vpassione Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 (edited) Miejsce: Katowice, MOSiR "SPODEK" [B]Podział grup na dni wystawy[/B] [U]Piątek 21.03.2014[/U] Grupa III, V, VI, VII [U]Sobota 22.03.2014[/U] Grupa II, IV, VIII [U]Niedziela 23.03.2014[/U] Grupa I, IX, X [U][B]Opłaty[/B][/U] [B]do 02.02.2014 - I termin[/B] Pierwszy pies 130zł Każdy następny 100zł Baby, szczenięta, weterany 50zł Rasy polskie 1,00zł [B]po 02.02.2014[/B] [B]- II termin[/B] Pierwszy pies 150zł Każdy następny 120zł Baby, szczenięta, weterany 50zł [COLOR=#ff0000][B]Termin zgłoszeń 09.02.2013[/B][/COLOR] [B]Grupa I FCI[/B] [U]Adolfo Martinez Noguera (ESP)[/U] bergamasco, owczarek: szetlandzki, szkocki długowłosy, z Majorki, aus. cattle dog [U]Iwona Magdziarska (PL)[/U] owczarek niemiecki krótko i długowłosy [U]Brenda Banbury (GB)[/U] border collie, welsh corgi, polski owczarek nizinny [U]Ewa Pyrchała (PL)[/U] owczarki: belgijskie, pirenejskie, holenderskie, biały ow. szwajcarski, bobtail, owczarek: szkocki krótkowłosy, podhalański, mioritic, komondor [U]Ilona Ostenk Schenk (NL)[/U] ceskoslovensky vlcak, bearded collie, schipperke, briard, beauceron, bouvier des flanders, kelpie, czuwacz, owczarek kataloński, schapendoes [U]Patsy Hollings (GB)[/U] owczarek australijski typ amerykański, lancashire heeler [B]Grupa II FCI[/B] [U]Maite Gonzalbo Lorenzo (ESP)[/U] sznaucery [U]Ilona Ostenk Schenk (NL)[/U] dog niemiecki, rottweiler [U]Jose Juan Vidal Montero (ESP)[/U] nowofundland, leonberger, mastif hiszpański, cao de serra da estrela, dog argentyński, dog z Majorki, bernardyny [U]Brenda Banbury (GB)[/U] berneński pies pasterski [U]Krystyna Opara (PL)[/U] pinczery średnie i miniaturowe, pinczer małpi, hovawart, fila brasileiro [U]Dusan Paunovic (SRB)[/U] owczarek kaukaski, owczarek środkowoazjatycki, tosa, czarny terier [U]Janusz Opara (PL)[/U] anatolian, landseer, broholmer, doberman, bullmastiff, duży szwajcarski pies pasterski, mastif angielski, pirenejski pies górski, entlebucher [U]Nicola Imbimbo (I)[/U] bokser, cane corso, mastif tybetański [U]Adolfo Martinez Noguera (ESP)[/U] buldog angielski, dogue de bordeaux, shar pei, dog kanaryjski, mastif neapolitański, rafeiro do alentejo, mastif pirenejski [B]Grupa III FCI[/B] [U]Rob Sansom (GB)[/U] yorkshire terrier [U]Martin Anton Baskaran Soto (ESP)[/U] staffordshire bull terrier, teriery: border, irish glen, irish soft, parson russell, skye, australijski [U]Adolfo Martinez Noguera (ESP)[/U] teriery: czeski, japoński, australian silky, cairn, norfolk, norwich, kerry blue, niemiecki myśliwski, bedlington, jack russell, irlandzki [U]Ilona Ostenk Schenk (NL )[/U] american staffordshire terrier, bulterier miniaturowy, bulterier [U]Maite Gonzalbo Lorenzo (ESP)[/U] teriery:, szkocki, walijski, manchester, airedale, dandie dinmont, sealyham, west highland, foksteriery [B]Grupa IV FCI[/B] [U]Martin Anton Baskaran Soto (ESP)[/U] jamniki [B]Grupa V[/B] [U]Dusan Paunovic (SRB)[/U] thai ridgeback dog, podengo portugalski, podenco z Ibizy, cirneco dell’etna, nagi pies peruwiański, akita amerykańska, samoyed, shiba, siberian husky [U]Dan Ericsson (S)[/U] szpice: duże, średnie, małe, wilczy, fiński, akita, łajki, vastgotaspets, alaskan malamute, chow chow, pies faraona, eurasier, karelski pies na niedźwiedzie, pies grenlandzki [U]Brenda Banbury (GB)[/U] szpic miniaturowy-pomeranian, basenji [B]Grupa VI[/B] [U]Nicola Imbimbo (I)[/U] gończe: berneński, hamiltona, słowacki, szwajcarski, lucerneński, rhodesian ridgeback, mały gończy gaskoński, basset hound, grand basset griffon vendeen [U]Krystyna Opara (PL)[/U] ogar polski, gończy polski, bloodhound, basset artezyjsko-normandzki, alpejski gończy krótkonożny [U]Rob Sansom (GB)[/U] dalmatyńczyk [U]Jose Juan Vidal Montero (ESP)[/U] posokowiec bawarski [U]Brenda Banbury (GB)[/U] petit basset griffon vendeen, beagle [B]Grupa VII[/B] [U]Nicola Imbimbo (I)[/U] wyżły: włoskie, wyżeł niemiecki długowłosy, czeski fousek, mały münsterlander, bracque d’auvergne [U]Jose Juan Vidal Montero (ESP )[/U] setery [U]Patsy Hollings (GB )[/U] wyżły: weimarskie , węgierskie, wyżeł niemiecki krótkowłosy i szorstkowłosy, pointer, [B]Grupa VIII[/B] [U]Dan Ericsson (S )[/U] labrador retri ever [U]Patsy Hollings (GB)[/U] golden retriever [U]Dorota Witkowska (PL)[/U] cocker spaniele: angielski i amerykański, sussex spaniel, clumber spaniel, springer spaniele, retrievery: chesapeake bay, portugalski pies dowodny, kooikerhondje, [U]Krystyna Opara (PL)[/U] hiszpański pies dowodny, retrievery: nova scotia duck tolling, flat coated, płochacz niemiecki, lagotto romagnolo, field spaniel [B]Grupa IX[/B] [U]Jose Juan Vidal Montero (ESP)[/U] bichon frise, pekińczyk, bolończyk, brabantczyk, gryfoniki, hawańczyk, coton de tulear, boston terier [U]Maite Gonzalbo Lorenzo (ESP)[/U] mops, pudle, maltańczyk [U]Martin Anton Baskaran Soto (ESP)[/U] king charles spaniel, lhasa apso, lwi piesek [U]Rob Sansom (GB)[/U] chihuahua długo i krótkowłose [U]D usan Paunovic (SRB)[/U] cavalier king charles spaniel, chin japoński [U]Janusz Opara (PL)[/U] shih tzu, terier tybetański, rosyjski toy, chiński grzywacz, papillon, phalene, spaniel tybetański [U]Dan Ericsson (S)[/U] buldog francuski [B]Grupa X[/B] [U]Nicola Imbimbo (I)[/U] chart: borzoj, polski, szkocki, afrykański azawakh, wilczarz irlandzki, greyhound, charcik włoski [U]Martin Anton Baskaran Soto (ESP)[/U] chart: afgański, perski, whippet, arabski [B]Młody Prezenter: [/B] Piątek 21.03.2014 – Janusz Opara (PL) Sobota 22.03.2014 – Ewa Pyrchała (PL) Niedziela 23.03.2014 – Dorota Witkowska (PL) [URL="http://www.zkwp.katowice.pl/cacib2014.php"]Oddział Katowice - strona www[/URL] Edited December 27, 2013 by vpassione Quote
sota36 Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 BEDZIEMY dla Sedzi i mam nadzieje, ze moje marzenia sie ziszcza:))) ps. formularza nie ma jeszcze??? Quote
angineuuka Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 będę z aparatem we wszystkie 3 dni :) Quote
szalej Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 U nas też Katowice się postarały o fajnego sędziego :) Quote
vpassione Posted December 9, 2013 Author Posted December 9, 2013 U nas 2 ostatnie lata byli zapraszani specjaliści, dlatego powróciłam do zgłaszania na Katowicki cacib. Teraz pani Pyrchała, ale to i tak super opcja niż dziwni zagraniczni, którzy we wcześniejszych latach oceniali OB, niezbyt się na nich znając (perełka pan Portugalczyk, który 5-cio letniego, temperamentnego psa z kl.użytkowej skomentował "tak stare psy nie powinny jeździć na wystawy, weterany powinny zostać w domu", a potem wypowiadał się o marności polskich hodowców i psów). [B]sota36[/B], formularz pojawi się wkrótce. Quote
Karoola Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 [B]szalej, [/B]będziesz? Mam nadzieję, że uda mi się na ten weekend przyjechać do domu - jeśli tak, będę obowiązkowo :lol: Quote
Ravk Posted December 14, 2013 Posted December 14, 2013 [quote name='sota36']BEDZIEMY dla Sedzi i mam nadzieje, ze moje marzenia sie ziszcza:))) ps. formularza nie ma jeszcze???[/QUOTE] Formularz zgłoszeniowy już jest. Pierwsze zgłoszenia się pojawiły parę minut po jego załączeniu. Quote
Anecioreczek Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 czy komuś też formularz nie działa? mi coś szwankuje. Quote
vpassione Posted December 15, 2013 Author Posted December 15, 2013 [quote name='Anecioreczek']czy komuś też formularz nie działa? mi coś szwankuje.[/QUOTE] Trzeba wchodzić przez menu u góry, Zgłoszenia->Zgłoszenie na wystawę. Formularz podlinkowany w informacjach o wystawie niepoprawnie się wyświetla. Quote
sota36 Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 (edited) [quote name='Anecioreczek']czy komuś też formularz nie działa? mi coś szwankuje.[/QUOTE] Fakt, formularz szwankuje - 4 razy wypelnialam, mimo ze 3.krotnie wpisalam date ur psa, formularz nie przyjmowal jej - a podalam wg wzoru, poza tym nie przyjmowal kodu pocztowego- w koncu przyjal...bez jednej cyferki. Edited December 15, 2013 by sota36 Quote
Ravk Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 Poprawione. Przepraszam za niedogodności. Quote
sota36 Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 [quote name='Ravk']Poprawione. Przepraszam za niedogodności.[/QUOTE] Oj tam...zdarza sie! Najwazniejsze , ze jest juz ok:) Quote
izabela.szczepaniak Posted December 26, 2013 Posted December 26, 2013 [quote name='Angi']będę z aparatem we wszystkie 3 dni :)[/QUOTE] A czy ja mogę poprosic o PW :p Quote
Gu-Gu Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 W pierwszym poście w grupie III jako sędzia figuruje Janusz Opara (PL), a na stronie ZK Katowice wpisany jest Adolfo Martinez NOGUERA (ESP) sędziujący te same psy. Chyba nastąpiła zmiana, jeśli tak to czy autor wątku mógłby poprawić? Quote
Pysia Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 A ja nie wiem czy zgłoszę bo nie mam pojęcia jaki sędzia sędziuje moją rase. Bardzo często nie jest wyszczególniona, ale zawsze pisze przy którymś z sędziów " pozostałe rasy" a tu kicha. No więc myślę bo nie mam ochoty jechać lichowiedokogo. Quote
sota36 Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 [quote name='Pysia']A ja nie wiem czy zgłoszę bo nie mam pojęcia jaki sędzia sędziuje moją rase. Bardzo często nie jest wyszczególniona, ale zawsze pisze przy którymś z sędziów " pozostałe rasy" a tu kicha. No więc myślę bo nie mam ochoty jechać lichowiedokogo.[/QUOTE] Pysia- pisze na str. oddzialu - Pani Pyrchala:) Quote
Pysia Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 W sumie to nie wiem. Nie znam sędziny. Chciałabym do samych sympatycznych jeździc. Takich lubiących psy. Nie znam p. Pyrchały. Bo tak naprawdę nic mi ta wystawa oprócz przyjemności i wydatku pieniędzy nie daje. Zira nadal będzie w szczeniakach. Dopiero Opole ją do młodzieży przeniesie ;) Ona 9 m-cy kończy 13-go kwietnie. Chyba Rzeszów to też młodzież, ale nie pamiętam terminu tej wystawy. Quote
borderterrier Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 Ja będę :) Na 3 dni więc jakby ktoś szukał handlingu to śmiało pisać/dzwonić :) Quote
Recommended Posts