Jump to content
Dogomania

ROBIN-pies cudo z Siewierza prosi o deklaracje, by mieć szanse na DOM....

Recommended Posts

Posted

Stzw, przed zawiezieniem Robina do Twojego hoteliku przechowaliśmy go kilka godzin w kojcu i też nie wszedł od razu do budy, tak jakby jej nie widział, tylko spał na kostce, mimo że był ziąb. Później jednak się skusił, skorzystał z budy i zasnął w niej tak mocno, że gdy po niego przyjechaliśmy nie wyszedł od razu i był dość zaspany. Biedaczysko! Stzw, a on u Ciebie wreszcie wszedł do budy i śpi w niej? Zjadł coś? Widziałaś czy się ładnie załatwił? Wie co to kość i chciał ją pochrupać? Wybacz, że tyle pytań, ale ciekawość mnie pożera, będę wdzięczna za każdą, nawet malutką wieść :)

• Replies 601
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie widziałam go w budzie, bo jak podjechałam to wszyscy wypełzli. A kość dostał na noc, więc rano będę wiedziała czy zeżarł.
Do wieczora prawie nic nie zjadł.

Posted

Dziękuję pięknie za njusy! Kochany Rudzik jest w stresie, też tak z nim miałam, że gdy go karmiłam z ręki to wcinał chętnie, ale gdy go zamknęłam w kojcu i dostał jedzenie do miski, to nie jadł. Może to ten typ, dla którego człowiek jest ważniejszy niż żarcie i tak intensywnie wypatruje swojego opiekuna, że nie widzi miski przed nosem. A w dodatku jest taki chudziutki. Ale nic to, będzie lepiej, musi pokonać stres, może jeszcze trochę odeśpi i rano dostanie apetytu. Trzymam kciuki za sierściuszka!

Posted

Bardzo proszę o wszelkie uwagi, sugestie i uzupełnienia tekstu na wydarzenie na FB :oops: Myślę, że sukcesywnie będzie można dodawać nowe wiadomości. Póki co wstępna propozycja:

Piękny i łagodny Robin szuka domu!

Robin to średniej wielkości, około dwuletni, bardzo ładny pies. Nie znamy jego historii, prawdopodobnie został porzucony w Siewierzu, niedaleko drogi krajowej DK1. Pies przez około dwa tygodnie koczował na skwerku, spał na ziemi, był wygłodzony i bardzo zmęczony tułaczką. Zagrożony potrąceniem przez samochód, zagłodzeniem, zamarznięciem, został w trybie pilnym w dniu 28 listopada 2013 r. przewieziony do hoteliku w Katowicach.

Pomimo swojej trudnej i stresującej sytuacji jest przyjacielski, łagodny i przy odrobinie dobroci przekonuje się do człowieka i chce mu zaufać. Pozwolił zapiąć sobie smycz, wziąć się na ręce, grzecznie jechał samochodem, jedzenie bierze ładnie z ręki. Z pewnością potrafi dogadać się z suczkami i mniejszymi psami. Okazało się też, że zna komendę siad.

Według najnowszych wieści z hoteliku jest to delikatny, spokojny, nieszczekliwy pies, najprawdopodobniej domowy, gdyż nie zna budy i nie chce do niej wchodzić. Z jego łagodnością i zagubieniem nie poradziłby sobie w schronisku. W hoteliku jest bezpieczny i z pewnością szybko dojdzie do siebie, jednak Robin potrzebuje prawdziwego domu i kochającego opiekuna. Tułaczka odcisnęła na nim swoje piętno, bo Robin ma wystające żeberka i przybrudzoną sierść, ale po odkarmieniu i wyczesaniu będzie przepięknym psem! Do tego Robin ma wielkie, cudne i bystre oczyska i imponującą kitę. Dla swojego opiekuna będzie najwierniejszym towarzyszem.

Robin szuka dobrego, kochającego domu, nie łańcucha i budy! Bardzo prosimy o udostępnianie wydarzenia dla Robina i tym samym pomoc w poszukiwaniach. Czy Robin znajdzie swojego Batmana, dla którego będzie najlepszym przyjacielem? Pomóżmy puszystemu smutaskowi, aby nie czekał długo!

Posted (edited)

Oto link do wydarzenia na FB: https://www.facebook.com/events/1423232117908096/ Kto może, bardzo proszę o promowanie, udostępnianie, dołączanie.

Witam serdecznie Dziewczyny, ciesze się, że zajrzałyście do naszego biedaka!

madziakato, wystarczy jeśli w swoim profilu edytujesz sygnaturę i wkleisz któryś z poniższych kodów, ale po dokładnym usunięciu wszystkich spacji, które wstawiłam aby Ci się kody wyświetliły w takiej postaci do skopiowania:

[ url = tutaj trzeba wkleić adres tego wątku ][ img ]http://imageshack.us/a/img198/6026/xdyn.png[ / img ] [ / url ]

[ url = tutaj trzeba wkleić adres tego wątku ][ img ]http://imageshack.us/a/img27/6524/68ej.png[ / img ] [ / url ]

[ url = tutaj trzeba wkleić adres tego wątku ][ img ]http://imageshack.us/a/img534/5876/gp29.png[ / img ] [ / url ]

Edited by Neelith
Posted

[quote name='madziakato']Wstawiłam go tu-http://www.dogomania.pl/forum/threads/247495-Dom-dla-psa-do-10kg-CZĘSTOCHOWA?p=21603543#post21603543 nawet blisko by miał;)[/QUOTE]

Warto próbować, może ktoś inny przy okazji też zajrzy :)

PS: Odnośnie banerka, to jest to łatwizna, tylko trzeba nieco cierpliwości ;) Spróbuj go sobie załadować, myslę, że to jest dobra promocja i wabik. Widzę to po sobie, bo też z ciekawości klikam w banerki ;)