mieszkańcom. [url]http://schroniskojozefow.pl/informacje/Adopcje[/url] Edited February 25, 2014 by magda222 Quote
Agula99 Posted February 25, 2014 Posted February 25, 2014 Przecież to jest poroniony pomysł dawać okolicznym mieszkańcom, jakbyśmy tak robiły, to nasze psy wcale domu by nie znalazły!! Trzeba uderzyć gdzieś do kogoś konkretnego i pogadać, no ludzie co to za wolontariuszki które zamykają psu drogę do lepszego życia, chore to!!! Co to za wolontariuszki, niech się same tam pozamykają i siedzą, ile to to ma lat?? 5?? Boziu po raz pierwszy słyszę o takiej głupocie i nie wierzę, że nie da się nic z tym zrobić!!! Quote
Sabina02 Posted February 25, 2014 Author Posted February 25, 2014 [quote name='Agula99']Przecież to jest poroniony pomysł dawać okolicznym mieszkańcom, jakbyśmy tak robiły, to nasze psy wcale domu by nie znalazły!! Trzeba uderzyć gdzieś do kogoś konkretnego i pogadać, no ludzie co to za wolontariuszki które zamykają psu drogę do lepszego życia, chore to!!! Co to za wolontariuszki, niech się same tam pozamykają i siedzą, ile to to ma lat?? 5?? Boziu po raz pierwszy słyszę o takiej głupocie i nie wierzę, że nie da się nic z tym zrobić!!![/QUOTE] Zgadzam sie z Toba w 100%. Niestety, na chwile obecna deklaracji na DT dla Balbinki juz nie ma, bo sie rozeszly, a DS zadnego tez nie widac na horyzoncie. :( Quote
Agula99 Posted February 25, 2014 Posted February 25, 2014 Boże co za porażka, a mógł pies mieć szansę i być w przynajmniej DT, co to za wolontariuszki!!! Niech się nie ośmieszają, obrażają nas wszystkich!!! Quote
betkak Posted February 25, 2014 Posted February 25, 2014 Witam nie bardzo wiem co jest co...jestem ze świętokrzyskiego(Kazimierza Wielka), jeśli cały czas jest akcja Balbinki, to ja mogę zaproponować dom tymczasowy psinie po kosztach bo takowy od niedawna prowadzę, zapewniam weta i jedzonko(ok.200zł/miesiąc) Quote
Sabina02 Posted February 25, 2014 Author Posted February 25, 2014 [quote name='betkak']Witam nie bardzo wiem co jest co...jestem ze świętokrzyskiego(Kazimierza Wielka), jeśli cały czas jest akcja Balbinki, to ja mogę zaproponować dom tymczasowy psinie po kosztach bo takowy od niedawna prowadzę, zapewniam weta i jedzonko(ok.200zł/miesiąc)[/QUOTE] Dziekujemy za chec pomocy, ale wlasnie problem tkwi w tym ze w tym schronisku nie wydaja psow do platnych DT, a tym bardziej do innego wojewodztwa. :sad: Ale jesli chcesz do dam Ci kontakt do opiekunki Balbinki, moze ja przekonasz. Quote
magda222 Posted February 25, 2014 Posted February 25, 2014 [quote name='betkak']Witam nie bardzo wiem co jest co...jestem ze świętokrzyskiego(Kazimierza Wielka), jeśli cały czas jest akcja Balbinki, to ja mogę zaproponować dom tymczasowy psinie po kosztach bo takowy od niedawna prowadzę, zapewniam weta i jedzonko(ok.200zł/miesiąc)[/QUOTE] Co to znaczy "po kosztach"? Tylko za koszty karmy i weterynarza czy za 200 zł? Czy jest na dogo ktoś wiarygodny, jakiś długoletni użytkownik, który może Cię zarekomendować? Quote
AlfaLS Posted February 25, 2014 Posted February 25, 2014 O ile się nie mylę to [B]betkak [/B]mau siebie w tej chwili Bena, psiaka z problemami. Można o tym DT poczytać na wątku Bena [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236902-BEN-Ma-niewiele-czasu-Ocalmy-przed-zagryzieniem-Pilnie-DS!/page60[/URL] - od postu 594. Wygląda to fajnie tylko jak ją wyciągnąć??????? Bożżżżżżżżżżżżżżż - dlaczego niektórzy kierownicy schronisk nie mogą być jak np. Kierowniczka ze schroniska w Tychach? Pełna chęć współpracy, wszelka pomoc - choć jest informowana, że psiak idzie do DT. Nigdy tego nie zrozumiem :shake:... Quote
magda222 Posted February 25, 2014 Posted February 25, 2014 Lidziu to są decyzje wolontariuszek a nie kierowniczki z tego co zrozumiałam :roll: Quote
AlfaLS Posted February 25, 2014 Posted February 25, 2014 [quote name='magda222']Lidziu to są decyzje wolontariuszek a nie kierowniczki z tego co zrozumiałam :roll:[/QUOTE] A ja zrozumiałam, że kierownictwo niestety słucha tych wolontariuszek... A i jeszcze jedno - podobno do DT nie można jej wydać bo jej serce pęknie jak będzie jechała do tego DT. Jak adoptowałam moją Tarę, ktora była w schronisku mega przerażona i też zachodziło podejrzenie, że po drodze / bagatela 600 km/ serce jej pęknie ze strachu to Wolontariuszka z prawdziwego zdarzenia - [B]grazyna9915[/B] - ptzyjechała z suczką z Tychów do Szczecina, tylko dlatego że suczka ją znała i przy niej czuła się odrobinę bezpieczniejsza. I to jest poważne podejście do sprawy... Quote
Doda_ Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 sabino, przeciez wolontariuszka nie ma nic tu do gadania :angryy::angryy::angryy: balbinka ma szanse na DT Quote
Recommended Posts